Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis powiedzial pracodawcy, mialam mowic po kolejnym usg ale co chwile latam do wc i do kuchni cos przekasic, wiec wole sama powiedziec niz mialby sie domyslac:-) okropnie dzis sie czuje:-( mega mdlosci:-( i w dodatku chyba jakas biegunka mnie zlapala
-
Mala_Czarna oczywiście, że tak jej powiem tylko ona znana jest z bycia zołzą. Najgorzej, że ona zapisuje na kolejną wizytę w momencie jak ja jestem w gabinecie obok badana przez lekarza. Ona wręcza mi już tylko karteczkę z datą i godziną wizyty. Tak to jakby zapisywała przy mnie to od razu bym powiedziała, że danego dnia nie mogę przyjść.
-
Dziewczyny czy Wy orientujecie się co jest w abonamencie premium? Bo na ten pierwszy miesiąc dostałam gratis i za 5 dni mi się kończy. W sumie korzystam głównie z forum i tego podstawowego kalendarza, żeby sprawdzić kiedy wypadnie mi dany tydzień ciąży. Wpisuję też wyniki badań, ale nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Wpisuję, bo jest taka opcja i tyle.
-
ewulek: cos strasznego . najgkrsze jak siedzi sie z kims a sie odbije to o matko glupio mi jsk by wiedzieli ze w ciazy jestem to ok a jak nie wiedza to glupia mina
co do brania duphastonu to ja biore jedna rano i wieczorem jedna reszta to magnez z potasem nospa forte i kwas foliowy .
Jaki kwas bierzecie i jak sie po nim czujecie bo ja tordyfenol fol czy jak to sie pisalo
ewulek lubi tę wiadomość
-
Mysz86, też mam w pracy ten problem, że koleżanki nie ma od 1,5 miesiąca. Ma... pękniętą kość śródstopia... hehe ironia losu. Zwolnienie do 20 kwietnia od połowy lutego. Ona wściekła, że chce coś robić a jest uziemniona a ja smutna że muszę podwójnie a mam mdłości i inne atrakcje. Ja już kiedś pisałam, że jestem na działalności, dopiero zgłosiłam się do chorobowego więc muszę 90 dni poczekać. Lekarz chciał mi dać zwolnienie, ale oznaczałoby to tylko tyle, że nic bym nie zarabiała bo nie mam umowy. Na szczęście nie pracuje dużo więc jakoś daję rade. Rano najgorzej jest. Gdybym miała umowę o pracę to myślę, że chciałabym L4. Nie wiem czy na całą ciążę ale na pierwsze 3 mce chyba tak. Szczęscie w nieszczęsciu pracuję w szkole i przedszkolu więc tylko do końca czerwca Ach, będzie super !
Dziś mdłości, głowa boli i ogólna niemoc. W nocy jak się budzę to czuję rozciąganie.
Shibuya moja koleżanka też nie miała prenatalnych gdzie indziej, ciąża się prawidłowo rozwijała, wszystkie parametry w normie, dziewczyna 26 lat więc wszystko ze swoim lekarzem miała.
Ja zostałam skierowana do jakiejś specjalistki od bliźniaków, bo pewnie jakieś inne przyrosty są. No i te sterydy...
Mona90 piękna dzidzia ! A nie myślisz, że to chłopiec ? ) Coś tam wisi, ale może to pępowina -
Jak dla mnie to pępowina.
Ja też mam działalność, ale na razie ze zgłoszeniem do chorobowego się wstrzymuję, bo na L4 raczej nie mam szans i chcę też trochę odczekać, żeby zobaczyć jaki będzie rozwój sytuacji w kwestii zmiany prawa dot. podwyższenia składek. -
Madziara będzie dobrze! )
Ja raczej powinnam być na L4 od początku ciąży, szczególnie że jakieś brudzenia i bóle brzucha były, no ale nie mogę. Mam własną działalność i muszę pociągnąć jeszcze kilka miesięcy. A praca w dużym stresie i dużo dźwigania ciężarów. Ociągam się z powiedzeniem u głównego pracodawcy (ale umowa o dzieło, którą mogą rozwiązać w każdej chwili).
L4 nie dostanę bo nie mam tyle chorobowego opłacone, chciałam bliżej ciąży zapłacić, żeby mi preferyncyjnego nie policzyli. Nawet na kredyt wtedy nie starczy . Czyli tak samo jak Magu
Wczoraj się chwaliłam że bóle zniknęły... ale oczywiście wróciły- teraz wyraźnie czuję, że to jajniki.
I jeszcze czuję coś dziwnego... jakbym miała puls w dole brzucha po lewej stronie, albo jakiś motylek. Takie to delikatne i wyczuwalne, jak leżę plackiem. Ale przecież na odczuwanie ruchów to za wcześnie?
-
Stanowczo za wczesnie na czucie ruchow bobasa mozna poczuc ruchy w 15 tyg i to bardziej przy 2 ciazy
Nie dlugo my bedziemy sie chwalic naszymi kopniaczkami -
Mala_Czarna tylko jeśli poszłabym na L4. Wówczas obowiązują zasady jakie były w momencie pójścia na zwolnienie. A ja na zwolnienie nie mam raczej na razie szans. Poza tym finansowo też średnio by mi się to opłacało, bo zawiesić działalności nie mogę i musiałabym płacić składki za męża jako osobę współpracującą oraz za siebie składkę zdrowotną.
-
nick nieaktualnyolcia88 wrote:Dziewczyny jak Was czytam, że miałyście takie smutne historie to udziela mi się. To bardzo przykre. Nie dziwię się, że się niepokoicie... Izzy, jeśli masz się niepokoić to ja bym chyba poszła gdzieś prywatnie, albo nakłamała, że bardzo boli, masz plamienia i poronienia za sobą i pojechała na pogotowie. To takie niewinne kłamstwo dla dobra sprawy
Czytałam Was dziewczyny i dużo przeszłyscie i chciałam sprawdzić co u mnie bo brzuch boli wiec tak jak Ola wpadłam na pomysł , że coś dołożę ... efekt? Dziś na własne zadanie wyszłam ze szpitala! ale widziałam dzidzie , nie mam zdjęcia bo mi nie dali serce wali i ma ponad 3 cm i leżało na brzuszkuolcia88, ewulek, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Długo. Pracuję 5 minut od domu, a i równie dobrze z domu mogę pracować, jeśli mąż będzie siedział w sklepie. Jeśli będę się dobrze czuła to i do samego porodu. Generalnie ciężko nie mam, najgorzej, że raz w tygodniu mamy dostawę i wtedy muszę być w sklepie. Bo normalnie mogłabym w domu pracować, nawet i w łóżku. A w razie kontroli z ZUSu w momencie dostawy to dupa.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała_Czarna myślę że możesz poprosić o USG dla własnego spokoju, ale z tego co wiem czeste usg tez nie jest wskazane w ciązy. Ja na razie mam co 2 tyg. ale to ze względu na małe krwiaki w macicy później co miesiąc. Dopiero w 3 trymestrze co 2 tygodnie a nawet co tydzień )