WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kurcze a ja się dalej zastanawiam czy prac pościel czy wyciągnąć ją dopiero jak dzidzi troche porośnie. A jak często zmienia się pościel dziecku (zakładając że jej nie zasika)? I w ogóle ile macie kompletów pościeli na zmianę? Bo Mala_czarna to pamiętam ze chyba z 7 :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:03

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jak rodziła w 36 Tc z jakimiś dniami to lekarz wpisal ze poród s 37tc wiec pewnie od lekarza zalezy tez co tam wpisze..

Ostatnio mnie cos wzielo na generalne porzadki :P
    Staram,sie codziennie cos posprzątać :P mam,nadzieje ze nie przyśpieszę tym porodu :P ale mam takie poczucie ze jak teraz tego nie zrobię to później bedzie ciężko :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie wiem,jak ty wolisz, ja wypralam wszystko jak leci, wyprasowalam i schowalam :P nie mam gwarancji ze potem nie będę tego jeszcze prac bo pól roku to sporo :P bo chyba kolo 6 mies. Się daje , tak?
    Ale wolałam wszystko zrobic żeby potem nie myśleć o tym :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,ja idę piekarnik myc :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli izulkaa Ty na start tez nie dajesz poscieli maluszkowi od razu do łóżeczka?

Shibuya mówisz że masz duzo energii. Ja jak tak ostatnio latalam, sprzatalam to mama do mnie mówi:ty będziesz niedługo rodzic, bo masz za dużo energii a tak mają kobiety przed porodem.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że ja też mam przeczucie, iż udotrwam do terminu cc :) w środę będę miała ciążę donoszona, ale jako że moje dziecko ma geny moje i tatusia to, gdy widzę pogodę za oknem, będzie siedział w brzuchu :p u nas w rodzinie same zmarźluchy :p
    A gadać to sobie można, że się chce wcześniej - co rozumiem, bo sama mam powoli dość ciąży, ale wiadomo, że żadna z nas specjalnie nie wywoła porodu by rodzic wczesniaczka :) robimy, co najlepsze dla dzieci w końcu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja również nie daje pościeli :) mam kupiona, ale zdecydowałam, że za wcześnie :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, na stole w ogródku gruba warstwa śniegu. Nawet pies na dwór nie chciał wyjść.
    I pierwszy raz w sezonie samodzielnie rozpaliłam w piecu :D i miałam takie przemyślenia, że rok temu jak to robiłam to z papierochem, a teraz wcale nie mam takiej potrzeby :)

Madziaaam kciuki trzymam! I dużo siły przy porodzie na oxy..

Ja to się jednak zdaję na oksytocynę męża ;) choć wczorajsze przytulanie obyło się bez żadnych skutków ubocznych. Co prawda nie chcę jeszcze rodzić, ale delikatne skurcze przygotowujące mi nie przeszkadzają- tłumaczę sobie, że wtedy szybciej pójdzie na porodówce.
    mój wysłał smsa "nie rodź dziś bo będę późno"

Nie dalej jak wczoraj chciałam dokupić jeszcze jeden komplecik pościeli, taki w szarościach. Ale stwierdziłam, że przeginam. I biorę pod uwagę dawanie dziecku kołderki w zimę, bo u nas nad ranem naprawdę chłodno. No i ciężko widzę niespanie z dzieckiem w łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:15

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś zgaga przestała łapać mocna. Coś tam jeszcze pali, ale w nocy budziło mnie już tylko siku, a nie właśnie ta cholerna zgaga.

Pięć minut temu mówię do mojego, że Mały coś dziś spokojny w brzuchu, nie wierci się jak zwykle... No, to za niespełna minutę jak mi przywalił w żebra, to myślałam, że się zesram za przeproszeniem :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś muszę powtórzyć ktg bo mała miała zwariowane tętno w porywach do 200 aż alarm się włączał a mi serce zamarło:P. Na szczęście dziś mam wizyte u mojego ginekologa zobaczymy co tam sie dzieje.

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Izzulka, tak sie zastanawiam, kiedy ta ciaza jest donoszona, bo jak na 2 tygodnie przed, to by wypadalo tego 03.11, hm. Spytam sie za tydzien gin.

Odnosnie energii to ja mam wiecej od jakis 2-3 tygodni, takze mysle, ze to indywidualna kwestia, bo do porodu jeszcze sie nie doprowadzilam :D podobnie jak z obnizeniem brzucha...ponoc niektorym obniza sie kilka tygodni przed, a niektorym w dniu porodu;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ciąża donoszona jest w skończonym 37 tc :)
    Dobra, przyznam się wam do grzechu i niesubordynacji :p były seksy :p no ale delikatne bardzo i czuje się ok, wiec może pani gin jednak przesadzila z tym zakazem :p

izulkaa, moremi, haen, Shibuya, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen donoszona to 37t0d, zobacz w kalendarzu belly tez sie wyswietla :)

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tak, raczej na początek kocyk i rożek a potem kolderka :) z reszta u nas w zimę i lato na prawdę cieplo jest .. Ja spie teraz bez koldry:P

Musiałam zrobic przerwę.. Zrobili mi się ciemno przed oczami.. A sama jestem wiec musze troche odetchnąć.otworzylam okno..i czekam aż się lepiej zrobi.. Ciśnienia chyba tez dostałam bo Glowa mega boli..

A jak u was ciśnienie ?dalej macie poniżej 120/60?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ty juz możesz :P zazdroszczę... :P mala tobie i ginger tez :P

Buffy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Widzę nowego malucha :-)
    My właśnie wrocilismy z urlopu i teraz tylko pranie ciuchow, sprzątanie chaty i mogę rodzić ;-)
    Kto jeszcze się szykuje do szpitala?

Buffy, my odłozylismy seks na "po urlopie", żebym nie musiała rodzic na morzu ;-) ale teraz tez zamierzamy się trochę pobawić :-)

Rozmarzona, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja mam poniżej, ostatnio było 106/63 :)

No i słusznie Moremi :) my niby nie powinniśmy, ale tak wyszło, że nie daliśmy rady :p

moremi lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam się do tych seksów nie śpieszę - włączył mi się jakiś stres przed wcześniejszym porodem nie wiem czemu, ale zaczęłam się bać - muszę sobie chyba jakieś zajęcie znaleźć, może jak mi dzisiaj kurier przywiezie to zamówienie z apteki to pranie porobię i się trochę od tego uwolnię, zwłaszcza, że jeszcze te 3 tyg muszę wytrzymać - co najmniej.. dzisiaj się złamałam i zrobiłam po raz pierwszy zamówienie w alma24 - ten śnieg ciągle sypie i nie mam najmniejszej ochoty opuszczać mieszkania

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem,jak wy dajecie rade tyle sprzatac.. Ja jestem padnieta..
    Pomijając ze nie dostałam,sie do samego konca piekarnika bo brzuch uniemożliwił :P z reszta myjąc cos brzuch tak odstaje ze prawie mocze,go,kranem :P haha
    Będę tęsknić za tym,brzuszkiem ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 12 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coraz bardziej wydaje, że wiele jest w naszej głowie.
    Wcześniej brałam 3 różne preparaty, żeby nie rodzić (dupka, nospę i magnez), leżałam prawie cały czas, nie kochaliśmy się i wiecznie jakieś bóle mnie brały. A teraz nie biorę nic z tych rzeczy, dużo chodzę itd i cisza na morzu.
    Listopad jest tak bliski, że chyba jednak wiele z nas spokojnie do niego dotrwa ;)

haen, Kitaja, moremi, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ