X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 13 mam sie stawic u lekarza bo niestety musi wyjsc wczesniej z pracy-mam nadzieje ze zdaze-trzymajcie kciuki..

Usg dopiero o 16.00

Kurde mialam problem z ubiorem, o ile w domu i przy domu to jeszcze jak cie moge to do ludzi nie mam w za bardzo w co sie ubrac :/

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    tak Molcia powiedz jeszcze że zanim wstawiłaś to obrobiłaś zdjecie w photoshopie:P

Ginger nie musiałaś, chciałaś:P

No dobra masz mnie chciałam;)

mikado lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado jak znajdziesz krasnale to daj znac- do mojej córki też przychodziły zawsze gdy była w szkole (cztery, nawet miały imiona) a w tym roku szkolnym ich nie ma i musi sprzątać sama :P

Przeszłam się do banku by usunąć konto bo mam w 2 bankach a dochodów brak :D ale kilkanaście ludzi i zrezygnowałam..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczyłam na to ze jak pójdę do apteki (o zgrozo zostawiłam 70 zł) i jak wrócę to może się wezmą za ten czas do zmywania a one tylko pralkę wstawily i się opier....Ja dalej :p
    Do warzywniaka tutaj chodzę od roku jak tu mieszkamy średnio co dwa trzy dni a babka dzisiaj do mnie ojej będzie dzidziuś a kiedy a ja mówię ze końcem listopada a ona o rany a ja wcześniej brzuszka nie widziałam jak pani to ukryła :p

Ona_89', Kitaja, Galaretka lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rokss Znajoma

Wysłany: 7 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ! dawno z wami nie pisałam.. ale jestem na bierząco bo podglądam was dość często :P u mnie termin na 3listopad zdjecie z 37 tygodnia czyli z wczoraj (20kg na plusie)

http://ifotos.pl/zobacz/brzuszkow_shepsqn.jpg

http://ifotos.pl/zobacz/brzuszkow_shepahs.jpg

W pachwinach w pasie juz wszystko mnie boli, ledwo łaże, a jeszcze 3 tygodnie...

Sajgonara, biedroneczka1910, Ona_89', Molcia, Mala_Czarna_89, izulkaa, Kitaja, perelka89, MW26, Rozmarzona, Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

Karolciaaa ;** (03.11.2015r.)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :-) Szyjka cały czas się skraca,a Mały mocno napiera mi już główką. Czekamy ;-)
    Na ktg synuś mocno się wiercił i kopał aż mi brzuch skakał. Tętno przez to też miał wyższe, ale lekarz powiedział,że zapis jest bardzo ładny jak się już dziecko uspokoiło.
    Lekarz widział, że nie jestem do końca usatysfakcjonowana, więc zaprosil mnie na kolejne ktg w pt.

Buffy, Ginger84, mikado, Sajgonara, haen, Molcia, Mala_Czarna_89, monia35, Shibuya, Paolka_25, izulkaa, Kitaja, perelka89, MW26, Rozmarzona, Micia, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a jakie przewidywania na rozowj akcji pogodowej ma lekarz??

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie trzyma się wersji, że są już postępy i mam być przygotowana, bo może się zacząć w każdej chwili.
    Chociaż może ostrzega tak każdą dziewczynę na tym etapie? ;-)

Synuś :-)

Wysłany: 7 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia jeśli chodzi o pue to u mnie zasiłki wyświetlają się w zakładce świadczeniobiorca. Wcześniej powinno się wyświetlić w zaświadczeniach lekarskich (i tu zależy od zusu, jeden bardzo szybko to wprowadza, drugi się ociąga, generalnie muszą mieć l4 od ciebie i lekarza dostarczone, dopiero wtedy się wyświetli). a potem właśnie w zasiłkach (z datami i kwotami)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro najważniejsze , że wszystko dobrze. Wydaje mi się , że od 38 do 42 tygodnia człowiek jest chodząc bomba i wszystko się może zdążyć ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam :)

Skarb moje gratulacje :)

Dziewczyny wszystkie macie ładne brzuszki ;)

My od poniedziałku jesteśmy w komplecie. Odebraliśme mała w poniedziałek wieczorem. Gabrysia jak na razie grzeczniutka.

Mala_Czarna_89, Molcia, haen, Paolka_25, Buffy, mikado, izulkaa, Shibuya, Ginger84, szczesciara25, Ona_89', Kitaja, biedroneczka1910, natali101, MW26, perelka89, Rozmarzona, Micia, Nymeria, MadaLena30, Sajgonara, agulla03 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png

Wysłany: 7 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia jak uwierzytelniałam profil w zusie to pani w okienku od razu powiedziala mi ze wyswietlaja sie u mnie 4 zakladki- ogolny, ubezpieczony, swiadczeniobiorca i platnik.
    a w jakiej zakladce wyswietla ci sie l4? bo u mnie tez jest wlasnie w swiadczeniobiorca-zaswiadczenia lekarskie.

ale wiem ze dziewczynyu tez mialy tak, ze niektore zakladki sie nie wyswietlaly i jakos przez internet to zalatwialy, bodajze u wirtualnego doradcy na gorze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 7 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Zorro najważniejsze , że wszystko dobrze. Wydaje mi się , że od 38 do 42 tygodnia człowiek jest chodząc bomba i wszystko się może zdążyć ;-)
    pamietam ze w mojej pierwszej idealnej ksiazkowej ciazy dalam sobie dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po terminie z @ i w tym czasie sie spodziewalam ;)

Shibuya ja jesli dotrwam to bede sie wspomagac :) oczywiscie bez przegiec.

Aga chyba ci zazdroszcze ;) wiedzialam ze jestescie razem w domu, super! :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    A ja dziewczyny się zastanawiam nad jedną rzeczą. Biorąc pod uwagę, że nie urodzę w październiku, to nie wiem co będzie lepsze. Czy czekać cierpliwie jak się wszystko samo zacznie, czy od początku listopada zacząć się "wspomagać" spacerami, chodzeniem po schodach, seksem, sprzątaniem itd. Sama nie wiem, jaki wy macie zamiar?

mysle,ze mozna sie wspomagac, a jak dziecko nie bedzie chcialo wyjsc to i tak nie wyjdzie, a czlowiek bedzie tylko sfrustrowany i byc moze lekarze beda musieli pomoc. Sa kobiety, ktore cuda wianki robia, zeby pomoc maluchowi przyjsc na swiat, a ono nie chce, a sa takie, ktore nic nie zrobia, a dziecko bedzie sie pchac. Nie ma reguly:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do porodu mam podobne podejście jak Nymeria. Wiem, że może być ciężko ale jeszcze tego nie przeżyłam więc tak naprawdę nie wiem co mnie czeka.

Chyba mam dziś kiepski dzień, wypiłam kawę i mam delirkę, normalnie trzęsie mnie :/

Aga super, że jesteście już w komplecie w domku :) możesz się tuuuuulić ile chcesz :)

Skarb za Was trzymamy mocno kciuki :)

Rozmarzona ze szczawiowej powstał kapuśniak :p

perelka89, Rozmarzona, Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

Paolka _25

Wysłany: 7 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    hm tylko, że może różnica polega na tym, że ja jestem pracownikiem? i mnie się w panelu ubezpieczonego wyświetlają informacje o zaświadczeniach lekarskich, tam też jest opcja - świadczenia i przerwy - ale wyświetlają mi się tylko informacje o wypłacie chorobowego za marzec i to tylko od pracodawcy i gto jest w panelu - pracodawcy jakby, nowych brak - na l4 płatnym z zusu teoretycznie jestem od września może to jeszcze za wcześnie :/
    hm jeśli to pierwsze l4 to zus ma czas na wydanie decyzji 30 dni od opłacenia składek za dany miesiąc (np za wrzesień trzeba zapłacić do 10 października, czyli mają czas do 10 listopadaesli zaplaciloby sie w ostatnim dniu), a za każde kolejne l4 muszą zapłacić do 30 dni od dostarczenia do nich l4. przynajmniej na dg, ale podejrzewam, że normalnie tez maja taki termin.
    ja zauwazylam taka zaleznosc ze u nas w zusie siadaja do tego pod koniec miesiaca i ok 24-27 dnia miesiaca pojawia sie w pue wraz z deklaracja daty przelewu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka może warto było przed kawą ciśnienie zmierzyć? Ja też chciałam kawę bo mówię senny dzień zmierzylam ciśnienie a tu 115/54 więc ładne ale pił 110 więc kawę darowalam :)
    Pizmywane obiad podszykowany kurze wytarte zostało odkurzyc i wyjść z psem :) a teraz skoczek i oglądam wczorajsze skazane :)

perelka89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny był już taki temat ale co kupić do podmywania się po porodzie??

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 7 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Nam w szkole rodzenia w pierwszej ciąży położna poleciła po prostu szare mydło biały jeleń- u mnie sprawdziło się rewelacyjnie, nic nie szczypiało, szybko się goiło, dlatego tym razem też kupiłam, po co przepłacać ;)

haen, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Tantum rosa ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ