X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to się nazywa pozytywne myślenie Mała.
    A ja od wczoraj wieczór katar. Nie udało się uchronić.Adam z Nati już zdrowi,a ja z katarem. Jak to mówią leczony katar trwa tydzień,nie leczony 7 dni.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde złamałam igłe w maszynie:/ chyba ja za duzo uzywalam od wczoraj:P:P:P no nic do 16 mam przerwe potem moj mi kupi nowa.
    No zla jestem bo bede sie nudzic teraz

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole sprawdzam ceny rekodzieła takich rzeczy co ja szyje bo chce wkoncu zalozyc ta firme z prawdziwym logo itd ale ceny to mnie powalaja naprawde. Kocyk bez wypełnienia 90zł???? co to za cena wogole!!!! Az mnie zmrozilo jak sie kobiety cenia.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aparatka nie dobrze. Znając Ciebie znajdziesz sobie inne zajęcie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka a co z serduszkiem Jeremiaszka ze kazali co rodzic na Karowej a nie w Brodnowskim.

Szczerze to liczylam na Twoje swieze opienie na temat brodnowksiego ;)

Ekipa ekipie nie rowna, moja przyjechala z dwoma torbami lidla i nawet bez drabiny - moze to sa szczegoly ktorych sie czepiam, ale dla mnie to nie fachowcy.... i nie wiem jak nie jest wstyd dla tego mojego wuja!!! To dla mnie jest wstyd nawet o tym mowic komu kolwiek...

Z tej niemocy nie mam na nic dzis sily, umowilam sie tylko z moja psiunia do gromera i tyle pracy na dzis sobie zaplanowalam... mam w dup... wszystko skoro moj malzonek nie ma czasu ... bo pracuje ...a ja przepraszam moge nie miec w koncu sily!

A z szyjka nie panikujcie - kazda jest inna jak ciaza - trzeba zaufac lekarzowi!
    Ja negocjuje z moja Hania termin pomiedzy 29.11 a nawet 6.12 - bo mama moze sie nie ogarnac wczesniej ;)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka cenią. Pomyśl sobie,że musisz zapłacić co miesiąc ZUS,podatek,VAT.
    Na dzień dziecka kupiłam Nati bluzę u dziewczyny co sama szyje - zapłaciłam 120 zł. Z jednej strony dużo, z drugiej cena normalna.
    Ja widzę jak cenią się dziewczyny robiąc torty. Jedne idą po kosztach, drugie walą ceny z kosmosu. Jedne i drugie mają popyt.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tyle tu chodzi kobiet z przechodzona ciaza. Stekaja, laza po schodach i nic. A maja skrocona szyjke i rozwarcie. Polowa juz po oksytocynie kilka dni temu i nic. Jedna ma rozwarcie na 3 palce od 5 dni i tez nic. Takze nawet jak sie Wam skroci to jeszcze nic nie znaczy. Mi na ktg wyszlt piekne regularne gory- skurcze. Lekarze zdziwieni ale szyjka nadal ok. Kazdy tu mowi ze "macica musi pracowac to dobrze ze sa skurcze"

Ja zaraz zamykam oczy bo juz mezus byl i badanie tez. Czekam na decyzje ordynatora ale wiem ze bede raczej pod sccisla obserwacja bo wymiary Zosi na 29tc a nie 33. Waga 1330g wiec mniej niz wyszlo wczoraj a ten sprzet lepszy. Tosia przeplywy dobre ale waga 1500g. U Z. Opor w tetnicy pepowinowej. Mysle ze podadza sterydy i beda chociaz z tygdzien patrzec czy przyrasta. Ojj zamykam oczy.. szczypia strasznie

Buziaki mamy! Dzieki za troske. Przez ta ksywke Olcia dziwnie sie czuje , jakbyscie do mnie z taka czuloscia mowily a ja nieprzezywaczajona ze ktos sie o mnie martwi...nawet witrualnie. Mozecie mowic Ola jak komus wygodniej ;)

haen, natali101, MadaLena30, Kitaja, Micia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Galaretka a co z serduszkiem Jeremiaszka ze kazali co rodzic na Karowej a nie w Brodnowskim.

Szczerze to liczylam na Twoje swieze opienie na temat brodnowksiego ;)

Ekipa ekipie nie rowna, moja przyjechala z dwoma torbami lidla i nawet bez drabiny - moze to sa szczegoly ktorych sie czepiam, ale dla mnie to nie fachowcy.... i nie wiem jak nie jest wstyd dla tego mojego wuja!!! To dla mnie jest wstyd nawet o tym mowic komu kolwiek...

Z tej niemocy nie mam na nic dzis sily, umowilam sie tylko z moja psiunia do gromera i tyle pracy na dzis sobie zaplanowalam... mam w dup... wszystko skoro moj malzonek nie ma czasu ... bo pracuje ...a ja przepraszam moge nie miec w koncu sily!

A z szyjka nie panikujcie - kazda jest inna jak ciaza - trzeba zaufac lekarzowi!
    Ja negocjuje z moja Hania termin pomiedzy 29.11 a nawet 6.12 - bo mama moze sie nie ogarnac wczesniej ;)

Ma jedną zastawke za długa i możliwość dziedziczenia wady po tacie. Mąż ma iść na oddział we wtorek na Brodnowskim zapytać czy jak urodze u nich to zajmą się nim tak jak na Karowej i jak zapewnia opiekę kardiologa i usg serca po porodzie to nie będę z Karowa kombinować bo na Bródno lepiej mi dojechać.

A wczoraj mój mąż mówi, do brzucha , że po 25.10 tatuś ma czas i żeby siedział wiec chyba mamy buntownika :-)

Dobrze, że mąż sam jedzie na to wesele 10.10 bo mogłoby być wesoło ;-)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia najważniejsze, że jesteś pod opieką i kontrolą. Mimo tego wszystkiego mega pozytywnie nastawiona. Wierzę,że wszystko skończ się szczęśliwie.

Micia, moremi lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Na dzień dziecka kupiłam Nati bluzę u dziewczyny co sama szyje - zapłaciłam 120 zł. Z jednej strony dużo, z drugiej cena normalna.
    Ja widzę jak cenią się dziewczyny robiąc torty. Jedne idą po kosztach, drugie walą ceny z kosmosu. Jedne i drugie mają popyt.

Dopoki moje kolezanki nie prowadzily kawiarni w centrum Warszawy, nie rozumialam jak kawalek ciasta moze kosztowac od 8 do 12 zl... wynajem lokalu, oplaty i inne koszty stale powoduja, ze tyle to kosztuje (no i jeszcze miec grosz dla siebie). Ja wczesniej patrzylam, ze za 40 zl to cala blache bede miec (zalezt od skladnikow itd., tak rzucam), a one za ciasto wezma 100...jak od srodka poznalam co i jak, to wtedy zrozumialam.
    Takze Aparatka, mam podobne zdanie do Natalii, jak cos robisz na dzialanosc to pewne rzeczy kosztuja i niekoniecznie ten wytworca zbija kokosy i oplywa w zlocie, po prostu musi wyjsc na swoje.

moremi lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie ma szans. Olcia to Olcia i juz :-) Zamykaj oczy , jesteś super dzielna! Przynajmniej masz śniadanie do łóżka ;-P

MW26, olcia88, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dokładnie jest tak jak piszesz. Kokosow nie ma, a praca non stop.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem i coraz bardziej korci mnie własny sklepik badz stoisko na poczatek. Mam juz biznes plan napisany i nie wiem czy nie rusze od grudnia z czyms swoim. Tylko cały czas mnie ksiegowa stopuje ze mam poczekac do konca macierzynskiego. Mojego tez namaiwam na otworzenie własnej firmy a nie robienie dla kogos.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Podpisuję się.
    Trzeba przelać swoje do zusu, skarbówki, odprowadzić podatek, opłacić księgową, a nie daj Boże sprzęt się zepsuje, to znów $. Plus tego taki, że pracujesz sama na siebie, a nie odwalasz robotę za kogoś na śmieciówkach. No i elastyczne godziny pracy- bajka.
    Cenią się, ale to są dobre jakościowo rzeczy. Szlag mnie trafia, gdy kupuję w sieciówkach chińszczyznę, która jest skrojona byle jak. Więc czekam na kocyk :)

Na sprzątanie mnie wzięło. Pół mieszkania lśni i już się odechciało :P

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    News dzisiejszego dnia. Jest nas juz dwie!!! Odezwe sie pozniej.

Shibuya, haen, izulkaa, biedroneczka1910, moodliszka, MadaLena30, Cebulka, MW26, Mala_Czarna_89, Izzy, Paolka_25, Molcia, kwiatakacji, natali101, Zorro, mikado, olcia88, Pchełka, perelka89, alus21, Marta1986, Rozmarzona, madzi4aam, Ona_89', Micia, moremi, Nymeria, Sajgonara, agulla03 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle o swoim biznesie.. Jednak boje sie ze nie wypali.. Wiadomo ze pracując u kogoś czlowiek ma pewna wypłatę i zazwyczaj stala pensje.. Nie obchodzą mnie obroty itd.. Urlop można normalnie wziac, l4..z własną działalnością juz jest inaczej..
    Ja bym akurat miała ryczałt ale zobaczę jak to wszystko bedzie.. Jeszcze mam rok macierzyńskiego pozniej będę myśleć co dalej..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga!!!! Gratuluje??? O jeju

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    News dzisiejszego dnia. Jest nas juz dwie!!! Odezwe sie pozniej.

Aga trzymam mocno kciuki!!! :)

• Aga_502 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia jest juz z nami. Waga 2470 tylko tyle wiem, za szybko sie wszystko działo :)

Shibuya, izulkaa, haen, biedroneczka1910, Kitaja, moodliszka, MadaLena30, MW26, Zorro, mikado, olcia88, Galaretka, perelka89, Marta1986, Rozmarzona, Ona_89', Micia, moremi, Nymeria lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mam ten sam problem ze swoim moj tez tylko praca fizyczna uwielbie budowlanke, wykonczenia mieszkan i mechanike samochodowa. I tez albo wiecznie na fuchach dodatkowych jest do pozna i weekendy tez dobrze ze chociaz w niedziele jest w domu.

Aga rozpakowalas sie???? Aż mnie w gardle ścisneło.

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ