X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs też mi się wydaje, że wszystko jest dobrze a Wasza dzidzia tak poprostu rośnie. Polski lekarz powiedział, że jest ok i tego bym się trzymała. Tulę mocno.

Jeny, od 3 tygodni zapominam się Wam pochwalić naszymi dzidziusiami. Mąż zakochany po uszy i błaga mnie, zeby jeden u nas został i często mówi" jak to możliwe, że kicia miała randkę i wytworzyły się takie niesamowite stworzonka i codziennie się zmieniają" Godzinami się patrzy na maluchy, a ja się wtedy uśmiecham, bo wiem, że w córkach to już w ogóle się zakocha i wtedy dopiero przezyje szok jak zobaczy "prawdziwe" dzieciaczki które się wytworzyły przez "przytulanki" dwojga osób <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb48fc3ddbf.jpg

haen, Galaretka, Buffy, Beebs, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs wiem, ze to ciezkie, ale nie zadreczaj sie. Obiektywnie nie masz na to wplywu. Masz cukrzyce, ale trzymasz diete, leki przyjmujesz i robisz wszystko, zeby cukier byl na dobrym poziomie.
    Co do ulozenia glowkowego, to raczej normalne ma tym etapie. Moja dluzszy czas byla w takim polpzeniu, przez chwile posladkowo, ale wystarczyla jazda autobusem po wertepach warszawskich i znowu jest glowaw dol.

Natali chpdzi o wizyte u tej lekarki czy cos jeszcze?

Beebs lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali po dwóch tygodniach miałam w miarę produktywny dzień ;) pomijając to ze pierwsze pol dnia przelezalam.

Olcia slodziak :) ja tak oglądam mojego Regana jak go braliśmy to miał 5kg a po miesiącu 11kg. Wszystko co małe to takie kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:31

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jakies smutasy sie nam wkradly...

Ale bedzie dobrze dziewczyny-musi byc!
    Dzieciaczki sa juz duze i dadza rade w razie W!

Shibuya nie "nerwuj sie" wiem ze latwo mowic, ale jutro bedzie lepiej.

M wrocil naprawil komputer, nic nie peklo na szczescie a teraz robi mi kolacje, jutro wyjezdza na 2 dni, i jakos mi smutno!

Mowie mu co jutro mam w planach a on do mnie:
    "Kochanie ja Cie prosze, kup jutro szlafroczek, kapciuszki i co tam jeszcze ci brakuje bo ja pozniej w stresie bede musial biegac"

I to slysze juz ktorys raz... moze warto jednak sie za to wziasc?

A wiec ktora z was zamawiala na allegro szlafrok i moze cos polecic- bo chyba nie mam sily na sklepy stacjonarne :)

Beebs lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jej !!! Niestety u mnie by nie przezyly...zacalowalabym je na smierc ♡

olcia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa dzieki za linka, zaraz popatrzę. Z ta insulina to tez mi sie wydawało, ze powinnaś miec na noc. Nie rozumiem podejścia lekarki, ze niewielkie przekroczenia na czczo sa OK. Nigdy nie powinno byc powyzej normy a szczególnie na czczo. W koncu sensowna lekarka ci sie trafila. Nie boj sie, no nic przyjemnego to nie jest jak sie boisz igieł, ale do przeżycia. Na początku moze troszke szczypać. Na udzie jak masz co zbierać :P to złap fałdkę tłuszczyku i bedzie mniej bolec.
    Wiesz, tu chodzi o przyrost i te ich wykresy. Tam brzuszek poprzednio był przy górnej granicy a dzis wyraźnie ponizej lini normy i z tego tak spanikowali. Lekarz nie odpisuje :/ pewnie pacjentki przyjmuje i dostane info albo pozno w nocy albo nad ranem. Taki typ z niego ;)

Kitaja nawet nie masz pojęcia jakie tu jest zacofanie. Np. ostatnio musiałam isc do rodzinnego ( on mi wypisuje recepty na leki, igły etc.) i daje babie karton z lancetami ktore potrzebuje do glukometru i co...a no 4 raz wypisała mi zle igły na recepcie. Nawet z kartonu spisać nie potrafi :/ porażka! Rece i cycki opadają. I tak ciagle łaże jak osioł lekarz-apteka-lekarz poprawka recepty i znowu apteka. Za kazdym razem jest cis nie tak. Podobnie było z lekami na podtrzymanie ciazy. Aptekarz recepty nawet nie umie poprawnie przeczytać i zamiast dac mi 6 opakowań luteiny dał mi 6 tabletek :/ nawet nie musze pisac w jakiej furii byłam :/ dobrze, ze mnie wtedy lada dzieliła od dziada bo bym go udusiła gołymi rekami (wtedy to mi do śmiechu nie było, silne krwawienia mialam i skurcze a 6 tabletek to mi starczało na pol dnia!).

Dzieki dziewczyny jeszcze raz. Tez mi sie wydaje, ze jest OK bo przeciez wynik nie jest poza wykresem. Ciekawa jestem czy w razie co moge odmówić przedwczesnego rozwiązania.

Olcia jakie cudeńka. Mmmmmmm :)

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia !!! Robię pierwsze pranie dzidziuśkowe a tu pralka przeciekła. Nigdy takie rzeczy się nie działy, Mam nadzieje, że to żaden zły znak. Wrr zawsze mężura nie ma jak coś się dzieje.

Beebs zczołgałam się z kanapy, żeby pokazać Ci moje AC. A mi nikt nic nie mówi. Brzuszek może być przecież większy jak pęcherz jest pełny. Nas raz lekarz nastraszył, bo pojawiła się wielka czarna plama w środku brzuszka, powiedział, że ten pęcherz moczowy jest zdecydowanie za duży. Na nastpenym usg było już ok, Zosia się widocznie wysiusiała ;)

28+5 płód I- 22,12 cm i płód II- 20,95 cm
    30+5 I - 24,19 cm i II - 24,79 cm

Wychodzi na to, że Zosia przegoniła siostrę, bo z wagą też ją podgoniła. Nie lubię sobie wkręcać złych rzeczy, więc wcale nie myślę, że u Tosi zrobiły się jakieś gorsze przepływy, tylko lepsze u Zosi ;)

Beebs lubi tę wiadomość

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy zastrzyk za mną!!! jupii, nic nie bolalo:)) najgorsze tylko sie przemóc zeby wbic sobie igłę... tylko mam wrazenie ze mi ciut wylecialo (a i tak malo podaje bo tylko 2j) no i ta insulina jest metna wiec nie wiem czy dobrze wymieszalam przed uzyciem...

Beebs lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzieki, moze masz racje. Najgorsze jest to, ze człowiekowi nic nie chcą powiedzieć tylko latają spanikowani w ta i w tamtą :/ jak pytam co sie dzieje to nie moze mi nic powiedzieć, ze natychmiast na emergency unit i wizyta u lekarza poza kolejnością.. Natychmiastowe badanie moczu i krwi....no zawał na miejscu, mowie wam. Dobrze, ze sie nie rozryczałam :) bo ostatnio to u mnie na porzadku dziennym :/

Anulaa to dobrze, ze nie bolało. Mnie boli ale to podobno sobie wmawiam :D heh te tezy lekarzy :D skoro mętna to pewnie Innolet? Dobrze mieszaj, bo te mety sa istotne - to jest insulina.

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya jak u sąsiadów to samo to koniecznie walcz !!!

Beebs, nie zazdroszczę sytuacji, zrobili niezłą zadymę, ojjj też bym się przejmowała.

Chyba coraz bardziej dochodzę do wniosku, że wybiorę się na oddzielną wyzytę do speca od bliźniaków. Ten mój lekarz fajny jest- ale fajny nie znaczy nieomylny. Jest rozstrzepany, mówi, że ogarniemy wszystko bez badań 3 trym u innego specjalisty. Ostatnio jak Wam mówiam, to podobno Zosia się odwróciła spowrotem główką i że jest szansa na poród sn. Musiał usg dopochwowym mnie zbadać bo podobno główka strasznie nisko się ułożyła. Po 5 dniach byłam na wizycie na NFZ i dostałam zjeby, że nie mogę sobie tak raz tu raz tu, bo żaden lekarz w pełni nie weźmie odpowiedzialności. Powiedziała mi tak moja ulubiona ginka :( zbadała szyjkę która wyszła jej 3,5 a 5 dni wczesniej 2,7 ( ok, inny sprzęt) ale wg babki Zośka pośladkowo. Zgłupiałam- wierzę bardziej babce. Ale czy można się aż tak pomylić ??? A może mała tak fika...

Beebs lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nadrobilam Was ;)/kochane trzymajcie się dzielnie ;) ją dziś zamówiła sobie karuzele i nianię nawet tanio ;))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z kina, poszłam wcześniej z siostrą na kawę i duże ciacho i mała podczas seansu się uaktywniła, kurde nie wiem czy wcześniej tak mocno spała albo się tak jakoś ułożyła, że ją mało czułam, bo czułam ale mega delikatnie
    Korbę sobie wkręciłam i cały czas o tym myślałam, wizytę mam za tydzień, więc jak nic nie będzie się dziać to poczekam, mam nadzieje, że teraz juz nie narobi mi takiego stracha
    Aga trzymam za was kciuki, dokładnie tak jak piszą dziewczyny, nasze maluchy już mają baaaardzo dużo siły i ogromną wolę życia, więc na pewno będzie ok, a poza tym lekarze wiedzą co robią, nie narażali by dziecka, gdyby było jakieś większe ryzyko
    Aparatka hym to jakieś dziwne rzeczy mówią ci lekarze, i ty tak spokojnie do tego podchodzisz?
    kładę się spać, mężulek w delegacji źle się samemu sypia, chcę już jutro, albo najlepiej listopad od razu

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzina i ten okropny dzień się skończy.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny pytanie o laktatory jakiej firmy polecacie ???;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną też samotna noc. Niestety nie ostatnia. Już tęsknię za moim mężem, ale wiem, że jemu też należy się jakaś odskocznia.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie uwierzycie! Moi goście dopiero poszli a raczej poszły... No ręce mi opadły! Ja nie wiem ale co niektórzy nie znają umiaru...
    Właśnie się klade i mam zamiar Was nadrobić i poczytać co tam u Was ;-)

Edit. Ojej! Aga trzymam kciuki żeby jednak to nie była infekcja i oby Twe Maleństwo jeszcze troszkę czasu spędziło w brzuszku! Ale tak jak piszą dziewczyny nawet jeśli będziesz miała wcześniejszy poród to mały szkrab już sobie z pewnością poradzi! Daj nam koniecznie znać jak tam u Was.

Aparatka,ten Twój lekarz to chyba rzeczywiście Ci tak celowo powiedział,żeby Cię nastraszyc. Co prawda wg mnie nie powinien, bo przecież stres też nie jest wskazany :-\ ale trzymaj się dzielnie :-)

Beebs, głowa do gory! Może tak naprawdę to jest błąd w pomiarach i w rzeczywistości Twój Maluszek ma wszystkie wymiary w porządku? Moja mała też podobno główkę ma za dużą...

Shibuya, oj biednas! Szkoda mi się Ciebie zrobiło :-(

MadaLena, wiesz co? Miałam dziś śmieszna trochę sytuację, bo jedna z koleżanek zapytała czy może na chwilę skorzystać z laptopa bo swój zrzuciła niechcący ze stolika i jej poszła ta wtyczka od ładowarki. Ja tak siedze i patrzę na nią i myślę, że cos jest nie tak, że gdzieś już to dziś słyszałam. Za chwilę zatrybilam i myślę FORUM! Potem skojarzylam, że to u Ciebie się zdarzylo i za chwilę myślę czy ona to Ty??? Chwilą dezorientacji i:nieee, przecież to niemożliwe bo ona nie jest w ciąży a nawet jakby była a nic nie powiedziała to byłoby przecież widać :-D oj ta moja glupotka mnie przeraża :-P :-P

Natali, a co się dzieje że taki kijowy dzień miałas?

Hiacynta! Super :-) :-) :-) :-)

Olcia, słodki kociak :-) takie małe to bym zacalowala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 01:38

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:26

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs. Spokojnie. Tam naprawdę albo zs mało się przejmują albo jak nie trzeba to za mocno panikuja...

Shibuya wiem, że Ci szkoda ale komodę da się wymienić. Panele pewnie wytrzymają. Najwazniejsza dzidzia!

Beebs, Shibuya lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie spie, bo....
    Jedna z tych moich koleżanek, która u mnie była, gdy przyszła do domu to pokłóciła się że swoim facetem i zadzwoniła do mnie zaplakana się pozalic. A że ja dobra duszyczka to wysłuchałam,pocieszylam i tak zeszło. Mój to mi za każdym razem powtarza, że ja to za miękka jestem na to wszystko. No i ma rację.
    Tak w ogóle to jeść mi się zachcialo ale spróbuję zasnąć choć wiem, że teraz będzie mi trudniej, bo najzwyczajniej w świecie mi się odechcialo :-\
    No nic, lece. Dobrej nocy mamuski ;-) !

• MW26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Noc jakoś przespałam. Młodszą córkę wyprawiłam na wycieczkę i teraz siedzę sama. Niestety już po spaniu. Zapowiadał się ładny dzień więc znów zrobię pranie dla maleństwa:-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ