X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb do kogo podobna córcia? Fajny ussmiech

Shibuya boje ie tego samego i tez nie rozumiem czemu wszyscy zakładają ze chce pomocy /? Tesciowa, mama.. Jejku co z tego ze cc bede miec..przeciez im więcej będę robic tym,szybciej wrócę do formy. A bedzie mnie wkurzać ze beds chcieli mnie wyręczać we wszystkim..

skarb15 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Ale Aparatka mi pisała że w pon tydzień temu wysłała a ja tam mam wszystkir kocyki itp

Moja prawdopodobnie poszłą 3 dni temu a kuriera ani widu ani słychu, także ja nie wiem :( a tam też mam rzeczy na początek dla maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja myślę tak jak ty - cc to nie problem, dam radę mam silną motywację, dziecko mnie potrzebuje na chodzie a nie leżącą w łóżku i czekającą aż ktoś mnie wyręczy. Może do przesady, ale jestem bardzo samodzielna i po prostu też nie chcę by ktoś mi się wokół mojego dziecka panoszył. Mąż obiecał, że tydzien po cc będzie ze mną w domu, więc damy radę :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wpada rzadko. Mogę śmiało powiedzieć, że bardzo rzadko patrząc na to, że mieszka jakieś 500 metrów od nas. Jak jest u nas raz na kwartał, to jest dobrze. Jednak wkurza mnie podejście mojego, że nie pyta o zdanie i robi coś takiego. Na szczęście teściowa to bardzo taktowna osoba, wiec wiem, że najpierw by mnie zapytała czy może wpaść. Poniekąd rozumiem też mojego, bo jego mama jest sama i chce by czuła, że może na nas liczyć, żeby miała towarzystwo itd... No ale jednak planowanie mi czasu to przesada . Zwłaszcza, że wie, że teraz więcej leżę niż siedzę, że samopoczucie nie sprzyja odwiedzinom i siedzeniu z kimkolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:14

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz nie potrafię się cieszyć ciąża (rany jak to brzmi!) Był czas ze z chęcią paradowalam z brzuszkiem ale teraz bardzo mnie ogranicza. Człowiek chciałby coś zrobić a fizycznie nie daje rady albo pada na pysk tuż po. Wkurza mnie juz nawet ze jak chodzę to mi bluzki do góry podchodzą i brzuch wystaje.
    No i chciałabym juz zobaczyć Skarbka :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka i Izzy gratulacje :D
    A u nas szyjka skrocona do polowy ale sie zatrzymalo wszystko na usg ok. Plamienie sie okazalo ze od nadzerki pod wplywem hormonow szybko sie rozwinela. Po porodzie mam sie nia zajac. Mialam ktg skurcze tylko do 20% a bole krzyza byly tez od nadzerki. Zostalo brazowe brudzenie i wszystko wskazuje na to ze w piatek ide do domu :). Z Przemciem pozostajemy w dwupaku. Perelka i Kitaja dzieki za pamiec <3

izulkaa, anet, Mala_Czarna_89, haen, mikado, Shibuya, Rozmarzona, Zorro, Izzy, Paolka_25, skarb15, perelka89, Kitaja, Nymeria, Cebulka, MadaLena30 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia super wiadomosci najwazniejsze ze maly jeszcze troche u ciebie posiedzi mnie znow plecy dzis bola bedzie wieczorem masazyk ☺ musialam zjesc cos slodkiego i zrobilam kogel mogel wiem wiem nie powinnam ale byl pyszny☺ u was tez tak leje? Kurde nawet nie mam jak z psem.wyjsc

Micia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu widzę ze jedziecie po teściowych;) ja nie narzekam nikt mi się nie wprasza nie narzuca na sile pomocy. Zresztą wszyscy wiedzą że sama sobie doskonale ze wszystkim radze. Pewnie wpadną na chwile juz do szpitala zobacz yc małego ale mnie to nie przeszkadza wiem ze przyjdą na chwile i pójdą razem z moja mama.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam problem. Od kilku dni bolały mnie pachwiny. Ale jakieś 2godz temu tak mnie sieklo ze nie umiem chodzić:( Leżę mam nadzieje ze przejdzie ale teraz poszłam do wc i dalej:( nie wiem co zrobić bo przecież skakać na jednej nodze nie będę:/ no i nie wiem czy mam jakiś ucisk czy cos poważniejszego. Co radzicie?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje, ze dojde do siebie po cc szybko i w miare bez komplikacji. Ale obrać musze najgorszy scenariusz, bo nigdy nie wiadomo a mąż niestety musi byc w pracy. A tu kazdy żyje własnym życiem, rodzina daleko, siostra tez, wiec musiałam sie zabezpieczyć i mamę poprosić w razie "w".

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że pierwszy raz chyba od kwietnia sobie leże i nic nie robię ;p chociaż pasowało by mi pranie zrobić zebrać i pomyc podłogi ale to może jutro ;paz mi kazał siedzieć i nic nie robić ;p ja chce Adasia już mieć przy sobie ;))
    Martwie się tym kurierem :((

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, powiem Wam Dziewczyny, że ta moja mała poranna depresja mnie przeraziła. Przeleżałam cały dzień w łóżku, aż w końcu się zerwałam z niego i powiedziałam dość. Ogarnęłam się. Umyłam włosy, zrobiłam sobie makijaż choć nigdzie nie wychodzę, zrzuciłam z siebie piżamę, pouśmiechałam się do własnego odbicia w lustrze i jest mi dużo lepiej. Teraz czekam na męża, mam zamiar wyciągnąć go na spacer, choć pogoda barowa, a później wyprzytulać ile się da. I choć mi już bardzo ciężko, to laduje w siebie jak najwięcej pozytywnych emocji i myśli, bo nie chcę się wykończyć. Doły na tym etapie mi już niepotrzebne. Mam zamiar przeobrazic je w ekscytacje, która ma mi teraz towarzyszyć w oczekiwaniu na narodziny. O! To sobie walnęłam mowę motywacyjną :P i jestem z siebie dumna, ha :D

anet, Shibuya, Ginger84, Paolka_25, szczesciara25, izulkaa, Kitaja, Nymeria lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka aha :D

Zartuje :-) super podejscie. Nie ma się co zadręczać i smucić

moodliszka lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyjęłam taktykę robienia po swojemu. Wiem,że teściowa będzie mi truć co chwila ale mam to gdzieś. Miała swój czas na wychowywanie dzieci. Teraz jest nasz czas. Jednego jestem pewna - nie będzie rwac się do noszenia czy zostania z malutka choćby 5 min. Bo co ona biedna zrobi jak zacznie płakać :D
    Nawet teść ostatnio powiedział,rób po swojemu i matki nie słuchaj. Hihihi
    Specyficzna to istota. Nie powiem,bo przy Nati pomogła sporo ale dopiero po ukończeniu 3 lat. Jak miała kolki to drzwi zamykala aby nie słyszeć płaczu. Teść przychodził i brał ją jak ja padalam,czy do wc chciałam. Adam wtedy pracował po 15 godz na dobę. Wtedy dałam radę, to teraz tym bardziej dam.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka kradne do siebie twoja motywacje☺

moodliszka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, widze wkurzaja Cie identyczne teksty tesciowej jak i mojej "nasze malenstwo itp" :)
    U mnie tescie daleko mieszkaja,wiec na codzien bede miala spokoj,ale juz przez samo wydzwanianie co weekend to jedno i drugie na zmiane strasznie wkurza (nie wiem czy oni sobie informacji nie przekazuja).
    Tez ich pierwszy wnuk i ja wszystko rozumiem,ale takie planowanie ich kiedy tam pojedziemy,gadki o chrzcinach jak mala jeszcze nie przyszla na swiat to mnie do szalu doprowadzaja.
    Moj spokojnie z nimi nawija przez tel,a ja sie wkurzam i mu tlumacze,ze musi zaczac sie troche odzywac bo nie beda mi sie tu wiecznie wtracac.
    Oczywiscie Mezu chce polubownie by sie nie obrazili i nie zwraca im uwagi bo przeciez mozna wpuscic jednym uchem,a drugim wypuscic noi to ich pierwszy wnuk.
    Wkurzajace sa takie sytuacje bo Mezu juz zaczyna sam sobie po cichu ustalac,ze w przyszlym roku tam jedziemy,a mi sie noz w kieszeni otwiera.
    Mowil,ze chce sie pochwalic cora itp,ale niech na wyrost tak z tym nie wyskakuje bo to ja w koncu wieksza czesc w aucie bede sie mala opiekowala,a to nie sa 2 godziny jazdy,a 8.
    Tak samo wkurza mnie jak jego siostra oznajmia,ze beda chcieli nas odwiedzic jak juz bedziemy w komplecie,ale gdzie do jasnej cholery jakies zapytanie,a nie oznajmienie??
    To mnie wlasnie wkurza,ze co sobie postanowia to robia i nie pytaja o zdanie.
    Cos czuje,ze w koncu pojdzie spina jak nic z mojej str jak za bardzo beda sie wtracac.
    Oczywiscie z pyskiem nie wyskocze,ale po mnie szybko idzie wyczytac,ze cos mi sie nie podoba i jest nie tak.
    No to tez sie pozalilam :)

Skarb, sliczna niunka i jak ladnie sobie rosnie :)

Micia, dobrze ze nic powaznego sie nie dzieje i ze niedlugo bedziesz w domku :)

Ginger,a bierzesz nadal magnez?
    Jak mialam problem przy pachwinach to bralam magnez dwa razy dziennie i mnie juz nie atakowalo.
    Pozniej przestalam brac magnez i wczoraj w nocy znowu dopadla mnie ta pachwina.

Posprzatalam sobie lazienke, zrobilam gofry na slodko,a teraz czas na tv.
    Mezu odsypia po pracy,a jak wstanie to moze wezmiemy sie za ubieranie lozeczka bo tak to przekladam juz :)

skarb15, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzisiaj wybrałam na spacer - nie ma co :/ przyszedł mi w końcu ten pocztex, więc postanowiłam pójść do paczkomatu i na zakupy do auchan obok, wychodzę na zewnątrz - kropi trochę myślę sobie spoko, ubrałam kaptur i idę, stwierdziłam, że podjadę autobusem, stoję na przystanku, a tu zaczyna coraz mocniej padać, więc tył zwrot, stwierdziłam dobra, to pójdę bliżej firanki odebrać, jestem już w połowie drogi - oczywiście leje, no ale coś mnie tknęło, patrzę na kwitek a tam że do 17 otwarte myślałam że mnie trafi :/ i tak o to wróciłam do domu totalnie przemoczona a nie załatwiłam nic :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, dobra taktyka zeby olewac to co tesciowa mowi i poucza.
    U mnie by to nie przeszlo bo nie potrafie tak tego zlac tylko zaraz bym wyrazila co ja mysle (obraza gwarantowana) :)

na poczatku to chcialam nawet by moja mama na pare dni przyjechala mi pomoc na poczatek bo mialam taki strach,ale juz mi przeszlo.
    Przemyslalam sprawe i obawialabym sie,ze przy jakis wiekszych poradach zaczelabym sie juz wkurzac czy po delikatnym pouczaniu.
    Moja mama jest mi bliska,ale jednak kazdy chyba chce po swojemu i na dluzsza mete zawsze moze pojawic sie jakies spiecie :)

Jestes juz z nami :)
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy opowiem więcej ale jak troche dojde do siebie żeby złożyć zdania :D

Wstawałam już, umyłam się i kawałek przeszłam. Jest naprawde spoko! Nie boli tak bardzo :) A samopoczucie super :)

Buffy naprawde wyobrażałam sobie, że będzie dużo gorzej a tu taka miła niespodzianka :)

Buffy, villemo_gbm, szczesciara25, Ona_89', Nymeria, Shibuya lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ona trzy krotnie w pierwszej ciąży powiedziała do obcych ludzi,że ona pomagać i wychowywać nie będzie nam,bo jej nikt nie pomagał. Jedynie przypominam jej o tym :D wtedy się zamyka.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ