WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wstaje zaraz.
    Mezu sie rozchorowal na amen, az mi go zal...oznacza to podroz na 2gi koniec miasta autobusem i chyba taxi potem, zeby sie wyrobic (a wszystko sobie ustawilam pod to, ze mnie zawiezie).
    No nic, milego dnia, ja mimo wszystko lezac w lozku mam jeszcze:P energie

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstaje na gbs i oddać mocz muszę ;) i mam problem bo mój gin na urlopie i się z nim nie zobacze już i wkurzylam się bo olal sprawę a nie mam zrobionych jeszcze takich badań jak cytologia badania na HIV i drugie badania na toksoplazme myśliciele że muszę je zrobić?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja tez nie miałam tych badan ponawianych. Jak pracowałam w laboratorium to widziałam ze tak czesto bywa, noe robią drugi raz...

Nic się nie rozkrecilo... ani nawet nie drgnelo .. tragedia.. nawet sobie nie wyobrażacie jakie mam nerwy. Na obchodzie bedzie ordynator, moze jak zobaczy ze nic po takich dzialaniach nie ruszyło to zacznie cos dzialac.. masakra; (

km5supjy0xczfwah.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam bardzo niespokojna noc...
    Budzilam,sie co,chwile.. Czułam,niepokój, siku co chwile.. I w dodatku skurcze duże...az się balam. W pewnym momencie mega bol jak na okres tylko nie w podbrzuszu tam gdzie jajniki tylko niżej..
    :(
    Jeszcze wieczorem,takie tance miałam,w,brzuchu ze aż,sie wystraszyłam..moj jak,to,zobaczył to,tak,samo...i trwalo,to z pól godziny..
    Juz miałam,wizje że cos nie tak albo ze zaplata się pępowiną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 07:31

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziam to może niech ci zrobia ta cesarkę.szkoda czekać.

Szczęściara ja miałam tylko na poczatku robione

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam juz blizej niz dalej:) daj znac co powiedzieli po obchodzie. Bedzie dobrze:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana.
    Jade na glukoze,zapomnialam jak jest tloczno w ztm o tej porze, ale mila pani ustapila mi miejsca.
    Mam nadzieje ze wypije i nie zwroce, a Hania nie obije mi nerek po takiej dawce slodyczy, no i ze wyniki wyjda dobre!

Idac na przystanek spotkalam chlopaka ze szkoly rodzenia, urodzili juz - oszalal na punkcie corci! Mowi ze tylko je i spi wogole nie placze jego opinia na ten temat" no jakies popsute dziecko " :D

Skarb sliczna masz coreczke.... odpoczywaj ile mozesz i odwiedzaj nas w wolnej chwili.

Madzia to jeeszcze dodatkowy stres masz-miejmy nadzieje ze padnie jakas decyzja od ordynatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:01

izulkaa, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u lekarza. Pooglądał wyniki badań, były dobre. Ciśnienie znów 141/85. Zrobił też ktg i wyszło idealne. Kazał mi jechać do domu. W piątek mam powtórzyć te same badania i pokazać mu się na szpitalu w sobotę. Zobaczy czy coś się rozwija czy nie. 2 razy dziennie mam mierzyć ciśnienie i brać lek od ciśnienia - dopegyt.
    Jutro zaczynam 38 tc więc z jednaj strony mogłabym już rodzić a z drugiej...jesteśmy w trakcie remontu i jak sobie pomyślę, że zostawiłabym męża samego z tym tematem to mnie troszkę przeraża. Z jednaj strony chciałby szybko nadrobić gipsowanie i malowanie przed naszym powrotem a z drugiej chciałby spędzić z nami w szpitalu trochę czasu. Tak więc może i dobrze się stało. Ogarniemy razem szybko remont aby później zająć się naszym synkiem Mateuszem.

Skarb - śliczna ta Twoja córcia:) Pozdrawiam

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez "pospane".
    Dziewczyny,a jednak wczoraj byl seks :)!
    Moj oczywiscie sie obawial,ale szybko zdanie zmienil jak zaczelam go rozkrecac ;)
    Bylo przyjemnie i mega mi tego brakowalo.
    Gorzej tylko,ze ciezko cholernie znalezc pozycje i najwygodniej mi bylo,ze tak powiem na pieska,ale pozniej przez to chyba w nocy mnie bolal brzuch :(
    Przez chwile myslalam,ze moze cos rozkrecilismy i bedzie porod,ale to bardziej taki bol w dole macicy i nocke przez to mialam z glowy.
    Mam nadzieje,ze jakos nie zaszkodzilismy ta pozycja i wiem jedno.
    Czuje sie jak narazie zaspokojona po tak dlugim czasie i mi wystarczy do porodu bo jednak pozniej tak jak myslalam zastanawiam sie czy z mala wszystko dobrze ;/
    Wczoraj za dnia malo wgl cos sie ruszala jak nie ona,ale nasluchiwalam ruchow i sa.
    Czasem mysle,ze oszaleje z tymi myslami i zmartwieniami..
    Moze choc troche ruszylismy macice do cwiczen bo tak to cos skurczy malo itp mialam.
    Edit: odruch meza po zabawie to przylozenie reki do brzucha i nasluchiwanie czy mala sie rusza i wszystko dobrze, tak to przynajmniej wygladalo hehe.

Skarb, sliczna perelka :)

Madzia, ja bym pewnie na Twoim miejscu juz zwariowala albo psychicznie siadla takze Cie mega podziwiam.

Haen, Twoje teksty mnie rozwalaja tak pozytywnie hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:21

Ona_89', haen, izulkaa, perelka89, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, Nikola jest cudna :* jak tam Twoja wyprawka?

Co do zgagi to ja od dwóch tygodni jej nie mam:) nie wiem jak to zrobiłam ale zaczęłam pić kakao, moze to mi pomogło?

Przedtem miewalam ją trzy tazy w tygodniu.

perelka89 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na HIV ile się czeka na wyniki i czy to badanie bez skierowania można robić i trzeba na czczo jutro muszę zrobić bo położna mówiła że jest obowiązkowe a lekarz nic mi nie mówił żeby zrobić ;/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona gratuluję seksów :D
    Nie odpuszczajcie tak szybko. Na pewno nie zaszkodziliscie małej, ona ma dobrą ochronke. Spróbujcie w pozycji na boczek od tyłu. Mi w ciąży z nią najlepiej - nic potem nie boli, a po piesku bywało różnie.

Rozmarzona, Paolka_25 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięli mnie na porodówke na oksy.m

haen, perelka89, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, bez skierowania na pewno można ale wtedy oczywiście zapłacisz. Nie pamiętam ile się czeka. Ja wszystkie badania robie na czczo, bo wtedy czuję się pewniej że żaden wynik nie został zaburzony.

Madzia trzymaj się :* juz niedługo będziesz tulic swoje maleństwo :*

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 10 wizytę.

Tez miałam wczoraj prawie sex , już miał mnie mąż pocałować i co ! Mam opryszczke na nosie wiec powiedział , żebym gdzie indziej szukała głupiego :-D
    I była pożycia na dwa misie- pupa do pupy i śpi się :-/

Skarb super, że Niunia Ci tak ładnie śpi , jest super!

Madzi4aam pobijasz rekord męczenia się ;-(

Cebulka mam nadzieje , ze ogarniesz leki a jak nie to przynajmniej skurcze będą wyrozumiałe.

Chyba sobie czajnik i tv do wc przyniosę bo jak moje maleństwo za pęcherz się weźmie to mogę tam siedzieć i siedzieć bez efektów ale ciśnie.

A i dziś jeszcze endokrynolog o 14 a potem z mężem po kurtkę i goście! Przysięgam jak się mały rodzi to tydzień chce spokoju! Już mówiłam mężowi , on zdziwiony. I tłumacze , że przyjdę ze szpitala na dupsku nie będę mogła siąść a co dopiero biegać z herbatkami i ta pogoda tez nie sprzyja odwiedzania noworodka. Ja się cieszę , że wszyscy się cieszą ale ledwo chodzę, w weekend było tyle ludzi i co środa i od nowa !

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyniki z hiv następnego dnia w diagnostyce :)

Rozmarzona gratuluje :)
    Podziwiam was, ze dajecie rade :P

Skarb śliczna dziewczynka :)ile juz wazy? Widzę ze wyprawka chyba zrobiona :P

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dopiero się obudziłam. Niestety z bólem głowy. Spać mi się chce dalej, ale zasnąć juz nie mogę. Mały się wierci słodko.
    Głodna jestem, ale nie wiem co sobie zrobić, bo właściwie na nic nie mam ochoty.
    Szczęściara, ja na wynik czekałam 5 dni z HIV, ale tylko dlatego, że w moim laboratorium wykonują to badanie tylko raz w tygodniu. Najlepiej zapytaj.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja! strasznie mnie dzisiaj w nocy bolały pachwiny - masakra, nie mogłam się w ogóle ułożyć, do tego miałam pierwszy ciążowy koszmar - śniło mi się, że poszłam na wizytę babka zrobiła usg i się okazało, że przez 3 tyg mały nic nie urósł, coś jest nie tak i trzeba będzie szybciej zakończyć ciążę - koszmar :( a dzisiaj wizyta, teraz to się zaczęłam stresować przed wizytą - po raz pierwszy w ciąży, a wizyta dopiero na 20:45 :( aa no i gratulacje skarb śliczna kruszynka! madzia 3mam kicuki żeby się udało jak najszybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:21

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MadaLena30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo jakos lepiej znosze ta glukoze niz poprzednio, obym nie zapeszyla bo minelo narazie 40 min.
    A i moje dziecie spokojne...

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona,chcialam troche przyszalec bo na lyzeczke to szybko sie nudzi,a na pieska lepsze doznania :)
    Noi sie doigralam bo mialam nacisk macicy na cyce i boli mnie spojenie lonowe.
    Mysle jednak,ze seks w ciazy to nie do konca dla mnie bo wiecznie pozniej cos mnie bolalo,ale nie w trakcie tylko wlasnie po.
    Cos czuje,ze troche sie dzisiaj nacierpie :)

izulka, no wlasnie wychodzi na to,ze nie do konca moge bo moj orgaizm cos sie buntuje :)

Serio juz bym chciala urodzic bo te dolegliwosci mnie doprowadzaja do glupich mysli i rozdraznienia.

Paolka_25, Ona_89' lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ