Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:D obudzilam się po 9 dopiero o.O dziś ide do fryzjera byłej pracy na kawke i zapisać się do diabetologa na wizytę :D oczywiście w domu nie usiedze ;p jutro będę pracować i się pakować do szpitala :) bo w końcu trzeba :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam oczywiście nikt nie przepuścił ale nie było dużo ludzi na szczęscie
    Dostałam antybiotyk bo choroba dopiero się rozkręca:(
    Tak czułam ze sama tego nie zwalcze:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Hym hym hmmm... czyli tak, ja mam wizytę 14.10 i wtedy dopiero poznam wyniki czyli lepiej do 14 go nie rodzić, no ok ;-)

Nastepna napalona :P

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    A ja myślę że jednak większość wytrzyma do listopada :-D a jak już to po 25 będą rodzic. No chyba nie możliwe żeby wszystkie rodziły jak tylko zobaczą 36 czy 38 tc :-D bejbuszki tego nie widzą :-D pierworodki często przenoszą, ale izulka widzę dopingujesz październikowi :-D

Ja tam w ogóle nie jestem jeszcze gotowa, w domu mam cały kat zapchany rzeczami Mateusza ale nic nie poprawne, nie poprasowane, nie sprzątane bo siedzę od czterech miesięcy w domq letnim, nie mam dla małego miejsca w szafie, o pakowaniu torby nie wspomnę ;-)
    Ja wprawdzie siedzę w domu całorocznym a tez jestem niegotowa i czekam na listopad

Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Nastepna napalona :P

Ej bo już mam chorobę sieroca! Bujam pusty wózek albo kołyske :-P

Ginger i Ty i Patryk dzień leżenia musicie chyba zaliczyć , zdrowiej !

MadaLena30, izulkaa, perelka89, Mala_Czarna_89, Nymeria, Izzy, moodliszka lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Madalena październik to mysle ze w 90% jest nasz ;)
    Ja tam Izulek nigdzie sie nie wybieram w pazdzierniku :P ... baa koniec listopada bedzie odpowiednim dla nas terminem :)

Ale ja jestem dopiero 32 tg wiec 4 tyg roznicy to bardzoooo duzo!!

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Marta a lekarza masz na nfz ?

Tak :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczoplasu dostaje ogladajac aranzacje sypialni, salonu i pokoju dzieciecego...a maz krzyczy ze jedziemy kupowac farbe ....a ja nie wiem jakie kolory itd....ciazowa decyzyjnosc ehhh

Micia lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) nadrabiałam 2 godziny 4 dni mojej nieobecności :p
    Co do skurczy chyba też jeszcze nie miałam, brzuch czasem mam twardy i parcie na pęcherz ale czy to to??
    W nocy mam problemy z brzuchem, trudno mi się zwlec z łóżka, czuję straszny nacisk i boli w środku dosłownie wszystko! Dziś nawet dokładnie wyczułam w nocy główkę po raz pierwszy!
    Rano obudziłam się i miałam zdrętwiałe obie ręce, jakiś ucisk czy coś?
    Co do rocznic ja mam za 3 tyg. 4 lata miną :) może z tej okazji też urodzę bo w jednym dniu mam urodziny i rocznicę ślubu, a poza tym również jak Izulkaa kibicuje październikowi ale dopiero po 25 :p
    Odebraliśmy wczoraj z mężem bryczkę dla Adasia ale na razie stoi w kartonie.
    Wiszę jeszcze zdjęcie łóżeczka i chyba dziś się zmobilizuję :)

Aparatka nic się nie martw, Ty chociaż nie jesteś żoną, nas ostatnio męża kuzynka prosiła na ślub i wesele a w zaproszeniu napisane "Mamy zaszczyt zaprosić Piotra G....... wraz z (uwaga! Uwaga!) Osobą towarzysząca"! Pękłam ze śmiechu jak to przeczytałam!! Oczywiście nie idziemy ;p

Skarb gratuluję :)
    I podziwiam naszą Olcię! Bardzo dzielna i silna!

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ej bo już mam chorobę sieroca! Bujam pusty wózek albo kołyske :-P

Ginger i Ty i Patryk dzień leżenia musicie chyba zaliczyć , zdrowiej !

Moja kolyska swietnie sluzy jako skladzik, jak rowniez wieszak na ubrania:D

Rozmarzona, Galaretka, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jeszcze z łózka bo os nie mogę dojść do siebie po tym co mi się śniło..
    Zaczynamy 34 tydzień!!:)

Ja bym za takie zaprosZenie Paolka zabiła :p

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Aparatka nic się nie martw, Ty chociaż nie jesteś żoną, nas ostatnio męża kuzynka prosiła na ślub i wesele a w zaproszeniu napisane "Mamy zaszczyt zaprosić Piotra G....... wraz z (uwaga! Uwaga!) Osobą towarzysząca"! Pękłam ze śmiechu !

Wiesz Paolka naprawde cZepiasz sie drobiazgow:P
    Co tam kilka lat po slubie, naprawde dziwie sie, ze nie chcesz isc na wesele jako osoba towarzyszaca swojego meza:D

A tak na serio, co ludziom siedzi w glowie, zeby tak niefajnie sie zachowac wzgledem 2ej osoby...:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie bycie żoną zupełnie nie rusza. Nawet się śmieje z mojego M jak coś mówi o ślubie. To pytam na co Ci to?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialabym dzien dobry,ale mialam tak kijowaaaa noc,ze czuje sie jak zombie.. :)
    Ogolnie nie byla to zwyczajna noc,ze nie moglam spac tylko bole brzucha i skurcze mnie tez chwilami lapaly.
    Przez chwile sobie nawet myslalam "noo sama zes sobie wykrakala czarownico :D".
    Nie wchodzilam jednak na forum bo nie byl to "naturalny" problem ze snem typu a nie moge i wejde sobie na forum (te bezsennosci zawsze przynosza porod u nas :D) tylko przez bole,wiec walczylam dzielnie i wkoncu usnelam :O
    W nocy racja tak boli przy przekrecaniu sie cale spojenie lonowe jakby dzidzia glowka naciskala,ze obrocic sie badz wstac to katastrofa..
    Dobrze,ze to tylko w nocy tak sie dzieje bo za dnia chyba bym skapitulowala i lezala caly czas w jednej pozycji :)

Moj jak wczoraj dostawalam skurczy za kazdym razem mowil "co jedziemy do szpitala?" myslalam,ze go zjem wzrokiem hihi.
    Mowie do niego,ze jak sie zacznie i bede sama to zwariuje bo jak zejde w pol zgieta po tych schodach.
    Stwierdzil Oliwka Ty tam siedz jeszcze przynajmniej tydzien hihi.
    A Mala tak wariowala pol nocy,ze az sie smialam i moj sie namacac nie mogl.
    Wystawaiala wszystko co sie dalo i az mi sie buzia sama usmiechala.

E tam ja z siuskami to do ktorejs w nocy normalnie sie wyproznialam,a nad ranem przed badaniami jak sie zachcialo,gdy juz wstalam to normalnie siusialam :)

Wymaz mialam pobierany w 34 tyg i szczypalo,ale polozna z tego co kojarze tylko z przodu pobierala.

Jestes juz z nami :)
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaśmiałam się tylko do męża, że ma wybór :) niech szuka jakiejś laski i idzie, a co mi tam, nie mydło nie zmydli się :p ale nie idziemy ze względu na zaproszenie chociaż jak piszecie taka zniewaga troszkę, tylko nie mam na tyle luźnych środków a wiadomo pieniążki teraz potrzebne. A ja ani w co się ubrać ani nic. Zresztą gdybym ja tak kogoś zaprosiła to spaliłabym się ze wstydu :p

Zmierzyłam się w obwodzie było 96 a jest 93 i o co chodzi??

Sajgonara lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka przybijam piatke!

W ta sobote bylo wesele meza kolegi z pracy, ok nie znaja sie dlugo ale kazdy wie ze ma zone i spodziewa sie dziecka, a zaproszenie z osoba towarzyszaca :)

Ok moze nie pamietal mojego imiena - to chociaz by napisal "wraz z zona"

Usmialam sie, a mezowi ( ktory widac mial ochote isc na to wesele) ciagle powtarzalam zeby znalazl sobie osobe towarzyszaca bo tak samemu to glupio mu bedzie siedziec przy stole :)

Micia, Kitaja, Paolka_25, Sajgonara, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mi moja córeczka zapewnia rozrywkę...a jak leżałam w pierwszej ciąży to obejrzałam mnóstwo filmów i wszystkie sezony gotowych na wszystko.

A tak w ogóle witam po ciężkiej nocy. Fo 3:00 walczyliśmy z biegunka.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Micia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D.
    Co do zaproszeń to ludzie nie mają taktu ech.
    Ja nie jestem ze Swoim po ślubie, a mój Kuzyn wydzwaniał się dopytywać jak mój Książę się nazywa żeby wpisać dane w zaproszeniu bardzo miłe to było.
    Ja niedawno wstałam, gdyby nie tel. od kuriera spałabym dalej. O dziwo dziś się lepiej czuję, ja już u siebie zauważyłam taką zależność, że kilka dni czuje się rewelacyjnie prawie jakby nie w ciąży. A potem mam ciężkie dni fizycznie i psychicznie. Widocznie huśtawka hormonów i dalsze rozrastanie.
    Kitaja masz wiadomość :*
    Co do leżenia w domu, to nie pomogę bo ja mimo, że mogę robić prawie wszystko to już mam dosyć bycia w domu, ile można sprzątać, gotować i prać :P. Dobrze, że jeszcze mam parę rzeczy do kupienia to jakoś na tym skupiam się i czas leci :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:03

Kitaja, Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Shibuya ja potrafię czasem przesiedzieć kilka dni wybierając na allegro, a potem i tak zmieniam zdanie, ale chociaż nie myślę wtedy o innych rzeczach i czas leci :P.

Shibuya lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię dzis odbija się stopka od zebra lub żołądka po czym uderza glowa w szyjkę i znow to samo.
    Nawet maz zjechał na chwile do domu i jak mnie zobaczył to się przeraził.

Moja corcia też jeździ pustym wózkiem po domu :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ