X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć jest tak jak piszesz. Nie ma znaczenia czy cc czy sn. Upominasz się o zwolnienie w dniu porodu. Obowiązuje chyba na 2 tygodnie, tylko nie wiem czy płatne 80% czy 100%.

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksy ahhhh te seksyyy lalala, udam ze nie widze :)!
    Wiecie co?
    Ja to taka cwana w gebie meza namawiam na seksy od weekendu przyszlego,ale sama czuje,ze bym sie zle i niekomfortowo czula bo bym nasluchiwala swego ciala.
    Moze wiec i dobrze,ze mezu nie ma chcicy na teraz i juz :D

Zadzwonilam umowic sie na ktg do tej drugiej przychodni i babka jakas przez tel srednio mila.
    Pytala czy nie od przyszlego tygodnia chce,ze teraz wczesnie.
    Mowie do niej,ze lekarz powiedzial,ze mam sobie zaczac robic.
    Chcialam na jutro bo sobie mysle bede miala badania krwi z glowy i ktg w jeden dzien to ona na czwartek mnie dala.
    Tak to musze jutro na badania,w czwartek ktg i piatek do lekarza ajjj i trzeba bedzie cudowac z ubieraniem sie w ten ziab.
    Troche sie obawiam jaki lekarz bedzie odczytywal wynik..
    Polozna ma ktg robic bo wypytalam,ale lekarz wyniki odczytac zalezy jaki bedzie na zmianie.
    Mam nadzieje,ze nie ten dupek z poczatku ciazy przez ktorego tak sie naplakalam bo mi wmawial,ze nie jestem w ciazy itp ;/
    Juz sam jego widok mnie wpienia i bym mogla cos mu nagadac,a ja za bardzo sie potem przejmuje takimi rzeczami.
    To bede teraz czekala do czwartu jak na sciecie.

Jestes juz z nami :)
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to się trochę dupek zdziwi jak przyjdziesz nie w ciąży z takim brzuchem :-)

Mala_Czarna_89, Rozmarzona lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i z prania nici, nie włożyli do paczki proszku do kolorów ehh :/ mam tylko do białego, a do tego nie przyszła mi paczka z czapką - w kolorze białym, więc tego prania też nie zrobię szlag by to trafił :/ a w ogóle mam pytanie o pranie pieluch tetrowych - tych z nadrukiem - można to spokojnie wrzucić z jasnymi kolorami czy lepiej osobno bo pofarbuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:43

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz watpie by mnie skojarzyl bo raz u niego bylam (takie mam cholerne szczescie do lekarzy..).
    Jednak jak go widze gdy sie buja po szpitalu dumny wielce "przystojny" luzaczek to mnie az telepie.
    Opinie na necie ma jedynie negatywne az w szoku bylam,ze tego wczesniej nie poczytalam zanim sie tam udalam.
    Pracuje w tej przychodni,do ktorej ide tylko dlatego bo wladze ma jego dobry kolega..
    Tyle babek co sie na niego skarzylo to sie na palcach obu rak nie zliczy.
    Moja mama stwierdzila,ze na zlosc by do niego poszla i powiedziala "noi co panie doktorze,a jednak jestem w ciazy", jednak ja wiem,ze stres potem moglby mi zaszkodzic.
    Ten dupek nawet mi nie przepisal tabletek na podtrzymanie jak plamilam tylko nastraszyl i powiedzial,ze nie ma sensu nawet tabletek brac..
    DUPEK ZASRANY

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj powiem wam, że moje dziecko nie ma dziś dla mnie litości... Rusza się intensywnie po całych moich wnętrznościach

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,ja prałam z kolorowymi w 40;)

Buffy to za kare za te seksy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:00

perelka89, Buffy, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nie było mnie od piątku myślałam, że coś się wydarzy a tu ciszaaaa...
    Przejęło mnie to co Shibuya napisała o swoim M i zrobiło mi się przykro, mój też ma dziwne poloty ale parcie na mnie ma nadal, i często mówi że ładnie wyglądam w tej ciąży, mówi że mam ładne nogi, bo nie spuchnięte :p (a cellulit jak tra lala!)
    Chyba dzisiaj kiepsko z ciśnieniem bo głowa boli, albo z niewyspania bo kryzys miałam, najpierw zgaga a później bezsenność. Zasnęłam przed siódmą. Też mam już dość tego kwasu w gardle :/ I głupich wymyślnych snów i koszmarów :/

Pisałyście o czopie śluzowym... dzisiaj rano na papierze wyszedł mi taki za przeproszeniem glut, ciemno zielony, jak bardzo gęsty kisiel, zastanawiałam się co to. To mógł być czop? Trochę się przestraszyłam ale z drugiej strony czytałam że to bardziej brązowe, czasem przekrwione. A u mnie taka zgniła zieleń...

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to chyba pora podnieść się z łóżka...mi co raz bardziej rozważam zakup jakiejś kurtki, choćby w jakimś lumpku :) :p

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, ja czytałam, że jak zieleń to biegusiem na IP

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka wydaje mi się ze,czop.. Albo infekcja
    Jak patrzyłam foty na Google to były zielone czopy tez.. Ale może jedz sprawdzić na ip faktycznie, bo jesli np masz zielone wody plodowe to nie dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:19

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się na ktg u siebie w miejscowości :)więc jak bede rodzić w tyg to nowy targ a jak w weekend i będzie mąż to Kraków ;) jutro IDE na ktg o 9:45 tylko jest sprawa czy trzeba mieć skierowanie na ktg?? Bo ją nie mam.. ??

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka albo spróbuj zadzwonić do gina? Albo podjedz na ip niech sprawdza.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciemno zielony. Zaraz zadzwonię do gina. A jak na razie jest mi duszno, pocę się, jeden termometr wskazuje 36,4 i sprawdzam teraz na drugim rtęciowym. Trochę tylko w szyjce boli. Maluch się wierci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:54

Paolka _25
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    600 gram szczęścia jest na 2 ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syneczek od dziś donoszony!!!! jupi jeeee

Ja miałam mega intensywny weekend, milion ludzi przewinęło się przez mieszkanie. Właśnie odstawiłam do busa ciotkę i od razu po powrocie do domu na forum bo tęskniłam :)

Wczoraj byłam na warsztatach " Mama Wie " średnio w skali 1-5 oceniam na 3. Ale wygrałam butelke samonagrzewającą sie. i2mt0k.png

Dziś miałam iść na warsztaty " Mamo to ja " ale sa od 17.30 do 20 i po prostu nie dm rady ;(

Wczoraj przez 3 godziny warsztatów miałam zgage jak nigdy w życiu i mały jakiegoś szaleju dostał cały weekend mi nie odpuszcza.

Mam też gazetki z przykładowymi wiązaniami chust jakby któraś chciała :)

Potem był spacer na starówce i znajomi i dziś ledwo wstałam i oczywiści cały nos w opryszczce ;/

perelka89, biedroneczka1910, Molcia, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Nymeria, Micia, olcia88, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam. Lekarz powiedział że mógł być to czop. Ale dopóki nie dostanę skurczy, mam być spokojna. Bez czopu można chodzić kilka dni a nawet kilka tygodni. Podobno odejście czopu nie świadczy o tym, że poród "już".

Paolka _25
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, a co powiedział o kolorze? Ja bym się zmartwiła i pewnie pędziła na ip.

Wynik z gbs odebrany, ujemny :)

perelka89, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:23

Shibuya, haen, Ginger84, Molcia, Paolka_25, Sajgonara, justa1234, izulkaa, Buffy, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Marta1986, Nymeria, Aga_502, MadaLena30, Micia, mikado, Kitaja, olcia88, moremi, biedroneczka1910, Ona_89' lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być i ciemno - zielony. Mówi, że to na pewno nie wody. Musiałam mu wytłumaczyć konsystencję I określić czy rozpływał by się pod wodą. Wytłumaczyłam mu, że mniej więcej tak jak taki bardzo gęsty katar. Trzeba czekać na skurcze. Albo na wody... kurcze nie jestem na to gotowa... :/

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ