X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bądź spokojna na ile się da, lekarze na pewno zrobią wszystko co w ich mocy, żeby tylko wam pomóc, a tymi komentarzami nie ma co się przejjmować, myślę, że oni czasami się nie zastanowią co mówią, tyle już mieli przypadków, tyle kobiet, że pewnie czasami zwyczajnie zapominają, jak się powinno zachować- nie powinno tak być, ale co zrobić
    Jesteście silne i na tym etapie spokojnie dacie rade, trzymam kciuki i jestem dobrej myśli
    Ewa gratuluje synka, dobrze, ze wszystko się dobrze zakończyło i masz takiego silnego dzieciaczka, trochę ci zazdroszcze, że możesz go już przytulić, choć modlę się, żeby moja siedziała do końca
    Dziewczyny ponawiam pytanie, ile ma wasza szyjka? nie wiem, czy bardzo się stresować

ewulek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena rozumiem cię doskonale jak kilka lat temu zaczynalismy remont naszego domu to tez wzięliśmy ekipę od znajomego. W którymś momencie nie wytrzymałam bo nie umieli nawet ściany i sufitu pomalowac oddzielnymi kolorami nawet panele były spieprzone:/ kolejny remont postanowił mój mąż zrobić sam i tak się nauczył na naszym domu ze teraz robi fuchy i wykonuje remonty po pracy. I zauważyłam że lepiej wziąć kogoś takiego niż ekipę bo te są do dupy i zawsze coś spieprza:(
    Współczuję ci tych nerwów ze nie możesz na męża liczyć my tez się klocilismy przy remontach a w wasza sytuacja jest tym bardziej napięta ze czekacie na dziecko.
    Mam nadzieje ze mąż jednak się trochę zainteresuje a kolega podejmie się dokończenia remontu.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena ja remontuje się od maja i mieszkam wspólnie z farbami, szpachlami i różnymi specyfikami, Pan który miał skończyć juz wszystko czyli zostało mu założyć listwy nie odbiera naszych tel. :-( cóż nie denerwuj się bo nerwami nie przyspieszysz.

Anet ja w całej swojej karierze ciążowej nie miałam mierzonej szyjki , na badaniu lekarka tylko zagląda mówi ok mi tyle wiec mogłabym chodzić 6 tyg z rozdarciem i bym nie wiedziała.

Ja mam dziś wizytę , znowu dowiem się , że przytyłam za dużo.

Mąż rano wychodził i mówi, że mam nadzieje z ogarniesz trochę a ja naprawdę bym chciała ale... nie zawsze się da, chce albo to co ja wymyśli do robienia wymaga krzesła, drabiny albo dzwigania.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek Gratuluję ślicznego synka:) jest kochany;) dużo zdrówka życzę

Olcia czekamy na dzisiejsze wieści jakie decyzje zostały podjęte? Kciuki zaciśnięte;)

ewulek lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zaczynam wątpić ze ten mój poród będzie taki lajtowy a chciałam w to wierzyć;) teraz przy skurczach mam też bóle krzyżowe tak jak przy pierwszym porodzie:( ehh

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ewulek zabije, jak można tak bez słowa zniknąć z belly na kilka dobrych miesięcy? Myślałam ze coś się stało dopiero gdy dowiedziałam się z fb o Kubusiu skojarzyłam ze to ty. Gratki

Ja zniknelam bo nie dawalam rady nawet w czesci czytac postow. Poza tym podroze, slub, przeprowadzka 3 razy, nowa praca i net tylko na telefonie wiec fb bylo latwiej sprawdzac. Zreszta teraz nie ma czasu na zadne.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet moja gin najczesciej szyjke okresla jako: dluga i zamknieta. Iles tygodni temu podczas usg dopochwowego mowila, ze ma ok. 4 cm, ale szyjka to dosc dynamiczna kwestia i jednego dnia moze byc dluga, a za kilka sie skroci...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jesteśmy myślami z Tobą i czekamy na wiadomości <3

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Olcia daj znać jak cis będziesz wiedzieć :-*
    W takiej sytuacji chyba faktycznie lepiej niech zrobią cc niż stresować się czy w brzuchu maja dobre warunki czy nie.. Trzymamy kciuki :-*

U nas w nocy burze.. Nie mogłam,spać.a to biodra bola, a to kręgosłup, a to oddychać,ciężko..

Madalena współczuję ci.. Tez mieliśmy rok temu remont mieszkania calosciowy i wiem co to znaczy.., jest to próba sil..

Anet u mnie jakiejś 3 tyg temu szyjka miała trzy cos.. Ale jak dziewczyny tu mówią ze parcie na odbyt,bole itd mogą powodować skrócenie to pewnie mam krotsza teraz :P dopóki mi czop n ie odejdzie a on odchodzi jak się robi rozwarcie ,to się nie przejmuje bo chyba więcej Robic nie mogę niż leżeć,oszczędzać sie i brać leki..

Ginger ja mam nadzieje ze jak ciaze zle znoszę to pord bedzzie szybki i bezbolesny :P u mnie bol miesiaczkoqy to pojęcie względne.. Bo ja podczas miesiączek mdlalam, wymiotowałam, biegunki, brak kontaktu z rzeczywistością... I przeraźliwy bol... A wczesniej moze z pól godziny przed okresem tylko mniejszy bol, wiec mam nadzieje ze taki masz na myśli ;)
    Leż i odpoczywaj..

Mi się codziennie juz porody snia..mam niespokojny sen bo wydaje mi się ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam sie i ja:)

Od rana myslalam ze zwariuje jakis debil młotkiem walił od 7 do teraz nawet na 3 minuty przerwy nie zrobił. Lep mi zaraz odpadnie.

Nei moge sie zalogowac na telefonie pisze brak rejestracji co jest dziwne bo wczesniej mialam normalnie zalogowane.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończony dzisiaj 32 Tc :) o tydzień jestem spokojniejsza :)
    Mam dziwne przeczucie zd moim miesiącem bedzie październik :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 33 skończone jejku jeszcze 3 aby wytrzymac

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam ochote połazić po sklepach juz dawno nie byłam i az mnie korci wyjsc z domu.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże! Nie piszcie już o szyjce błagam!!!U mnie zawsze mówił szyjka długa,trzyma. I było ok. Teraz na wizycie 15go zmierzył szyjkę i mówi 2 cm. Myślałam że to dobrze ale jak Wy piszecie że macie po 3 to sie zaczynam martwić. Ja muszę rodzić po 2 listopada!!!

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, proszę się nie nakręcać - wszystkie rodzą po 37 tyg. i proszę tu nie siać defetyzmu!

Sajgonara, Kitaja, Ona_89', MadaLena30, Micia, moremi lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja też się tak cały czas nastawiam ze poród będzie lżejszy niż pierwszy..hmm no zobaczymy;)
    Ja podczas okresu jechałam na ketonalu teraz te bóle nie są aż tak silne ale są. Skoro daje rade bez przeciwbólowych to nie jest aż tak źle.
    Wszyscy mi mówili że po porodzie mina bolesne miesiączki gówno prawda nie dość ze zrobiły się bardziej bolesne to doszły jeszcze mega bóle krzyża i nóg:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak czytam o tych waszych fachowcach to az krew mnie zalewa. Moj tez robi w budowlane i remontówce ale jak narazie nikt nei narzekala na jego usługi. Teraz wchodzi na elewacje do znajomych móiwł ze tydzien i ma zrobiony caly budynek.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski spokojnie;) żadna nie rodzi póki co;) ja 3cm miałam 2 mc temu teraz nawet nie wiem ile mam. Ufam mojemu gin i się nie nakręcam.

Sajgonara, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-D

Ja po wizycie i usg czwartkowym ;-) wszystko dobrze ze mną i młodym, waży 1910g mój grubcio :-D jedyne tylko kazała pić więcej bo mam wody plodowe w normie ale przy dolnej granicy. Opijam się więc od wczoraj na potęgę :-D

Trzymamy się dziewczynki do listopada jeszcze tylko 5 tyg :-D

Molcia, izulkaa, Mala_Czarna_89, Micia, moremi lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle od początku ciąży nie wiem ile ma moja szyjka i dzięki Bogu - nie chcę wiedzieć :D jestem spokojniejsza.

Ona_89', Sajgonara, Micia, moremi lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ