X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo wychodzenia ja po tygodniu mam zamiar werandowac małego przy oknie a po dwóch i jak pogoda pozwoli to na spacer i powoli wydłużać. Też mam zamiar w Boże Narodzenie wyjść na spacer o ile nie będzie zamieści śnieżnej lub deszczowej..

Pierwsze święta prócz wyjazdu za granicę bez plasterki będą..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie miałam czekać ba oficjalne wieści od Aparatki no ale przy okazji ...Izzy , Aparatka gratuluję :)

Słuchajcie byla u mnie Pani Szpitalna Psycholog!!! Kurde tak się mi przygladala i,ze to nie normalne niec ciśnienie nagle na koniec jak cala ciaza byla ok i ,ze leze i sie nakręcam ...kurcze i ze jestem zflustrowana bo sobie plan porodu popsulam szpitalem nieplanowanym...ehe

Izzy lubi tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wczoraj na warsztatach położna mówiła, że tak naprawdę pierwszy spacer dziecko ma już w dzień wyjścia ze szpitala. Kolejne z zależności od pogody powinny się odbywać codziennie najpierw po 1/2h i wydłużać do 2h dziennie. Zimą do -10

Ale zobaczymy co z tymi spacerami wyjdzie w praniu ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    W sumie miałam czekać ba oficjalne wieści od Aparatki no ale przy okazji ...Izzy , Aparatka gratuluję :)

Słuchajcie byla u mnie Pani Szpitalna Psycholog!!! Kurde tak się mi przygladala i,ze to nie normalne niec ciśnienie nagle na koniec jak cala ciaza byla ok i ,ze leze i sie nakręcam ...kurcze i ze jestem zflustrowana bo sobie plan porodu popsulam szpitalem nieplanowanym...ehe

to pani psycholog jest niedouczona, bo wraz z zaawansowaniem ciazy, cisnienie rosnie.
    wrrr

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati urodziła się 10 grudnia. 14 wyszlysmy,a 18 już miałam werandowanie,bo 21 musiałam na badania do przychodni z nią pójść. Teraz też planuje po 5 dniach od wyjścia werandowac i na spacer po tygodniu wyjść. Wiadomo jak leje i zamieć to w domu. Na wigilię Nati miała 2 tyg , a mróz był -20 st i mimo gledzenia teściowej pojechaliśmy do moich rodziców. Auto Adam nagrzal,nakrylam pielucha fotelik na czas przejścia z domu do auta i nic jej nie było. Teraz planuje do babci pojechać z malutka. W końcu wiek już sedziwy i babcia czeka z niecierpliwością.

Ona_89' lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to normalne,że masz obawy. Jednak wszystko będzie dobrze zobaczysz. A oczekiwanie - no cóż to najlepsza zabawa. Jedno jest pewne - nagroda będzie najpiękniejsza na świecie i droższa niż milion w totka.

Shibuya, mikado, Kitaja lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas planowane cc. Ale naprawde myślałam że będzie gorzej a tu naprawde spoko. Póki co bo jeszcze nie wstawałam ;D

Aha i 38+1 u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:06

Micia, Paaula84, Ona_89', Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy a opowiesz coś więcej? Mnie tez czeka planowane cc i zawsze to lepiej wiedzieć więcej z praktycznego punktu widzenia :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama wybylam z domu chyba pierwszy raz od 2 miesięcy bez pospiechu ze pies coś zbroi w domu. Maz został z Laura. Obkupiłam dziewczynki w pepco (ile radości!), zrobiłam zakupy w kauflandzie i wbrew protestom mrza przyniosłam to wszystko sama do domu.
    I nic.
    Nadia tylko leniwie przeciąga się w brzuchu..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy gratuluję :) i mamy chłopca! :)
    Ahh... moja teściowa to ciężki temat, i tak jak napisała Mikado temat rzeka. Można dyskutować bez końca. Ale ona swoje dzieci już wychowała, z resztą jedno jej dziecko już mam i pozostawia wiele do rzeczenia:p
    Mała a ja myślałam, że wody Ci odeszły bo długo się nie odzywałaś :D ha ha :)
    Byłam w sklepie i zaprzyjaźniłam się z Jeżykami, no wróciły ze mną do domu nawet :D
    I okazało się, że nie mam śmietany i muszę iść jeszcze raz, najgorsze te schody :/

mikado, Izzy, perelka89, lula.91 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy gratulacje:)

Izzy lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to jej to powiedz :) w najgorszym wypadku się obrazi, ale przynajmniej osiągniesz swój cel :)
    Ja powiedziałam na jakich warunkach będą odwiedziny i ze pomocy nie chce i wszystko jasne.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wysłałam Ci zaproszenie na priv ;) Izzy gratulacje! kurcze znowu się zaczynam martwić, że mam za późno wyznaczone to cc :/
    a co do pomocy to ja sobie nie wyobrażam, żebym miała wszystko sama robić po cc, do mnie przyjeżdża moja mama - mimo że mieszka na drugim końcu Polski, a teściowa jest na miejscu i chwilowo nie pracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:57

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja mam na 38+6 także chyba nasza tak ustala :)

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem Buffy, tylko ja mam 39+1 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ona na wtorki ustawa, na czas gdy ma dyżur w szpitalu :) choć mogłoby co ustalić na 38+1.. Ja w ogóle to mógłbym mieć też wczoraj a nie za tydzień we wtorek bo myślę, że aż tak nie ma kolejny tydzień znaczenia dla dziecka :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszła Wam paczka od Aparatki? Bo mi dalej nie :((

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem - domyślam się, że to dlatego, no ale nie zmienia to faktu, że mogłaby mi to zrobić ten tydzień wcześniej - choć u mnie to by był 10.11, a 11.11 jest wolne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital i 11. czynny :p
    Nie wiem jak ty, ale ja się już strasznie mecze... Czuje ze te 6 dni do cc bedzue najgorsze :/ jest mi strasznie ciężko

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jakie wody ja mam chyba plomby na szyjce założone ;)

Zresztą teraz robię (kolejne) ostatnie hamburgery i choćby nie wiem co to muszę pojesc :D

ja tu też nie chce widzieć teściowej ani mamy zresztą mojej mamie to chyba nawet do głowy nie przyszło heh. Za to mam nadzieje w święta sobie wypocząć i oddać dziecko w ręce babc i cioć. A na godzien myślę ze damy rade sami.
    ciekawe jak wyjdzie w praktyce ;)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ