X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po porannej czekoladzie na goraco i spotkaniu z przyjsciolka, sklece obiad i lece na spotkanie z kolezankami z pracy.
    A i kurier ma dzis byc z Gemini, dobrze, ze juz jestem ubrana, to nie bedzie neglizu:)

Rozmarzona, Nymeria, Zorro, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja mam z Akuku majtki 1 paczkę 6 szt. rozmiar M ale... właśnie przymierzyłam i chyba muszę kupić L :P chyba dupa urosła :P
    Pampersy mam Dada 1 paczkę I, i dwie paczki II a później będę się martwić :P

Paolka _25
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Mała przepowiadające rychły poród ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki te jednorazowe fizelinowe się nie nadają bo powietrza nie przepuszczają...ja przed pierwszym porodem kupiłam 2 paczki po 5 szt i wszystko poszło do śmieci bo gin na obchodzie zabronił wręcz takich...i to po cesarce a po sn to już w ogóle...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, miałam wymaz pobierany wczoraj o 19.30 i lekarz powiedział, żeby do laboratorium dostarczyć do południa dzisiaj. Nie musiałam trzymać tego w lodówce. Pojechałam z rana i oddałam. Wyniku mam się spodziewać w Przyszłym tygodniu, płaciłam 28 złotych ;)

Co do zaproszeń. Mój kuzyn jest z taką dziewczyną i jak braliśmy ślub, to dzwoniłam do niego, żeby mi powiedział jak ma na nazwisko, a on kazał wpisać na zaproszeniu i wizytówce jej imię i jego nazwisko :P też śmiesznie było :P ale ogólnie tez wszystkim pisałam z imienia i nazwiska tą drugą osobę nawet jeśli nie byłi małżeństwem. No chyba, że wiedziałam, że ktoś nie ma nikogo, to pisałam z osobą towarzyszącą, ale później dzwoniłam się pytać o imiona i nazwiska,żeby na wizytówkch napisać...

No. Dokupiłam jedna koszulę, majtasy bawełniane, wiec torba do szpitala gotowa :)

A moja psina coś niespokojna. Mama mówiła, że od nocy nie potrafi sobie miejsca znaleźć. Wiecznie chodzi i dziwnie się zachowuje. Moja mama do mnie z tekstem: może coś czuje i niedługo urodzisz? :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z happy 1 ,bo one mają specjalne wycięcie na pępuszek. Te będą do szpitala, a później już 2 pampers, bo jak Zosia będzie dalej tak rosła to ze 4,5kg będzie ważyła i w te 1 nie wejdzie ;-)

alus21 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:00

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczescie hihi :)
    Gotowalam bulion na zupe i poszlam zdjac szumowiny,a tam powodz na gazowce :O
    Dobrze,ze zajrzalam bo jeszcze by sie zapalnik zgasil i gazu bym sie nawdychala.
    Wyobrazcie sobie,ze garnek sie przedziurawil,ale jakim cudem taki metalowy?
    Noi zabawe mialam bo musialam tam ogarnac i przelewac ten wrzatek.
    Pozniej patrze do lodowki,a tam Mezu zostawil otwarte opakowanie z wedzona noga z kurczaka i cala ta woda z srodka wyplynela na poleczke.
    No i tym sposobem zamiast za konkrety to uzeram sie z pierdolami :)

Tez kupilam te z canpola jednorazowe,a okazalo sie,ze te sie nie nadaja i dokupilam te siateczkowe 2 pary.
    Nie wiem czy mi starcza,ale jak cos wezme jeszcze swoje bawelniaczki jakies.

Ginger, jak sie czujesz Kochana?
    Wypoczywasz grzecznie w wyrku?
    I jakie antybiotyki Ci lekarz przepisal?

Haen, jak moglas to zrobic kurierowi,a on pewnie na skrzydlach bedzie jechal ta winda na 11 pietro :D

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, tez mnie momentami lapie tak na dole napieranie,ale po chwili mija :)
    Polez moze troszke i zaraz powinno byc ok.
    A jak nieeeeeee toooo sprawdza sie przypuszczenia kolejnego porodu w tym tygodniu hue hue hue ];->

Micia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :-)

Przede wszystkim gratulacje dla naszego Skarba i jej Nikolci :-) :-) :-) musze przyznać, że zaskoczył mnie Skarb. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Olcia, ach te Twoje słodkie bobaski ;-) trzymaj się i pomysl, ze już niedługo będziesz je tulic w domku.

Mała, fajna sypialnia z kacikiem dla Nadi(i) :-) nie wiem czy dwa 'i' na końcu się pisze :-D z początku jak zobaczyłam te ściany to myślałam że to Molci, bo chyba ona ma takie kolorki.

Nadrobilam w czytaniu ale zapomniałam co miałam której odpisać, wybaczcie dziewczyny :-(

W ogóle to wczoraj byłam taka zmarnowana że sobie poradzić nie mogłam i jeszcze mnie tak bolalo na dole, chyba spojenie łonowe że nogą ciężko było ruszyć. A palce mam tak popuchniete że nawet boli jak chce zacisnać pięść.

A tak w ogóle to miałam pisać w ND że witam się w 35tyg., wg belly w 36 a wg OM w 37!!! Bliżej niż dalej :-P

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka może sie szykuje cos ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usłyszane w szkole rodzenia: najlepsze poduszka klin = segregator :P wiec jak ktora sie nie kupowala a bedzie potrzebowala to warto skorzystac z tej rady ;)))

pytanie odnosnie wanienek, czy ktoras z was zdecydowala się na taką na stelarzu?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie wydaje mi się :P w końcu na odległość to psina chyba nie wyczuwa aż tak :D chociaż jak rodzice wracają np.z wakacji, to już kilka dni wcześniej u babci głupieje :P kto wie!

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę ze stojakiem :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buffy a zamawialas moze przez internet?

ja wczoraj bylam w fartlandii popatrzec i jakos one malo stabilne byly te stojaki. i chce poszukac na allegro...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba te majtki z Canpola sa bawelniane, a nie fizelinowe?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    usłyszane w szkole rodzenia: najlepsze poduszka klin = segregator :P wiec jak ktora sie nie kupowala a bedzie potrzebowala to warto skorzystac z tej rady ;)))

pytanie odnosnie wanienek, czy ktoras z was zdecydowala się na taką na stelarzu?

ja mam taką na stelarzu z odpływem z firmy tega baby
    http://img28.staticclassifieds.com/images_tablicapl/278509125_1_644x461_wanienka-i-stelaz-tega-baby-lubon.jpg

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i majtasy z canpola mam siateczkowe plus te moje zwykłe bo nie wiem które będa lepsze :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, te z siateczka sa takie jakby bawelniane,a te jednorazowe pelne chyba wlasnie ze sztucznego materialu az pozniej otworze i zobacze.
    Bo te i te mam z canpola.
    Kupilam tez wklady oprocz tych grubych podpaskowych takie z canpola bo fajnie zabudowane,ze latac nie beda i nie takie grubasne.
    Zastanawiam sie tylko czy pipa bedzie wtedy "oddychac" :)

Zrobilam tylko kilka czynnosci,a czuje sie styrana jak kon po westernie.
    A takie mialam ambitne plany na dzisiaj.
    To przez te nieszczesne wypadki w kuchni :)
    Moze odpoczne i pozniej jeszcze cos rusze bo czuje sie taka niegotowa z generalnymi porzadkami na przyjscie Maluszka.
    Mezu to jednak facet i nie ogarnie mi szklanej nieszczesnej szafy,ktora zbiera wiecej syfu niz z niej pozytku grrr :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie cwaniakuj :D
    Ja to taki dziwny przypadek ze bole i boleści mi nie przechodzą na leżąco tylko jak coś robię no i przeszło po sprzątaniu, gotowaniu i szybkich zakupach ;)

Biedroneczka bo maz Molci namalował takie jak mam w sypialni haha ale żeby nie było to mój maz namiętnie jeździ do Krakowa a nie maz Molci do nas :P
    Ale napisałam hmmmm

w auchanie fajny wybór kolorków wanienek, takie przyjemne dla oka. Jako ze Laura miała wybrać to mamy.. Rozowa ale nawet w tym kolorze całkiem całkiem ;)

MW26, Molcia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ