X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:D obudzilam się po 9 dopiero o.O dziś ide do fryzjera byłej pracy na kawke i zapisać się do diabetologa na wizytę :D oczywiście w domu nie usiedze ;p jutro będę pracować i się pakować do szpitala :) bo w końcu trzeba :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam oczywiście nikt nie przepuścił ale nie było dużo ludzi na szczęscie
    Dostałam antybiotyk bo choroba dopiero się rozkręca:(
    Tak czułam ze sama tego nie zwalcze:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Hym hym hmmm... czyli tak, ja mam wizytę 14.10 i wtedy dopiero poznam wyniki czyli lepiej do 14 go nie rodzić, no ok ;-)

Nastepna napalona :P

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    A ja myślę że jednak większość wytrzyma do listopada :-D a jak już to po 25 będą rodzic. No chyba nie możliwe żeby wszystkie rodziły jak tylko zobaczą 36 czy 38 tc :-D bejbuszki tego nie widzą :-D pierworodki często przenoszą, ale izulka widzę dopingujesz październikowi :-D

Ja tam w ogóle nie jestem jeszcze gotowa, w domu mam cały kat zapchany rzeczami Mateusza ale nic nie poprawne, nie poprasowane, nie sprzątane bo siedzę od czterech miesięcy w domq letnim, nie mam dla małego miejsca w szafie, o pakowaniu torby nie wspomnę ;-)
    Ja wprawdzie siedzę w domu całorocznym a tez jestem niegotowa i czekam na listopad

Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Nastepna napalona :P

Ej bo już mam chorobę sieroca! Bujam pusty wózek albo kołyske :-P

Ginger i Ty i Patryk dzień leżenia musicie chyba zaliczyć , zdrowiej !

MadaLena30, izulkaa, perelka89, Mala_Czarna_89, Nymeria, Izzy, moodliszka lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Madalena październik to mysle ze w 90% jest nasz ;)
    Ja tam Izulek nigdzie sie nie wybieram w pazdzierniku :P ... baa koniec listopada bedzie odpowiednim dla nas terminem :)

Ale ja jestem dopiero 32 tg wiec 4 tyg roznicy to bardzoooo duzo!!

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Marta a lekarza masz na nfz ?

Tak :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczoplasu dostaje ogladajac aranzacje sypialni, salonu i pokoju dzieciecego...a maz krzyczy ze jedziemy kupowac farbe ....a ja nie wiem jakie kolory itd....ciazowa decyzyjnosc ehhh

Micia lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) nadrabiałam 2 godziny 4 dni mojej nieobecności :p
    Co do skurczy chyba też jeszcze nie miałam, brzuch czasem mam twardy i parcie na pęcherz ale czy to to??
    W nocy mam problemy z brzuchem, trudno mi się zwlec z łóżka, czuję straszny nacisk i boli w środku dosłownie wszystko! Dziś nawet dokładnie wyczułam w nocy główkę po raz pierwszy!
    Rano obudziłam się i miałam zdrętwiałe obie ręce, jakiś ucisk czy coś?
    Co do rocznic ja mam za 3 tyg. 4 lata miną :) może z tej okazji też urodzę bo w jednym dniu mam urodziny i rocznicę ślubu, a poza tym również jak Izulkaa kibicuje październikowi ale dopiero po 25 :p
    Odebraliśmy wczoraj z mężem bryczkę dla Adasia ale na razie stoi w kartonie.
    Wiszę jeszcze zdjęcie łóżeczka i chyba dziś się zmobilizuję :)

Aparatka nic się nie martw, Ty chociaż nie jesteś żoną, nas ostatnio męża kuzynka prosiła na ślub i wesele a w zaproszeniu napisane "Mamy zaszczyt zaprosić Piotra G....... wraz z (uwaga! Uwaga!) Osobą towarzysząca"! Pękłam ze śmiechu jak to przeczytałam!! Oczywiście nie idziemy ;p

Skarb gratuluję :)
    I podziwiam naszą Olcię! Bardzo dzielna i silna!

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ej bo już mam chorobę sieroca! Bujam pusty wózek albo kołyske :-P

Ginger i Ty i Patryk dzień leżenia musicie chyba zaliczyć , zdrowiej !

Moja kolyska swietnie sluzy jako skladzik, jak rowniez wieszak na ubrania:D

Rozmarzona, Galaretka, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jeszcze z łózka bo os nie mogę dojść do siebie po tym co mi się śniło..
    Zaczynamy 34 tydzień!!:)

Ja bym za takie zaprosZenie Paolka zabiła :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Aparatka nic się nie martw, Ty chociaż nie jesteś żoną, nas ostatnio męża kuzynka prosiła na ślub i wesele a w zaproszeniu napisane "Mamy zaszczyt zaprosić Piotra G....... wraz z (uwaga! Uwaga!) Osobą towarzysząca"! Pękłam ze śmiechu !

Wiesz Paolka naprawde cZepiasz sie drobiazgow:P
    Co tam kilka lat po slubie, naprawde dziwie sie, ze nie chcesz isc na wesele jako osoba towarzyszaca swojego meza:D

A tak na serio, co ludziom siedzi w glowie, zeby tak niefajnie sie zachowac wzgledem 2ej osoby...:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie bycie żoną zupełnie nie rusza. Nawet się śmieje z mojego M jak coś mówi o ślubie. To pytam na co Ci to?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialabym dzien dobry,ale mialam tak kijowaaaa noc,ze czuje sie jak zombie.. :)
    Ogolnie nie byla to zwyczajna noc,ze nie moglam spac tylko bole brzucha i skurcze mnie tez chwilami lapaly.
    Przez chwile sobie nawet myslalam "noo sama zes sobie wykrakala czarownico :D".
    Nie wchodzilam jednak na forum bo nie byl to "naturalny" problem ze snem typu a nie moge i wejde sobie na forum (te bezsennosci zawsze przynosza porod u nas :D) tylko przez bole,wiec walczylam dzielnie i wkoncu usnelam :O
    W nocy racja tak boli przy przekrecaniu sie cale spojenie lonowe jakby dzidzia glowka naciskala,ze obrocic sie badz wstac to katastrofa..
    Dobrze,ze to tylko w nocy tak sie dzieje bo za dnia chyba bym skapitulowala i lezala caly czas w jednej pozycji :)

Moj jak wczoraj dostawalam skurczy za kazdym razem mowil "co jedziemy do szpitala?" myslalam,ze go zjem wzrokiem hihi.
    Mowie do niego,ze jak sie zacznie i bede sama to zwariuje bo jak zejde w pol zgieta po tych schodach.
    Stwierdzil Oliwka Ty tam siedz jeszcze przynajmniej tydzien hihi.
    A Mala tak wariowala pol nocy,ze az sie smialam i moj sie namacac nie mogl.
    Wystawaiala wszystko co sie dalo i az mi sie buzia sama usmiechala.

E tam ja z siuskami to do ktorejs w nocy normalnie sie wyproznialam,a nad ranem przed badaniami jak sie zachcialo,gdy juz wstalam to normalnie siusialam :)

Wymaz mialam pobierany w 34 tyg i szczypalo,ale polozna z tego co kojarze tylko z przodu pobierala.

Jestes juz z nami :)
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaśmiałam się tylko do męża, że ma wybór :) niech szuka jakiejś laski i idzie, a co mi tam, nie mydło nie zmydli się :p ale nie idziemy ze względu na zaproszenie chociaż jak piszecie taka zniewaga troszkę, tylko nie mam na tyle luźnych środków a wiadomo pieniążki teraz potrzebne. A ja ani w co się ubrać ani nic. Zresztą gdybym ja tak kogoś zaprosiła to spaliłabym się ze wstydu :p

Zmierzyłam się w obwodzie było 96 a jest 93 i o co chodzi??

Sajgonara lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka przybijam piatke!

W ta sobote bylo wesele meza kolegi z pracy, ok nie znaja sie dlugo ale kazdy wie ze ma zone i spodziewa sie dziecka, a zaproszenie z osoba towarzyszaca :)

Ok moze nie pamietal mojego imiena - to chociaz by napisal "wraz z zona"

Usmialam sie, a mezowi ( ktory widac mial ochote isc na to wesele) ciagle powtarzalam zeby znalazl sobie osobe towarzyszaca bo tak samemu to glupio mu bedzie siedziec przy stole :)

Micia, Kitaja, Paolka_25, Sajgonara, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mi moja córeczka zapewnia rozrywkę...a jak leżałam w pierwszej ciąży to obejrzałam mnóstwo filmów i wszystkie sezony gotowych na wszystko.

A tak w ogóle witam po ciężkiej nocy. Fo 3:00 walczyliśmy z biegunka.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Micia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D.
    Co do zaproszeń to ludzie nie mają taktu ech.
    Ja nie jestem ze Swoim po ślubie, a mój Kuzyn wydzwaniał się dopytywać jak mój Książę się nazywa żeby wpisać dane w zaproszeniu bardzo miłe to było.
    Ja niedawno wstałam, gdyby nie tel. od kuriera spałabym dalej. O dziwo dziś się lepiej czuję, ja już u siebie zauważyłam taką zależność, że kilka dni czuje się rewelacyjnie prawie jakby nie w ciąży. A potem mam ciężkie dni fizycznie i psychicznie. Widocznie huśtawka hormonów i dalsze rozrastanie.
    Kitaja masz wiadomość :*
    Co do leżenia w domu, to nie pomogę bo ja mimo, że mogę robić prawie wszystko to już mam dosyć bycia w domu, ile można sprzątać, gotować i prać :P. Dobrze, że jeszcze mam parę rzeczy do kupienia to jakoś na tym skupiam się i czas leci :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:03

Kitaja, Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Shibuya ja potrafię czasem przesiedzieć kilka dni wybierając na allegro, a potem i tak zmieniam zdanie, ale chociaż nie myślę wtedy o innych rzeczach i czas leci :P.

Shibuya lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię dzis odbija się stopka od zebra lub żołądka po czym uderza glowa w szyjkę i znow to samo.
    Nawet maz zjechał na chwile do domu i jak mnie zobaczył to się przeraził.

Moja corcia też jeździ pustym wózkiem po domu :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ