WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dasz rade ! :)i będziesz miała za sobą :)
    coś dawno Skarb się nie odzywała, co ciekawe co u niej i Nikolki:)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

oj u mnie weekend zabiegany, mąż zrobił inauguracje jesiennego sezonu grillowego wraz z pierwszym grillowaniem na nowym grillu, który sam zbudował. Było troszkę znajomych, teściowa (która złapała na środku trasy gumę i mój tata musiał ją ratować, więc jak już pół drogi przejechał to też zajechał do nas :D ), tata, babcia więc do roboty była kupa mięska, sałatek, sosów, ciasta, kawy i innych :D

Madzia trzymam kciuki :D trzymaj się dzielnie!!

Galaretka opłaca się, same proszki kosztują 80zł :D

Haen moja ginka mówi, że ciąża donoszona jest w skończonym 37tc czyli 38+0, więc jeszcze czas :D

U mnie z seksami jeszcze czekam, aż będę bliżej szpitala, bo do środy jestem jeszcze 100km od niego i się boję :D

W środę zjeżdżam i zabieram się za sprzątanie, pranie, prasowanie, robienie miejsca małemu w domu w Szczecinie. Ciągle coś dopisuję do listy rzeczy do zrobienia, ale mam nadzieję, że skończę to w dwa tygodnie :D

W was śnieg, a ja w sandałkach latam i w słońcu rozwieszam pranie i po chleb byłam w sandałach. Jest chłodno ale ja w ciąży jakoś tego nie czuję :D

Ładnie wyglądacie wszystkie co zdjęcia z brzuszkami wstawiały :D Jak wrócę do domq to też jakieś fotki pamiątki zrobię i pokaże jak gumbas rośnie :D

W piątek miałam ataki paniki, że Mateusz się nie rusza, a od soboty zaczął tak wywijać, że podskakuję jak nieraz zasadzi mi w cipkę albo w żebro :D ale LUBIĘ TO :D

Micia, MadaLena30, perelka89, haen, moremi lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja tez mialam dzis isc na wartsztay mamo to ja, ale szczerze nie mam ochoty juz wysadzac nosa z domu. Tez nei lubie zmieniac zdania jak sie zdeklaruje, ale tlumacze sie tym ze jestem w ciazy i roznie mozna sie czuc ...

Pojechalam oddac mocz, zaszlam do poloznej, weszlam do CH, pozniej do biedry (byly bodziaki jeszcze i nie moglam sie oprzec takie ladne wiec wzielam na roczek - bo tych malych mam sporo ;) ), zajechalam na mieszkanie zobaczyc kolorki i jestem wypapowana....strasznie bola mnie miesnie w rekach... tak jakby cos mnie bralo - wiec herbatke z cytrynka i malinka pije.

Perelka mowisz ze remont szybko idzie? A mi sie wydaje ze to wiecznosc!
    Piekny masz brzusio!! Po porodzie nie bedziesz musiala wracac do figury- zazdraszczam :)

Madzia oby po oxy nastapily skurcze i rozwarcie! I pomyslec ze za kilka godzin bedziesz tulila swoje dziecie :)

Ale sie zasexilo u nas .. :D

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:

Galaretka opłaca się, same proszki kosztują 80zl

Cholercia to może trzeba kupic ;-) poczytam jeszcze opinie o produktach , mam nadzieje , ze Wam się przyda ta oferta ;-)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nymeria gdzie mieszkasz ze u ciebie cieplo?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łiii :) w końcu sie cos dzieje :)
    Madziam szacun ze na porodówce,a piszesz do nas ;)

Perelka zgadnij, oczywiście zd mam,skurcze dlatego,robię na raty wszystko :P
    No ale znowu siedziec i czekac aż samo sid posprząta ? :P moj najwyżej poogarnia z wierzchu :P bedzie się miało,cos zacząć to zacznie się i bez sprzątania :P póki co rozwarcia nie miałam wiec moje skurcze raczej nie powodują ze zaczynam rodzic :P obym nie wykrakala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rano chwalilam że u nas slonce Tak teraz ziab niesamowity... Kupiłam koszulę kolejna do karmienia taka dłuższa i z długim rękawem bo resztę mam z krótkim twierdzilam że pizame zwykła kupię później bo łatwiej będzie pipke w koszuli wietrzyc, zschaczylam o hm potem o dziewczynę od czarnego płaszcza - kupiłam trzeba go tylko odświeżyć i tu najgorsza robota przede mną eh no ale będzie mi ciepło i mam zapas na jakieś 8cm jak go naciagne na brzuchu więc do porodu śmiało am radę :)

Madzia czekamy na wieści:) trzymaj się będzie dobrze! Ja też bym w takiej sytuacji męża do domu wygonila albo może jakiś pokój gdzieś wynająć na dobę lub dwie?? Taniej was to wyniesie niż jego jeżdżenie w te i spowrotem.

Sexy ehh a co to?? Ja infekcja za infekcja i się nie da chociaż ta już podleczylam to może coś się uda :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Rajska w sr warsztaty sa niedaleko mnie, ale nie planuje na nie isc:P

Musimy mieszkać niedaleko, bo ja mam do Wola Parku niecałe 10 min. autobusem od strony pętli Górczewska:)

Madzia, trzymamy kciuki! :-)

haen lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska to jako sasiadki:D wysylam zaproszenie na priv!

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziam, powodzenia, trzymamy mocno kciuki :-)

Synuś :-)
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam trzymam kciuki!!

Podczytuje Was w wolnej chwili, wyczekując nowych mam ;)

Czasami jesteście "nie dobre" pisząc o tych wszystkich smakołykach nie mówiąc nic o innych przyjemnością ;););) ale nie mam Wam za złe bo mnie wszystko wynagradza mała istotną która leży koło mnie :)

Buffy, Molcia, olcia88, haen, MW26, Kitaja, izulkaa, Nymeria, anet, perelka89, Micia, biedroneczka1910, agulla03, Ona_89' lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, trzymam mocno kciuki :) co za emocje :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam jak po ogień coś zjeść, pospać nie zdąrzę to chociaż tutaj zajrzę :)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Rozmarzona mąż pomaga, ale on należy do takich ślikamaków co wszystko robią powoli i dokładnie, dla mnie to jest za wolno więc dużo sama robię. A on wiecznie zmęczony. Ma urlop na opiekę nad żoną po CC, ale słabo mu to idzie. Obiady ze 2 zrobił i to wielki wyczyn. Pieluszki też 2 wyprasował. No ale chociaż koty ogarnia, a trochę tych kup. Najgorsze, że tak narzeka że zmęczony, a jeszcze najgorsze przed nim...

Cebulka jelita szwankują, boli mnie trochę przy załatwianiu, chyba narządy jeszcze nie wrócily na swoje miejsce. Jest trochę krwi też. Mam dużo ruchów w jelitach, wzdęcia, jakby zaparcie, ale jak już idę to jednak biegunka ;/ No i swędzi mnie odbyt, okazało się, że to chyba hemoroidy ale tylko wewnątrz bo nic nie czuję oprócz świądu. Po kilku dniach męczarni ze szczypiącym tyłkiem kupiłam procto glivenol i ulga po 30 sekundach !! A smarowałam i bepantenem i maścią ze sterydami i nic.

Jeśli chodzi o laktator to mam Medele mini electric ( na sprzedaż) a teraz kupiłam mini electric plus na dwie piersi bo jednak to nocne wstawanie, ściąganie, zamrażanie zajmowało 45 min a teraz połowę krócej. No i polecam FEMALTIKER jest pyszny a czy pomaga w laktacji to nie wiem :)

Dziś miałam przystawianie do piersi, cyce na wierzchu, kilka osób za szybami a ona mi kręci te sutki, obydwie dziewczynki położyła, ciężko to było ogarnąć. Tośka zakumała od razu i ciągnęła - strasznie mnie to gilgotało !!! Zosia niestety nie ogarnęła ale przestała płakać i zasnęła. Jutro o 8 ma przyjść też mąż i on ma mi naciskać te sutki i wkładać te małe buźki... ehhh. Było to dla mnie stresujące i po 10 minutach chciałam, żeby pani przestała mnie męczyć.

Od kilku dni ciągle boli mnie głowa. Zosia tak strasznie płacze a ja nie wiem dlaczego :( Serce mi pęka. Akcja serca rośnie ze 140 do 230-240 i pikają wszystkie sprzęty jak tak płacze. A jak mnie nie ma ? :( Leży tak pewnie i płacze, bo te położne to się z niczym nie spieszą.

co do CC to z perspektywy czasu minęły 2 tygodnie a ja bądź co badź śmigam. Okazało się, że miałam zespół popunkcyjny, dlatego tak ciężko wspominam CC, ale nie każda musi to mieć. https://parenting.pl/portal/zespol-popunkcyjny

Do tego, stwierdzam, że moja macica bardzo szybko się kurczyła, wszyscy mówią, że jednak te więzadła po bliźniakach muszą wykonać większą pracę- dlatego mnie tak bolało, tzn kuło- pamiętacie jak mówiłyśmy o kuciach- teraz jest podobnie. Myślę,że jak na 2 tyg po CC to moje ciało się szybko pozbierało, tak dziś wyglądam:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4875d782328d.jpg

A to moje Kruszynki Ksieżniczki. Nadal jak na nie patrze to nie wiem gdzie się mieściły w tym brzuszku i że to takie niesamowite, że mają po 5 palców i wszystko na swoim miejscu... i że to powstaje z połączenia 2 osób...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce697f0d5250.jpg

Tosia czysty tatuś- jest kobietą alfa, tak jak w brzuszku była bardziej aktywna, szybciej rosła tak teraz też walczy o swoje, dostaje więcej jeść niż ma w zleceniach od lekarza, rozkopuje po swojemu w inkubatorze, załatwia się ok i nie ulewa.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dc84590affe.jpg

Zosik jest taka delikatna, kupa co pieluchę i wielka afera jak coś jest w majtach. Ulewa dużo, nawet nosem. Nie radzi sobie ze ssaniem butelki tak dobrze jak siostra. Wygląda jakby ją bolał brzuszek. No i cały czas z tyłu głowy mam to, że to ona miała złe przepływy w brzuszku i to ją ratowaliśmy. No i ma naczyniaczka na szyjce- tak jak mamusia.

Ale się rozpisałam - starczy na kilka dni ;]

Molcia, haen, MW26, Kitaja, natali101, Galaretka, izulkaa, mikado, Cebulka, Rozmarzona, Paolka_25, Nymeria, Shibuya, Rajska, perelka89, Micia, justa1234, biedroneczka1910, Marta1986, agulla03, Ona_89', Paaula84 lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia dzielna z Ciebie mamusia :* a tego Twojego to trzeba docisnąć, bo nie dasz rady wszystkiego sama ogarnąć i to jeszcze z dwójką! a wyglądasz - bosko, kurczę wierzyć się nie chce że byłaś w ciąży, a co dopiero - bliźniaczej!

olcia88, haen, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratki dla Ciebie, że tak szybko doszłaś do Siebie. Jeszcze więcej sił życzę żeby już ogarnąć jak dziewczynki będą w domu :-D

olcia88, perelka89 lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia pięknie wygladacie wszystkie trzy .

Mała czekam na decyzję męża co do koloru. 88L pik 18 ,a Ty jaki masz?

olcia88 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia slicznie wyglądasz, a ta Twoja figura jeszcze po ciąży bliźniaczej do pozazdroszczenia :)mam nadzieje,ze i ja szybko wroce do figury i wagi sprzed ciąży .A córeczki cudne niech rosna nasze kruszynki, zaglądaj tu do nas i pisz co tam u was:)

madzia już tuz tuz :) powodzenia i czekamy na relacje po.Duzo sily dla CIEBIE :)

perelka wow pięknie wyglądasz i ta figura :)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie mogę na Ciebie patrzeć ;-P powinnaś być gruba, zgarbiona matka bliźniaczek z podpuchnietymi oczyma! Aaa i znowu kicia w kadrze ;-) a dziewczynki taki malutkie , że o jej.

Aga mam gdzieś pyszności tez chce tak jak Ty ! Leżeć z moim małym ciachem ;-)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia co za figura ! I to 2 tyg po ....

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    nymeria gdzie mieszkasz ze u ciebie cieplo?

Ogólnie w Szczecinie, ale od czerwca jestem w Łobzie 100km od Szczecina :D

I wcale nie jest tak ciepło, słonko mocno świeci to ogrzewa, ja jakaś ciepła się zrobiłam w tej ciąży :)

Mala_Czarna_89, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

201511211678.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ