Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Widze że w pazdziernikowych mamach do 21 września rozpakowalo się 11 a u nas tylko 6, także mimo ciągłych wizyt na ip i obawy przed utratą dzidziusia w pierwszym trymestrze to teraz dzielnie i dlugo trzymamy się w dwupaku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:27
perelka89, moremi lubią tę wiadomość
-
No kurde nie moge sie od was oderwac....
Juz 11, a mialam isc do sklepu po skladniki na zupke ogorkowa.
Moglam juz dawno isc, wstawic zupe i z wami siedziec, ale ciezko jest mi sie podniesc z lozka, a po sniadaniu juz mnie glod dopadl ....
No to kto ?
Izulka czy Galaretka? Bo Shibuya moim zdaniem Julka tylko straszy, a jeszcze posiedzi w brzuszku!Shibuya lubi tę wiadomość
-
Ona_89' wrote:Izulkaa w SR nam mowili ze skurcze porodowe występują co 7-5minut regularnie i trwaja po 60sekund i utrzymują się nawet dwie godziny. Jesli by Cię przez tyle czasu męczyło to chyba znak że to poród. Ale to tylko teoria. Praktyki nie znam tak jak Ty
i ponoc wlasciwe nie przechodza po kapieli cieplej, teorii cz.2Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Aparatka gratulacje!!!
U nas pierwsza ciężka nocGabrysie bolał brzuszek i powiem że pierwszy raz słyszałam płacz mojej małej kruszynki. W nocy już i ja płakałam, że nie umiem jej pomóc. Po analizie wczorajszego dnia doszliśmy do wniosku, że miała jedną dłuższą drzemkę powyżej 4 godzin a później dużo i łapczywie zjadła.
Plan na dzisiaj budzić dziecko po 3 godzinach. -
My juz po wizycie
Mały aktywny jak zawsze, ktg ładne. Szyjka praktycznie zgładzona, Młody już bardzo napiera główką. Skurcze na ktg się pisały, lekarz zadowolony.
Dostałam znów skierowanie na usg spojenia. Boli mnie cały czas.biedroneczka1910, haen, mikado, Paolka_25, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Shibuya, monia35, Nymeria, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość
Synuś
-
bry dzień
ale się podziało, w końcu któraś urodziłaAparatka gratki, jak będziesz miała trochę sił to skrobnij nam co nie co i wrzuć zdjęcie malutkiej
aaaaaa u nas leje i leje, nawet nie mam jak z psem wyjść hym
od rana aktywnie, posprzątałam, pościerałam kurze, pomyłam podłogi, do końca dnia chill -
haen wrote:czy sa na sali panie, ktore kupily fotelik maxi cosi cabrio fix osobno (bez wozka) - jesli tak, to w jakiej cenie?
<żarcik> kupiłam tu - http://www.abcgps.pl/Maxi_Cosi_CabrioFix_2015__ORGANIZER_OSLONY-6552.html tylko, że ja sie załapałam na jakąś promocję i kupiłam 40 zł taniej czy jakoś tak..
Zorro, haen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUroczyście oświadczam po drugim obchodzie i badaniach ,ze jeszcze nie rodzimy
ale do jutra zostajemy. Rozwarcie na dwa palce ale noebpowiekszylo sie od wczoraj wiec dostane leki i do domu...
A tak w ogóle wczoraj bylam przyjeta przed ostatnia pacjentką nie ma miejsc ba porodówce! Jakiś szal ogarnal rodzace , z patologii przenoszą lozka na porodowke planowe cesarki przesuwają.
I oczywiści wszędzie ,ze pacjetaka otyla ! Przytylam w ciąży 16kg waze 100kg!!! Boziu musze zdjęcie wagi motywacji zrobic.
Tak ,ze chyba Izulkaa nastepna w kolejce :-* albo jakas mama niespodzianka -
Molcia wrote:no to Zorro - kiedy ten wielki dzień?
Będę musiała faktycznie odpalić szklaną kulę
A tak poważnie, to jeżeli jutro się okaże,że spojenie mi się rozeszło, to od razu dostanę skierowanie na cc.
Jak będzie dobrze, to czekamy - zobaczymy co Młody postanowi. Jakby grzecznie siedział, to zgłoszę się do szpitala dokładnie za tydzień
Synuś
-
Dziewczyny niech któraś mi przepowie rychły poród bo zwariuje
!!! Jestem taka naelektryzowana że sobie nie wyobrażacie
. Mąż wczoraj oberwał atakiem histerii teraz mi go żal strasznie
. Dziś rano byłam na badaniu i lekarz oznajmił mi ż e szyjka szykuje się do porodu mam nadzieje ze nie ściemnia bo go pogryzę ;P.. Byłam sprawdzić co z tym moim ktg czemu mała ma takie tętno powiedział mi że tak bywa i tyle myślałam że coś więcej powie rozwinie temat ale co ja na nfz się spodziewałam
..
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Pozabijam wszystkich wokol -.-
Jak juz czlowiek padl po 7 spac to od 8 na klatce jakies remonty tak mega glosne ktos wyczynial,ze nie bylo szans na ludzkie spanie.
I tak sobie na raty "spalam" po czym wstalam bo stwierdzilam,ze jak zaczna tarabanic do drzwi bo to np spoldzielnia to otworzy im zombie.
Beebs wlasnie chcialam jak najdluzej spac po tym rannym zasnieciu bo wiem,ze w ciazy za dnia jakos nie potrafie,a tu na zlosc nie dalo rady
Haen, toz to cud magiczna pietka musiala byc tak jak pasztet hihi
Nieladnie tak spac kiedy inne nie moga <nono>
Moj z rodzeniem bardziej w zartach mowi i w wiekszosci jak sie nie moze doczekac to pyta Oliwke kiedy rodzimy.
Nie ukrywam jest to czasem irytujace jak brzuch boli,a on o to pyta,ale z drugiej str sie interesuje i martwi
Bardziej sie wkurzalam jak tescie co chwile tel do mojego (ja juz od nich nie odbieram tel bo wiecznie pretensje,ze malo sie odzywamy,a co tydzien i tesc i tesciowa z moim gadaja -.-).
Tak wiec oni irytowali pytaniami kiedy rodze i czy w tym tygodniu bla bla to mnie jakos juz strasznie irytuje
izulka mowilam,ze bedziesz przede mna,wiec szykuj sie na male bobo hihi
haen lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Haen to tyle teorii
bo myślisz zd nie brałam prysznicu/a (nie wiem jak poprawnie ) przed wizyta ? :Phaha bedzie wesoło
Juz byście chcialy żebym rodzilaa my cierpliwie czekamy
sa tu mamusie bez szyjek, bez czopa wiec może one ? :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:47