Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Natali polubiłam bo brawa dla ciebie za opanowanie. co za konowaly, byleby odhaczyc i do widzenia.
Szczesciara czy cytologia czasem nie jest obowiazkowa w ciazy?
Izulka takie mega parcie na dol mam. jakby dzidzia wwiercala sie glowka, gdzies w okolicach pipki/pupy, ciezko okreslic. oczywiscie nie ma to nic wspolnego z bolami porodowymi, ale mocniej niz wczoraj.
To co do lozeczka- chyba tylko pokrowiec na materac ubiore (pralam ostatnio, tylko trzeba przeprasowac), a po powrocie ze szpitala zaloze przescieradlo. albo Laurka zalozy. do tego rozek i ewentualnie kocyk, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
jakby co to w zanadrzu mam posciele, koldre, poduszke i ochraniacze. -
Mała od początku miałam do niej dystans, a dziś po prostu nerwy mi puściły. Jak można tak traktować pacjenta. Nie wspomnę już o kobiecie w ciąży, w końcu odpowiada za drugie życie. Skarga złożona.
Moja gwiazda siedzi i maluje. Cały stół zastawiony farbami. Ja się kładę i będę odpoczywać. -
nick nieaktualnyW ogóle to w poczekalni do gina żal - dech tatusiów siedziało i nie wstali mi i drugiej babce w ciąży. Wstała mi za to babeczka nie w ciąży, podziękowałam i staram dalej bo może ja coś boli mimo wszystko. Tamci głowy w telefonach a ich żony nieźle siksy. Życzę im by kiedyś w zaawansowanej ciąży nikt nie wstał
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izulka, tez nie zwracalam wczesniej uwage tak na sluz bo zawsze sobie byl w sredniej ilosci noi w mlecznej barwie.
Dzisiaj natomiast takie glutki male w lekko kremowej barwie (ale nie jak przy infekcji) i tak troche sie ze mnie lalo wiecej niz zwykle.
Postanowilam w lapkach sprawdzic i tak jak pisalam nie rozrywalo sie w palcach,ale ze tak brzydko powiem w papier juz na gladko sie wtarlo jak wycieralam i zglupialam
Moze to po wczorajszych igraszkach?
Jednak Mezu wyskoczyl bo myslal,ze tak jak na poczatku ciazy nie pozwole mu w sobie.
A Ty jaki mialas?
No to mamy dylematy haha
Paolka, dobrze prawisz tez na lyzeczke nigdy mnie nie jaralo bo ani nie widac partnera,ani to gleboka penetracja taka o sobie pozycja
Piesek gora hihi
Natali, brawo za wyrazenie swojego zdania i za skarge.
Niech sobie nie mysla,ze mozna im wszystko bo sa lekarzami.
Shibuya, ja nie pralam pokrowca tylko go wyparuje,a tak to beda warstwy jeszcze na to przescieradelko chocby,wiec powinno byc ok
Shibuya, moremi lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Jak poszlam do gina na poaczaqtku ciazy to pytal kiedy ostatnio cytologie robilam.
Jak do 3 bodajze miesiecy wstecz to ok,a jak dalej to juz trzeba bylo pobierac.
EDit: tez coraz wyrazniej czuje mala,ze napiera i nie zawsze sa to bole,ale taki dziwny dyskomfort.
Jeszcze jakby sie ruszala w szyjce gdzies to juz wglWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:07
Jestes juz z nami -
Buffy wrote:W ogóle to w poczekalni do gina żal - dech tatusiów siedziało i nie wstali mi i drugiej babce w ciąży. Wstała mi za to babeczka nie w ciąży, podziękowałam i staram dalej bo może ja coś boli mimo wszystko. Tamci głowy w telefonach a ich żony nieźle siksy. Życzę im by kiedyś w zaawansowanej ciąży nikt nie wstał
O nie, tu chyba bym uruchomila swoja zlosliwa strone i sie spytala czy czeka do pani x (nazwisko gin) + czy jest w ciazy spozywczej...
Zreszta mialam na samym poczatku ciazy b.podobna sytuacje, a pan byl z burakow jakich (nie)malomoremi, Buffy lubią tę wiadomość
-
Ja nie piorę , tak,jak buffy mówi.. Dam jeszcze ochraniacz na to
przescieradlo , a dziecko w rozku albo w kocyku wiec nie piorę
Co do cytologii to ja nie miałam..pytalam ostatnio nawę gin mojego to stwierdził ze gbs sie robi ...z reszta chyba by zlecil jak by bylo niezbędne..a swoja droga ja miałam robiony wymaz z szyjki na bakterie wiec może stwierdził ze juz nie musze nic robic więcej
Mala no dokladnie.. I taki bol mam promieniujący na pachwiny, uda wewnątrz
Tyle,ze u ciebie glowka napiera a u mnie pewnie pcha nogi czy pupę i,inaczej troche to czuje
-
Rozmarzona wrote:Jak poszlam do gina na poaczaqtku ciazy to pytal kiedy ostatnio cytologie robilam.
Jak do 3 bodajze miesiecy wstecz to ok,a jak dalej to juz trzeba bylo pobierac.
o to moja chyba tez sie o to pytala, bo wyszlo, ze do 3 msc wstecz od ciazy to moze bc, jak nie, to nowa (u mnie bylo wiecej i mialam zrobiona) -
ja nie miałam cytologii robionej w ciąży, a wcześniej to chyba z rok przed ciążą, ale też nikt mi nie kazał robić, wymaz tylko miałam robiony na początku ciąży no i z pół roku wcześniej te wymazy pod kątem tych jakiś tam chlamydii i innych świństw
Buffy a ta poczekalnia tu to jest porażka - masa ludzi, a nie ma gdzie usiąść szkoda gadać - mogliby dzwonić jak są takie duże opóźnienia, gabinet do którego chodziłam wcześniej - wysyłał smsy w takiej sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:33
-
U mnie lekarz też pytał o cytologię i zrobił we wrześniu bo chyba rok nie robiłam.
Pokrowca z materaca też nie prałam, bo też daję ceratkę ochronną i prześcieradło.
Natali ja też polubiłam, bravo za odwagę
A u mnie Dzidzia grzebie chyba rączkami gdzieś w okolicach jajnika czasem aż mnie skręca a jak go zaczepiam to kopie w żebra :p
Paolka _25 -
Mam chwilke wiec napisze wam co sie dowiedzialam na wizycie...
Zapytalam o to czemu nie bada i nie sprawdza szyjki po 30 tg, dowiedzialam sie ze on jest z tej szkoly ktora uwaza ze jak nic sie nie dzieje nie ma zadnych wskazan ani objawow to nie nalezy wpychac tam paluszkow, pobudzac itd, co do herbatki z malin wiesiolka itd uwaza ze to dziala tylko na nasza podswiadomosc, ktg mam robic po 38 tg, gdyby skracala mi sie szyjka to bym miala objawy i zebym nie myslala o tym i sobie nic nie wkrecala w glowe - bo zawsze byla dluga i zamknieta, a poki co nie mam skurczy, bolesci itd.... no to tak w skrocie
GBS bede robic i cos jeszcze, ale na HIV i kile nie da mi sierowania bo skoro wyszlo mi poprzednie dobrze to nie bierze pod uwage ze moglam sie zarazic przez ten czas
Szczesciara ja cytologie mialam na poczatku ciazy i jakos w polowie.
Aparatka moja malutka tez dzis jest zdecydowanei mniej ruchliwa i to po glukozie, wiec moze taki dzien, nie ma co sie stresowac.
Haen to Ci Wandzia zrobila niespodzianke.
-
Natali101 poszłabyś ze mną do mojego gina na wizytę i mu wygarneła w końcu. Spóźniony co najmniej godzinę za każdym razem. Pacjentki poumawiane co 15 mninut więc jak przychodzi godzinę później to po czwartej przyjętej robi się już 2 godziny poślizgu. O wszystko pyta po 3 razy, w kółko. Wszystkie informacje dotyczące dziecka trzeba z niego wyciągać a odpowiada takim tonem, że i tak nie wiesz czy on to wie czy tak se mówi. Co wizytę pyta mnie np o cytologię która miałam robioną w grudniu a i tak przez całą ciąże skierowania nie dał...ech
natali101 lubi tę wiadomość
-
pewnie lekarz Madzi twierdzi, że kobiety nie muszą wiedzieć czy się skraca, po prostu jakby się akcja zaczęła to sru na porodówkę i pewnie ma dużo racji, bo my potem przeżywamy jak mrówka okres
Gorzej jak są wskazania do leżenia na przykład, bo jest za wczesny tydzień by rodzić, a kobieta nie ma pojęcia, że chodzi z rozwarciem..
Kolejny raz nam się potwierdza- co lekarz to opiniaRozmarzona lubi tę wiadomość