WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    W ogóle to w poczekalni do gina żal - dech tatusiów siedziało i nie wstali mi i drugiej babce w ciąży. Wstała mi za to babeczka nie w ciąży, podziękowałam i staram dalej bo może ja coś boli mimo wszystko. Tamci głowy w telefonach a ich żony nieźle siksy. Życzę im by kiedyś w zaawansowanej ciąży nikt nie wstał :)
    Ja bym się upomniała. Całe szczęście mój mąż wstaje i ustępuje miejsca nawet tym, które nie są w ciąży.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc tym, ze mialabym skurcze, bolesci podbrzusza itd...

Nie zdazylam sie zapytac oto poloznej.
    Wiem, ze niektorzy lekarze maja taka praktyke.
    Co do zlecen badan itd nie moge na niego narzekać, zawsze daje skiero na wszystko i pilnuje terminow, jak cos go niepokoi to zleca dodatkowe badania.
    Wizyte mam teraz za 2 tyg.
    Szczerze jakos srednio chce mi sie isc do gina na tym etapie ciazy, tym bardziej ze moja szyjka zawsze byla dluga i zamknieta.

Nie bede sie chyba nakrecac, ze moze byc cos nie tak.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena a chodzisz na NFZ czy prywatnie?

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pakiet w Lux-Medzie i z niego korzystam.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ewulek na pewno nam się tutaj chwalila Kubusiem.
    Mala_Czarna_89 wrote:
    To co w końcu dajecie do łóżeczka? Wiem, wałkujemy ten temat w kółko. Prześcieradło + rożek czy coś jeszcze?

Ja daję ochraniacz na łóżeczko, podkład ceratowy na materac, prześcieradło i rożek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 21:40

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Mala pisze z jednej str dobrze bo nie martwi pacjentek czy cos sie nie skraca,a z drugiej str czesto tego nie czuc (ja np. nie mialam dolegliwosci przy skracaniu).
    W pozniejszej ciazy to jeszcze ok jak sie zacznie skracac i nie ma sie takiej swiadomosci (choc to tez wiele mowi bo np mozna sie dowiedziec czy wczesniej sie nie spodziewac porodu),ale na wczesnym dosc etapie to troche lipa bo wtedy powinno sie reagowac.
    Troche zagmatwalam,ale pewnie wiecie o co mi chodzi ;)

Z zabawnych tekstow malzenskich :)
    Kiedys uslyszelismy z mezem tekst czy lubisz kukurydze? Tak. To opier mi kolbe :)
    Ostatnio jedlismy kukurydze i nam sie to przypomnialo,wiec zaraz aluzja poleciala od meza czy lubie kukurydze,ale oczywiscie w grzeczniejszej wersji,zbok :D
    Nie ma to jak dwa dobrane poryciuchy hihi.

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara i dlatego właśnie dziś pękłam. Miesiąc temu opóźnienie 1,5 godziny. Dziś godzina i jeszcze sposób podejścia do pacjenta.

Dziewczyny jutro moja Natka bierze udział w uroczystości z Minister Edukacji. Przed chwilą dzwoniła wychowawczyni, z prośbą o strój galowy i czy może zostać godzinę po lekcjach.
    Będą wręczać nagrodę naszej pedagog.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze powiem, że ja się trochę boje. Dr pracuje w szpitalu w którym chce rodzić, i choć mi nie zależy na porodzie z nim to gdybym go ochrzaniła wolałabym na niego nie trafić :-) Przemęcze się jeszcze miesiąc a potem poszukam innego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:26

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara moja też pracuje w tym szpitalu, ale nie dam sie tak traktować. Nie daj bóg trafić na nią na porodówce. Też się bałam jeszcze na zeszłej wizycie, ale dziś przegięła tekstem, że powinnam prywatnie zrobić usg.
    Zostaje mi niby dwie wizyty u niej 02.11 i 16.11 ale obstawiam, ze 16 juz będę z malutką albo na porodówce :D
    Uprzedzała minie moja gin, ze dziwna ta dr.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja niedobra przeoczyłam wpis Ewulki i zaraz się poprawie.
    Ewa przepraszam za usunięcie Kubusia z listy.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak Gabrysia? Jak Ty się czujesz?

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy miałaś niestety racje zadzwoniłam do gabinetu i przede mną uwaga 10 pacjentek, właśnie weszła dziewczyna z 17:45 ogólnie koszmar może do 23 się wyrobię z tą wizytą :-/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali gdzie Ty chodzisz do tego lekarza !!! Oglądałam rano ddtvn i taka skromna osoba mi się wydaje ta Wasza pedagog i fajnie , że córa bierze udział w uroczystości.

Ja byłam u endo i ...zaburzenia tarczycy nie mają wpływu na laktacje, po porodzie mam przez rok chodzić na wizyty co 3 mies. Bo zdarzają się poporodowe zapalenia tarczycy, dostałam witaminę D bo już nie ma słoneczka i przy karmieniu piersią mam brać jod i Wit. D. od razu po porodzie mam zmniejszyć dawkę Euthyroksu na ta z przed ciąży . I chyba Tyle.

A teraz jeśli chodzi o uprzywilejowane ciężarnych, wracałam autobusem oczywiście stałam bo jestem tak malutka , że nikt nie widzi , nagle wszyscy czytają książki , i stałam na wprost dziewczyny może 20 lat , ona siedziała ze mną oko w oko i nie ruszyła się a starsza pani kolo niej tak popatrzyła na mnie na nią i chyba stwierdziła , że dobrze stoję bo odwróciła się do okna i teraz hit mojego życia! Już przeklinam łaskę w myślach , żeby wpadła z bliźniakami itd a tu wsiada ksiądz, chłop kolo 30-35 brzuchy mamy podobne i ta starsza pani do niego , wstaje i mówi proszę niech ksiądz usiądzie !!! No fak ! Ten strzelił buraka powiedział , że dziękuję to siadła znowu a ten dupek nawet nie wspomniał , że może ja bym miała ochotę to pewnie by go stara posłuchała. Chociaż nie wiem czy bym usiadła bo w szoku do tej pory jestem!!!

Mąż na nocne poszedł, goście poszli zostałam ja i zlew garow.

natali101, haen lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka do polikliniki na Karowej.

To prawda, bardzo skromna ta nasza pedagog. Bardzo pomaga i wkłada dużo serca w to co robi. Nie spławia nikogo.
    Natka bardzo przeżywa jutrzejsza uroczystość.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka lubie tylko za dobre wyniki, za reszte, zwlaszcza sytuacja w ztm nie.
    Ja lubie zmywac naczynia (bo tak od razu widac efekt), to moglabym u Ciebie machnac ten zlew;D
    Ja teraz biore jod i wit. D, a i tak mam jej niedobor. Po ciazy odstawiam Euthyrox, a wit. D i jod bede brac dalej (chyba do zakonczenia kp).

ps. robilam badania na cytomegalie i toksoplazmoze (tokso kolejny raz): jesli w obu klasach przeciwcial mam wpisane 'nieobecne' to chyba to znaczy, ze nie przechodzilam ich przed ciaza jak i w trakcie? DObrze mysle?

Galaretka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczeeeta

czytam was codziennie ale sie nie udzielam ,brak czasu i tez juz jestescie takie zzyte ze soba ze byscie mnie nie zauwazyly nawet

mam do was pyt

CZY SPOTKALYSCIE SIE Z PEPOWINA DWUNACZYNIOWA u znajomych w rodzinie np?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia35 wrote:
    czesc dziewczeeeta

czytam was codziennie ale sie nie udzielam ,brak czasu i tez juz jestescie takie zzyte ze soba ze byscie mnie nie zauwazyly nawet

mam do was pyt

CZY SPOTKALYSCIE SIE Z PEPOWINA DWUNACZYNIOWA u znajomych w rodzinie np?

Monia kojarze, ze dziecko ktorejs z dziewczyn z watku października ma taka pepowine, moze sie odezwie jak napiszesz

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki haen ....zaraz tam zajrze

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka, no co za znieczulica i beszczelnosc !
    Moherowy beret wielce sie znalazl i chcial wejsc ksiezulkowi w dupe,ktory sie pewnie wozi autkami za pieniadze parafian -.-
    Co za wstyd,ze nikt sie nie odezwal i nie zwrocil uwagi,ze Ty biedna stoisz..
    Nie nawidze takiej obojetnosci,a coraz jej wiecej.
    Az sie zbulwersowalam..

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak miałam mały brzuch to zawsze myślałam może nie są pewni czy to ciaza a i ja nie potrzebowałam. Ale teraz serio ciężko mi długo stać i na bank brzuch widać bo pół autobus zajmuje. Czułam się jak trendowata , i te miny , kurde stoi i znowu by chciała moje upolowane miejsce. Gdzie Ci ludzie co się uśmiechną, ochoczo wstanę zapytaj o płeć albo ile jeszcze bo kurde wiem , że gdzieś są , w innym autobusie.

Haen co do wyników to chyba tak , ale zmieniły Ci się od początku ciąży?

Co do cytologi miałam na początku i chyba trzeba obowiązkowo robić, jak się dawno nie mialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:48

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ