X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwaAm,ze nie ma,co porównywać ! Czytałam zd szyjka ma od 4-5cm wiec tez pewnie zalezy id ilu cm,ktora startuje.. Kwestia indywidualna.. Ja na poczatku miałam 5 wiec nie ma co porównywać..

Ginger nie strasz mnie.. No ja na ketanolu tez bylam..chyba ze nie miałam,to 3tabl mocne +ze 2 nospy i zanim,zaczelo,działać,to musiałam sie przemęczyć..a potem spalam z tego bólu i od leków pewnie.. A najdziwniejsze ze miałam tak w 1 dzien tylko..zaraz przed dostaniem okresu.. Oby mi to minelo.. Bo nie wyobrażam sobie byc sama,z małym dzieckiem,i dostać,okresu, byc w takim stanie.. Bo nawet się nie zaopiekuje tym dzieckiem wtedy...
    Nie raz lezakam,w łazience bo slabo bylo a nie wiedziałam czy będę wymiotować czy to drugie najpierw :P często szli z 2 stron naraz :P hahaha ...
    Ale wyznanie :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak w pracy sie zaczelo... Oo wtedy 2 godz mnie nie bylo tylko siedziałam w wc ledwo zywa.. Nie raz i na IP musiałam jechac ... Masakra jakas..
    Jak poród bardziej boli,tzn skurcze to,ja nie,wiem jak to przeżyje :P bi wiem ze moj organizm,zle,reaguje na bol :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam mdłości.. :/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malalena nasi pierwsi "fachowcy" pewnego dnia przestali przychodzić do pracy, nawet sprzętu zostawili i zapadli się pod ziemie :D przerosło ich.

Ewulek rozumiem, najważniejsze że wszystko ok :)

Uwaga właśnie się obudziłam :D tzn wysłałam moich do szkoły i pracy i zasnęłam na kanapie. Obudziła mnie Nadia kopniakami pewnie biedna glodna jest. Ale się wyspalam :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, łączę się w mdłościowym bólu :P

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja właśnie miałam po porodzie takie sytuacje ze dwa dni przed okresem dostawalam 40st gorączki i traciłam przytomność nie byłam w stanie zrobić nic nawet ręki podnieść a co dopiero mówić o zajęciu się dzieckiem. Mąż mnie wtedy musiał np zanosic do toalety. Przychodziło nagle i tak samo się kończyło. Dobrze ze mamę miałam na miejscu. Skończyło się to po pół roku od pierwszego okresu po porodzie. Nikt nie wiedział czemu się tak działo :( na szczęście przeszło. Zostały bóle ale po ketonalu przechodziły najgorszy pierwszy dzień okresu:(
    Mam małą nadzieje ze może po drugim porodzie trochę miną..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka nie jest powiedziane ze boli bardziej. Napewno boli bardziej gdy jest wywoływany i są bóle z krzyża ja miałam jedno i drugie wiec lekko nie było:/ ale damy radę ja póki co nie myślę o tym bólu jak ci połoza małego Skarba na piersi to ci wszystko wynagrodzi;)

izulkaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 25 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem miałam może niebolesny okres, ale bardzo obfity, trwał 7 dni, potem 14 dni przerwy i znów. a po porodzie leci ze mnie zdecydowanie mniej i rzadziej, więc może będzie lepiej ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Kiepska noc za mną. Usunęłam chyba ok 3:00 a i tak przy każdym przekreceniu się budzilam z bólu...

Olcia mam nadzieję, że się nie odzywasz bo odsypiasz noc...dobrze, że się wyplakalas. Takie emocje muszą mieć gdzieś ujście...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja juz po wizycie i...szyjka trzyma ale główka napiera. Pani mówi, że daje jeszcze 10 dni i dla niej może się rodzić. Kolejna wizytę mam 14.10 bo na 21 powiedziała , że nie wytrzymam ! D
    Pewne dla tego bolą mnie pachwiny hmm... dostałam skierowanie na HIV , anty-HCV, antygen HBs, VDRL , mocz i morfologia. Mam zrobić kolo 7.10.

I kazała rodzić na Karowej a nie na Brodnowskim ze względu na serce młodego a ja tak nie chciałam Karowej bo tam przemial ludzi.

Na usg nie mam podanej wagi malucha tylko BPD = 87 mm i FL= 68mm łożysko w lewym rogu poza ryzykiem przodowania ( co kolwiek to znaczy) bez cech odklejania , wody w normie.

Mąż panikuje bo urlop na koniec października wpisał ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka a tego GBS Ci nie zleciła?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod tym względem to ja miałam lajt u mnie okres to max 3 dni z czego ostatni to już tylko plamienie. I to mam nadzieje się nie zmieni;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja mam nadzieje ze mi to minie po pierwszym porodzie:P
    Pocieszam sie ze choc by bardziej bolalo to podczas porodu sa skurcze i troche przerwy między jednym a drugim.. A podczas okresu kilka godzin non stop ...
    Dokladnie... Drgawki itd.. Wiec obym nie miała tego po porodzie.. Bo będę sama przez pól dnia.. I uwierzcie dziewczyny ze wtedy nie będę myśleć nawet zajac sie dzieckiem choćby plakalo w niebogłosy...
    Ginger a wiedza czemu taki bol miałaś ? U mnie jest podejrzenie endometriozy..mialam miec laparoskopie ale dzidziuś sie na szczęście pojawili... Tez może przez to miałam problemy z zajściem..

Mala to nie dobrze ze tak długo.. Konsultowałaś to ze swoim gin?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobiło!!!!
    Olcia trzymaj się dzielnie. Musi być dobrze, dziewczynki są silne, a lekarze wiedzą co robią.

Ja dzisiaj mam dzień lenia. Stwierdziłam ,że muszę zacząć się oszczędzać, bo nikt tego nie zrobi za mnie,a chciałabym poczekać z porodem chociaż do 38 tygodnia. Miłego dzionka życzę, będę Was podczytywać :-D

moremi lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka widzę ze każdy gin ma inne podejście do tematu rodzenia mój powiedział ze jeszcze 4tyg musze wytrzymać. I tego się będę trzymać mam nadzieje ze Marcel tez;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Galaretka a tego GBS Ci nie zleciła?

Wypisalam wszystko co mam na skierowaniu. :-/

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie my pierwsze i nie my ostatnie będziemy rodzić. Musi boleć, nie ma innej opcji. W końcu rozwarcie ma tylko 10 cm a dzidziuś dużo więcej. Natura tak skonstruowała nas, że poradzimy sobie. Więcej wiary w swoje możliwości.
    Widzę, że zaczynacie się nakręcać po ostatnich wydarzeniach.
    Głowa do góry i wszystko będzie dobrze. Pamiętajcie, że pozytywne nastawienie, to 80% sukcesu.
    Jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży ode mnie i pewnie niektóre rozpakuja się w październiku ale dzieciaczki sobie poradzą. Tyle wytrwały trudnych chwil, a jednak są w brzuchach.
    Tak więc pozytywnie myślcie. Jak to napisała jedna z Was do listopada już tylko 5 tygodni.

moodliszka, moremi lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka właśnie nie wiadomo z czego te objawy się brały wszystkie wyniki miałam ok. Endo napewno nie mam bo miałam laparoskopie a problemy z zajściem to u mnie wynik niedrożnych jajowodow.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja przed pierwszą ciążą nie byłam u ginekologa :P a to pewnie taka uroda z pokolenia na pokolenie- moja mama to na noc mogła dwie podpaski + tampon założyć a jak w połowie nocy szła się przebrać to wszystko miała zalane. Jak jeździła na studia (zaczęła w wieku 37 lat) to zawsze drugą parę spodni brała na przebranie, więc u mnie u tak nie było tak źle.
    W końcu powycinali jej kobiece sprawy, bo miała taką anemię, przy której nie powinna żyć

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 25 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pisałam pospałam, mąż się dobijał przez tel a ja nie odbierałam i jak w końcu oddzwoniłam to mówi "Boże, myślałem, że rodzisz". Kto tu panikuje ;)
    Ja się już pewnie czuję. Będzie co ma być, dzidzia duża i silna. Wieczorem miałam skurcze, co mnie zmartwiło bo.. nie chciałoby mi się ruszać z wyra. Ale nie mam jeszcze takich objawów jak przed pierwszym porodem. Będzie dobrze, jeszcze może przenosimy ;)

MW26, natali101, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ