X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jesteście na zwolnieniu, czy pracujecie? Z jakiego powodu macie zwolnienie? I jak zareagował na zwolnienie wasz.pracodawca?
    Ja pracuję, ale nie znoszę mojej pracy i mam w niej trochę stresów.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mysz86 ja jestem na zwolnieniu od piątku. Zwolnienie dostałam od lekarza ze względu na poprzednią ciążę i stresująca pracę. Mojemu pracodawcy o ciąży powiedziałam jeszcze przed wizytą, w porządku człowiek więc nie było żadnego problemu, poszłam na 2 tyg. urlopu i czekałam czy na USG wyjdzie wszystko ok, a po wizycie u lek. na zwolnienie. Bardzo się cieszę, że mam tak dogodną sytuację z pracą i że będę miała gdzie wrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:14

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, ja dwie poprzednie ciążę straciłam. Pracę też mam stresujące, a wracać do tej pracy nie mam zamiaru. Ale teraz mamy sezon i nie mogę iść na zwolnienie, chociaż chciałabym. Jak lekarz zapytał czy pracuję, to powiedziałam, że mam pracę biurową i w zasadzie jest ok. Ale coraz mniej jest ok.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam powiedzieć o ciąży w pracy, bo za pierwszym razem też wcześniej powiedziałam i po miesiącu wróciłam do pracy. Jednak chciałam być w porządku co do pracodawcy bo on mi też często idzie na rękę, więc chciałam go jakoś przygotować, bo kogoś muszą posadzić na moje miejsce - tym bardziej, że planuje tam wrócić po macierzyńskim. Oprócz tego dostaje tabletki na podtrzymanie i wolę dmuchać na zimne, lekarz mówił żebym leżała.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz ja jestem na zwolnieniu narazie do nastepnego czwartku ale bede przedluzac.Pracuje w przedszkolu a tu pelno zarazkow i wirusow teraz np panuje ospa :-/ a w pracy mam umowe do konca lipca,a potem nie przedluza mi bo redukcja etatow takze dla dobra maluszka jestem w domu :-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia jakie tabletki dostajesz na podtrzymanie ?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Micia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kitaja biorę duphaston i chyba dzięki temu mój pęcherzyk się ładnie powiększył bo na pierwszej wizycie był za mały w porównaniu do zarodka. A jak byłam na ostatnim USG wszystko było już ok. Więc wierzę, że ten progesteron mi pomoże i tym razem wszystko będzie dobrze. Tamta ciąża to podobno było podejrzenie zaśniadu, dzidziuś był zdrowy ale zwyrodnienie łożyska się pojawiło i niestety ciąża szybko się zakończyła.
    Teraz jak tylko nie mam objawów to myślę, że coś jest nie tak, chociaż w głębi duszy wierzę, że wszystko zakończy się szczęśliwie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:35

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez biore duphostan 3*1 aspargin 3*2 i nospe 3*1 maz sie smieje,ze moja watroba bedzie wygladala jak u 80latki,ale co sie nie robi dla malenstwa<3

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• natali101 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziecko w szkole,badania zrobiłam,zakupy zaliczone. Śniadanie zjadłam i mogę się położyć na 2 godziny :-)
    Kawy nie pije, tzn piłam a teraz w ciąży patrzeć nie mogę - to był sygnał dla mnie, że coś się dzieje. Piję wodę niegazowana,świeże soki, czasem szklankę coli.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a jak się czujesz po asparginie bo ja tez go biorę i nie za dobrze mi po nim serce mi waliło i zmniejszyłam dawkę do 3*1, a duphaston 2*1. Aspargin mam bo na początku miałam skurcze macicy a teraz nie odczuwam wcale bólów podbrzusza sporadycznie takie po bokach rozciąganie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:44

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu bo pracuje w warunkach szkodliwych na bloku operacyjnym a poza tym straciłam 3 ciążę...szef nie robił problemów bo miałam umowę na czas nieokreślony i poza tym widzieli ze mężatki a oddzialowa spodziewała się ze któraś zajdzie ...pow im ze jestem w ciąży i ze popracuje pare dni zeby zamknąć swoje obowiązki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj na usg dowiedziałam się że moje maleństwo jest tydzień młodsze niż z wyliczeń Ovufriends, hmm...
    Jestem na L4 od samego początku, wyobraźcie sobie że pod koniec lutego dostałam wypowiedzenie, a ponieważ już wtedy zaczął się cykl ciążowy - to musieli mi to wypowiedzenie cofnąć... ;) Jedno tylko wiem to że po ciąży nie mam gdzie wracać, trudno :| Póki co dużo leżę i odpoczywam, bóle brzucha i plamienia przegoniłam luteiną, i obserwuję rosnący brzuszek.

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w piatek mam usg ..troche sie boję mam nadzieje ze ok tylko martwi mnie ten brak objawów poza stawami i dziwnym zapachem moczu itp to nic nawet się cieszę ze rozciąganie czasem jakies zaobserwuje i bol jajnika taki wiecie..bo mysle ze cos tam się dzieje...przeraża mnie to wszystko...;-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj na usg dowiedziałam się że moje maleństwo jest tydzień młodsze niż z wyliczeń Ovufriends, hmm...
    Jestem na L4 od samego początku, wyobraźcie sobie że pod koniec lutego dostałam wypowiedzenie, a ponieważ już wtedy zaczął się cykl ciążowy - to musieli mi to wypowiedzenie cofnąć... ;) Jedno tylko wiem to że po ciąży nie mam gdzie wracać, trudno :| Póki co dużo leżę i odpoczywam, bóle brzucha i plamienia przegoniłam luteiną, i obserwuję rosnący brzuszek.

Często tak się zdarza ja tez ta mam Crl caly czas wskazuje na tydzień różnicy ...co do zwolnienia racja ..przynajmniej skorzystasz bo zwolnienie i rok macierzyńskiego...zawsze to cos...a potem praca sie znajdzie i będzie dobrze

• Mona90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dzisiaj miałam wizytę. Dzidziuś ma się dobrze - ma 3,6 cm. Od dziś mam 2 tygodnie zwolnienia, ponieważ pracuję w domu dziecka i tam ciągle jakieś infekcje panują. Lekarz bezproblemowo dał mi L4 na 2 tygodnie. Badania prenatalne mam 22.04 , a wcześniej mam zrobić Papa z krwi. ( Mój lekarz daje wszystkie badania do wykonania w ciąży, twierdzi , że jeśli ktoś się na to nie zgadza to on nie prowadzi ciąży)
    A teraz mój szkrabek - dostałam nawet zdjęcie 4 d:)
    b8d5d2191e4c6e56gen.jpg
    Mam nadzieję ze zdjecie sie doda:)

Magu, Buffy, Shibuya, Mandi :), ewulek, olcia88, Izzy, perelka89, agulla03, Miu95, Marrad, Galaretka, Nala85, szczesciara25, Kasia Kraków lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png
  • Mona90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wg usg jest to 10 tydzień 5 dzień, czyli wszystko zgadza się z suwaczkiem:)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Wiecie co w piatek mam usg ..troche sie boję mam nadzieje ze ok tylko martwi mnie ten brak objawów poza stawami i dziwnym zapachem moczu itp to nic nawet się cieszę ze rozciąganie czasem jakies zaobserwuje i bol jajnika taki wiecie..bo mysle ze cos tam się dzieje...przeraża mnie to wszystko...;-(

Mam tak samo, jak nie mam objawów to się martwię, a jak poczuje raz w ciągu dnia albo w nocy jakieś rozciąganie bądź kłucie to się uspokajam. Mój dzidziuś również jest młodszy o 6 dni. Wizytę mam dopiero na 28.04.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Magu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona piękny bobas! :D Zazdroszczę zdjęcia 4D. Ja wizytę mam w piątek, ale nie wiem czy będę mogła podejrzeć w 2D, o 4D już nie wspominając. ;)
    Tak a propos leków to czytałam gdzieś, że w ciąży nie można stosować aspiryny, a czytam, że wiele z Was stosuje Acard, a przecież skład obydwu leków jest taki sam - kwas acetylosalicylowy. Czasami naprawdę nie wiadomo już w co i komu wierzyć, komu ufać. :/
    Co do usg genetycznego to ja chyba też nie będę musiała się zapisywać oddzielnie, bo mój lekarz ma usg w gabinecie i ma też certyfikat, że przeszedł szkolenie dot. wykonywania tego usg. Ale na 100% będę wiedziała dopiero w piątek.
    Trochę mnie denerwuje pani położna, bo ostatnio nawet się nie zapytała czy w danym dniu i o danej godzinie będę mogła przyjść na wizytę. Ja rozumiem, że dziecko jest teraz najważniejsze, ale jeden dzień różnicy nie robi, a już tym bardziej godzina. A ja teraz umawiam się z wykładowcami na wcześniejsze terminy zaliczeń (żeby nie zaliczać wszystkiego naraz w sesji), więc głupio by mi było jakbym się najpierw umówiła, wykładowca idzie mi na rękę, a potem muszę odwoływać, bo mam wizytę. :/

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona zazdroszczę !!! :)

Magu to powiesz jej, że nie, nie możesz przyjść w ten dzień i finał. Mam wrażenie, że pielęgniarki z rejestracji pozjadały wszystkie rozumy, sama aż się boję co za przeboje będę mieć w piątek.
    Wczoraj zapisywałam się do gina przez tel i jak już z wielką łaską przyjęła moje dane to pyta się o numerek kartoteki (zawsze tak robi), więc podaję a ona "to nie jest ciąża?", mówię, że jest i ta na mnie z pretensjami, że to trzeba mówić od razu, że skąd ona ma wiedzieć itd. A skąd ja mam wiedzieć, że mam mówić? Nie rodzę co tydzień, ale grzeczniej można ;/

Kobiety, wszędzie czytam, że bierzecie 2 lub 3 tabletki duphastonu, czemu ja mam brać tylko jedną? Tak mi przepisał gin

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja biorę dwie rano i wieczorem po jednej

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ