WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali polubiłam bo brawa dla ciebie za opanowanie. co za konowaly, byleby odhaczyc i do widzenia.

Szczesciara czy cytologia czasem nie jest obowiazkowa w ciazy?

Izulka takie mega parcie na dol mam. jakby dzidzia wwiercala sie glowka, gdzies w okolicach pipki/pupy, ciezko okreslic. oczywiscie nie ma to nic wspolnego z bolami porodowymi, ale mocniej niz wczoraj.

To co do lozeczka- chyba tylko pokrowiec na materac ubiore (pralam ostatnio, tylko trzeba przeprasowac), a po powrocie ze szpitala zaloze przescieradlo. albo Laurka zalozy. do tego rozek i ewentualnie kocyk, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
    jakby co to w zanadrzu mam posciele, koldre, poduszke i ochraniacze.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała od początku miałam do niej dystans, a dziś po prostu nerwy mi puściły. Jak można tak traktować pacjenta. Nie wspomnę już o kobiecie w ciąży, w końcu odpowiada za drugie życie. Skarga złożona.

Moja gwiazda siedzi i maluje. Cały stół zastawiony farbami. Ja się kładę i będę odpoczywać.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to w poczekalni do gina żal - dech tatusiów siedziało i nie wstali mi i drugiej babce w ciąży. Wstała mi za to babeczka nie w ciąży, podziękowałam i staram dalej bo może ja coś boli mimo wszystko. Tamci głowy w telefonach a ich żony nieźle siksy. Życzę im by kiedyś w zaawansowanej ciąży nikt nie wstał :)

moremi lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu link do dzisiejszego DD TVN i naszej cudownej Pani Pedagog. Znam Ją prywatnie i oficjalnie ze szkoły. Oby więcej takich osób było w szkołach.

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,v/nauczyciel-roku-2015,1470876.html

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piore :) przecież bedzue warstwa ochraniacza i prześcieradła między dzieckiem a materacem :)

• haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie cytologii, nie wiem czy obowiazkowa (moim zdaniem tak), na pewno zalecana i powinna byc zrobiona.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tez nie zwracalam wczesniej uwage tak na sluz bo zawsze sobie byl w sredniej ilosci noi w mlecznej barwie.
    Dzisiaj natomiast takie glutki male w lekko kremowej barwie (ale nie jak przy infekcji) i tak troche sie ze mnie lalo wiecej niz zwykle.
    Postanowilam w lapkach sprawdzic i tak jak pisalam nie rozrywalo sie w palcach,ale ze tak brzydko powiem w papier juz na gladko sie wtarlo jak wycieralam i zglupialam :)
    Moze to po wczorajszych igraszkach?
    Jednak Mezu wyskoczyl bo myslal,ze tak jak na poczatku ciazy nie pozwole mu w sobie.
    A Ty jaki mialas?
    No to mamy dylematy haha :)

Paolka, dobrze prawisz tez na lyzeczke nigdy mnie nie jaralo bo ani nie widac partnera,ani to gleboka penetracja taka o sobie pozycja :)
    Piesek gora hihi :)

Natali, brawo za wyrazenie swojego zdania i za skarge.
    Niech sobie nie mysla,ze mozna im wszystko bo sa lekarzami.

Shibuya, ja nie pralam pokrowca tylko go wyparuje,a tak to beda warstwy jeszcze na to przescieradelko chocby,wiec powinno byc ok :)

Shibuya, moremi lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poszlam do gina na poaczaqtku ciazy to pytal kiedy ostatnio cytologie robilam.
    Jak do 3 bodajze miesiecy wstecz to ok,a jak dalej to juz trzeba bylo pobierac.

EDit: tez coraz wyrazniej czuje mala,ze napiera i nie zawsze sa to bole,ale taki dziwny dyskomfort.
    Jeszcze jakby sie ruszala w szyjce gdzies to juz wgl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:07

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    W ogóle to w poczekalni do gina żal - dech tatusiów siedziało i nie wstali mi i drugiej babce w ciąży. Wstała mi za to babeczka nie w ciąży, podziękowałam i staram dalej bo może ja coś boli mimo wszystko. Tamci głowy w telefonach a ich żony nieźle siksy. Życzę im by kiedyś w zaawansowanej ciąży nikt nie wstał :)

O nie, tu chyba bym uruchomila swoja zlosliwa strone i sie spytala czy czeka do pani x (nazwisko gin) + czy jest w ciazy spozywczej...
    Zreszta mialam na samym poczatku ciazy b.podobna sytuacje, a pan byl z burakow jakich (nie)malo

moremi, Buffy lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piorę , tak,jak buffy mówi.. Dam jeszcze ochraniacz na to :P przescieradlo , a dziecko w rozku albo w kocyku wiec nie piorę :)

Co do cytologii to ja nie miałam..pytalam ostatnio nawę gin mojego to stwierdził ze gbs sie robi ...z reszta chyba by zlecil jak by bylo niezbędne..a swoja droga ja miałam robiony wymaz z szyjki na bakterie wiec może stwierdził ze juz nie musze nic robic więcej

Mala no dokladnie.. I taki bol mam promieniujący na pachwiny, uda wewnątrz
    Tyle,ze u ciebie glowka napiera a u mnie pewnie pcha nogi czy pupę i,inaczej troche to czuje :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 14 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak prałam białe rzeczy to wrzuciłam i pokrowiec

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona u mnie bylo jak białko kurze.. Albo jak gluty :P nie dotykalam tego mówiąc szczerze :P

Najgorzej jak się pręży mala to na przeponie ciężko i w szyjce ja czuje..do dupy uczucie ..:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Jak poszlam do gina na poaczaqtku ciazy to pytal kiedy ostatnio cytologie robilam.
    Jak do 3 bodajze miesiecy wstecz to ok,a jak dalej to juz trzeba bylo pobierac.

o to moja chyba tez sie o to pytala, bo wyszlo, ze do 3 msc wstecz od ciazy to moze bc, jak nie, to nowa (u mnie bylo wiecej i mialam zrobiona)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam cytologii robionej w ciąży, a wcześniej to chyba z rok przed ciążą, ale też nikt mi nie kazał robić, wymaz tylko miałam robiony na początku ciąży no i z pół roku wcześniej te wymazy pod kątem tych jakiś tam chlamydii i innych świństw
    Buffy a ta poczekalnia tu to jest porażka - masa ludzi, a nie ma gdzie usiąść szkoda gadać - mogliby dzwonić jak są takie duże opóźnienia, gabinet do którego chodziłam wcześniej - wysyłał smsy w takiej sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:33

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz też pytał o cytologię i zrobił we wrześniu bo chyba rok nie robiłam.
    Pokrowca z materaca też nie prałam, bo też daję ceratkę ochronną i prześcieradło.
    Natali ja też polubiłam, bravo za odwagę :)
    A u mnie Dzidzia grzebie chyba rączkami gdzieś w okolicach jajnika czasem aż mnie skręca a jak go zaczepiam to kopie w żebra :p

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilke wiec napisze wam co sie dowiedzialam na wizycie...
    Zapytalam o to czemu nie bada i nie sprawdza szyjki po 30 tg, dowiedzialam sie ze on jest z tej szkoly ktora uwaza ze jak nic sie nie dzieje nie ma zadnych wskazan ani objawow to nie nalezy wpychac tam paluszkow, pobudzac itd, co do herbatki z malin wiesiolka itd uwaza ze to dziala tylko na nasza podswiadomosc, ktg mam robic po 38 tg, gdyby skracala mi sie szyjka to bym miala objawy i zebym nie myslala o tym i sobie nic nie wkrecala w glowe - bo zawsze byla dluga i zamknieta, a poki co nie mam skurczy, bolesci itd.... no to tak w skrocie :)

GBS bede robic i cos jeszcze, ale na HIV i kile nie da mi sierowania bo skoro wyszlo mi poprzednie dobrze to nie bierze pod uwage ze moglam sie zarazic przez ten czas :D

Szczesciara ja cytologie mialam na poczatku ciazy i jakos w polowie.

Aparatka moja malutka tez dzis jest zdecydowanei mniej ruchliwa i to po glukozie, wiec moze taki dzien, nie ma co sie stresowac.

Haen to Ci Wandzia zrobila niespodzianke.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena a jak masz poznać czy się skraca :P?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no wlasnie, ponoc czesto sie nie czuje, ze szyjka sie nie skraca...:D
    moze na kolejna wizyte (bedziessz sie umawiac co 2 czy 4 tygodnie?) idz do kogos innego?
    widac pan doktor, na tym etapie zostawia juz wszystko naturze

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali101 poszłabyś ze mną do mojego gina na wizytę i mu wygarneła w końcu. Spóźniony co najmniej godzinę za każdym razem. Pacjentki poumawiane co 15 mninut więc jak przychodzi godzinę później to po czwartej przyjętej robi się już 2 godziny poślizgu. O wszystko pyta po 3 razy, w kółko. Wszystkie informacje dotyczące dziecka trzeba z niego wyciągać a odpowiada takim tonem, że i tak nie wiesz czy on to wie czy tak se mówi. Co wizytę pyta mnie np o cytologię która miałam robioną w grudniu a i tak przez całą ciąże skierowania nie dał...ech

natali101 lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png

Wysłany: 14 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie lekarz Madzi twierdzi, że kobiety nie muszą wiedzieć czy się skraca, po prostu jakby się akcja zaczęła to sru na porodówkę i pewnie ma dużo racji, bo my potem przeżywamy jak mrówka okres :P
    Gorzej jak są wskazania do leżenia na przykład, bo jest za wczesny tydzień by rodzić, a kobieta nie ma pojęcia, że chodzi z rozwarciem..
    Kolejny raz nam się potwierdza- co lekarz to opinia

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ