Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mysz86 ja jestem na zwolnieniu od piątku. Zwolnienie dostałam od lekarza ze względu na poprzednią ciążę i stresująca pracę. Mojemu pracodawcy o ciąży powiedziałam jeszcze przed wizytą, w porządku człowiek więc nie było żadnego problemu, poszłam na 2 tyg. urlopu i czekałam czy na USG wyjdzie wszystko ok, a po wizycie u lek. na zwolnienie. Bardzo się cieszę, że mam tak dogodną sytuację z pracą i że będę miała gdzie wrócić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:14
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia, ja dwie poprzednie ciążę straciłam. Pracę też mam stresujące, a wracać do tej pracy nie mam zamiaru. Ale teraz mamy sezon i nie mogę iść na zwolnienie, chociaż chciałabym. Jak lekarz zapytał czy pracuję, to powiedziałam, że mam pracę biurową i w zasadzie jest ok. Ale coraz mniej jest ok.
-
Ja się bałam powiedzieć o ciąży w pracy, bo za pierwszym razem też wcześniej powiedziałam i po miesiącu wróciłam do pracy. Jednak chciałam być w porządku co do pracodawcy bo on mi też często idzie na rękę, więc chciałam go jakoś przygotować, bo kogoś muszą posadzić na moje miejsce - tym bardziej, że planuje tam wrócić po macierzyńskim. Oprócz tego dostaje tabletki na podtrzymanie i wolę dmuchać na zimne, lekarz mówił żebym leżała.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Mysz ja jestem na zwolnieniu narazie do nastepnego czwartku ale bede przedluzac.Pracuje w przedszkolu a tu pelno zarazkow i wirusow teraz np panuje ospa a w pracy mam umowe do konca lipca,a potem nie przedluza mi bo redukcja etatow takze dla dobra maluszka jestem w domuCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej Kitaja biorę duphaston i chyba dzięki temu mój pęcherzyk się ładnie powiększył bo na pierwszej wizycie był za mały w porównaniu do zarodka. A jak byłam na ostatnim USG wszystko było już ok. Więc wierzę, że ten progesteron mi pomoże i tym razem wszystko będzie dobrze. Tamta ciąża to podobno było podejrzenie zaśniadu, dzidziuś był zdrowy ale zwyrodnienie łożyska się pojawiło i niestety ciąża szybko się zakończyła.
Teraz jak tylko nie mam objawów to myślę, że coś jest nie tak, chociaż w głębi duszy wierzę, że wszystko zakończy się szczęśliwie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:35
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ja rowniez biore duphostan 3*1 aspargin 3*2 i nospe 3*1 maz sie smieje,ze moja watroba bedzie wygladala jak u 80latki,ale co sie nie robi dla malenstwa<3Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dzień dobry, dziecko w szkole,badania zrobiłam,zakupy zaliczone. Śniadanie zjadłam i mogę się położyć na 2 godziny
Kawy nie pije, tzn piłam a teraz w ciąży patrzeć nie mogę - to był sygnał dla mnie, że coś się dzieje. Piję wodę niegazowana,świeże soki, czasem szklankę coli. -
Kitaja a jak się czujesz po asparginie bo ja tez go biorę i nie za dobrze mi po nim serce mi waliło i zmniejszyłam dawkę do 3*1, a duphaston 2*1. Aspargin mam bo na początku miałam skurcze macicy a teraz nie odczuwam wcale bólów podbrzusza sporadycznie takie po bokach rozciąganie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:44
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
nick nieaktualnyJa jestem na zwolnieniu bo pracuje w warunkach szkodliwych na bloku operacyjnym a poza tym straciłam 3 ciążę...szef nie robił problemów bo miałam umowę na czas nieokreślony i poza tym widzieli ze mężatki a oddzialowa spodziewała się ze któraś zajdzie ...pow im ze jestem w ciąży i ze popracuje pare dni zeby zamknąć swoje obowiązki...
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja wczoraj na usg dowiedziałam się że moje maleństwo jest tydzień młodsze niż z wyliczeń Ovufriends, hmm...
Jestem na L4 od samego początku, wyobraźcie sobie że pod koniec lutego dostałam wypowiedzenie, a ponieważ już wtedy zaczął się cykl ciążowy - to musieli mi to wypowiedzenie cofnąć... Jedno tylko wiem to że po ciąży nie mam gdzie wracać, trudno Póki co dużo leżę i odpoczywam, bóle brzucha i plamienia przegoniłam luteiną, i obserwuję rosnący brzuszek.ewulek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co w piatek mam usg ..troche sie boję mam nadzieje ze ok tylko martwi mnie ten brak objawów poza stawami i dziwnym zapachem moczu itp to nic nawet się cieszę ze rozciąganie czasem jakies zaobserwuje i bol jajnika taki wiecie..bo mysle ze cos tam się dzieje...przeraża mnie to wszystko...;-(
-
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Cześć dziewczyny, ja wczoraj na usg dowiedziałam się że moje maleństwo jest tydzień młodsze niż z wyliczeń Ovufriends, hmm...
Jestem na L4 od samego początku, wyobraźcie sobie że pod koniec lutego dostałam wypowiedzenie, a ponieważ już wtedy zaczął się cykl ciążowy - to musieli mi to wypowiedzenie cofnąć... Jedno tylko wiem to że po ciąży nie mam gdzie wracać, trudno Póki co dużo leżę i odpoczywam, bóle brzucha i plamienia przegoniłam luteiną, i obserwuję rosnący brzuszek.
Często tak się zdarza ja tez ta mam Crl caly czas wskazuje na tydzień różnicy ...co do zwolnienia racja ..przynajmniej skorzystasz bo zwolnienie i rok macierzyńskiego...zawsze to cos...a potem praca sie znajdzie i będzie dobrze -
Witam , dzisiaj miałam wizytę. Dzidziuś ma się dobrze - ma 3,6 cm. Od dziś mam 2 tygodnie zwolnienia, ponieważ pracuję w domu dziecka i tam ciągle jakieś infekcje panują. Lekarz bezproblemowo dał mi L4 na 2 tygodnie. Badania prenatalne mam 22.04 , a wcześniej mam zrobić Papa z krwi. ( Mój lekarz daje wszystkie badania do wykonania w ciąży, twierdzi , że jeśli ktoś się na to nie zgadza to on nie prowadzi ciąży)
A teraz mój szkrabek - dostałam nawet zdjęcie 4 d:)
Mam nadzieję ze zdjecie sie doda:)Magu, Buffy, Shibuya, Mandi :), ewulek, olcia88, Izzy, perelka89, agulla03, Miu95, Marrad, Galaretka, Nala85, szczesciara25, Kasia Kraków lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png -
Madziara wrote:Wiecie co w piatek mam usg ..troche sie boję mam nadzieje ze ok tylko martwi mnie ten brak objawów poza stawami i dziwnym zapachem moczu itp to nic nawet się cieszę ze rozciąganie czasem jakies zaobserwuje i bol jajnika taki wiecie..bo mysle ze cos tam się dzieje...przeraża mnie to wszystko...;-(
Mam tak samo, jak nie mam objawów to się martwię, a jak poczuje raz w ciągu dnia albo w nocy jakieś rozciąganie bądź kłucie to się uspokajam. Mój dzidziuś również jest młodszy o 6 dni. Wizytę mam dopiero na 28.04.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Mona piękny bobas! Zazdroszczę zdjęcia 4D. Ja wizytę mam w piątek, ale nie wiem czy będę mogła podejrzeć w 2D, o 4D już nie wspominając.
Tak a propos leków to czytałam gdzieś, że w ciąży nie można stosować aspiryny, a czytam, że wiele z Was stosuje Acard, a przecież skład obydwu leków jest taki sam - kwas acetylosalicylowy. Czasami naprawdę nie wiadomo już w co i komu wierzyć, komu ufać.
Co do usg genetycznego to ja chyba też nie będę musiała się zapisywać oddzielnie, bo mój lekarz ma usg w gabinecie i ma też certyfikat, że przeszedł szkolenie dot. wykonywania tego usg. Ale na 100% będę wiedziała dopiero w piątek.
Trochę mnie denerwuje pani położna, bo ostatnio nawet się nie zapytała czy w danym dniu i o danej godzinie będę mogła przyjść na wizytę. Ja rozumiem, że dziecko jest teraz najważniejsze, ale jeden dzień różnicy nie robi, a już tym bardziej godzina. A ja teraz umawiam się z wykładowcami na wcześniejsze terminy zaliczeń (żeby nie zaliczać wszystkiego naraz w sesji), więc głupio by mi było jakbym się najpierw umówiła, wykładowca idzie mi na rękę, a potem muszę odwoływać, bo mam wizytę. -
Mona zazdroszczę !!!
Magu to powiesz jej, że nie, nie możesz przyjść w ten dzień i finał. Mam wrażenie, że pielęgniarki z rejestracji pozjadały wszystkie rozumy, sama aż się boję co za przeboje będę mieć w piątek.
Wczoraj zapisywałam się do gina przez tel i jak już z wielką łaską przyjęła moje dane to pyta się o numerek kartoteki (zawsze tak robi), więc podaję a ona "to nie jest ciąża?", mówię, że jest i ta na mnie z pretensjami, że to trzeba mówić od razu, że skąd ona ma wiedzieć itd. A skąd ja mam wiedzieć, że mam mówić? Nie rodzę co tydzień, ale grzeczniej można ;/
Kobiety, wszędzie czytam, że bierzecie 2 lub 3 tabletki duphastonu, czemu ja mam brać tylko jedną? Tak mi przepisał gin