X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo wychodzenia ja po tygodniu mam zamiar werandowac małego przy oknie a po dwóch i jak pogoda pozwoli to na spacer i powoli wydłużać. Też mam zamiar w Boże Narodzenie wyjść na spacer o ile nie będzie zamieści śnieżnej lub deszczowej..

Pierwsze święta prócz wyjazdu za granicę bez plasterki będą..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie miałam czekać ba oficjalne wieści od Aparatki no ale przy okazji ...Izzy , Aparatka gratuluję :)

Słuchajcie byla u mnie Pani Szpitalna Psycholog!!! Kurde tak się mi przygladala i,ze to nie normalne niec ciśnienie nagle na koniec jak cala ciaza byla ok i ,ze leze i sie nakręcam ...kurcze i ze jestem zflustrowana bo sobie plan porodu popsulam szpitalem nieplanowanym...ehe

Izzy lubi tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wczoraj na warsztatach położna mówiła, że tak naprawdę pierwszy spacer dziecko ma już w dzień wyjścia ze szpitala. Kolejne z zależności od pogody powinny się odbywać codziennie najpierw po 1/2h i wydłużać do 2h dziennie. Zimą do -10

Ale zobaczymy co z tymi spacerami wyjdzie w praniu ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    W sumie miałam czekać ba oficjalne wieści od Aparatki no ale przy okazji ...Izzy , Aparatka gratuluję :)

Słuchajcie byla u mnie Pani Szpitalna Psycholog!!! Kurde tak się mi przygladala i,ze to nie normalne niec ciśnienie nagle na koniec jak cala ciaza byla ok i ,ze leze i sie nakręcam ...kurcze i ze jestem zflustrowana bo sobie plan porodu popsulam szpitalem nieplanowanym...ehe

to pani psycholog jest niedouczona, bo wraz z zaawansowaniem ciazy, cisnienie rosnie.
    wrrr

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati urodziła się 10 grudnia. 14 wyszlysmy,a 18 już miałam werandowanie,bo 21 musiałam na badania do przychodni z nią pójść. Teraz też planuje po 5 dniach od wyjścia werandowac i na spacer po tygodniu wyjść. Wiadomo jak leje i zamieć to w domu. Na wigilię Nati miała 2 tyg , a mróz był -20 st i mimo gledzenia teściowej pojechaliśmy do moich rodziców. Auto Adam nagrzal,nakrylam pielucha fotelik na czas przejścia z domu do auta i nic jej nie było. Teraz planuje do babci pojechać z malutka. W końcu wiek już sedziwy i babcia czeka z niecierpliwością.

Ona_89' lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to normalne,że masz obawy. Jednak wszystko będzie dobrze zobaczysz. A oczekiwanie - no cóż to najlepsza zabawa. Jedno jest pewne - nagroda będzie najpiękniejsza na świecie i droższa niż milion w totka.

Shibuya, mikado, Kitaja lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas planowane cc. Ale naprawde myślałam że będzie gorzej a tu naprawde spoko. Póki co bo jeszcze nie wstawałam ;D

Aha i 38+1 u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:06

Micia, Paaula84, Ona_89', Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy a opowiesz coś więcej? Mnie tez czeka planowane cc i zawsze to lepiej wiedzieć więcej z praktycznego punktu widzenia :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama wybylam z domu chyba pierwszy raz od 2 miesięcy bez pospiechu ze pies coś zbroi w domu. Maz został z Laura. Obkupiłam dziewczynki w pepco (ile radości!), zrobiłam zakupy w kauflandzie i wbrew protestom mrza przyniosłam to wszystko sama do domu.
    I nic.
    Nadia tylko leniwie przeciąga się w brzuchu..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy gratuluję :) i mamy chłopca! :)
    Ahh... moja teściowa to ciężki temat, i tak jak napisała Mikado temat rzeka. Można dyskutować bez końca. Ale ona swoje dzieci już wychowała, z resztą jedno jej dziecko już mam i pozostawia wiele do rzeczenia:p
    Mała a ja myślałam, że wody Ci odeszły bo długo się nie odzywałaś :D ha ha :)
    Byłam w sklepie i zaprzyjaźniłam się z Jeżykami, no wróciły ze mną do domu nawet :D
    I okazało się, że nie mam śmietany i muszę iść jeszcze raz, najgorsze te schody :/

mikado, Izzy, perelka89, lula.91 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy gratulacje:)

Izzy lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to jej to powiedz :) w najgorszym wypadku się obrazi, ale przynajmniej osiągniesz swój cel :)
    Ja powiedziałam na jakich warunkach będą odwiedziny i ze pomocy nie chce i wszystko jasne.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wysłałam Ci zaproszenie na priv ;) Izzy gratulacje! kurcze znowu się zaczynam martwić, że mam za późno wyznaczone to cc :/
    a co do pomocy to ja sobie nie wyobrażam, żebym miała wszystko sama robić po cc, do mnie przyjeżdża moja mama - mimo że mieszka na drugim końcu Polski, a teściowa jest na miejscu i chwilowo nie pracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:57

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja mam na 38+6 także chyba nasza tak ustala :)

• Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem Buffy, tylko ja mam 39+1 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ona na wtorki ustawa, na czas gdy ma dyżur w szpitalu :) choć mogłoby co ustalić na 38+1.. Ja w ogóle to mógłbym mieć też wczoraj a nie za tydzień we wtorek bo myślę, że aż tak nie ma kolejny tydzień znaczenia dla dziecka :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszła Wam paczka od Aparatki? Bo mi dalej nie :((

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem - domyślam się, że to dlatego, no ale nie zmienia to faktu, że mogłaby mi to zrobić ten tydzień wcześniej - choć u mnie to by był 10.11, a 11.11 jest wolne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital i 11. czynny :p
    Nie wiem jak ty, ale ja się już strasznie mecze... Czuje ze te 6 dni do cc bedzue najgorsze :/ jest mi strasznie ciężko

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jakie wody ja mam chyba plomby na szyjce założone ;)

Zresztą teraz robię (kolejne) ostatnie hamburgery i choćby nie wiem co to muszę pojesc :D

ja tu też nie chce widzieć teściowej ani mamy zresztą mojej mamie to chyba nawet do głowy nie przyszło heh. Za to mam nadzieje w święta sobie wypocząć i oddać dziecko w ręce babc i cioć. A na godzien myślę ze damy rade sami.
    ciekawe jak wyjdzie w praktyce ;)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ