X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga:D na najwyższej dawce oxy zaczęły mi sie pisac skurcze :D nie bolesne ale są :D heheh. Mają mi za ok godzine założyć jednak ten balonik..

km5supjy0xczfwah.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Wanda zrobila mi psikusa i sie przekrecila!!!
    Z ulozenia glowkowego obecnie jest miednicowo...
    Ponoc ma duzo czasu na przekrecenie sie, ale sama nie wiem. Nawet na usg troche sie przemiesczala, wiec moze wroci na wlasciwe tory.
    Wazy ok.2400, rosnie rownomiernie, tyle, ze data porodu przesunela sie o 5 dni na 22.11

Kitaja, mikado, perelka89, MW26, natali101, Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Molcia, Zorro, Micia, Ona_89', MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lalunia wazy 2924g i wisi do góry nogami :D. I jak to lekarz powiedział nie ma zamiaru wyjść :P

izulkaa, Kitaja, mikado, perelka89, MW26, Paolka_25, natali101, Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Molcia, Micia, Ona_89', agulla03, MadaLena30, Sajgonara, Nymeria lubią tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen a mierzysz jakim aparatem? Takim elektrycznym? Ja kupilam nowe dwa elektryczne i dwa mialam starsze nadgarstkowe.. no i każdy innaczej pokazywał.. prawdziwe pomiary pokazywal tylko taki stary szpitalny na stetoskop i pompkę. Warto podjechać do przychodni, odpocząć ok 20 min i zmierzyc ze dwa razy dziennie..

km5supjy0xczfwah.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia życzę szybkiego, bezbolesnego porodu :-)

Skarb śliczna Nikolcia, życzę Wam dużo zdrówka :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to,jaa na wizycie zawsze mam podwyższone. Ale ja nerwowa jestem :P
    A tak to tez mam w tych granicach co ty, tylko do drugie mam,niższe tak 70-80

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to ciekawe :P moja tak siedzi juz od 28tc i powiem szczerzze ze juz nastawiłam sie na cc... Wiec niech juzz tak siedzi :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Haen a mierzysz jakim aparatem? Takim elektrycznym? Ja kupilam nowe dwa elektryczne i dwa mialam starsze nadgarstkowe.. no i każdy innaczej pokazywał.. prawdziwe pomiary pokazywal tylko taki stary szpitalny na stetoskop i pompkę. Warto podjechać do przychodni, odpocząć ok 20 min i zmierzyc ze dwa razy dziennie..

Elektrycznym, kupionym w ciazy. Maz zaklada mi mankiet, zeby byl dobrze dopasowany, bo mam grube ramie. Na wizytach mam ciut wyzsze niz w domu, takze niestety obawiam sie, ze pomiary sa wlasciwe:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Haen to ciekawe :P moja tak siedzi juz od 28tc i powiem szczerzze ze juz nastawiłam sie na cc... Wiec niech juzz tak siedzi :P

Ona juz miala tak raz, potem fiknela no i teraz znowu. Jeszcze wydaje mi sie, ze zrobila to wczoraj, bo czulam takie specyficzne rozpychanie.
    W pon mam wizyte u swojej gin, takze ciekawa jestem co dalej. Ew. CC martwi mnie przede eszystkim dlatego, ze ja mam nadmiar tluszczu, tam gdzie sie tnie i boje sie jak rana bedzie sie goic.
    Juz o innych wzgledach dla mnie i dziecka i nieobecnosci meza nie wspomne:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim :)

Witamy się w 38tc :)

O 14 wizyta, ostatnia przed CC, aj jestem ciekawa jak tam maluszek :)

Shibuya, perelka89, Paolka_25, Rozmarzona, Molcia, izulkaa, Zorro, Micia, agulla03, Sajgonara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy! Gbs dodatni ! Szyjka krótka, zamknięta , mały nisko. Pani powiedziała , że powinien się szybko rodzić ale może też siedzieć do listopada nisko i męczyć mnie bo zapewne wie , że ciężko mi się chodzi ( ciekawe jak się domyśliła , że z głową między nogami mi nie wygodnie).

W nagrodę kupiłam sobie paczka bo opóźnienie było 45 min. A i mam plan porodu ehe...

A dostałam tez mega dawkę heviranu na opryszczke i masc na hemoroidy.

Widzę, że reszta wizyt tez póki co pozytywna wiec jupi jee!

perelka89, Paolka_25, haen, Buffy, mikado, Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Molcia, izulkaa, Zorro, Micia, Kitaja, MadaLena30, Sajgonara lubią tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień
    choć nie wiem czy bry, bo na zewnątrz pizga jak w kieleckim, dopiero co narzekałyśmy na tropikalne upały, a teraz nie ma jesieni tylko jest zima, ach ta pogoda nie ułatwia nam sprawy ;)
    powodzenia wszystkim wizytującym się dziś, widzę, że wasze maluszki rosną, ciekawe jak moja, jutro się dowiem
    Skarb Nikolcia jest prawie identyczna jak na zdjęciu z usg, ma taki sam nosek :) jest prze słodka, a jak ty się czujesz? chodzi mi fizycznie? jak połóg? do przeżycia wszystko?
    Buffy, ty już chyba odliczasz dni w kalendarzu :)
    biorę się za obiadek, później do was zajrzę, podglądam jeszcze październikówki, tam już dużo dziewczyn się rozpakowało :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byl kurier - pierwszy ciazowy :D
    I dzis bedzie jeszcze jeden :)

Niby nic a tak cieszy...

Ok teraz jade do sklepu budowlanego bo ostatnio tylko w takich robie zakupy no i czasami spozywka bo jesc trzeba ;)

Gratuluje wizyt.

Micia, perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Melduje sie
    Wczoraj jakis intensywny dzien 2 godziny szycia, porzadek w domu potem pojechalismy po farbe i zawiezlismy farby na nowe mieszkanie dzisiaj tam bedziemy malowac. W sklepie nic mi sie nei podobalo wkoncu stanelo ze u nas bedzie szary (srebrny) a u dziewczynek delikatny wrzosik zeby cieplej bylo w pokoiku:) Potem przyjechal kurier po czesc paczek.
    A dzisiaj zaczynamy malowanie w nowym mieszkanku i mój mnie nei chce zabrac ze soba a wolalabym przypilnowac zeby bylo napewno tak jak ja chce. Chcialam tez naszkicowac na kartce wrazie W jak ma byc wszytsko rozmieszczone jesli chodzi o meble zebym go wrazie czego nei zabiła jak trafie na porodowke.

Jak mnie nie zabierze to pojade sobie autonogami:P:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt :)!

Paolka, a myslisz,ze moj nie mial oporow i te same teksty typu "dzidzius jest juz duzy" :)?
    Poprostu jak sie wezmie chlopa z zaskoczenia zlapie tu i owdzie to po takim poscie ciezko mu odmowic jak przyjdzie juz co do czego hihi :D

Perelka, tez mam dziwne przeczucie,ze mnie jeszcze pokusi hihi :)

Galaretka, to ja mam podobnie szyjka skrocona,ale zamknieta noi dzidzia napiera glowka :)
    Ciekawe czy do konca terminu maluszki beda siedzialy czy wczesniej sie wyrwa.

Zorro, mikado, biedroneczka1910, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło. Byłam w 3 sklepach i na wieeeelkim targu i zgrzalam się jak cholera. Myślałam ze znajdę taki dzianinowy berecik jak w h&mie a nie było :( kupiłam za to getry i dwie pary rajtek dla Nadusi (jednak na święta się przydadzą) i rajtki i podkoszulki dla Laury. Poza tym zakupy obiadowe.

Shibuya czemu piękna data na rodzenie dzieci? :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole znowu mi sie kawałek czopa wydostal:/ Kurcze jakby mnie mogl w calosc odpasc tylko tak na raty. W poniedzialek wizyta ciekawe co tam si eu mnie pozmienialo. U mnie z kazda ciaza jest problem z rozwarciem bo sie zrobic nie chce mimo iz skurcze sa juz masakryczne. Nie zapomne jak dostalam partych bóli na porodówce z Lenka a ja pełnego rozwarcia nie mialam jeszcze. Połozną wystraszyłam zaczeła masowac i jakos poszlo to rozwarcie.
    Beka myla kazala mi nie przec a to samo szlo i wyginalo do parcia.

Moja kolezanka wczoraj urodziła synka po 2 dniach meczarni w wojewódzkim. Chłopak 4040g i 59cm dlugi!!! Ja bym chyba nie wypchnela z moimi wąskimi biodrami takiego klocuszka. U mnei mówili ze mam waskie biodra i nie dam rady sn rodzic dzieci a jednak urodzilam juz 2 wiec to ze kobieta ma waskie biodra to nei powiedziane ze nei urodzi naturalnie:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Aparatka, może moje zamówienie poszło wczoraj? :) No i czekam na info na priv o rozliczeniu, żeby ci nie zalegać :)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a moje? Bo łóżeczko czeka na ostatni element pościel;)
    A i doszedł przelew?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:54

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy Twoja idzie dzisiaj właśnie paczuszka bo wczoraj nei zabral wszystkich bo nei mial wszystkich zlecen. Ginger tak doszło i tez paczka poszla tzn 2 paczki bo w keden kartonik mi sie nei zmiescilo:P:P:P
    Shibuya nie doszły i juz wsciekła jestem na nich a zdjeice doszło tamtego??? Bo ja u siebei mam wyswietlone ale dziewczyny pisza ze u nich sie nei wyswietlaja fotki na priv

Buffy lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ