WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam - witam się w rozpoczętym 35 tygodniu :) jeszcze 5tyg

Sajgonara, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wg mnie i lekarza sn a co poród pokaże to zobaczymy. Od cesarki bronie się rękami i nogami.

Jakbym wiedziała ze pieluchy tertowe się tak prasuje ciężko to nie wiem czy bym prasowala a pościel do prasowania to jakaś masakra. Następnym razem od razu po praniu ja praskie i to najlepiej jakby była taka na pół wilgotna.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4amm no to Ty następna! Ciąże masz donoszoną i jesteś pod opieką. Aparatka ja Cię podziwiam za ciąże po ciąży. To rzeczywiście wysiłek jest mega dla organizmu. Olcia trzymaj się! Niedługo będziesz miała dziewczynki przy sobie. Może stąd to uczucie tęsknoty za brzuszkiem bo jesteście osobno. Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie swojej tęsknoty za brzuchem. Mnie się płakać chce jak mam buty ubrać a nie mogę się schylić. Wczoraj na spacerze z psem się przewróciłam, niegroźnie ale się wkurzyłam że nic nie mogę, że jestem taka niezdarna...
    Ginger dzięki za info o cotton balls ja mam z biedrony te w różach i fioletach ale widziałam te szare i fajne są. Są tam tez takie wiklinowe kosze. Może mojego namówię na wycieczkę bo w Krakowie nie ma tego sklepu.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie też śnieg :/ mój jest załamany :D ja zresztą też. Musiałam kurtkę zimową wyciągnąć, bo w nic innego się nie dopinam. Na szczęście tą jeszcze jakoś dopinam, ale brzuch by już nie mógł za bardzo urosnąć, wiec mogę rodzić jeśli o mnie chodzi :D
    Mały coraz mocniej się rozpycha, jak nigdy. Dzisiaj muszę odebrać wyniki gbs, jutro ktg, a za tydzień wizyta. Zobaczymy co w trawie piszczy...

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia teraz już z górki mam nadzieje, że ten czas szybko zleci, choć nie wiem jak wam, ale mi się trzeci trym najbardziej ciągnie :/
    Sajgonara oj ja też za brzuszkiem nie będę tęsknić, czuje się jak słoń w składzie porcelany, buty ubrać- tgragedia, wstać z łóżka- tragedia, jak siedze w jednej pozycji- plecy bolą, wiecznie coś, marzy mi się już śmigać w swoim normalnym rozmiarze :)
    Madzia trzymam za Was kciukasy, niedługo będziecie już razem :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,sie :)
    Nikt nie urodził :P ?

Olcia lubię to bo,sir odezwalas :)to znaczy zd czasem,nas czytasz :)dobrze ze dziewczynki rosną i przybierają..tutaj z nowy dużo z na zazdrości zd ze masz dziewczynki a nie brzuch.bo ja np ledwo chodzę juz :P
    Jak będziesz miec chwilkę to wstaw zdjęcie :)

U nas tez śnieg.a my mamy letnie opony.

Madzia powodzenia !
    Moze juz niedługo ...;)

Madalena dobrze ze,juz idą do przodu remonty :)my sir w listopadzie wprowadzalismy w zeszłym,roku :P

Ja w nocy miałam,kilka mocnych skurczy i bol,mega ...
    Ale donosilam do rana takze,jestem w dwupaku :P
    Snil mi się malutki bobasek :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy oficjalnie w 37 tygodniu ;) my mieszkańcy koło Nowego Targu to.sobie wyobraźcię jak dużo jest śniegu o.O masakra :)
    Olcia cieszę się że małe rosną ;)
    Madzia trzymany kciuki wszystko będzie dobrze :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzily sie spiochy nocne :)
    Ja mialam w nocy taki kryzys,ze nie moglam pozniej usnac i dopiero gdzies kolo 6 sie udalo..
    Za duzo mysli zaczyna nasuwac sie do glowy jak czlowiek w nocy obudzi sie na siuski,ZACZYNA SIE STRES :)

U mnie Slonce wali po oknach,a sniegu nie widac takze pasi mi.
    Mam nadzieje,ze pogoda sie nie popsuje bo nie wyobrazam sobie zakladac innych butow niz baletki i nawet nie mam dopinanej kurtki ;/

Wiecie co trapi mnie jeszcze jedno w zwiazku z tematem lewatywy :D
    Otoz,ze nigdy jej nie mialam robionej to zastanawia mnie jak to jest.
    W sensie czy dopiero po podaniu plynu mnie pogoni czy w trakcie jego podawania tez moze mnie pogonic??
    Jakos ta mysl mnie stresuje,ze nie zdaze do kibla albo bede musiala to wyjmowac i potem znowu wkladac no nie wiem durne myslenie mi sie wlacza :)
    Mnie przy stresie nie gania do toalety nigdy,wiec naturalnie samej racxzej sie nie uda.

Madzia, zazdrosc bierze,ze to juz lada moment i bedziesz miala szkraba kolo siebie :)
    Tez bym chciala znac mniej wiecej date,a tutaj nigdy nie wiadomo i pewnie jeszcze czlowiek przenosi :O

Madzia, w koncu blizej niz dalej remontu i bedziesz mogla zajac sie samymi przyjemnosciami,a nie remontem ;)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, no zadna cholera nie chce urodzic wszystkie uparcie sie trzymaja :)

izulkaa lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia póki co nic nie zapowiada żeby mojemu synkowi się spieszyło na ta stronę. Wiedziałam że tak będzie;)
    Teraz musze dotrwać do 27 bo Patryk ma pasowanie na ucznia i chciałabym być;)

Olcia twoje córcia to maja temperament po tobie wiec co się dziwić;) twój mąż będzie miał z wami wesoło;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo Snow.. Mi się też mój synek śnił... Przyniosła mi go moja teściowa do domu.. był taki drobniutki i tak ślicznie ubrany i miał takie dłuższe ciemne proste włoski i był taki cudowny... Wzięłam go na ręce i się pytałam czym był przez ten czas karmiony jak mamy nie było a teściowa do mnie jak to czym sztucznym mlekiem... A wcześniej mi się śniło ze byłam w swoim rodzinnym mieście w przychodni i cała noc miałam ktg robione i wychodziły skurcze mocne których nie czułam...
    Od kilku dni mam dziwne przeczucia ze to już niedługo sama nie wiem co o tym myśleć ale maluszek sam pokaże kiedy będzie chciał wyjść jak będzie gotowy :)

perelka89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w jednym samochodzie mamy zimowki bo jakoś nie doszliśmy do wymiany na letnie;) w drugim musimy wymienić wiec wyślę w tym tyg męża bo po południami jest w domu.
    W końcu bo mamy trochę załatwiania a z nim łatwiej niż jakbym miała sama wszystko ogarnąć z tym brzuchem.

Też już chyba wstawimy łóżeczko tylko czekam na pościel od aparatki I juz wszystko przygotuje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko juz dawno czeka na lokatorkę,:)
    Tylko materac w folii dalej żeby sie nie kurzylo :P

Rozmarzona musi ktos rozkręcić imprezę tu bo nuda zawiewa :P ktora chetna ?
    My musimy najpierw opony kupic i wymienić takze dajcie nam czas ;)
    Tez mam,juz dziwne przeczucia ze to może byc w kazdej chwili :P
    Wolałabym,jednak poczekać do,następnej wizyty żeby dostać to skierowanie do szpitala :P
    No ale jak się nie,uda to tez bedzie dobrze. Byle wrocila z nami do domu a nie musiała byc w inkubatorze :P

I pomyśleć ze za rok możemy bałwana lepić ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, ja nie rozumiem tego pedu do wczesniejszego rodzenia, skoro takiego dzieciaczka wkladaja do inkubatora czesto... (polozna nam mowila, ze do 36+6) i nie ma sie tego malucha przy sobie. No po cos ta ciaza trwa ok.40 tygodni, wiec te kilka tygodni niech siedza maluchy w brzuchach i prosze nikogo nie wywolywac do porodu:) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:41

biedroneczka1910, Sajgonara, Kitaja, Zorro, perelka89, Micia, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dlatego mowie ze u mnie koniec miesiąca optymalny :)
    Ale jak dZieci,sie pchają,na świat to na to sie nic nie poradzi :P
    My możemy tylko ponarzekać :P nikt tez na sile nie,bedzie wywolywal porodu teraz bo tak jak mówisz.. Lepiej żeby podrosły w brzuszkach niż odwiedzać je w szpitalu..

Buffy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja wlasnie materacj wyciagnelam z foli zeby pozbyc sie tego zapachu a wole zeby przesiaknal zapachem domku:) jest przykryty kocem.

No ja juz pomalu wkraczam w ten calkiem bezpieczny tydzien ale nastawiam sie na rodzenie w terminie. Pewnie jeszcze jedna wizyte u gina zalicze bo mam 26.10

izulkaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WLasnie tak sobie patrze w kalendarz i jesli date mam 17.11, to wynika z tego, ze donoszona bedzie 03.11? Dobrze mysle?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę żeby jeszcze siedział ale kładę się spać zawsze z tym samym uczuciem ze to już niedługo nawet te 5 tygodni u mnie do terminu to bardzo bardzo niedaleka przyszłość...
    Czasem nawet donoszone maluszki lądują w inkubatorach to niestety nie Jest od nas zależne..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger no,chyba ze tak :) ja mysle ze mam więcej troche czasu niż ty :P ale kto to wie :P w razie czego wyprawka praktycznie zakonczona :) jeszcze musze się w kremy zaopatrzyć. Ostatnio mojego wyslalam do Rossmana to zamiast kupic krem to przyjechal z rozwalonym samochodem :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    WLasnie tak sobie patrze w kalendarz i jesli date mam 17.11, to wynika z tego, ze donoszona bedzie 03.11? Dobrze mysle?

A nie 27.10?

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ