Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRozmarzona moj to nocki ma na tzw." czujce", każde moje stęknięcie a ten glowe podnosi
i sam kracze, ze on ma przeczucie ze " to "sie wydarzy w ten weekend
prorok czy ki diabeł? Na szczescie ja mam czas, bo do 7cm rozwarcia i tak mam cesarkę, od 7 bede musiała juz naturalnie co mi sie nie uśmiecha bo nastawiłam sie na ciecie. Mam nadzieje, ze dotrwam do środy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWspolczuje dziewczynom w szpitalach. Lepiej w domu nie spac, zawsze cos mozna zrobic. Ja z tą rwą to teraz srednio, ale sie zastanawiam czy nie wstać i jej nie rozchodzić i za obiad sie nie wziąść, moze pranie wstawić.....byłoby z głowy. Potem bym zjadła sniadanie, po godzinie bym cukier zmierzyła i moze bym padła i pospala do południa.... Taktyka i plany jak na poligonie wojskowym
Shibuya bo oni w tym szpitalu taka politykę maja. Tu przy naturalnym porodzie z rozwarciem do 7 cm nie masz co jechać do szpitala, bo do domu odeślą lub siedzisz w poczekalni. Od 7cm trafiasz od razu na sale porodowa. Chory system...
Tak mi lekarka tez mówiła na ostatniej konsultacj i polozna ze szkoły rodzenia.
Ja cesarkę mam na życzenie, a raczej z wymuszenia. Mam uraz kregoslupa i w Polsce moj przypadek to kwalifikuje sie tylko do cesarki, a tu nie! Długo nie chcieli sie zgodzić, bo NHS im pieniedzy nie zwróci i wyjdę ze szpitala z rachunkiem za zabieg itd. Poprosiłam wiec o pisemna odmowę wykonania ciecia i ze w razie pogorszenia sie mojego stanu kregoslupa po porodzie naturalnym skontaktuje sie z nimi moj prawnik. Odrazu inaczej zaczęli śpiewać. Potem trafiłam do dr MacCarthy ( ja nie mam jednej poloznej czy jednego lekarza, prawie ze kazdym razem inna gębę widze) i sie zgodził, bo nie moga wykonać teraz rezonansu a nie sa pewni co sie mogło zmienic od ostatniego robionego w 2009r i lepiej zrobic cesarkę niż ryzykować dalsze uszkodzenia. Cyrk na kolkach!
-
nick nieaktualnyNo trzeba wymuszać i to jest najgorsze, tylko u mnie to poważna sprawa, bo moge stracić czucie w lewej nodze a o innych konsekwencjach parcia w czasie porodu nawet nie chce myślec. Śmieszni sa, bo cały czas mnie przekonywali, ze dostane epidural w kregoslup i od pasa w dol nic nie bede czuła
no debile! A mnie sie rozchodzi o to co bedzie jak urodzę, epidural przestanie działać a ja nie bede mogla nogami poruszyć? Pojac tego długo chyba nie mogli
-
Aaaa aparatka gratulacje
oj tak czulam wczoraj , bo nic nie odp na smsa ! Gratulacje
)))
perelka89 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnyA i jeszcze idiotyzm dla mnie to te 7 cm rozwarcia, bo skad niby człowiek ma wiedzieć czy to 7 a nie np 5cm??? Dostałam niby jakis wykres gdzie jest wyliczona częstotliwość i długość skurczy i na tej podstawie sa podzielone rozwarcia
w Polsce tez takie głupoty macie? A moze ja sie nie znam, w koncu to moje pierwsza ciaza...
-
Szlag trafi zebym nie mogla juz usnac ;/
Beebs, ja z moim spie w osobnych pokojach bo mi sie zle spalo w dwojke.
Moj tez zreszta sie bal zeby mi krzywdy nie zrobic.
Tak to nie zdaje sobie sprawy jak czasem sie wierce to z bolu, to z braku snu i cale wyro moje
Za to jak szykuje sie do pracy i widzi,ze nie spie tylko leze to zaraz wlasnie pytania czy rodzimy jasne RODZIMY -.-Jestes juz z nami -
Rozmarzona wrote:Haen, wstawaj!
Cytuje "spanie jest dla slabych"
Dziewczyny w szpitalach to juz wgl biedne zero warunkow do spania bo ciagle pobudki ;/
W nocy taki mialam atak kaszlu, ze musialam pospacerowac po mieszkaniu, nogi poniosly mnie do kuchni, gdzie zjadlam pietke z maslem i usnelam az do teraz. Cuda jakies czy co:)Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Aparatka tak czułam!! Gratulacjeteraz odpoczywajcie i nabierajcie sił
Ka mię śpię od 5 zdarzylam was nadrobiic i zrobić mężowi kanapki i śniadanie.. teraz znowu leżę ale nie wiem czy zasne ... -
Wasze chlopy naprawde tak panikuja i sie pytaja czy rodzicie???
Przeciez to pochlastac ich i siebie mozna...
Mnie nikt sie nie pyta na szczesxie, zreszta mysle, ze jak cos bedzie sie dziac, to wiadomo, ze obudze meza i tyle:)
Takie pytania, tylko by mnie stresowaly i nakrecaly niepotrzebnie:/moremi, Sajgonara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCos czuje rozmarzona, ze padniemy w południe... My śpimy w jednym łozku ale pod osobnymi koldrami, bo moj ciagle odkryty spał przeze mnie
a poza tym chce miec mnie na oku, czasem pomasuje plecy i łydki w czasie skurczy, wody przyniesie. Dzis mi pomogl wstać z łóżka bo z ta rwa to bol straszny i abym przypadkiem równowagi nie straciła, bo na lewa nogę prawie stanąć nie moge
Juz 6:00jeszcze godzinka i sniadanie!!! Z wami rzeczywiście czas milej i szybciej ucieka
Haen, no moj az tak za kazdym razem nie pyta jak widzi ze szybko bol przechodzi. Dzis sie wystraszył, bo pierwszy raz takie mocne i regularne były chyba z 20 min trwały. Ale czujny jestmnie tam to nawet nie przeszkadza ( pytania czy juz, itp.) wole pytania niż bole, zgagę, rwę, bole bioder, bezsenność i inne ciazowe " przyjemności"
to mnie tak naprawde do szału doprowadza!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 07:10
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Człowiek śpi grzecznie,a tu takie wieści
Ale naklikałyście przez noc
Aparatka, gratulacje!!!!
U nas dziś się zaczyna 40 tydzieńAle Młodemu się nie spieszy
Shibuya, moremi, Molcia, Ona_89', perelka89, biedroneczka1910, Rozmarzona, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Synuś
-
Dzień dobry. A ja się wyspalam. Aż dziwne bo o północy się położyłam. Zaraz śniadanie. Nati śpi ale temperatury nie ma. Zobaczymy jak wstanie.
U mnie dla odmiany teść przychodzi i mówi nie możesz jeszcze rodzić,musisz wytrzymać do końca miesiąca. Hehe, rozwalaja łazienkę i mają presję czasu.
-
Witam i ja
oddalam wymaz zz odbytu na ten gbs bo lekarz mi powiedział że jak mam tylko z pochwy to i tak muszą antybiotyk podać bo nie wiadomo czy w odbycie nie ma bakterii wyniki dopiero w poniedziałek więc nie wiem czy zdaze odebrać jakby Adaś chciał przyjść na świat ;p