X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja tez juz nie wyrabiam.. Dlatego wczoraj upiekłam to ciasto :P ale dzisiaj czuje skutki tego bo skurcze mam co chwile.. Na szczęście nie takie silne jak w nocy...
    Mojej córce nie oodobal sie dźwięk miksera :P,nie dala mi dokończyc:P za to,jak,jadlam to chyba smakowało bo takie czkawki miała i,jakos nadpobudliwa :P

Hm.. Ja siedzę na necie na telefonie, stad do was pisze :) usiedzieć przed kompem nie dam rady :) a tak to tv, ksiazka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:15

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj kupiłam ostatnią rzecz z wyprawki, czyli pampersy :) Muszę tylko jeszcze mężowi kostium do porodu kupić i walczyć z jego psychiką bo moja jest nastawiona na ból :p

Paolka _25
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja juz prawie ocipialam przez to leżenie:/
    Trochę czytam, siedzę na necie, gram w gry z Patrykiem na łóżku i tak jakoś leci dzień za dniem. Aż się dziwię ze tyle czasu dałam radę. Teraz jak jestem chora to tylko leżę bo nie mam siły nawet ręki podnieść;(
    A i na allegro dużo siedzę. Jak juz do małego wszystko mam to teraz oglądam co bym kupiła dla siebie po porodzie. Już kupiłam chyba 5 par butów;)

Micia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde pyta się mnie maz czy będę dzis rodzic ja mu ze nie wiem i popatrzył z taka mina jakby chciał powiedzieć "ej no weź..."
    Także wybacz corcia musisz jeszcze posiedzieć.
    A mrza wysłałam do zusu z moim l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:20

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia zgadzam się w 100% żona czy nie żona jak jesteście razem to na zaproszenie powinno być imienne. Takie wraz z małzonką to tez dziwne dobrze, że nie wraz ze współlokatorką. :-)

Micia, Kitaja, Paolka_25, MadaLena30 lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara albo z matka dzieci :P haha

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię dzisiaj spokojne nawet po śniadaniu i herbacie z miodem i sokiem z żurawiny jak nigdy... Za to wczoraj wieczorem nadrobil kopiac ojca w policzki.. jak raz zasadzil nie wiem z jakiej cześć i ciała to aż mój się zerwał i mówi jak zobaczył moja skrzywiona minę ze pewnie mnie to bolało.. Ale to taki słodki ból jak i słodki ciężar :)

Ja w sumie nie mam zaleconego leżenia ale słabo się czuję i mało wychodzę. Więc jak już mam uprane ugotowane i posprzatane to zaczyna się cykl seriali koło 17 w tv które oglądam... Czasem w między czasie jak nie mam co robić to książka lub nadrabiam jakieś zaległe odcinki seriali które się nalozyly na siebie i obejrzeć się nie dało :)

Obiad dzisiaj znowu na łatwiznę... Zupa od wczoraj i kluski parowe z jogurtem i malin i :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój pies daje czadu po garach... Chrapie gorzej niż mój mąż :p

Micia, justa1234 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to mój za to się napalil ze jak będzie sex to ze razu będę rodzic Haha.

haen, Micia lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zaproszeniem to bardzo nie ladnie zgadzam sie z Sajgonarom, zona, dziewczyna czy narzeczona nie ważne imię powinno być jakby ktoś takie zaproszenie nam wysłał pomyślałabym, ze wysłał to zaproszenie , bo wypada ale ma w d...e czy przyjdziemy!!! Co do badania gbs ja go nie będę miała, bo tutaj nie robią jakoś tez sie tym nie stresuje wiem, ze wszystko będzie dobrze,bo jakże by inaczej ;-)Ginger uuuu biedna szybkiego powrotu do zdrowia,aparatka was wszystkie wirtualnie pozarazala;-) wózek tez testuje w domu przekupuje mojego yorka i do kosza wrzucam kostki-smakołyki i wożę go po domu muszę go oswajać bo w tym koszu będzie jeździł z nami na spacery,nawet mu sie to podoba;-)

Paolka_25, haen, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia znalazłam :-) i masz wiadomość

Micia lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Molcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wiem że był już ten temat wałkowany, ale ja dopiero teraz się zabieram za zamówienie z apteki i w związku z tym - jaki rozmiar majtek siatkowych brałyście? swój czy jednak rozmiar większe? czytałam, że dużo osób poleca hartmanna - zamawiała je któraś? aa no i ile sztuk?
    aa no i pieluszki pampers - kupujecie też 1, czy same 2 i ile opakowań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:41

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 6 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Ginger kuruj bo to by było slabe jakbys mogła się poprzytulać a zle byś się czuła ;)

Ja pierdziele takiego napierania na dół jeszcze nie miałam. To nawet nie skurcz bo nie przechodzi o co kaman?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 6 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitaja niezły sposób na psiaka ;) u mnie jak Laura jeździ to pies za nią za każdym razem komicznie to wyglada

Kitaja lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger pochwal sie linkami z Allegro jakie buty kupiłaś ?ja mam bzika na punkcie butów i torebek;-)

Zorro lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała może weź poduszkę pod tyłek i lez odciazysz wtedy szyjkę,chyba ze.... Nie chce krakać i nie życzę Ci jeszcze porodu bo Nadia ma jeszcze czas ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja kupiłam o rozmiar większe,ale nie wiem czy dobrze zrobiłam ! Kupiłam hartmanna bo właśnie dużo osób polecało ,ale czy będę zadowolona nie wiem okaże sie w listopadzie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dreptalam sobie ze sklepu idzie ciężarna beka jak ja na przeciwko , już miałam się uśmiechnąć , żeby połączyć się w grubasnym bólu i co paliła cipa papierosa!!! No myślałam , że ja pizne i od razu szkoda mi się dzieciaka zrobiło :-(

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uśmiecham się do ciężarówek. Za to wkurzają mnie takie młode laski co w autobusie nie ustępują miejsca. Myślę sobie wtedy "przyjdziesz na moje gówniaro". Ostatnio stoję na przystanku z tym moim bebechem a siedziała matka z córką ta córka taka ja wiem z 17 lat. i ta matka chyba cos do niej powiedziała, żeby mi miejsca ustąpiła a ten gówniarz wali "ciąża to nie choroba"

1usapx9ipf1hd7n0.png

Wysłany: 6 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jaki tekst :D

Na leżenie chwilowo nie mam czasu muszę ogarnąć obiad praktikera by kupić klamki i auchana z wanienka.
    Potem się położę, przepowiadają e pewnie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ