X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie
    Na ktg góry doliny i padoły masakra jakas.
    Na fotelu no coż szyjka mocno skrócona i powiedzialam ze ma nie mówić ile ma cm bo bede sie tylko bardziej denerwowac. Mała jest za nisko i to za bardzo nisko.
    Opierniczyła mnie z góry na dół ze chyba cala pocekalnia słyszała:P:P:P
    Powiedziała ze jak bede miala takie skucz emocne jak wczoraj to nie mam siedziec w domu i czekac jak przejdzie tylko tyłek w samochód i na IP bo moje porody to błyskawica a ze to 3 juz bedzie to sie boi ze wrazie W nie zdarze dojechac do szpitala.
    Ja jak to ja oczywiście powiedziała jej ze przeciez juz wiem kiedy sa bóle porodowe a kiedy nie bo to juz jak wspomniala 3 ciąża to powiedziała ze mam jechac bez gadania chociaz na sprawdzenie bo moze mnei bolec a moze sie nagle zaczac i co wtedy???
    wiec mnie nastraszyla troszke.
    A na wyjscie usłyszałam rozumiem ze Pani sie juz spakowała do szpitala.
    Sobie mysle no tak ale do polowy:P:P:P:P

szczesciara25, izulkaa, Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tamtum rosa uzywalam i teraz tez mam 4 saszetki kupione narazie wystarczy a potem najwyzej dokupie

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a usg nie mialas? oby twoja corcia byla gotowa, tak w razie w

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dzisiaj nie mialam bo w piatek mialam wiec stwierdzilismy ze nei trzeba znowu.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale Ty jesteś wariatka ;))
    Mnie w nocy tak brzuch bolal jak na okres i byłam głodna ;) AA tak to byłam u diabetologa i baba mi powiedziała że jestem grubą moje dziecko będzie grube i całe życie będą słonica hahaha tym bardziej że nosiła przed ciaA xs lub s nie cwiczylam a miałam płaski brzuch no ale o tym to nogę pomazyc bo jestem otyla :p dWobie do mojego m i mówi mu że jestem gruba Adaś będzie gruby i że IDE jeść kulo pierogów ;p masakra ale mamy beke z mężem ;D

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tantum rosa i tez 4 saszetki kupilam. Zawsze mąz moze dokupic.

Aparatka ty sie opanuj bo jeszcze w domu urodzisz przy maszynie jak tak dalej pojdzie:)

Ogarnelam i inna mama odbierze mi Patryka takze ja dalej sie wygrzewam i kuruje. Jest troszke lepiej. Chyba antybiotyk zaczyna pomalutku dzialac.
    Aaa i mam imbir w koncu:) ide zrobic sobie herbatke wg Natali mam nadzieje ze bedzie dobra i ze przede wszystkim przyspieszy leczenie:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe przy maszynie fajna perspektywa powiem szczerze:P:P:P

No coż i tak jestem w przekonaniu ze przenosze jeszcze. DO 38 napewno wytrwam:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to imbir czy po prostu wylezenie, ale czulam sie nia wzmocniona (herbata) :)
    I fajnie rozgrzewa, takze na zdrowie Ginger:)

Ginger84, Micia lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja też coś czuję, że przenoszę Adasia bo jak na razie to same dziewczynki pchają się na świat :)
    Mikado niestety nie mam w domu ciśnieniomierza ale czułam się przed kawą dobrze, z resztą moja kawa... półtorej łyżeczki kawy rozpuszczalnej, pół kubka wody A pół kubka mleka. Ale oko mi skacze No i te drgawki. Masakra. Może spadek magnezu? Kiedyś miałam anemię z braku magnezu.

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka Ty to jesteś nie możliwa;) nawet jakbyśmy Cie opierniczyly i kazaly odpoczywać i tak nas nie posłuchasz,boz Ciebie prawdziwa Aparatka:D i nie zdziwie się jak faktycznie urodzisz przy maszynie do szycja,oj szalona tys...;) dziś kolega przywiozl kocyki maz ma je odebrać po pracy już nie mogę się doczekać na te Twoje cuda:D

Zorro gratuluje wizyty,no to już możesz odliczać dni jak będziesz tulic malucha,cos mi się wydaje,ze będziesz nastepna;P

Shibuya ja od początku listopada zabieram się za ostre porządki w domu,bo potem będzie ciezko może dzięki temu pomoge małemu przyjść na ten swiat ;)chce się zacząć troszkę więcej ruszac przed porodem może dzięki temu będzie latwiejszy porod.Sliczny masz brzusio:)

Ginger zdrowiej nam tam !!

Aga super ,ze jesteście już wszyscy razem w domu,troche wam zazdroszczę ,ale jeszcze pare tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:36

Zorro, perelka89, Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 7 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę nauki dla odswiezenia naszych uspionych komorek mozgowych; dobry znak jest taki, ze zgagi powinny ulzyc, a zly, ze pewnie parcie na pecherz bedzie wieksze :D
    komu obnizyl sie juz brzuszek?

10cufky.jpg

Nala85 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś straszny dzień typu "bez kija nie podchodz",dobrze ze mój małżonek robi nadgodziny! w piatek mam impreze w pracy black&white mamy się ubrać bialo/czarno ciekawe jak ja się nie mieszcze już w swoje ciuchy :/ a jeszcze wujek mojego T. przyjezdza do nas w sobote na noc :(:(aaaa ja chyba zwariuje ,mam taka ochote na ta impreze i gościa w domu,ze az mnie mdli.Dzis mój dzień ma kolor czarny i nawet melisa nie pomaga!!Ja chyba zwariuje przez te skoki hormonalne

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wasi lekarze po 30 tg nie sadzaja na fotel?
    Moj dzis pomacal tylko brzuszek i zbadal tetno i od teraz tak bedzie wygladac wiYta.
    Mam zalecenie powtorzyc mocz,zrobic posiew i glukoze we krwi. Jesli wyjdzie ponownie obecnosc glukozy mam isc od razu do diabetologa i pokazac sie u niego.

Dobrze ze za chwile mam usg...
    Mam stresa...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryczka Adasia ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05f751677b45.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b37e1456e5ff.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4445e640914.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12c75d024bb4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75661f966719.jpg

Szary len, karbon.

Mala_Czarna_89, Zorro, Ginger84, perelka89, Rozmarzona, Molcia, Shibuya, mikado, biedroneczka1910, moodliszka, Micia, natali101, Nymeria, agulla03 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Czy wy wasi lekarze po 30 tg nie sadzaja na fotel?
    Moj dzis pomacal tylko brzuszek i zbadal tetno i od teraz tak bedzie wygladac wiYta.
    Mam zalecenie powtorzyc mocz,zrobic posiew i glukoze we krwi. Jesli wyjdzie ponownie obecnosc glukozy mam isc od razu do diabetologa i pokazac sie u niego.

Dobrze ze za chwile mam usg...
    Mam stresa...

Kciuki za usg! Daj znac, ile Hania wazy.
    Moja gin sprawdza szyjke recznie i okresla wydzieline. Troche dziwne mi sie wydaje, ze lekarz tego nie bedzie robic, hm. A moze dzis tylko sie spieszyl, chociaz to trwa chwilke.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena mnie w 32 tyg. posadził na fotel a teraz to nie wiem bo wizyta za tydz. w piątek ale ma mi zrobić posiew to pewnie też posadzi.
    Wszystko będzie dobrze, nie stresuj się ;) 3mam kciuki ;)

Paolka _25

Wysłany: 7 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja sama mówię, że chciałabym, by mnie zbadał, nie ma że boli, chcę wiedzieć co z szyjką :D

Paolka znam tą brykę :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd znasz Mała?? ;)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka też zna :))

moodliszka lubi tę wiadomość

Paolka _25

Wysłany: 7 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mam taki sam tylko kolorek inny ;)

Paolka_25, moodliszka lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ