X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala jechałam dokładnie z takimi samymi objawami jak ta dziewczyna z FB. Dzisiaj przez chwilę miałam ból miesiaczkowy i takie parcie. Teraz myślę że będziemy miały coraz więcej takich dolegliwości bo dzieciaczki większe i się rozpychają.
    Moja była dzisiaj bardzo leniwa ale jak tatuś pojawił się na horyzoncie daje czadu - będzie prawdziwą córunią tatunia.
    Spakowałam od nowa torbę szpitalną z nadzieją, że przyda się nie wcześniej niż za dwa tygodnie ;)

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger do tego bol miesiaczkowy i twardy brzuch. I biegunka.

tesciowa pierze mi torbe wiec też się muszę wstrzymać :P
    Ile pampersów bierzecie? Cala pake?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    ginger do tego bol miesiaczkowy i twardy brzuch. I biegunka.

tesciowa pierze mi torbe wiec też się muszę wstrzymać :P
    Ile pampersów bierzecie? Cala pake?

U mnie oprócz biegunki;)

Ja spakowalam 15szt przecież mąż może dowieźć w razie czego.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam małą paczkę :-) Myślę,że wystarczy,a jak nie to mąż dowiezie,bo mamy w domu

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę z 10szt.. Najwyżej sie dokupi ale w szpitalu u nas powinny byc :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja teraz swoj skurcz jelitowy odczuwam identycznie jak bol miesiaczkowy. Moze to wasze parcie na odbyt to wlasnie to ? W koncu Wam tez sie jelita przemieszczaja i skurcze jelit to ruchy jelit wiec moze byc biegunka wlasnie.

Izulka od tego czy bedzie cc zalezy jak wyjda przeplywy. Jesli dzidzia ma dostatczane malo tlenu i substancji odzywczych to lepiej jej bedzie na zewnatrz. Wtedy siostre tez musza wyciagnac a i tak mowili ze druga jest w dolnej granicy i parametry na 31tc. Co 3h beda przychodzic sprawdzac serduszka i byla Pani o 21 i pyta sie " po ktorej jest ten dzidzius ktory nie rosnie" :( ogolnie na tym IP jeszcze uslyszalam porownanie do kogos kto sie powiesil i jest podduszany i ze wlasnie tak sie czuje moje "prawe dziecko".

Ogolnie w takiej sytuacji myslenie sie zmienia i mysl ze Zosia od 2 tygodni siedzi biedulka glodna przeraza mnie i jak bedzie trzeba ciac to niech to zrobia czym predzej.

Ogolnie pocieszajacy jest fakt ze ksiezniczki boxuja mamusie i nie czuc ze sa slabsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mam nadzieje, ze Ty się nie przejmujesz tym komentarzami nie jest miło słyszeć coś takiego ale z drugiej strony takie teksty mają doprowadzić Spanikowana mamuśke do pionu i do podjęcia decyzji bo często nie ma czasu a dziewczyny dzwonią do mamusi, przyjaciółki itd.

Mnie dziś głową bolała i nie wiem co się działo dziecku bo w pewnym momencie tak szybko się ruszał jakby miał zadyszki , jakby oddychal !!! Nie wiem co mu mogło być. Teraz czekam, aż znów zacznie się bawić...

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z weselszych wiesci to jak wiecie przyjechalam prosto z wizyty wiec bez rzeczy. Maz po jakims czasie dowiozl i tak:

Dostalam przepocona pizame ktora nosze od tyg. (Dzis w nocy mialam zimne poty obudzilam sie zlana potem, cala koldra pizama materac wokol mnie). Znalazl ja na pralce(rzucialam ze do prania bo mokra) uznal ze to ta. W szafce 2 ciazowe pizamki wyprane w dzidziusiu i czekajace.

Recznik 5 metrowy chyba zamiast jakis mniejszy. Same kapcie bez klapek. Zadnych majtek i skarpetek.
    Z lekow tylko te na jelita bo zna je od lat. Takze bez luteiny i euthyroxu. Na szczescie panie mi na tarczyce daly a bez luteiny jeden dzien dam rade.

No i bez ladowarki ale ksiazka jest. Kosmetyczke mialam gotowa takze tu na szczescie niczego nie brakuje.

Przed praca poprosze go o kilka podkladow jak bedzie mi majtasy wiozl i jedzenie. Nie wiem jaka bedzie decyzja ale bede sie lepiej czula jak cos na poczatek bedzie. Rzeczy dla dzieci, laktator, papmersy to zdarzy jak dostanie cynk ze rozwiazuja ciaze. Zreszta nie ja pieresza laduje nieprzygotowana. Ja to chociaz mam wszystko w domu a inni nawet nie zdarzyli kupic. Poza tym moja mama ogarnie.
    Mam fajny pokoj i duzo sie dzieje. Bedzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:56

• haen Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Dziewczyny bierzecie czasem ciepla kapiel na tym etapie ciazy? Bo dzis mam ochote polezec w pianie, ale nie wiem czy mozna..przez cala ciaze tylko prysznic bralam :P

Ja dzisiaj nawet bralam. Ciepla wode leje, brzucha i tak nie zakrywa, dobre piciu, telefon w internecie i sie tak relaksuje.

Nie przeczytalam wszystkich postow, ale tak jak pisalam jak wszyscy jada na IP, to oni robia jakas selekcje, tylko jak juz kiedys pusalam za duzo potrzebujacych do mozliwosci.
    Tak jak Mala czy Ginger pisza, ze przyjecie trwalo chwilke, to tylko sie cieszyc.
    Ja sie bardzo stresuje, ze mnie z porodowki odesla, bo miejsc nie bedzie:(

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 24 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a psychicznie jak się trzymasz? Eh a chciałam cię dzis pytać czy wybierasz się na wcześniejszy macierzyński czy liczysz na poród w październiku lub vl :(

No te pampery zajmują mi pol torby i zastanawiałam się czy części nie wypakowac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 24 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lip to ja właśnie z telefonem w wannie leze a miałam podgrzać obiad mężowi bo przyjechał z pracy i poszedł z psem cholercia znów powie ze listopadowki wazniejsze!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia duzo kciukow za Ciebie trzymamy, a Ty z corkami masz az 6!!:)
    Bedzie dobrze:*

Aparatka ja bym wycenila tak: szkatulka surowa, materialy do jej wykonczenia+SENSOWNA stawka za prace nad nia (jak godzibe to iles tam zl), bo sama napisalas, ze jest pracochlonna:) i pomysl, ile bys wziela za nia jakbys miala firme i ew.odejmij jakas kwote;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia pewnie ze będzie dobrze;) innej opcji nie bierzemy pod uwagę
    Tyle e-ciotek trzyma kciuki za was;)

olcia88 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala u mnie zalecaja brac reczniki papierowe, zeby po prysznicu rane nimi wycierac, a nie zwyklym, bo nbakterie itd.
    Plus paczka pieluch (mala), plus podklady, o szlafroku (ja mam tylko taki puchaty;/) i innych rzeczach nie mowie :D to soe zuzywa, ale gdzies tez trzeba upchnac. Najwyzej podziele wszystko na pol i mezu bedzie dowozic.
    Szpitale, ktore biore pod uwage nie zapewniaja nic...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu okazuje sie ze to nie jest Izba Przyjec tylko Przyjecia. Czyli na IP nie ma ktg ani usg. Dziwna sprawa, ale mysle ze to dlatego ze to oblegany szpital i samych Pan ze skierowaniami jest juz tak duzo dziennie ze "z ulicy juz nie ma miejsc". W poblizu sa jeszcze 2 w Gda i pewnie kilka w Gdyni wiec jak Wy mowicie ze macie 70km albo 100 to jestem przerazona.

Mala psychicznie jest ok. Czuje mocne ruchy. Nie placze, nie swiruje. Pochwalili mnie tu za duza wiedze o ciazy. Nie mam antydepresantu a i tak planowalam odstawic w sobote. Mam nadzieje.ze z dnia na dzien depresja nie wroci i ze poradze sobie z tym.

Tu opis tej centralizacj, dosc to zagmatwane. Jedna Pani chrapie takze gasze swiatlo i odpoczne. Lozko jest dla mnie za krotkie...

Centralizacja krążenia (ang. brain sparing effect) objawia się zwiększeniem przepływu krwi przez mózg i naczynia serca kosztem zaopatrzenia w krew pozostałych narządów. Powstaje jako element równoważący obniżoną perfuzję łożyskową, będąc odpowiedzią płodu na hipoksję wywołaną czynnikiem łożyskowym. Zjawisko centralizacji krążenia współtowarzyszy często takim zaburzeniom jak nadciśnienie u ciężarnej, wewnątrzmaciczne zaburzenie wzrastania oraz niewydolności krążenia płodu. Głównym objawem centralizacji krążenia jest wzrost indeksów przepływów w tętnicy pępowinowej (UA) i równoczesny spadek tych indeksów dla tętnicy środkowej mózgu (MCA).

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia silna i opanowana babeczka z Ciebie !! :) :) Trzymam za Was bardzo mocno kciuki :) :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia widzę że mimo zaistniałej sytuacji jesteś spokojna a to dużo znaczy dla Twoich dziewczynek :) będzie dobrze co by się nie działo. Tyle ciotek Was wspiera że nie może być inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:52

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz jestem z powrotem, a tu tyle postów do nadrobienia:

Olcia trzymajcie się dzielnie, pomodlę się za Was, o zdrowie dla dziewczynek!!!
    Nie rozumiem jak można kobiecie ciężarnej wygadywać takie rzeczy...

Natali - zaraz dostanę ślinotoku.... jeszcze do tego ja nie mogę zrobić żadnych pyszności bo mam ten remont kuchni ehhhh
    Ubranka śliczne, a w szczególności ten zestaw:)

Zorro - a Ciebie boli to spojenie łonowe?

Aparatka - śliczne szkatułki - jak zwykle cudeńka. Uważam, że 35zł to mało, w końcu narobiłaś się przy tym a jeszcze koszty materiałów.

Haen - ja też bym wzieła to zaświadczenie na "w razie w" -będziesz się czuła bezpieczniej

Anet - grzecznie wypoczywaj

Madzikaam - rany to już tylko miesiąc Ci został, za chwilę będziemy pisały że już tylko tydzień do terminu

Anulaa - ja prawie codziennie biorę ciepłą kąpiel - działa to na mnie relaksująco, ale nie miałam żadnych przeciwskazań ani stanów zapalnych

Idę dokończyć zamówienie u Aparatki:)

zFZwp1.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee no nie zasne. Odmowilam juz wszystkie znane mi modlitwy i te ktore nie spia tez prosze o zdrowaske albo trzymanie kciukow. Niuńki silne po mamie na pewno. U mnie niestety stres siedzi w srodku i obrywaja jelita. Juz czuje ze bulgocza. Jak ja przestane calkowicie przyswajac pokarm to juz w ogole sie masakra zrobi...

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieje się...nawet nie dam rady na każdy temat coś napisać bo mi mózg dziś wyparowal...

Olcia modlę się za Ciebie i dziewczynki. Nie wiem czemu ale od wczoraj rana ciągle o was myślałam i martwilam się...intuicja mnie niestety nie zawiodła...kochana musisz się dzielnie trzymać...jesteś silna i twoje córeczki mają to po tobie. Dadzą radę! Komentarze lekarzy cóż...też myślę, że miały postawić Cię do pionu. W sumie lepiej wszystko wiedzieć niż słyszeć szczatkowe informacje i martwić się jeszcze bardziej...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ