X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie ćmi w dole brzucha i krzyża jak na okres a żadnych wyczynów prócz kanapy nie robiłam no może ten lumpeks wczoraj ;). Dziś mam wizytę to zapytam mojego doktorka co tam jak tam i ile moja panieneczka waży obstawiam że ze 3 kg:D.

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczęta :)

U mnie weekend minął rodzinnie i miło :)
    Chyba pojawił się u mnie syndrom wicia gniazda, bo wczoraj namówiłam męża na rearanżację salonu :) Już tak bardziej pod dziecko :) Przestawiliśmy meble, mąż podniesie tv na ścianie, dywany dałam do czyszczenia, kupiliśmy komodę i parawan ozdobny :) Myślę jeszcze nad kupnem czerwonych dodatków, tj. firanek i poduszek kanapowych i takich tam pierdółek :)

Czekam na plan na uczelni, bo jeśli będzie w miarę ok, to nie biorę dziekanki a podejmę się zaliczenia roku :)

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie jestem z tych narzekających, ale mam mieszane uczucia - z jednej strony chciałabym by Leon siedział jeszcze w brzuszku i sił nabierał, ale z drugiej jest mi po prostu ciężko, muszę się oszczędzać, a ja z tych co muszą mieć wszystko na tip top oraz typowa Zosia-Samosia - a wczoraj nawet buty było mi ciężko zdjąć... no ale już bliżej niż dalej :)
    Niestety brzuch się spina i boli jeśli przesadzę, od wczoraj boli mnie podbrzusze, ale póki co nie jadę na IP, bo wiem, że mnie zostawią, a nie chcę kolejnych 3 dni spędzać na sali. Staram się obserwować i wsłuchiwać we własne ciało i jeśli objawy się nasilą to wówczas pewnie pojadę. Póki co nie sieję paniki :)

Perełka - zobaczysz, jeszcze w dwupaku trochę posiedzisz :) Odpoczywaj, leż i zrelaksuj się a dzieciątko odpręży się z tobą w brzuszku :)

Olcia, kochana, odezwij się! Trzymam mocno kciuki za ciebie i dziewczynki :)

A na koniec witam się pod koniec 35tyg. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bf51fcda011.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:26

Zorro, izulkaa, Mala_Czarna_89, Nymeria, Ginger84, biedroneczka1910, Paolka_25, Rozmarzona, mikado, Micia, MW26, Kitaja, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zapiski ze SR (Ginger to do Ciebie m.in):

po 36 tc:
    1) olej z wiesiołka 3 x po 2 kapsułki
    2) napar z liści malin: od 1 do 3 szklanek dziennie, zaparzaych z 1 lyzki malin (parzyc 10 min pod przykryciem)3 x po szklance z 1 łyżki liści malin

Przy czym, jak sobie juz poczytalam sama dla siebie, to sie pojawiaja sie rozne wersje picia naparu (ze w filizance, a nie szklance ze powinno sie robic pauzy,ze krocej zaparzac). Moze jak ktos ma podobne zapiski, to sie podzieli i znajdziemy jakas wspolna wersje ;)

Ja mysle, ze bede lykac olej z wiesiolka, a czy bede miec motywacje do kilkukrotnego zaparzania naparu, to nie wiem :D

Mala_Czarna_89, Ginger84 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy jaki fajny maly brzuszek:) Jednak to prawda ze "chlopience" brzuszki sa zgrabniejsze:)

Buffy lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Ona,dzięki,że pytasz :-) U nas bez zmian, mam skurcze, ale już raczej do końca tak będzie. Najgorzej jest jak złapie i nie chce puścić. Są już znacznie intensywniejsze niż kiedyś i bolesne.
    No i do tego ten obniżony brzuch... Dziś się widziałam z siostrą i sama zauważyła, że jest znacznie niżej niż poprzednio.
    No,ale co się dziwić ;-) Taki już czas. Parę tygodni przed nami wszystkimi tylko :-)

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole po pobraniu nie mialam czasu (bo musialam leciec na wizyte) trzymac wyprostowanej reki i jej nie obciazac i teraz mam piekny wylew i siniak (ale taki wypukly, jak guz)... jeszcze to w lewej rece (gdzie bede ja obciazac swoim ciezarem lezac no i cisnienie mierze z lewej reki), no sliweczka xxl pierwsza klasa...;/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, zrób sobie zimny okład na to miejsce. Tez tak ostatnio miałam ;-)

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka pokaz twój brzusio :P !
    Buffy a gdzie studiujesz jesli mozna zapytać ? Ja się wybiorę,ale po jakimś pól roku od,urodzenia bo nie,wiem czy dalabym rade zaraz po porodzie :P z tym ze ja tylko rok dyplomówki wiec w sumie mogę,kiedy chce :P no i u mnie kwestia dojazdu do do Krk 50km :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya tyle co wiem to ze musi byc w formie aktu notarialnego ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:47

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem prawnikiem z wykształcenia.

Shibuya darowiznę można odwołać w przypadku niewdzięczności obdarowanego.

Jak będzie chciał to odwoła.
    Najlepiej jakbyś miała dożywocie na tym mieszkaniu. To jest takie trochę lepsze i nie można tak se odwołać.
    Zależy jaki masz też zapis w akcie notarialnym.

Może to masz w formie umowy o dożywocie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:49

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shinuya tu masz odpowiedz :)

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,130331,16322969,Testament_czy_darowizna__jak_przekazac_mieszkanie_.html

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka pamiętamy kochana, w końcu musi się udać, trzymamy kciuki! :)

Shibuya twój dziadek mieszka w tym mieszkaniu? Czy wy? W sensie czy juz je masz czy to ma być w formie testamentu?

No niech jeszcze ktoras napisze "rodze, jadę na porodowke" to będziemy tu sikaly z emocji :D

Bez was zdecydowanie łatwiej się sprząta :D nawet pies jakiś zdziwiony że pani nie zalega na kanapie. Przy okazji doszłam do tego ze klapki pod prysznic zostały w szafce zamiast trafić do torby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:55

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze ze po 2 latach nie można rozwiać umowy darowizny

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Aparatka pokaz twój brzusio :P !
    Buffy a gdzie studiujesz jesli mozna zapytać ? Ja się wybiorę,ale po jakimś pól roku od,urodzenia bo nie,wiem czy dalabym rade zaraz po porodzie :P z tym ze ja tylko rok dyplomówki wiec w sumie mogę,kiedy chce :P no i u mnie kwestia dojazdu do do Krk 50km :P

Izulka na UP :) ja właśnie planuję zrobić tak, że wezmę 2 miesiące urlopu zdrowotnego na czas połogu by sesję zimową już normalnie zaliczyć. No ale to sa plany, dopiero jak pogadam w dziekanacie to mi powiedzą czy tak się da :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki mnie uprzedziła a na pewno jest bardziej kompetentna w temacie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,130331,16322969,Testament_czy_darowizna__jak_przekazac_mieszkanie_.html

A teraz ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya rażąca niewdzięcznośc to np. usiłowanie zabójstwa albo trwałe znęcanie się. Generalnie nie jest łatwo odwołać darowiznę.

"Analiza znaczenia użytych w nim określeń pozwala przyjąć, że niewdzięczne będzie każde zachowanie obdarowanego, niewłaściwe i krzywdzące darczyńcę, przy czym aby zostało uznane za „rażąco niewdzięczne”, musi cechować je znaczne nasilenie złej woli skierowanej na wyrządzenie darczyńcy krzywdy lub szkody majątkowej. Dlatego pod pojęcie „rażącej niewdzięczności” podpadają przede wszystkim przestępstwa skierowane przeciwko życiu, zdrowiu, czci i godności osobistej, a wreszcie przeciwko majątku darczyńcy. Cechy rażącej niewdzięczności mogą mieć także inne zachowania wysoce nieprzyjazne, kierowane bezpośrednio wobec darczyńcy jak i także w stosunku do osoby jemu bliskiej."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:04

Shibuya lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Hello :-)

Ona,dzięki,że pytasz :-) U nas bez zmian, mam skurcze, ale już raczej do końca tak będzie. Najgorzej jest jak złapie i nie chce puścić. Są już znacznie intensywniejsze niż kiedyś i bolesne.
    No i do tego ten obniżony brzuch... Dziś się widziałam z siostrą i sama zauważyła, że jest znacznie niżej niż poprzednio.
    No,ale co się dziwić ;-) Taki już czas. Parę tygodni przed nami wszystkimi tylko :-)

No to zaciskaj nogi żeby jeszcze wytrzymać te kilka tygodni :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da,sie skopiować .. Ale pisze cos ze np wnuczek odda dziadka,do,domu opieki i ten nie,bedzie miał gdzie mieszkać itd
    Rażącą niewdziwvznoscia jest przestępstwo względem np dziadka.odwołanie może tez byc,jak stan materialny dziadka,sie pogorszy,i np sprzedanie mieszkania poprawili by jego,sytuacje

Ale może viki,ci więcej cos napisze :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W twoim przypadku Shibuya byłabym spokojna :) Nie można ot tak sobie odwołać darowizny z powodu np. pogorszenia relacji darujący-obdarowany. Sąd, w razie czego, myślę, że rozpatrzyłby jego ewentualne odwołanie negatywnie. :)

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ