X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, zajebiste te buty mega mi sie podobaja.
    Sama bym sie na takie skusila :)
    Ja troche przez neta boje sie zamawiac bo do ciuchow to totalnie sie zrazilam,a buty bym chciala,ale u mnie roznie z rozmiarem i nie wiem czy by mi sie chcialo w odsylki bawic.
    Tak myslalam,ze Ci duomox przepisala.
    Po tym powinno Cie postawic na nogi bo to jakis konkretny lek w koncu.
    Mi przy zapaleniu dziasla to przepisywala stomatolog dwa razy.
    Odpoczywaj Kochana i sie kuruj.

Izulka, juz z torba cisniesz do ginekologa jak nic chcesz rodzic i sie nie chwalisz :D hihi

Buffy, pewnie skurcz,a przy tym mialas problem ze zlapaniem oddechu?
    Noi taki bol lapal,ze sie ruszyc nie mozna?
    Ja w nocy z nimi walczylam,ale to przez chwile byla walka jak z wiatrakami :)

Mala, trzeba wprowadzic nutke ekscytacji i podniecenia hihi ;)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ginger swietne buty :-) ja chowam przed mezem jak kupuje wyciagam za jakis czas i jak on sie pyta to zazwyczaj odp kochanie mam juz je pare tygodni ;-)

Albo wyskakuje sie z tzw pyskiem "mam juz je od roku,a Ty nawet nie zauwazyles?!" ;)
    Nastepnym razem sie nie odezwie bo bedzie sie bal,ze podpanie czy czegos nie przeoczyl u zony hihi.

Kitaja, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, mialam podobne objawy jak Ty,ale uplawy i swedzenie,pieczenie lekkie sie zaczynalo,ale bez opuchniecia.
    Wtedy dal mi bez recepty globulki feminella vagi c do stosowania na noc.
    6 dniowa kuracja,ale polecam bo ani sladu po tym swinstwie nie zostalo i jak sie pytalam czy jakby mnie cos ponownie lapalo czy to mozna to mowil,ze smialo.
    To jest dla kobiet w ciazy bezpieczne bo nawet na ulotce pisalo ;)

a i do tego masc clotrimazolum stosowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:34

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger fajne butki a jaka fajna cena :-D
    Jejku jak ja tęsknię za szpilkami :'(

Ja dziś miałam taka ciążowa sytuację:
    Chciałam zaparkować blisko sklepu żeby wyskoczyć po chleb i nie ma miejsca. Robiąc czwarte okrążenie stwierdziłam że szybko kupie to stanę na chodniku. Kupiłam, wychodzę szybko żeby odjechać patrzę stoją niebiescy i migaja grrrr więc brzuch do przodu, prędkość zredukowalam prawie do tip topkow i idę ;-) oni patrzą i mówią - niech pani jedzie niech pani jedzie :-P a ja myk, dziękuję dowidzenia i do domq :-)

Już w kolejce wystaje ale mandaty w ciąży to ciężko znieść :-D

Rozmarzona, alus21, Zorro, Kitaja, Paolka_25, biedroneczka1910, Ona_89' lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmarzona zebys ty nastepna nie jechala :D suwaczek ci sie konczy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys to uwielbialam buty na obcasie i non stop moglam chodzic,a pozniej jak po tyle godzin w pracy sie stalo to i szpilek sie odechciewalo.
    Wkurza mnie tez to,ze za kazdym razem w butach ze szpilkami odpadaja mi szybko fleki ;/
    Tych metalowych nie lubie bo glosno stukaja po wymianie.
    Moze od piety za bardzo stope stawiam?
    Dziwna sprawa bo w zimie natomiast w kozakach na obcasach zawsze doslownie zawsze stalki psulam :)
    I tym sposobem pelno butow mam,ktore sie walaja bez flekow bo nie chce mi sie latac do szewca bo i tak zaraz znowu odleca ;/

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która pamięta na której stronie jest sernik od Natalii?

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ty tak nie kozacz bo jeszcze ty zrobisz niespodziankę nam wszystkim ;)

Nymeria dobra taktyka :) powinny być znaczki za okno dla,ciężarnych takie,jak maja niepełnosprawni :P

Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    rozmarzona zebys ty nastepna nie jechala :D suwaczek ci sie konczy

Czekaj, czekaj bo ktos tu do przodu byl tygodniami z dzidziusiem :D
    Moj suwaczek to troche takie oszustwo albo Twoj oszukanie sie zatrzymal w miejscu ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Rozmarzona ty tak nie kozacz bo jeszcze ty zrobisz niespodziankę nam wszystkim ;)

Nymeria dobra taktyka :) powinny być znaczki za okno dla,ciężarnych takie,jak maja niepełnosprawni :P

Tatus caly czas powtarza Oliwce,ze ma jeszcze przynajmniej z tydzien posiedziec i nie fisiowac hihi ;)
    Wczoraj Mezu stwierdzil,ze dzidzius go bedzie kochal po chwili z usmiechem dodal na poczatku bedzie bezwarunkowo,a pozniej jak bedzie wieksza to za pieniadze na chrupki i inne dobroci :)

izulkaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona na innym sprzęcie już nie jest moja córcia taka duża. Nawet czasem mam takie myśli, czy wszystko w porządku bo brzuch też przestał rosnąć :( i potem myślę o córci Olci i o tych przepływach, przyduszaniu ehhh

Nymeria proszę:
    "Składniki :
    500 sera 3 krotnie mielonego ( może być w wiaderko)
    5 jaj
    200 ml śmietany 12-18%
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Szkl cukru
    Zapach waniliowy

Przygotowanie:

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na jasny kolor. Następnie do żółtek dodajemy ser,śmietanę,zapach,mąkę i mieszamy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Wylać do tortownicy 20-26 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 135 stopni. Piec 70 min, po czym wyłączyć i zostawić jeszcze na godzinę.

Smacznego :-)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:49

Nymeria lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze mowie ze juz dawno kupiłam;) choć nigdy mi słowa nie powiedział jak coś kupiłam.
    Też mi brakuje szpilek. Choć jak w pracy cały dzień w szpilkach to po pracy już baleriny tym bardziej ze wszystko w biegu po pracy.
    Ale jakieś wyjścia to już obowiązkowo szpilki;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja o obcasach takich moge pomarzyć nie dośc że wyglądam wtedy jak żyrafa to i źle się czuje bo mam wrazenie ze wszyscy się gapią :P

to może po te globułki pojde.. kuzwa poczytałam opinie o tej pani doktor i jakoś mi się odechciewa do niej isc..:/ straszne sa..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przegapiłam Gingerkowe buty... Zaraz się cofnę i poszukam, bo ja też buto i torebko maniaczka jestem ;-)

Byłam dziś z mamą na zakupach, jejku, ale mi tego brakowało :-D Właściwie same spożywcze rzeczy i trochę kosmetyków, ale jak to cieszy :-)

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, spokojnie wszystko bedzie dobrze.
    Wtedy wiecej przybierala na wadze to teraz sie ustabilizowalo i malutka rosnie w swoim tempie :)
    Tez moze byc roznica tak jak mowisz,ze innym sprzetem badania byly robione.
    Jestem pewna,ze wszystko jest dobrze tym bardziej,ze niedawno bylas badana.
    Jak to moj mowi "nie mysl tyle bo to nie wrozy niczego dobrego" :)
    Jednym slowem wie,ze jak za duzo mysle to glupoty mi do glowy przychodza hihi.
    Tak wiec zero negatywnego myslenia bo beda karniaki ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, nie dziwie Ci sie,ze boisz sie isc do kogos innego.
    Ja tez na wielu kretynow lekarzy trafilam i teraz nie wyobrazam sobie nikogo innego jak mojego gina, poprostu nie ufam.

Tutaj masz linka to moze sobie poczytasz i zadecydujesz czy je chcesz ;)

http://feminella.pl/feminella_vagi_c/czeste_pytania.html

One kosztowaly tutaj bynajmniej 30 pare zl troche drogie jak na 6 globulek,no ale jak mowilam mi pomogly.
    Wez sobie jeszcze moze ta masc clotrimazolum by zalagodzic ten stan.

• mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maścią się smaruje..od kilku dni troche łagodzi ale smaruje tylko na noc bo w dzien co 15 minut sikam ;P

pojechałabym do poradni przyszpitalnej którejś ale te kolejki tam mnie przerażają... chociaż może by nie było głupie jutro jest od 14-18 wiec taka w miare godzina lepsza niż poranna.. sama już nei wiem co zrobić chciałabym miec też usg zrobione mimo wszytsko..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro teraz właśnie zamierzam skupić się na torebkach hihi;)

Zorro, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 6 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona niby mysle ze jakby bylo cos nie tak to chyba by mi powiedzial nie? albo na oddzial polozyl. no i jeszcze tych wod malo moze przez to brzuch nie rosnie, mam nadzieje ze nast razem zrobi znow usg juz nie dla mojej ciekawosci ale do sprawdzenia tych wod.

mikado moj gin ma w necie opinie ze jest bardzo nieprzyjemny wrecz wredny, a dla mnie i szwagierki jest prawdziwym dzentelmenem, nawet reke podaje przy zejsciu z fotela

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Która pamięta na której stronie jest sernik od Natalii?

SERNIK FORUMOWY

Skladniki :
    500 sera 3 krotnie mielonego ( moze byc w wiaderko)
    5 jaj
    200 ml smietany 12-18%
    2 lyzki maki ziemniaczanej
    Szkl cukru
    Zapach waniliowy

Przygotowanie:

Bialka oddzielamy od zóltek. Ubijamy bialka na sztywna piane. Zóltka ucieramy z cukrem na jasny kolor. Nastepnie do zóltek dodajemy ser,smietane,zapach,make i mieszamy wszystko na jednolita mase. Na koniec dodajemy piane i mieszamy. Wylac do tortownicy 20-26 cm i wstawic do piekarnika nagrzanego do 135 stopni. Piec 70 min, po czym wylaczyc i zostawic jeszcze na godzine.

Smacznego :-)

Nymeria lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ