X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwaAm,ze nie ma,co porównywać ! Czytałam zd szyjka ma od 4-5cm wiec tez pewnie zalezy id ilu cm,ktora startuje.. Kwestia indywidualna.. Ja na poczatku miałam 5 wiec nie ma co porównywać..

Ginger nie strasz mnie.. No ja na ketanolu tez bylam..chyba ze nie miałam,to 3tabl mocne +ze 2 nospy i zanim,zaczelo,działać,to musiałam sie przemęczyć..a potem spalam z tego bólu i od leków pewnie.. A najdziwniejsze ze miałam tak w 1 dzien tylko..zaraz przed dostaniem okresu.. Oby mi to minelo.. Bo nie wyobrażam sobie byc sama,z małym dzieckiem,i dostać,okresu, byc w takim stanie.. Bo nawet się nie zaopiekuje tym dzieckiem wtedy...
    Nie raz lezakam,w łazience bo slabo bylo a nie wiedziałam czy będę wymiotować czy to drugie najpierw :P często szli z 2 stron naraz :P hahaha ...
    Ale wyznanie :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak w pracy sie zaczelo... Oo wtedy 2 godz mnie nie bylo tylko siedziałam w wc ledwo zywa.. Nie raz i na IP musiałam jechac ... Masakra jakas..
    Jak poród bardziej boli,tzn skurcze to,ja nie,wiem jak to przeżyje :P bi wiem ze moj organizm,zle,reaguje na bol :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam mdłości.. :/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malalena nasi pierwsi "fachowcy" pewnego dnia przestali przychodzić do pracy, nawet sprzętu zostawili i zapadli się pod ziemie :D przerosło ich.

Ewulek rozumiem, najważniejsze że wszystko ok :)

Uwaga właśnie się obudziłam :D tzn wysłałam moich do szkoły i pracy i zasnęłam na kanapie. Obudziła mnie Nadia kopniakami pewnie biedna glodna jest. Ale się wyspalam :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, łączę się w mdłościowym bólu :P

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja właśnie miałam po porodzie takie sytuacje ze dwa dni przed okresem dostawalam 40st gorączki i traciłam przytomność nie byłam w stanie zrobić nic nawet ręki podnieść a co dopiero mówić o zajęciu się dzieckiem. Mąż mnie wtedy musiał np zanosic do toalety. Przychodziło nagle i tak samo się kończyło. Dobrze ze mamę miałam na miejscu. Skończyło się to po pół roku od pierwszego okresu po porodzie. Nikt nie wiedział czemu się tak działo :( na szczęście przeszło. Zostały bóle ale po ketonalu przechodziły najgorszy pierwszy dzień okresu:(
    Mam małą nadzieje ze może po drugim porodzie trochę miną..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka nie jest powiedziane ze boli bardziej. Napewno boli bardziej gdy jest wywoływany i są bóle z krzyża ja miałam jedno i drugie wiec lekko nie było:/ ale damy radę ja póki co nie myślę o tym bólu jak ci połoza małego Skarba na piersi to ci wszystko wynagrodzi;)

izulkaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 25 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem miałam może niebolesny okres, ale bardzo obfity, trwał 7 dni, potem 14 dni przerwy i znów. a po porodzie leci ze mnie zdecydowanie mniej i rzadziej, więc może będzie lepiej ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Kiepska noc za mną. Usunęłam chyba ok 3:00 a i tak przy każdym przekreceniu się budzilam z bólu...

Olcia mam nadzieję, że się nie odzywasz bo odsypiasz noc...dobrze, że się wyplakalas. Takie emocje muszą mieć gdzieś ujście...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja juz po wizycie i...szyjka trzyma ale główka napiera. Pani mówi, że daje jeszcze 10 dni i dla niej może się rodzić. Kolejna wizytę mam 14.10 bo na 21 powiedziała , że nie wytrzymam ! D
    Pewne dla tego bolą mnie pachwiny hmm... dostałam skierowanie na HIV , anty-HCV, antygen HBs, VDRL , mocz i morfologia. Mam zrobić kolo 7.10.

I kazała rodzić na Karowej a nie na Brodnowskim ze względu na serce młodego a ja tak nie chciałam Karowej bo tam przemial ludzi.

Na usg nie mam podanej wagi malucha tylko BPD = 87 mm i FL= 68mm łożysko w lewym rogu poza ryzykiem przodowania ( co kolwiek to znaczy) bez cech odklejania , wody w normie.

Mąż panikuje bo urlop na koniec października wpisał ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka a tego GBS Ci nie zleciła?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod tym względem to ja miałam lajt u mnie okres to max 3 dni z czego ostatni to już tylko plamienie. I to mam nadzieje się nie zmieni;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja mam nadzieje ze mi to minie po pierwszym porodzie:P
    Pocieszam sie ze choc by bardziej bolalo to podczas porodu sa skurcze i troche przerwy między jednym a drugim.. A podczas okresu kilka godzin non stop ...
    Dokladnie... Drgawki itd.. Wiec obym nie miała tego po porodzie.. Bo będę sama przez pól dnia.. I uwierzcie dziewczyny ze wtedy nie będę myśleć nawet zajac sie dzieckiem choćby plakalo w niebogłosy...
    Ginger a wiedza czemu taki bol miałaś ? U mnie jest podejrzenie endometriozy..mialam miec laparoskopie ale dzidziuś sie na szczęście pojawili... Tez może przez to miałam problemy z zajściem..

Mala to nie dobrze ze tak długo.. Konsultowałaś to ze swoim gin?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobiło!!!!
    Olcia trzymaj się dzielnie. Musi być dobrze, dziewczynki są silne, a lekarze wiedzą co robią.

Ja dzisiaj mam dzień lenia. Stwierdziłam ,że muszę zacząć się oszczędzać, bo nikt tego nie zrobi za mnie,a chciałabym poczekać z porodem chociaż do 38 tygodnia. Miłego dzionka życzę, będę Was podczytywać :-D

moremi lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka widzę ze każdy gin ma inne podejście do tematu rodzenia mój powiedział ze jeszcze 4tyg musze wytrzymać. I tego się będę trzymać mam nadzieje ze Marcel tez;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Galaretka a tego GBS Ci nie zleciła?

Wypisalam wszystko co mam na skierowaniu. :-/

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie my pierwsze i nie my ostatnie będziemy rodzić. Musi boleć, nie ma innej opcji. W końcu rozwarcie ma tylko 10 cm a dzidziuś dużo więcej. Natura tak skonstruowała nas, że poradzimy sobie. Więcej wiary w swoje możliwości.
    Widzę, że zaczynacie się nakręcać po ostatnich wydarzeniach.
    Głowa do góry i wszystko będzie dobrze. Pamiętajcie, że pozytywne nastawienie, to 80% sukcesu.
    Jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży ode mnie i pewnie niektóre rozpakuja się w październiku ale dzieciaczki sobie poradzą. Tyle wytrwały trudnych chwil, a jednak są w brzuchach.
    Tak więc pozytywnie myślcie. Jak to napisała jedna z Was do listopada już tylko 5 tygodni.

moodliszka, moremi lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka właśnie nie wiadomo z czego te objawy się brały wszystkie wyniki miałam ok. Endo napewno nie mam bo miałam laparoskopie a problemy z zajściem to u mnie wynik niedrożnych jajowodow.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja przed pierwszą ciążą nie byłam u ginekologa :P a to pewnie taka uroda z pokolenia na pokolenie- moja mama to na noc mogła dwie podpaski + tampon założyć a jak w połowie nocy szła się przebrać to wszystko miała zalane. Jak jeździła na studia (zaczęła w wieku 37 lat) to zawsze drugą parę spodni brała na przebranie, więc u mnie u tak nie było tak źle.
    W końcu powycinali jej kobiece sprawy, bo miała taką anemię, przy której nie powinna żyć

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 25 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pisałam pospałam, mąż się dobijał przez tel a ja nie odbierałam i jak w końcu oddzwoniłam to mówi "Boże, myślałem, że rodzisz". Kto tu panikuje ;)
    Ja się już pewnie czuję. Będzie co ma być, dzidzia duża i silna. Wieczorem miałam skurcze, co mnie zmartwiło bo.. nie chciałoby mi się ruszać z wyra. Ale nie mam jeszcze takich objawów jak przed pierwszym porodem. Będzie dobrze, jeszcze może przenosimy ;)

MW26, natali101, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ