X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trochę przytulanek i od razu humor lepszy :D a maz pewnie też wniebowzięty

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ktos musi urodzić przed buffy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka. Jutro będzie ordynator i on mi wszystko powie co i jak.. najprawdopodobniej w srode zaczną wywoływanie porodu..
    Nie moge uwierzyć ze ta kruszynka za kilkadziesiat godzin moze być ze mną...

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia to już będzie ładnie donoszona ciąża! a to cisnienie niebezpieczne dla Ciebie i dziecka. Trzymamy kciuki!

ps. przechwaliłam męża, film się skończył włączył mecz.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, która chętna? :p

• Molcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Zorro się coś dzisiaj nie odzywa i u niej już donoszona ciąża, więc może ona? ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Podróż w obie strony udana. Na miejscu 8 godz i nawet w kościele stałam.
    Brzuch dał znać w domu dopiero. Wzięłam no spe i leżę i już lepiej. Malutka mniej aktywna ale czuję ją .

Za to mały Antoś cudowny. Ma 2,5 miesiąca i w ogóle nie płakał. Ani w kościele, ani na przyjęciu. Ale jest duży już rozmiar 68 ,bo 62 za mały.

Cieszę się ,że sernik Wam smakuje.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja meczu nie oglądam, bo moje dziecię w brzuchu źle znosi głośne komentowanie i emocje męża mojego :P

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi znow trochę czopu wypadło. A myślałam ze ostatnio cały poszedł bo był dość długi. Dziś zdecydowanie krótszy ale zrobiliśmy dokładne oględziny z mężem, nie dało się go przerwać wiec to pewnie to

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Molciu :-)
    Podczytuję Was wyrywkowo, ostatnio mam mało sił i kiepsko się udzielam. Coraz bardziej czuję, że wielki dzień nadchodzi ;-)
    Ciekawe jak to będzie w moim przypadku (sn czy cc),bo parę dni temu na usg synuś ważył już 3500g!(a wg terminu jeszcze 2,5tyg przed nami). A ze ja z tych drobnokościstych to trochę się obawiam żeby mi Mały się nie zaklinował... Czekam na wizytę i będę uzgadniać z lekarzem co i jak...

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się musisz meldować Zorro, bo wiesz teraz to od razu podejrzenia będą ;)

Micia lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska !! A my jutro 37 zaczynamy :)

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Polska !! A my jutro 37 tydzien zaczynamy :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już prawie kazda może rodzic :P
    Mala no to ciekawe co,u ciebie :) ostatnio wysiłku miałaś troche to,kto wie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no to się musisz meldować Zorro, bo wiesz teraz to od razu podejrzenia będą ;)

Haha, ja będę sobie chrapać po obiedzie,a Wy będziecie myśleć, że jestem w drodze na porodówkę :-D
    Ja mam przeczucie,że ktoś nam jednak wywinie psikusa :-D

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:56

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, próbowałam Was podczytać, ale od razu mi smutno. Cały czas mam fazę, że chciałabym mieć brzuszek nadal. Jak można nie pamiętać, przecież to była kupa czasu...

U nas ok. Jeżdzę do dziewczyn w południe i wieczorem. Tulę ile mogę, jutro mam próbować dawać pierś. Kruszyny ważą dziś 1520 i 1380 więc powoli do przodu... Niestety zamiast spać to wszystko obserwują i rozkopują swoje gniazdka. Resztę energii tracą na jedzenie i trochę ulewają, dlatego tak słabo przybierają. Jak uzyskają wagę 1700g to przełożą je do takich otwartych wózeczków.

Panie mówią, że to "krejzolki", że dawno nie było takich dzieci na oddziale. I że skoro mama szalała na weselach i prowadziła intensywny tryb życia to nie ma co się dziwić, że dziewczynom się teraz nudzi w inkubatorach.

Mam cichą nadzieję, że będą już z nami za 2 tygodnie.

A, i mam ksywę rekordzistka, bo ściągam 3 razy więcej pokarmu niż pozostałe mamy ;) Jak zobaczyły ile ściągam to poszły wypożyczyć taki sam laktator :)

3majcie się !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 00:08

izulkaa, Shibuya, Micia, Ona_89', Nymeria lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymam za was kciuki...już niedługo będziecie razem w domu i na pewno minie Ci tęsknota za brzuszkiem...poprostu chcesz mieć dziewczynki cały czas przy sobie...a jak tam Twoje jelita?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to sie zdziwilam jaka tu cisza noca <cisza przed burza :D?> :O
    Wstalam na siuski i oczywiscie po spaniu jak narazie.

Olcia, na pewno najgorsze i wykanczajace sa te dojazdy i pobyty w szpitalu bo wiadomo,ze w domu najlepiej.
    Mam nadzieje jednak,ze szybciutko maluszki beda przybieraly na wadze i bedziecie mogli byc wszyscy razem w domku.
    A jak Maz wspiera Cie w tych chwilach i wpatrzony pewnie w swe ksiezniczki :)?

Dobra koniec zartow!
    Ktora nastepna rodzi ja sie pytam :D?!

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza z rana!!

Płcią będziesz miała dziewczynki w domu to ani o brzuchu nie pomysłowa:) a mleka to i pewnie nie jasna z nas będzie ci zazdrościć. Jeszcze trochę i my się zaczniemy rozpakowywac i powiększać grupę mamusiek bez brzuszka :)

Wstałam z mężem kawka śniadanko i chyba się za prasowanie wezmę.. A no tak się kończy chodzenie wcześnie spać...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ