X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:05

moremi, Paolka_25, Micia lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że w pazdziernikowych mamach do 21 września rozpakowalo się 11 a u nas tylko 6, także mimo ciągłych wizyt na ip i obawy przed utratą dzidziusia w pierwszym trymestrze to teraz dzielnie i dlugo trzymamy się w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:27

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie mów hop :P jeszcze się okaże, że je przebijemy :P

Ona_89' lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to ja wczoraj i przedwczoraj takie miałam w domu a jednak nie porodowe:P

Miałam co ok7-8 min trwaly do 60 sek przez 3-4 godz :P wiec teoria a praktyka ..:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde nie moge sie od was oderwac....

Juz 11, a mialam isc do sklepu po skladniki na zupke ogorkowa.
    Moglam juz dawno isc, wstawic zupe i z wami siedziec, ale ciezko jest mi sie podniesc z lozka, a po sniadaniu juz mnie glod dopadl .... :/

No to kto ?
    Izulka czy Galaretka? Bo Shibuya moim zdaniem Julka tylko straszy, a jeszcze posiedzi w brzuszku!

Shibuya lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Izulkaa w SR nam mowili ze skurcze porodowe występują co 7-5minut regularnie i trwaja po 60sekund i utrzymują się nawet dwie godziny. Jesli by Cię przez tyle czasu męczyło to chyba znak że to poród. Ale to tylko teoria. Praktyki nie znam tak jak Ty :)

i ponoc wlasciwe nie przechodza po kapieli cieplej, teorii cz.2 :D

Ona_89' lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Ginger właśnie Cię odkryłam na fb, ale z Ciebie jest lasencja ;)

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka gratulacje!!!

U nas pierwsza ciężka noc :( Gabrysie bolał brzuszek i powiem że pierwszy raz słyszałam płacz mojej małej kruszynki. W nocy już i ja płakałam, że nie umiem jej pomóc. Po analizie wczorajszego dnia doszliśmy do wniosku, że miała jedną dłuższą drzemkę powyżej 4 godzin a później dużo i łapczywie zjadła.
    Plan na dzisiaj budzić dziecko po 3 godzinach.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :-) Mały aktywny jak zawsze, ktg ładne. Szyjka praktycznie zgładzona, Młody już bardzo napiera główką. Skurcze na ktg się pisały, lekarz zadowolony.
    Dostałam znów skierowanie na usg spojenia. Boli mnie cały czas.

biedroneczka1910, haen, mikado, Paolka_25, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Shibuya, monia35, Nymeria, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Zorro - kiedy ten wielki dzień? :)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    kurcze Ginger właśnie Cię odkryłam na fb, ale z Ciebie jest lasencja ;)

A to ty;) to już przyjmuje zaproszenie w takim razie:)
    Dziękuję;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy sa na sali panie, ktore kupily fotelik maxi cosi cabrio fix osobno (bez wozka) - jesli tak, to w jakiej cenie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam obudził mnie telefon ;p wstaje i garne się do życia :) też miałam robić zuoe ogorkowa tylko mama mnie przyprzedzila i mi przyniosla;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień
    ale się podziało, w końcu któraś urodziła :) Aparatka gratki, jak będziesz miała trochę sił to skrobnij nam co nie co i wrzuć zdjęcie malutkiej :)
    aaaaaa u nas leje i leje, nawet nie mam jak z psem wyjść hym :/
    od rana aktywnie, posprzątałam, pościerałam kurze, pomyłam podłogi, do końca dnia chill :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    czy sa na sali panie, ktore kupily fotelik maxi cosi cabrio fix osobno (bez wozka) - jesli tak, to w jakiej cenie?
    ja! ja ja! mnie wybierz ;) <żarcik> kupiłam tu - http://www.abcgps.pl/Maxi_Cosi_CabrioFix_2015__ORGANIZER_OSLONY-6552.html tylko, że ja sie załapałam na jakąś promocję i kupiłam 40 zł taniej czy jakoś tak..

Zorro, haen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczyście oświadczam po drugim obchodzie i badaniach ,ze jeszcze nie rodzimy :P ale do jutra zostajemy. Rozwarcie na dwa palce ale noebpowiekszylo sie od wczoraj wiec dostane leki i do domu...

A tak w ogóle wczoraj bylam przyjeta przed ostatnia pacjentką nie ma miejsc ba porodówce! Jakiś szal ogarnal rodzace , z patologii przenoszą lozka na porodowke planowe cesarki przesuwają.

I oczywiści wszędzie ,ze pacjetaka otyla ! Przytylam w ciąży 16kg waze 100kg!!! Boziu musze zdjęcie wagi motywacji zrobic.

Tak ,ze chyba Izulkaa nastepna w kolejce :-* albo jakas mama niespodzianka

• Zorro Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no to Zorro - kiedy ten wielki dzień? :)

Będę musiała faktycznie odpalić szklaną kulę :-D
    A tak poważnie, to jeżeli jutro się okaże,że spojenie mi się rozeszło, to od razu dostanę skierowanie na cc.
    Jak będzie dobrze, to czekamy - zobaczymy co Młody postanowi. Jakby grzecznie siedział, to zgłoszę się do szpitala dokładnie za tydzień :-)

Synuś :-)
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niech któraś mi przepowie rychły poród bo zwariuje :D!!! Jestem taka naelektryzowana że sobie nie wyobrażacie :P. Mąż wczoraj oberwał atakiem histerii teraz mi go żal strasznie :D. Dziś rano byłam na badaniu i lekarz oznajmił mi ż e szyjka szykuje się do porodu mam nadzieje ze nie ściemnia bo go pogryzę ;P.. Byłam sprawdzić co z tym moim ktg czemu mała ma takie tętno powiedział mi że tak bywa i tyle myślałam że coś więcej powie rozwinie temat ale co ja na nfz się spodziewałam :P..

perelka89 lubi tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozabijam wszystkich wokol -.-
    Jak juz czlowiek padl po 7 spac to od 8 na klatce jakies remonty tak mega glosne ktos wyczynial,ze nie bylo szans na ludzkie spanie.
    I tak sobie na raty "spalam" po czym wstalam bo stwierdzilam,ze jak zaczna tarabanic do drzwi bo to np spoldzielnia to otworzy im zombie.
    Beebs wlasnie chcialam jak najdluzej spac po tym rannym zasnieciu bo wiem,ze w ciazy za dnia jakos nie potrafie,a tu na zlosc nie dalo rady :)

Haen, toz to cud magiczna pietka musiala byc tak jak pasztet hihi :D
    Nieladnie tak spac kiedy inne nie moga <nono> ;)

Moj z rodzeniem bardziej w zartach mowi i w wiekszosci jak sie nie moze doczekac to pyta Oliwke kiedy rodzimy.
    Nie ukrywam jest to czasem irytujace jak brzuch boli,a on o to pyta,ale z drugiej str sie interesuje i martwi :)
    Bardziej sie wkurzalam jak tescie co chwile tel do mojego (ja juz od nich nie odbieram tel bo wiecznie pretensje,ze malo sie odzywamy,a co tydzien i tesc i tesciowa z moim gadaja -.-).
    Tak wiec oni irytowali pytaniami kiedy rodze i czy w tym tygodniu bla bla to mnie jakos juz strasznie irytuje :D

izulka mowilam,ze bedziesz przede mna,wiec szykuj sie na male bobo hihi ;)

haen lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to tyle teorii :P bo myślisz zd nie brałam prysznicu/a (nie wiem jak poprawnie ) przed wizyta ? :Phaha bedzie wesoło :P

Juz byście chcialy żebym rodzila :P a my cierpliwie czekamy :P sa tu mamusie bez szyjek, bez czopa wiec może one ? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:47

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ