X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja:)
    Ahh jak cudnie jest w domku.
    Niestety dzisiaj zostalam sama z Lenka bo moj musial wrocic do pracy jak narazie nie nosze jej jedynie na łożko wkładam wiec nei jest zle. Grzecznie sie bawi na dywaniku wiec jest ok. Gorzej jak przyjdzie pora snu bo usypia mi na rekach niestety.

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie tam wiem co to za ból tam lezec i sie nudzic. Czas sie wlecze nieubłaganie niestety.

Ja namawiam mojego na zmiane mieszkania na troszke mniejsze ale z ogródkiem ale cos nie chce sie zgodzic.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka ogródek tak jak i większy balkon to fajna rzecz właściwie od wiosny do późnej jesieni ma się jakby dodatkowy pokój ;) ja mam balkony z obu stron mieszkania, przy czym z jednej strony taki całkiem spory bo ponad 12 m2 ale niestety dość wąski - mamy tam komplet mebli ustawiony i elektrycznego grilla, poza tym tuje, kwiaty oraz taki mini ogródek ziołowy - bardzo fajna sprawa :) zwłaszcza w upały bo to wschodnia strona :)

moremi lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 32 tygodniu. Czas się zebrać z łózka i jechać po miód może mi si uda kupić jakiś dobry..

Aparatka a nie da rady jej uśpić tak żeby leezala w łóżeczku a ty obok? U mojej Zuzi działa glaskanie po główce i kocyk do przytulenia a też jak mi ja siostra zostawia to ciężko nosić do spania. Bo siedzieć i lulac ok ale trzeba przełożyć do łóżeczka i tu już problem..

Iza może po prostu podjedz na ip?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia napewno tylko moj stwierdzil ze szkoda tych 8 metrow a mi nie bo wole ogrodek gdzie wystawie sobie kojec i moga dzieci sie bawic na sloneczku. Tu mamy dwa balkony ale waskie i jak wstawie krzesli to juz lipa jest

ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to do kawiarenki. Jestem na etapie lenistwa i wiem,że jak rano nie wstawię to później mi ciężko. Gorzej bo w sobotę Nati ma piknik w szkole i muszę zrobić coś słodkiego,a pomysłu brak.

Namawiam męża na wyprawę do sklepu po,materiał na pościel dla malutkiej. Mają wyprzedaż i 15 zł \ mb.
    Dziś chcę uszyć opaskę dla Nati i na szyję albo komin albo apaszka w trójkącie.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ale to już nie taka przyjemność;)
    Poza tym u mnie ciężko z wychodzeniem z domu
    Dziś mam wywiadówke i juz mam stres czy dam radę tam wysiedziec:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Skarb i Mala macie piekne i pokazne brzuszki a zgrabne dupcie ;)
    Hahaha tyłek to mi się gdzieś zgubił :D a w ogóle jak idę w samych majciorach i widzę, że mąż patrzy, to się obracam przodem bo.. mi wstyd za tą galaretę.

Kitaja wkleję jak dojdzie do mnie :)

Izulka ja bym skonsultowała z lekarzem, bo te twoje bóle są dość silne. Tylko szkoda, że lekarz tak daleko

Natali uwielbiam apaszki, chusty i kominy :)

Może dziś w końcu spakuję torbę do szpitala..? Wiecie czego się boję? że jak już będę miała gotową, to się zacznie. Oczywiście lepiej mieć ją spakowaną w razie czego, ale ja jeszcze nie chcę rodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:00

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy do karmienia ja muszę mieć jakiś specjalny stanik?. Olcia pisała o HM oglądałam sobie w necie te staniki i nie wiem czym one się różnią od normalnego. Czy Wy kupujecie specjalne?
    Większość nas kupuje specjalne oczywiście że się różnią od normalnych maja specjalne odpiecie gdzie nie trzeba całego cyca wywalac tylko odpinasz w miejscu sutka

moremi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo wczoraj mężowi powiedziałam ze jak spakuje torbę to wywołam wilka z lasu i może jeszcze poczekać...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 22 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję specjalnego stanika. Miałam przy Laurze i nie uzywalam, bo on taki materialowy byl miekki a zle sie w takich czuje

Sajgonara lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie chce wziasc dzisiaj za torbe wrazie awarii bo moj jak mi przywiozl rzeczy to myslalam ze go zabije w pierwszym momencie

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no prasowania jest duuuuużo :) ja siedziałam (stałam) nad tym może z 7 razy i jeszcze mi został aparatkowy kocyk, pościel modułowa (która teraz jest w łóżeczku) i ciuszki które pojedynczo będę dokupować :)

Snił mi się dziś wielki pożar i że pies w nim spłonął i sen byłtak realistyczny, że jak się obudziłam, to nie wiedziałam gdzie jestem i co się dzieje. Masakra.

A rano naszło mnie dziwne przeczucie, że jak się poród zacznie to będzie ranek i męża na pewno nie będzie. I kolejny zimny dreszcz.
    Eh, baby w ciąży ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger u Ciebie sila wyższa i musisz oszczędzać się. Podziwiam Cię za to i wiem ile Cię to kosztuje. Mam nadzieję,że uda Ci się dotrzeć na zebranie i załatwić wszystkie sprawy.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Większość nas kupuje specjalne oczywiście że się różnią od normalnych maja specjalne odpiecie gdzie nie trzeba całego cyca wywalac tylko odpinasz w miejscu sutka
    Dzięki! Jadę w takim razie pooglądać na żywo w sklepie jak to jest z tym odpinaniem .
    Mała Czarna dzięki również bo ja też się zastanawiam czy kupować mam takie z odpinanymi szeleczkami z przodu. Szkoda mi 5 dych wydawać na te parę dni w szpitalu. Bo w domu to już pełen luz i ubiorę ten w którym mi będzie wygodnie.
    Shibuya u mnie też pranie całą gębą. Ciuszki prane wczoraj dziś będę prasować a te z dzisiaj jutro.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co,zrobic bo z jednej strony jechac godzinę samochodem może bardziej zaszkodzić niż siedzenie w domu..a ja nawet 15 min mam problem siedziec bo od razu czuje mega napór n a szyjke klucie i bol.. Fakt ze mowil ze mala jest nisko bardzo i mogę mieć różne dolegliwości przez to.. Wiec może normalne ze tak czuje... Najbardziej w nocy to dokucza jak spie i, jak uczucie jakby prąd kopnął a potem wszystko obolałe tam, jakby rozrywalo..
    Nie chce na IP jechac bo jak juz mam się w samochodzie peczyc to,juz wole do mojego gin.. Ale może lepiej zrobię po prostu leżąc.. Głupio tez dzwonić i pytać czy może mnie aż tak bolec ze ona tak nisko...bo co on przez Tel stwierdzi..takie wróżenie z fusów..
    Dobra ponarzekałam wam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie porod na bank zacznie sie w nocy jak bedziemy sami z dziecmi. Oliwke urodzilam 23:30 a Lenke 8:23 i za kazdym razem bylam sama jak zaczelam rodzic. Z Oliwka cale szczecie ze przyjaciolka miala akurat do mnie wpasc wiec mnei zawiozla odrazu a jak Lenke zaczełam rodzic to musielismy najpierw Oliwke zawiesc do mojej mamy a potem do szpitala jechac. Teraz mamy dalej do mojej mamy i dwójke w nocy do ogarniecia wiec bedzie wesoło wrazie czego

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 22 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka myślę żegin przez telefon powie ci że masz przyjechać, bo tak jak mówisz, przez telefon się nie stwierdzi.
    Hah co ja się naczytałąm o plamieniu w I trymestrze w internecie! :D największa głupota. Co jedna historia to inna i bardziej tragiczna.
    A autem sama jedziesz? Jakbyś się położyła na tylnim siedzeniu?

Ginger trzymam kciuki za wywiadówkę! My w czwartki mamy msze szkolne i bardzo chciałabym z Laurą chodzić,a jak wiecie ostatnio na zebranie nie doszłam. Chyba po prostu będziemy jeździły taksówką, lepiej tak, niż się narażać na skurcze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen sprawdzilam :)

Aparatka troszke mi glupio ale zapytam czy moge jeszcze zlozyc zamowienie?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    My w trakcie remontu jesteśmy. A jeszcze trzeba będzie posprzatac i poprać ubranka i je wyprasować.
    Nie powiem, dziwnie się poczułam na tą wiadomość.
    Tak naprawdę, to najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe. A czy urodzi się w połowie października, czy tydzień po terminie (14 listopada) to juz mniej ważne. Chociaż 1 listopada (i ewentualnie 11, gdybym przenosila) będę zaciskała nogi ;-)

Ja już mam poprane i poprasowane ubranka :) Sobie koszule też już mam jeden stanik do karmienia jeszcze jeden muszę dokupić no i kapcie i klapki pod prysznic :)
    My na szczęście odświeżyliśmy latem mieszkanie ale jeszcze pozostaje kwestia zamiany łóżek żeby móc łóżeczko wstawić :)

A najważniejsze tak jak napisałaś żeby dzidziuś urodził się zdrowy :)

moremi lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• aparatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka jak mała napiera mocno na szyjke to moze tak bolec ja mam to samo wlasnie od kiedy trafilam do szpitala. I powiedzieli ze moze tak byc juz do konca. Mam wytrzymac do 36 tygodnia a potem moge rodzic spokojnie

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ