WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgonara ja kupiłam ręczny z aventu i biore na pewno do szpitala od razu ;)
    mam nadzieje że dam rade karmić małą.. ;P

w ciuchach myśle wyjść w tych co przyjade :P chyba że będą zalane wodami płodowymi albo jakimś innych wyciekiem ;P to mąż przywiezie mi ciążowe jakieś.. bo myśle że nie wejde w normalne gacie ;P z resztą jak bym miała mieć faktycznie cc to chyba ciężko by było się zapiąć w ogole w normalne ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę, wszystkie chcą już rodzić a ze mnie się śmiały ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a co nam tam, rodzimy :D :D
    październikowe mamy podobno popijają olejek rycynowy który przeczyszcza, powoduje skurcze jelit i macicy.

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej witam sie i ja
    Nocke spedziłam przy maszynie bo nie dałam rady spac skurcze mnei wkurzaly zgaga dokuczala do tego stopnia ze wymiotowalam samym kwasem. Obłed!!!

Jeszcze tydzien i chce rodzic!!!!!

Wczoraj podjeliśmy ważne decyzje wiec mieszkamy tu max do 10 listopada drugie mieszkanko juz wynajete za tydzien mozemy przenosic pomału rzeczy ale musimy najpierw odmalowac jeden pokoj bo jest zielony a ja dostaje depresji w tym kolorze.

A druga to wkońcu tatuś zdecydował sie na imię dla córci. I będzie Nadia także wygrałam:):):)

izulkaa, MadaLena30, natali101, szczesciara25, perelka89, moodliszka, Nymeria, Ona_89', agulla03 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molcia, buffy czyli wam termin na wizycie u gin ustalili a potem ze szpitala dzwonili tylko potwierdzić , tak? moge nie trybić coś.. wiecie.. ;P ciąża i te sprawy, więc dwa razy trza mówić do mnie ;P

a wy na ujastku rodzicie ?
    ile przed terminem z om macie termin ?

mam nadzieje że dotrwam do tego 28.10 :P
    fajna data na poród też piątek 13go ( listopada ) ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja mam termin na 13 listopada:P:P:P

izulkaa, Anulaa, Micia lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 34 tyg. :-)

Haen- co do maxi cosi, my mamy cabrio fix. Zastanawialismy się miedzy tym a fotelikiem marki Cybex i przekonało nas m. in.:

1. Maxi cosi lepiej pasował nam do auta- ma lepsze zaczepy na pasy, a z Cybexa pasy miałam wrażenie, że były za luźno przymocowane.
    2. MC ma w środku wkładkę niemowlęcą, która zapobiega "lataniu główki" dziecka w foteliku.
    3. MC jest dobrze wyprofilowany, tzn. w porównaniu do Cybexa, dziecko jest w pozycji bardziej leżącej, a w Cybexie jakby w literę "C".
    4. Ma 4 gwiazdki- Cybex też miał.
    5. MC lepiej wpina się do naszego wózka, tzn. widac, ze adaptery zostały zrobione specjalnie dla firmy Maxi cosi, a Cybexa trzeba było siłą wciskac w te adaptery.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.

Tymczasem jade kupić czapeczke zimową dla mojej córci:-) do później:-)

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny to która następna? Mała mówisz, że jesteś chętna :) ja MUSZĘ wytrzymać do listopada przynajmniej do 38tc i na pewno dam radę, chodzę na różaniec modlić się ;) coby pomogło
    Madalena a coś mi się ubzdurało z tym twoim cc :) w takim razie będę trzymać kciuki za sn
    zjadłabym coś, ale nie wiem co Xd

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też moge rodzić ;) ale teraz musze wytrzymać do końca miesiąca ;P chociaż do 28;P więc np 30go moge rodzić ;)

ciekawe ile mój klocuszek będzie mieć przy porodzie ;P

a dziewczyny wyparzacie e laktatory w domu czy w szpitalu jakoś da rade to zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:45

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde znowu skucze mnie mecza zaraz mnei szlak trafi:/:/:/
    Dobrze ze lekkie i bardzo nie regularne.
    Wczoraj sie do mojej lekarki śmialam ze nei mam czasu rodzic do polowy pazdziernika bo amam za dzuo zamowien i musze je zrealizowac do 15 pazdziernika najpozniej. JAk sie na mnei spojzala to malo z krzesla nei spadlam ale w nocy nadrobilam sporo

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molcia to ciekawe jak mi wyznaczą, widziałą na fb( jak byłam jeszcze) że dziewczyny miały nawet 2 tyg przed terminem z om termin cc..
    ja będe chciała tydzień bądz nawet 2 przed terminem z om.. bo u mnie wszyscy rodzą przed terminem..
    siostra miała zaplanowaną cc , a i tak 2 tyg przed terminem cc wody jej odeszły..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padłam moja kolezanka mi wysłała zdjecie bluzy jaka sobie zamowila. Jest w trakcie rozwodu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffb78005bb13.jpg

anet, izulkaa, mikado, Anulaa, Micia, perelka89, moodliszka, justa1234, Kitaja, Shibuya, Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka widze że jednak chcesz rodzić już ;P
    weź kobieto odpocznij.. i nie zbieraj zamówień poki co .. wiem że kasa kasą ale kiedy odpoczniesz jak nie przed samym porodem ?

ale się nie wyspałam.. dzisiaj chyba nie obejdzie się bez drzemki w ciągu dnia..
    od 4 nie spałam.. a usnęłąm koło 7 dopiero na chwile..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ochotę walnąć głową w stół, pije kawę ale nie wiem czy coś pomoże, pieczarkowa na obiad , żeby nie było , że nic nie robie ;-)

Aparatka kochana nie wykończenia się! Ja wolę poczekać z zamówieniem niż mieć Cię na sumieniu !

Jestem sercem z Wami na wizytach, ja byłam pobrać krew na tsh i ft4 i pani pyta czy są jakieś problemy przy pobieraniu , a jej , że nie mam ale jak patrzyłam ak ona to robi i czułam to miałam a zapytać o to samo ;-)

Mala_Czarna_89, Sajgonara, Micia lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molcia u mojej siostry było tak że w środe miała wizytę a w piątek wody jej odeszły, wiec wiesz... ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molcia buffy a gdzie robicie/ robiłyście w krk gbs ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę rodzić, ale do 14 chciałabym wytrzymać, a najlepiej gdzieś do 20 bo 16 bedzie gin brał mi wymaz na paciorkowce.
    a w ogole to sa takie cyrki z nowa ustawa na dzialalnosci, ze nie wiem czy nie bede musiala isc na wczesniejszy macierzynski, ciezko mysle jak to rozwiazac wiec ewentualny porod w okolicach 20 rozwiazalby sprawe.

ja tez szukam czapeczki na zime dla corci i zadne mi sie nie podobaja albo sa za duze..
    za to ze starsza cora sie umowilam wczoraj ze jak troche dojde do formy to jedziemy na shopping do galerii matke ubrac ;)

tez mialam dzis zaliczyc rozaniec. wlacznie z poswieceniem rozancow i msza szkolna, ale tesciowa lub siostra meza pojda z Laura :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka proponuje sie dowiedziec wczesniej o to CC, w szpitalu, w ktorym chce rodzic trzeba sie wpisac w plan porodow i robia to k.32-33 tc (w takiej syt.np.jak u Ciebie, ze dziecko nie jest odwrocone glowa w dol), oczywiscie jak cos sie dzieje to robia na cito ciecia, ale jesli juz teraz wiesz, ze tak moze sie zdarzyc zaunteresowalabym sie tym tematem wczesniej niz pozniej (moze u Ciebie w szpitalu jest inaczej).
    A na ostatniej wizycie u mojej gin, mowila, ze teraz ciecia planowe robi sie wlasnue w okolicach 39-40 tc, czyli tak podobnie jak maja Molcia i Buffy z tego co widze.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze gdyby to byl 36 tydzien to jzu bym chciala urodzic bo mama dosc naprawde skurcze zyc nie daja a juz nei wspomne o tej zgadze. Zreszta ja juz chodze 2 rok z brzuchem i mam dosc.

Organizm strasznie dostal w kosc w tej ciazy:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    molcia, buffy czyli wam termin na wizycie u gin ustalili a potem ze szpitala dzwonili tylko potwierdzić , tak? moge nie trybić coś.. wiecie.. ;P ciąża i te sprawy, więc dwa razy trza mówić do mnie ;P

a wy na ujastku rodzicie ?
    ile przed terminem z om macie termin ?

mam nadzieje że dotrwam do tego 28.10 :P
    fajna data na poród też piątek 13go ( listopada ) ;)

Taj, lekarz ustalił a potem telefonicznie szpital potwierdził :) ja mam 8 dni przed OM :) si, ujastek :)

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ