WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to wykryla moja gin przed ciążą. Po wywiadzie jaki przeprowadziła ze mną ,bez badań postawiła dwie diagnozy. Po czym wysłała na serię badań i trafione diagnozy. W ciąży od razu powiedział a,że będzie cukrzyca. Jak za pierwszym razem nic nie wyszło to była w szoku. Konsultowała się z tą co mnie prowadzi i kazała powtórzyć. Wynik oczywiście potwierdził cukrzyce.
    Dopiero po dwóch godzinach mam zły wynik. Tak więc sama glukoza na czczo w moim przypadku nic nie daje. Nawet po godzinie mam dobry wynik.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej od kilku dni podczytuje ale mam lenia, żeby pisać :/
    własciwie to większość dnia śpię, mam dość już tego leżenia, więc uznałam, że szybciej czas leci jak śpię, a poza tym dzięki temu jestem wypoczęta
    zamówiłam już calą wyprawkę, w tym tyg praniu, w przyszłym prasowanko mężulek składa meble i myślę, że bedzie wszystko, ale rodzić jeszcze nie chcę
    wczoraj wieczorem też mnie bolał brzuch ale jakoś tak dziwnie, jakby zaparciowo, sory za szczegóły, ale jak puściłam sobie bąka to mi na chwilę przechodziło, dziś rano już spoko
    ten pierwszy trym nie dał mi tak w dupę, jak ten trzeci :/ chciałabym się położyć spać i obudzić w list, żeby się już nie stresować, buuuuuu
    Madalena dobrze, że kazał ci powtórzyć gin te badania, będziesz pewniejsza, a ty kochana będziesz miała cc ?
    trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, moja dopiero za tydzień, już nie mogę się doczekać
    Molcia WOW jaka figura, zazdroszczę, wyglądasz bardzo seksi :)

Micia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia na wizycie :)

Mw to o której ty masz ja ze wstajesz o 6?!

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, skarb ,aga jak maluszki ?

Dajcie znać w "wolnej" chwili ;)

Mala daj spokój juz na jazdy sposób mi się poród snil wjec raczej nic juz mnie nie zaSkoczy..:P

Buffy ty juz dostałaś skierowanie na cc? Jak to wygląda gin daje po prostu skierowanie na konkretny dsien czy trEba do szpitala jechac i sue umówić ?
    Ja mam nadzieje ze moj gin taki termin ustali żeby to,on wykonal zabieg.. I zastanawia mnie czy on juz u siebie w szpitalu ti zalatwi czy będę musiała,jechac wczesbiej i np umówić sie z ordynatorem na konkretny dzien.
    Niech mnie oświeca mamusie które maja to za sobą :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) obudziłam się, nadal w dwupaku :) chyba emocje zaczynają brać górę.
    Ale Maluszek wierci się dużo niżej, może oznaką że niedługo brzuszek się opuści?
    Cebulka link do purelanu też go kupowałam :)

http://www.kubus-kids.pl/pl/c/Higiena-i-Kosmetyki-dla-mam/155

pod nazwą kubus-kids znajdziesz też na allegro.

U mnie dziś ładna pogoda, to może spacerek sobie zafunduje, tylko nie mam już co kupować a tak wyjść i wrócić z pustymi rękoma to trochę przykro :p
    Muszę tylko aptekę zaliczyć i kupić żelazo i magnez.
    Dziewczyny powiedzcie co z Femaltikerem? Zaopatrujecie się w to do szpitala?
    A i kupię w aptece ubranie ochronne dla męża??

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa biedna Ty... :(

A MW wstała tak wcześnie żeby się wyszykować bo przecież wiesz ile samo golenie zajmuje czasu :p
    A nie wszystkie mamy takie szczęście, że nas mąż goli... :p

MW26, izulkaa lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:

Buffy ty juz dostałaś skierowanie na cc? Jak to wygląda gin daje po prostu skierowanie na konkretny dsien czy trEba do szpitala jechac i sue umówić ?
    Ja mam nadzieje ze moj gin taki termin ustali żeby to,on wykonal zabieg.. I zastanawia mnie czy on juz u siebie w szpitalu ti zalatwi czy będę musiała,jechac wczesbiej i np umówić sie z ordynatorem na konkretny dzien.
    Niech mnie oświeca mamusie które maja to za sobą :)

Dokładnie tak jak pisze Molcia :)
    Tu jest tak, że w tym terminie co mam ustalony zabieg mi na pewno gin prowadzący przeprowadzi, jeśli natomiast będzie akcja nagła to nie wiadomo. Ale liczę na termin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był pan oddać dywany po czyszczeniu i super są :) 80zl za dwa, przyjeżdżają i dywan biorą, piora i odwoza :) nigdy więcej prania dywanu samej na kolanach :D

izulkaa lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore wybraly foteliki Maxi Cosi: mozecie napisac, jaki model i czemu akurat ten?;) bede wdzieczna za wszystkie uwagi, sugestie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, to faktycznie dużo. Ja sobie przeliczylam na mg, to u mnie by wychodziło 20mg/dl. Daj znać jak będziesz miała wyniki. Jestem pewna, że będą lepsze! :*

Haen, my mamy maxi cosi, model chyba cabrio fix. A wybraliśmy taki, bo słyszeliśmy dobre opinie o maxi cosi. Pomiędzy modelami nie widziałam większej różnicy. Ten nam się podobał, to ten wzięliśmy. Jakoś nie rozdrabnialiśmy się nad wyborem fotelika :P

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Dziewczyny, ktore wybraly foteliki Maxi Cosi: mozecie napisac, jaki model i czemu akurat ten?;) bede wdzieczna za wszystkie uwagi, sugestie.
    a ja poproszę o rady dotyczące laktatora. Jaki model macie elektryczny czy ręczny, jaka firma?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Buffy - to proszę o namiary, bo mogę mieć potrzebę skorzystania ;)

Dywanszop.pl :)
    Dywany jasne a przy dziecku i dwóch chihuahua były dość upaćkane a przyjechały czyste :) może nie są jak perfumowane, ale wizualnie jak nowe :)

• haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    a ja poproszę o rady dotyczące laktatora. Jaki model macie elektryczny czy ręczny, jaka firma?

Ja planuje kupic reczna Medele (tylko bede musiala sie bawic w przelewanie miedzy butelkami, bo kupilam Aventu)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara ja ma elektryczny Canpol :)

• Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hean a kupujesz przed porodem czy raczej czekasz i zobaczysz jak będzie z pokarmem.
    Elektryczny drogi...a jak się okaże niepotrzebny ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:05

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja mam max cosi citi, bo dziewczyny mi tu doradzily, ze jest w przyzwoitej cenie, a 4 gwiazdki ma ;) chwile myslelismy nad recaro, ale cena za rok uzywania jednak mnie nie przekonuje

Sajgonara mam z aventu reczny i nie narzekalam (po córce), ale jakbym miala kupowac nowy to wzielabym elektryczny z aventu. no i wlasnie butelki tez mam z aventu i smoczki tez

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem wlasnie...na SR mowili, zeby sie wstrzymac z kupnem, bo zawsze mozna wypozyczyc czy skorzystac ze szpitalnego, no ale taki sprzet wolalabym miec swoj. Ew.kupie w sklepie internetowym tuz prEd porodem i jak cos jest 14 dni na zwrot, gdyby sie okazalo, ze nie mam pokarmu czy cos, aczkolwiek koszt to ok.100 zl, to jakby mial polezec i sie nie przydac, to przeboleje lub sprzedam ze strata, bo znam dzieci, ktore nie chcialy butelki tylko piers.
    Reasumujac kupie go na przelomue pazdziernika/listopada lub gdtby akcja szybko poszla kupi go maz gdziekolwiek.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam butelki tommee tippee ale będzie trzeba przelewać to będę przelewać. Ja chyba ręczny kupie na początek żeby mieć, a jak się okaże, że korzystam dużo to zaszaleje z elektrycznym.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Wy jesteście skarbnicą wiedzy i światełkiem w tunelu mojego macierzyństwa :-) Całkiem serio mówię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:14

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój canpol pasuje do butelek lovi, które chciałam mieć - juz przymierzałam :) także u mnie nie będzie przelewania.

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ