WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj ma byc kurier z paczkami nei wiem co ma przyjsc nawet juz czekam na te ptaszki wlasnie i na miete minky. Maja tez przyjsc zaproszenia na roczek dla mlodej z drukarni. Ozdoby na roczek i kombinezony dla dzieciaków.

Własnie Cebulka a ten lek w polskich hurtowniach jest dostepny wogole?? My mamy aptearke znajoma co nam leki bez recepty wydaje wiec moglaym u niej poprosic dla Ciebie o załatwienie tylko pytanie czy w polsce jest on dostepny wogole

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka aparatka wyslij mi pls swoje dane do przelewu i kwote przeleewu:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jutro jestpiękna data na rodzenia: 15.10.15 ;) która się pisze??

Gartuluje wizyt!:)

Rozmarzona aż Ci zazdroszcze, ja za tydzień mam gina i będę pytać o przyzwolenie o ile znowu się jakas infekcja nie rozwinie eh :/

pogoda barowa... nic tylko się gdzieś zaszyć..a tu trzeba się ogarnać bo popołudniu jedziemy do domu na chwile.. jeszcze czeka mnie wyprawa autobusem do centrum żeby do mojego do pracy dojechać co by po mnie dwóch godzin w korkach nie jechał a tu aż się na dwór wychodzić nie chce..
    Mały od wczoraj dokazuje, nawet się tak mega wypiął i udało mi się zdjecie cyknąć ;) z telefonu mi coś strona do wrzucania fotek nie chce działać i nie mam jak Wam pokazać, może jutro wrzuce fotki z telefonu na kompa i się uda.
    Ale mam wierciocha w brzuchu nogami pod żebrami mi gmera a rekami na samym dole.. ale czuje Go już tak nisko że hej ;)
    Moja siostra prawie rano zawału dostała.. jej mąż poszedł jak wstał po jej telefon wraca do sypialni i mówi noo ciocią zostałaś.. a ta zawał i pytanie: Ola?? a on nie nie Ola nie..:P (koledze się urodził syn rano taki standardowy klocuszek 54 3600 )

Aparatka spore to dziecko Twojej znajomej!! a jednak można urodzić 4 kg klocuszka Sn ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado szczerze to ja sie pisze na poród juz po 76 tygodniach noszenia brzuszka juz mi sie poprostu nie chce

no mozna jak sie okazuje ale meczyli ja 2 dni na porodowce. Powiedziala ze ma dosc dzieci na dlugi czas:P:P:P Urodzila go 13 dni po terminie.

mikado lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łądnie wygrzała dzidzie :P

Z Twoją ciąża to naprawdę wierze że chciałabyś już urodzić.. jeszcze troszke..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super juz się nie mogę doczekać dzięki Aparatka;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy wystarczy mi cierpliwości do dwójki dzieci
    Też tak macie
    Właśnie po domu mi buszuje dwóch łobuzow i tak myślę że za jakiś czas będę tak miała non stop

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole wczoraj bylismy na chwilke u jego mamy. Siedzi jego mama jego ojciec i pytaja jak sie czuje wiec mówie ze do kitu ze mam juz dosc bo ile mozna z brzuchem chodzic. Jego mama pyta sie ktory to juz tydzien bo stracila rachube wiec jej mowie ze w piątek 36 skonczony bedzie na co ona no to juz bys mogla maluszke ma płucak wyksztalcone i ze wierzy ze mi ciezko. Mowie jej ze nakladniam mojego na przytulanki bo raz ze moze by sie cos ruszylo a dwa ze łatwiej sie rodzic tak naprawde jak kobieta jest tam rozluzniona. Pamietam jak z Oliwka mnie bolalo i dlugo to szlo bo nie ylo partnera wiec nei bylo przytulanek a ze Lenka raz ciach i po bólu ale pzytulanki byly codziennie od 37 tygodnia. A moj ze sie boi bo dziecko duze i te skurcze mam.
    No a ja oczywiscie nei pomysle nim cos powiem i na cały głos no z takim podejsciem to sobie wibrator kupie nim ty sie ogarniesz. Jego rodzice parskneli śmiechem i dopiero pomyslslam co powiedzialam.
    Dzisiaj dzwonilam jego mama i sie pytala czy juz kupilam wibrator i ze nie mogla ze śmiechu i jak sobie to przypomni to az lzy jej do oczy ze śmiechu naplywaja.

Wyszłam na desperatke:P:P:P:P:P

Micia, Paolka_25, lula.91, alus21, moremi lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiłam wózek, czas oczekiwania w bebetto 21 dni a Pan do mnie dzisiaj dzowni że się wstrzeliłam z zamówieniem i dzisiaj rano go skończyli on pakuje zamówienia i jutro Mitsubishi naszego Syna bedzie już u nas:D

Micia, Mala_Czarna_89, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger ciesz sie ze chłopców masz moje jak sie złapiąza kudły to nie mozemy ich rozdzielić. Lenka nie da sobei w kasze dmuchac i jak jej Oliwia do zabawek nei dopuszcza (wiadomo strasza i chce sie sama czasami pobawic) to ta ja zaraz cap za kudły i do parteru.
    Krzyki nieraz nieziemskie u nas są. Mlodsza łazi jzu sama i to stabilnie i zaczela teraz kopac Oliwke mówie cyrk na kółkach jest czasami.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    I ja po wizycie. Cesarka ustalona na 28.10 na 7:30 :D no chyba, ze wczesniej mała sie bedzie pchała na swiat i rozwarcie bedzie na 7 cm to bede rodzic naturalnie. Dzis pierwsze badania za mną ( wymaz z nosa i pachwin) - zupełnie inaczej niż u was). Na dzien dzisiejszy córka wazy juz...uwaga 3400g :O i określają, ze w dzien porodu bedzie miec około 4000-4200g :O :O :O matko jedyna! Teraz sie nie dziwie dlaczego mnie tak picza boli. A i dogadać sie z moim gzubem nie moge :/ nie pasi jej leżenie na prawym boku :/ a lewy mnie juz boli....
    Mnie na zgagę pomogła " prawdziwa" mięta ( parzona z liścia, z mamusiowego ogrodu, bardzo stara odmiana, kto by pomyślał). tfu tfu tfu aby nie zapeszyć! Na bol bioder znowu poduszka miedzy nogami, tez lepiej. Czego to człowiek w tej ciazy nie nawymysla :D

Skarb śliczna ta twoja córeczka. Jaki uśmieszek ma, no słodziak!

Wy tu o sexach....moj maz tez nie chce sie dac skusić ;) twierdzi, ze mała bedzie miała odstające uszy :O :D :D ha ha ha - no nie wiem jak to interpretować....

Gratuluje udanych wizyt.

No nic lece do GP po recepty, kolejne :/ bo jednak wyszła infekcja ale grzybicza.
    A i jeszcze jeden news, dzis chcieli mnie na siłe u GP szczepić na grypę, teraz! Gdzie raz juz 36+5 tydz ciazy a dwa mam niedoleczona anginę. No porażka! Załatwiliby mnie na cacy! :/ strach sie bac rodzinnego tutaj!
    Milego dnia wszystkim zycze :*

Rozmarzona, Buffy, haen, izulkaa, Micia, Paolka_25, Mala_Czarna_89, natali101, perelka89, Kitaja, alus21, Sajgonara lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, domyslam sie,ze seksu brakuje i mam nadzieje,ze gin da Wam w koncu zielone swiatlo :)
    Moj dzisiaj jak go pytam kiedy powtorka to sie smieje,ze wczoraj mialam swoja szanse i znowu mu sie zalancza pan bojazliwy i stanowczy (ehe na to zawsze znajdzie sie sposob :D):).
    U Was te korki we Wrocku to nieziemskie zawsze co?
    Ja na codzien w tak duzym miescie bym sie nie odnalazla, wole moje spokojne zadupie choc za nim tez nie przepadam :)

Dzisiaj by byla dobra data do porodu bo zawsze 14 obchodzilismy rocznice bycia razem (dokladnej nie pamietalismy bo to sie dziwnie potoczylo,wiec ustalilismy taka :))

Ale mam twardy brzuch juz na tym etapie ciazy,a Wy??

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch zależy kiedy ale ja mam młodszą ciążę niż Ty.

Korki nieziemskie ale tylko w godzinach porannych i popołudniowych aaa no i wieczorem jak Bielany zamykają i ludzie wracają do
    domu z pracy..
    Pochodze z małego miasta ale korki hahah wieksze niż we Wrocławiu, w dzień targowy przez Wieluń przejechać to jakas masakra ;/ nie dość że ciężarówki bo 8 stara przechodzi centralnie przez Wieluń to jeszcze aut osobowych dużo..

Dziewczyny ale znałazłam mieszkanie..chciałabym wrócić jeszcze jakby była perspektywa wynajęcia mieszkania a nie mieszkania z teściami.. ehh..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs super :)
    Widzę ze pod koniec miesiąca ty i buffy :)
    Ciekawe kto jeszcze..
    Mi niestety poduszki nic nie dają juz na moje biodra :(
    Wy będziecie rozpakowane juz a ja na wizytę będę dopiero jechac ustalac termin :P
    Ale mnie ciekawi czy w końcu bedzie Sn czy cc..:P beznadziejnie tak bo czlowiek nie może soe na nic nastawić bo wszystko się może zmienić w kazdej chwili...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja to mam brzuch twardy id jakiegoś 26tc :P jak porównywałam z dziewczyna w szpitalu brzuch to ja miałam jak skala :P
    Teraz pewnie dlatego ze dzidziu duży i Malo miejsca ma, a wczesniej od ciągłych skurczy zapewne :P

Miedzy zebrami czuje glowke :P taka duza juz ta moja córcia :)
    A stopkę wbija mi w bok brzucha pod żebrem ..tak nie raz mysle ze jak będzie sie obracać to na pewno to poczuje bo same kopniaki bola.. A jak bylo by cc to chyba przy wyjmowaniu tez bedzoe szarpac bo,ona tak tam pozginaną jest i powtykane ma wszystko w różne narządy :P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) zrobiłam sobie spacer po mieście, kupiłam 4 pary majtek czarne i granatowe wygodne, podobno dużo kobiet po porodzie je kupuje. Wygodne i całe bawełniane. Kupiłam jeszcze dwa biustonosze do karmienia i kosmetyki, żeby już zakończyć pakowanie toreb.
    Dzwoniłam do gina ale nie będzie go dzisiaj w gabinecie :( więc czekam do piątku. Dobrze, że nic się nie dzieje.

A w jakiej pozycji najlepiej się seksić? :D

Shibuya robiłaś już dzisiaj rundkę po mieszkaniu wózkiem? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:37

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk. Od rana na pełnych obrotach, kładę się.

Przyszła babcia męża, mówi- pozamykane okna, już myślała, że może rodzę. I że wszyscy pytają o mnie i co z Laurą jakby co. A ja przecież nigdzie się jeszcze nie wybieram :)

Ginger ja mam obawy, że Laura się rozczaruje. Bo teraz nie może się doczekać, a wiadomo, dzidzia słodka, ale wkurzyć też potrafi.

Shibuya napaliłaś się na ptaszki mówisz? :D :D :D

A co do męża, który "boi się" przytulanek, to mój dał się przekonać, gdy zapytałam go, czy sądzi, że dałabym zrobić krzywdę maleństwu. I że skoro chcę, to jestem pewna, że malutkiej to nie zaszkodzi.

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos słabo dzisiaj ruchy czuje jak ostatnio sie mega wypychala ze brzuch caly falowal to dzisiaj prawei wcale leciutko rano i na tym koniec:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    cos słabo dzisiaj ruchy czuje jak ostatnio sie mega wypychala ze brzuch caly falowal to dzisiaj prawei wcale leciutko rano i na tym koniec:(
    a jak zjesz coś słodkiego?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka wskazane sa pozycje w naszym stanie na lyzeczke,na jezdzca i ew. piesek.
    Kazdy jednak indywidualnie dobiera bo wiadomo,ze nie wszystkim pozycjach jednak bedzie nam dogodnie tak jak pisza.
    Na pieska mi sie np podobalo,ale no mowie ucisk macicy na cyce az czulam i ciezar brzucha szlo odczuc pod koniec,wiec trzeba sie nagimnastykowac :)
    Na lyzeczke jest wieksza swoboda i wygoda dla partnerki,ale znowu mniejsze doznania w sensie,ze nie ma glebszej penetracji (oczywiscie w ciazy nie takiej mega glebokiej :)).
    Ujezdzac nie probowalam z takim duzym juz brzuchem,ale wiem ze szybko sie na pewno bym zmeczyla.
    Takze wiele mozna tak naprawde tylko na plecach w pozycji misjonarskiej odpada by nie byl gnieciony brzuch noi by nie uciskac tetnicy.
    Taka tam mala kamasutra wyszla hihi :D

Mala_Czarna_89, Paolka_25, Ona_89' lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ