X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dasz rade ! :)i będziesz miała za sobą :)
    coś dawno Skarb się nie odzywała, co ciekawe co u niej i Nikolki:)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

oj u mnie weekend zabiegany, mąż zrobił inauguracje jesiennego sezonu grillowego wraz z pierwszym grillowaniem na nowym grillu, który sam zbudował. Było troszkę znajomych, teściowa (która złapała na środku trasy gumę i mój tata musiał ją ratować, więc jak już pół drogi przejechał to też zajechał do nas :D ), tata, babcia więc do roboty była kupa mięska, sałatek, sosów, ciasta, kawy i innych :D

Madzia trzymam kciuki :D trzymaj się dzielnie!!

Galaretka opłaca się, same proszki kosztują 80zł :D

Haen moja ginka mówi, że ciąża donoszona jest w skończonym 37tc czyli 38+0, więc jeszcze czas :D

U mnie z seksami jeszcze czekam, aż będę bliżej szpitala, bo do środy jestem jeszcze 100km od niego i się boję :D

W środę zjeżdżam i zabieram się za sprzątanie, pranie, prasowanie, robienie miejsca małemu w domu w Szczecinie. Ciągle coś dopisuję do listy rzeczy do zrobienia, ale mam nadzieję, że skończę to w dwa tygodnie :D

W was śnieg, a ja w sandałkach latam i w słońcu rozwieszam pranie i po chleb byłam w sandałach. Jest chłodno ale ja w ciąży jakoś tego nie czuję :D

Ładnie wyglądacie wszystkie co zdjęcia z brzuszkami wstawiały :D Jak wrócę do domq to też jakieś fotki pamiątki zrobię i pokaże jak gumbas rośnie :D

W piątek miałam ataki paniki, że Mateusz się nie rusza, a od soboty zaczął tak wywijać, że podskakuję jak nieraz zasadzi mi w cipkę albo w żebro :D ale LUBIĘ TO :D

Micia, MadaLena30, perelka89, haen, moremi lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja tez mialam dzis isc na wartsztay mamo to ja, ale szczerze nie mam ochoty juz wysadzac nosa z domu. Tez nei lubie zmieniac zdania jak sie zdeklaruje, ale tlumacze sie tym ze jestem w ciazy i roznie mozna sie czuc ...

Pojechalam oddac mocz, zaszlam do poloznej, weszlam do CH, pozniej do biedry (byly bodziaki jeszcze i nie moglam sie oprzec takie ladne wiec wzielam na roczek - bo tych malych mam sporo ;) ), zajechalam na mieszkanie zobaczyc kolorki i jestem wypapowana....strasznie bola mnie miesnie w rekach... tak jakby cos mnie bralo - wiec herbatke z cytrynka i malinka pije.

Perelka mowisz ze remont szybko idzie? A mi sie wydaje ze to wiecznosc!
    Piekny masz brzusio!! Po porodzie nie bedziesz musiala wracac do figury- zazdraszczam :)

Madzia oby po oxy nastapily skurcze i rozwarcie! I pomyslec ze za kilka godzin bedziesz tulila swoje dziecie :)

Ale sie zasexilo u nas .. :D

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:

Galaretka opłaca się, same proszki kosztują 80zl

Cholercia to może trzeba kupic ;-) poczytam jeszcze opinie o produktach , mam nadzieje , ze Wam się przyda ta oferta ;-)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nymeria gdzie mieszkasz ze u ciebie cieplo?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łiii :) w końcu sie cos dzieje :)
    Madziam szacun ze na porodówce,a piszesz do nas ;)

Perelka zgadnij, oczywiście zd mam,skurcze dlatego,robię na raty wszystko :P
    No ale znowu siedziec i czekac aż samo sid posprząta ? :P moj najwyżej poogarnia z wierzchu :P bedzie się miało,cos zacząć to zacznie się i bez sprzątania :P póki co rozwarcia nie miałam wiec moje skurcze raczej nie powodują ze zaczynam rodzic :P obym nie wykrakala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rano chwalilam że u nas slonce Tak teraz ziab niesamowity... Kupiłam koszulę kolejna do karmienia taka dłuższa i z długim rękawem bo resztę mam z krótkim twierdzilam że pizame zwykła kupię później bo łatwiej będzie pipke w koszuli wietrzyc, zschaczylam o hm potem o dziewczynę od czarnego płaszcza - kupiłam trzeba go tylko odświeżyć i tu najgorsza robota przede mną eh no ale będzie mi ciepło i mam zapas na jakieś 8cm jak go naciagne na brzuchu więc do porodu śmiało am radę :)

Madzia czekamy na wieści:) trzymaj się będzie dobrze! Ja też bym w takiej sytuacji męża do domu wygonila albo może jakiś pokój gdzieś wynająć na dobę lub dwie?? Taniej was to wyniesie niż jego jeżdżenie w te i spowrotem.

Sexy ehh a co to?? Ja infekcja za infekcja i się nie da chociaż ta już podleczylam to może coś się uda :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Rajska w sr warsztaty sa niedaleko mnie, ale nie planuje na nie isc:P

Musimy mieszkać niedaleko, bo ja mam do Wola Parku niecałe 10 min. autobusem od strony pętli Górczewska:)

Madzia, trzymamy kciuki! :-)

haen lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska to jako sasiadki:D wysylam zaproszenie na priv!

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziam, powodzenia, trzymamy mocno kciuki :-)

Synuś :-)
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam trzymam kciuki!!

Podczytuje Was w wolnej chwili, wyczekując nowych mam ;)

Czasami jesteście "nie dobre" pisząc o tych wszystkich smakołykach nie mówiąc nic o innych przyjemnością ;););) ale nie mam Wam za złe bo mnie wszystko wynagradza mała istotną która leży koło mnie :)

Buffy, Molcia, olcia88, haen, MW26, Kitaja, izulkaa, Nymeria, anet, perelka89, Micia, biedroneczka1910, agulla03, Ona_89' lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, trzymam mocno kciuki :) co za emocje :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam jak po ogień coś zjeść, pospać nie zdąrzę to chociaż tutaj zajrzę :)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Rozmarzona mąż pomaga, ale on należy do takich ślikamaków co wszystko robią powoli i dokładnie, dla mnie to jest za wolno więc dużo sama robię. A on wiecznie zmęczony. Ma urlop na opiekę nad żoną po CC, ale słabo mu to idzie. Obiady ze 2 zrobił i to wielki wyczyn. Pieluszki też 2 wyprasował. No ale chociaż koty ogarnia, a trochę tych kup. Najgorsze, że tak narzeka że zmęczony, a jeszcze najgorsze przed nim...

Cebulka jelita szwankują, boli mnie trochę przy załatwianiu, chyba narządy jeszcze nie wrócily na swoje miejsce. Jest trochę krwi też. Mam dużo ruchów w jelitach, wzdęcia, jakby zaparcie, ale jak już idę to jednak biegunka ;/ No i swędzi mnie odbyt, okazało się, że to chyba hemoroidy ale tylko wewnątrz bo nic nie czuję oprócz świądu. Po kilku dniach męczarni ze szczypiącym tyłkiem kupiłam procto glivenol i ulga po 30 sekundach !! A smarowałam i bepantenem i maścią ze sterydami i nic.

Jeśli chodzi o laktator to mam Medele mini electric ( na sprzedaż) a teraz kupiłam mini electric plus na dwie piersi bo jednak to nocne wstawanie, ściąganie, zamrażanie zajmowało 45 min a teraz połowę krócej. No i polecam FEMALTIKER jest pyszny a czy pomaga w laktacji to nie wiem :)

Dziś miałam przystawianie do piersi, cyce na wierzchu, kilka osób za szybami a ona mi kręci te sutki, obydwie dziewczynki położyła, ciężko to było ogarnąć. Tośka zakumała od razu i ciągnęła - strasznie mnie to gilgotało !!! Zosia niestety nie ogarnęła ale przestała płakać i zasnęła. Jutro o 8 ma przyjść też mąż i on ma mi naciskać te sutki i wkładać te małe buźki... ehhh. Było to dla mnie stresujące i po 10 minutach chciałam, żeby pani przestała mnie męczyć.

Od kilku dni ciągle boli mnie głowa. Zosia tak strasznie płacze a ja nie wiem dlaczego :( Serce mi pęka. Akcja serca rośnie ze 140 do 230-240 i pikają wszystkie sprzęty jak tak płacze. A jak mnie nie ma ? :( Leży tak pewnie i płacze, bo te położne to się z niczym nie spieszą.

co do CC to z perspektywy czasu minęły 2 tygodnie a ja bądź co badź śmigam. Okazało się, że miałam zespół popunkcyjny, dlatego tak ciężko wspominam CC, ale nie każda musi to mieć. https://parenting.pl/portal/zespol-popunkcyjny

Do tego, stwierdzam, że moja macica bardzo szybko się kurczyła, wszyscy mówią, że jednak te więzadła po bliźniakach muszą wykonać większą pracę- dlatego mnie tak bolało, tzn kuło- pamiętacie jak mówiłyśmy o kuciach- teraz jest podobnie. Myślę,że jak na 2 tyg po CC to moje ciało się szybko pozbierało, tak dziś wyglądam:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4875d782328d.jpg

A to moje Kruszynki Ksieżniczki. Nadal jak na nie patrze to nie wiem gdzie się mieściły w tym brzuszku i że to takie niesamowite, że mają po 5 palców i wszystko na swoim miejscu... i że to powstaje z połączenia 2 osób...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce697f0d5250.jpg

Tosia czysty tatuś- jest kobietą alfa, tak jak w brzuszku była bardziej aktywna, szybciej rosła tak teraz też walczy o swoje, dostaje więcej jeść niż ma w zleceniach od lekarza, rozkopuje po swojemu w inkubatorze, załatwia się ok i nie ulewa.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dc84590affe.jpg

Zosik jest taka delikatna, kupa co pieluchę i wielka afera jak coś jest w majtach. Ulewa dużo, nawet nosem. Nie radzi sobie ze ssaniem butelki tak dobrze jak siostra. Wygląda jakby ją bolał brzuszek. No i cały czas z tyłu głowy mam to, że to ona miała złe przepływy w brzuszku i to ją ratowaliśmy. No i ma naczyniaczka na szyjce- tak jak mamusia.

Ale się rozpisałam - starczy na kilka dni ;]

Molcia, haen, MW26, Kitaja, natali101, Galaretka, izulkaa, mikado, Cebulka, Rozmarzona, Paolka_25, Nymeria, Shibuya, Rajska, perelka89, Micia, justa1234, biedroneczka1910, Marta1986, agulla03, Ona_89', Paaula84 lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia dzielna z Ciebie mamusia :* a tego Twojego to trzeba docisnąć, bo nie dasz rady wszystkiego sama ogarnąć i to jeszcze z dwójką! a wyglądasz - bosko, kurczę wierzyć się nie chce że byłaś w ciąży, a co dopiero - bliźniaczej!

olcia88, haen, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratki dla Ciebie, że tak szybko doszłaś do Siebie. Jeszcze więcej sił życzę żeby już ogarnąć jak dziewczynki będą w domu :-D

olcia88, perelka89 lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia pięknie wygladacie wszystkie trzy .

Mała czekam na decyzję męża co do koloru. 88L pik 18 ,a Ty jaki masz?

olcia88 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia slicznie wyglądasz, a ta Twoja figura jeszcze po ciąży bliźniaczej do pozazdroszczenia :)mam nadzieje,ze i ja szybko wroce do figury i wagi sprzed ciąży .A córeczki cudne niech rosna nasze kruszynki, zaglądaj tu do nas i pisz co tam u was:)

madzia już tuz tuz :) powodzenia i czekamy na relacje po.Duzo sily dla CIEBIE :)

perelka wow pięknie wyglądasz i ta figura :)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie mogę na Ciebie patrzeć ;-P powinnaś być gruba, zgarbiona matka bliźniaczek z podpuchnietymi oczyma! Aaa i znowu kicia w kadrze ;-) a dziewczynki taki malutkie , że o jej.

Aga mam gdzieś pyszności tez chce tak jak Ty ! Leżeć z moim małym ciachem ;-)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia co za figura ! I to 2 tyg po ....

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    nymeria gdzie mieszkasz ze u ciebie cieplo?

Ogólnie w Szczecinie, ale od czerwca jestem w Łobzie 100km od Szczecina :D

I wcale nie jest tak ciepło, słonko mocno świeci to ogrzewa, ja jakaś ciepła się zrobiłam w tej ciąży :)

Mala_Czarna_89, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

201511211678.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ