X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona moj to nocki ma na tzw." czujce", każde moje stęknięcie a ten glowe podnosi :P i sam kracze, ze on ma przeczucie ze " to "sie wydarzy w ten weekend :D prorok czy ki diabeł? Na szczescie ja mam czas, bo do 7cm rozwarcia i tak mam cesarkę, od 7 bede musiała juz naturalnie co mi sie nie uśmiecha bo nastawiłam sie na ciecie. Mam nadzieje, ze dotrwam do środy.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka gratuluje . Odezwij sie do nas :P

Shibuya widzę ze u ciebie też spanie jak i u mnie.. Usnęłam o 2 obudziłam sie o 4 oddać siuśki..

Zaraz będą mierzyć temp itd wiec pospane.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez w tych szpitalach tak gorąco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fak robię sie glodna:/ spać nie mogę. Umrę z nudow

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje dziewczynom w szpitalach. Lepiej w domu nie spac, zawsze cos mozna zrobic. Ja z tą rwą to teraz srednio, ale sie zastanawiam czy nie wstać i jej nie rozchodzić i za obiad sie nie wziąść, moze pranie wstawić.....byłoby z głowy. Potem bym zjadła sniadanie, po godzinie bym cukier zmierzyła i moze bym padła i pospala do południa.... Taktyka i plany jak na poligonie wojskowym :D

Shibuya bo oni w tym szpitalu taka politykę maja. Tu przy naturalnym porodzie z rozwarciem do 7 cm nie masz co jechać do szpitala, bo do domu odeślą lub siedzisz w poczekalni. Od 7cm trafiasz od razu na sale porodowa. Chory system...
    Tak mi lekarka tez mówiła na ostatniej konsultacj i polozna ze szkoły rodzenia.
    Ja cesarkę mam na życzenie, a raczej z wymuszenia. Mam uraz kregoslupa i w Polsce moj przypadek to kwalifikuje sie tylko do cesarki, a tu nie! Długo nie chcieli sie zgodzić, bo NHS im pieniedzy nie zwróci i wyjdę ze szpitala z rachunkiem za zabieg itd. Poprosiłam wiec o pisemna odmowę wykonania ciecia i ze w razie pogorszenia sie mojego stanu kregoslupa po porodzie naturalnym skontaktuje sie z nimi moj prawnik. Odrazu inaczej zaczęli śpiewać. Potem trafiłam do dr MacCarthy ( ja nie mam jednej poloznej czy jednego lekarza, prawie ze kazdym razem inna gębę widze :/ ) i sie zgodził, bo nie moga wykonać teraz rezonansu a nie sa pewni co sie mogło zmienic od ostatniego robionego w 2009r i lepiej zrobic cesarkę niż ryzykować dalsze uszkodzenia. Cyrk na kolkach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzeba wymuszać i to jest najgorsze, tylko u mnie to poważna sprawa, bo moge stracić czucie w lewej nodze a o innych konsekwencjach parcia w czasie porodu nawet nie chce myślec. Śmieszni sa, bo cały czas mnie przekonywali, ze dostane epidural w kregoslup i od pasa w dol nic nie bede czuła :D no debile! A mnie sie rozchodzi o to co bedzie jak urodzę, epidural przestanie działać a ja nie bede mogla nogami poruszyć? Pojac tego długo chyba nie mogli :/

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa aparatka gratulacje :-) oj tak czulam wczoraj , bo nic nie odp na smsa ! Gratulacje :-))))

perelka89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze idiotyzm dla mnie to te 7 cm rozwarcia, bo skad niby człowiek ma wiedzieć czy to 7 a nie np 5cm??? Dostałam niby jakis wykres gdzie jest wyliczona częstotliwość i długość skurczy i na tej podstawie sa podzielone rozwarcia :/ w Polsce tez takie głupoty macie? A moze ja sie nie znam, w koncu to moje pierwsza ciaza...

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag trafi zebym nie mogla juz usnac ;/

Beebs, ja z moim spie w osobnych pokojach bo mi sie zle spalo w dwojke.
    Moj tez zreszta sie bal zeby mi krzywdy nie zrobic.
    Tak to nie zdaje sobie sprawy jak czasem sie wierce to z bolu, to z braku snu i cale wyro moje ;)
    Za to jak szykuje sie do pracy i widzi,ze nie spie tylko leze to zaraz wlasnie pytania czy rodzimy jasne RODZIMY -.-

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Haen, wstawaj!
    Cytuje "spanie jest dla slabych" :D

Dziewczyny w szpitalach to juz wgl biedne zero warunkow do spania bo ciagle pobudki ;/

:D
    W nocy taki mialam atak kaszlu, ze musialam pospacerowac po mieszkaniu, nogi poniosly mnie do kuchni, gdzie zjadlam pietke z maslem i usnelam az do teraz. Cuda jakies czy co:)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Aparatka tak czułam!! Gratulacje :) teraz odpoczywajcie i nabierajcie sił:)

Ka mię śpię od 5 zdarzylam was nadrobiic i zrobić mężowi kanapki i śniadanie.. teraz znowu leżę ale nie wiem czy zasne ...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze chlopy naprawde tak panikuja i sie pytaja czy rodzicie???
    Przeciez to pochlastac ich i siebie mozna...
    Mnie nikt sie nie pyta na szczesxie, zreszta mysle, ze jak cos bedzie sie dziac, to wiadomo, ze obudze meza i tyle:)
    Takie pytania, tylko by mnie stresowaly i nakrecaly niepotrzebnie:/

moremi, Sajgonara lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pyta czasem w zartach jak zadzownir kiedy jest w pracy :) za to siostra i ojciec pytaniami jak się czuje mnie powoli męczą bo jak mam się czuć w 9 miesiącu?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem jak zacznie sie TA wlasciwa akcja, to z ich sttony padnie glupie stwierdzenie "zartujesz" i przez te pytania, co ktorys nie wezmie zony na powaznie;P

mikado, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje rozmarzona, ze padniemy w południe... My śpimy w jednym łozku ale pod osobnymi koldrami, bo moj ciagle odkryty spał przeze mnie :P a poza tym chce miec mnie na oku, czasem pomasuje plecy i łydki w czasie skurczy, wody przyniesie. Dzis mi pomogl wstać z łóżka bo z ta rwa to bol straszny i abym przypadkiem równowagi nie straciła, bo na lewa nogę prawie stanąć nie moge :/
    Juz 6:00 :D jeszcze godzinka i sniadanie!!! Z wami rzeczywiście czas milej i szybciej ucieka :D

Haen, no moj az tak za kazdym razem nie pyta jak widzi ze szybko bol przechodzi. Dzis sie wystraszył, bo pierwszy raz takie mocne i regularne były chyba z 20 min trwały. Ale czujny jest :P mnie tam to nawet nie przeszkadza ( pytania czy juz, itp.) wole pytania niż bole, zgagę, rwę, bole bioder, bezsenność i inne ciazowe " przyjemności" :/ to mnie tak naprawde do szału doprowadza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 07:10

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek śpi grzecznie,a tu takie wieści :-D Ale naklikałyście przez noc ;-)
    Aparatka, gratulacje!!!!

U nas dziś się zaczyna 40 tydzień :-) Ale Młodemu się nie spieszy ;-)

Shibuya, moremi, Molcia, Ona_89', perelka89, biedroneczka1910, Rozmarzona, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A ja się wyspalam. Aż dziwne bo o północy się położyłam. Zaraz śniadanie. Nati śpi ale temperatury nie ma. Zobaczymy jak wstanie.

U mnie dla odmiany teść przychodzi i mówi nie możesz jeszcze rodzić,musisz wytrzymać do końca miesiąca. Hehe, rozwalaja łazienkę i mają presję czasu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Klima w szpitalu :P luksusy bo po remoncie :P ale glodna jestem jak wilk.. Nie jadłam od wczoraj o godz. 13 nic.. Ciekawe o której śniadanko :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aparatce :-)
    Obstawiałam, że w niedzielę 19 się zacznie, a tu poszło w poniedziałek ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ;) oddalam wymaz zz odbytu na ten gbs bo lekarz mi powiedział że jak mam tylko z pochwy to i tak muszą antybiotyk podać bo nie wiadomo czy w odbycie nie ma bakterii wyniki dopiero w poniedziałek więc nie wiem czy zdaze odebrać jakby Adaś chciał przyjść na świat ;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ