X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał ostatnio, co zniknie po skończeniu darmowego miesiąca na belly. Otóż mi się dzisiaj darmowa opcja skończyła i dalej mam kalendarz ciąży i opisany tydzień po tygodniu. Mi to wystarczy :) szczerze mówiąc nie zauważyłam, czego już nie ma

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara- ja dzisiaj! Ale wczoraj już mi się włączyła jakaś cholerna panika! ;/ Dziś wcale nie jest lepiej ;(

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna ja pytałam i już sobie doczytałam. Znikają te opcję, z których i tak nie korzystam (np. zalecenie ile powinno się przytyć w ciąży).

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Micia a czasami tej cierpliwosci brak ;-) ja jeszcze w tej ciazy nie mialam usg,bylam u gin w Polsce w 4tyg to powiedzial,ze nie bedziemy przeszkadzac malenstwu niech sie najpierw dobrze zadomowi,teraz lece do Polski 22kwietnia a wizyte mam 23ego tez odliczam dni .Odkad jestem na zwolnieniu to warjuje raz placze i widze wszystko w czarnych barwach,a raz ciesze sie jak glupia (hormony szaleja).Mam do was pytanie,jak wasz organizm reaguje na poranne mycie zebow?
    Tak Kitaja z cierpliwością ciężko ja wczoraj miałam taki zły dzień, nawet się popłakałam bo czułam się jakoś lepiej i od razu czarne myśli. Dziś mnie mdli więc chyba jest wszystko ok i mam dobry nastrój:). Właśnie ja też zauważyłam, że od kiedy jestem na zwolnieniu jest gorzej, więcej o tym myślę staram sobie wynajdywać jakieś zajęcia domowe, bo do 28 trochę czasu mi zostało:). A co do mycia zębów tez krótko myje, nie wspominając, że przeszkadza mi zapach mydła do rąk mojego perfumu i balsamu :p.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu, u mnie dalej wyświetla się zalecany przyrost wagi ;)

Micia, tak to jest, że jak się siedzi w domu, to nachodzą czarne myśli i różne scenariusze. Dlatego też postanowiłam się zaangażować trochę w pracę mojego męża, żeby głowa myślała o konkretnych, ważnych rzeczach (urząd skarbowy, zus itd), w których nie wolno się pomylić. Dzięki temu nie zamartwiam się cały dzień :)

Madziara też mam jutro wizytę, na szczęście w końcu zapisałam się na rano, co by się nie martwić cały dzień ;) teraz stres, a pomyśl jak cudownie będziemy się czuły po wizycie :D

Piękna pogoda się zrobiła, lecę po córcię i zaliczymy jakiś spacerek

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ciasteczkowa Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty, czekam na dobre wieści i mam nadzieje, że też takimi się podzielę ;)

uwo9rjjg6hgcnqj9.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę SN od pobierania krwi :P w kwestii CC, wolę krew :P Ale ja to chyba mam alergięna białe fartuchy :D

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze :) Ja czekam do środy :) Uciekam na zakupy z siostrą i mamą - czas kupić sobie jakąś fajną tuniczkę :)

vhyHp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mi się marzy dzień nic nie robienia. Od rana w biegu i teraz mam aż 30 minut dla siebie. Później pranie powiesić, wstawić kolejne, po wyniki pojechać, córkę do szkoły i o 15 do pracy. Rano było ciężko, mąż odstawil młoda do szkoły, ja do 9 w łóżku. Musiałam tylko ja uczesac i śniadanie zrobić. Później wszystko w biegu aby się wyrobić ze wszystkim.

Mi gin powiedziała, ze jak chcemy zwolnienie to z każdym plamieniem jechać do szpitala. Wtedy jest podkład dla durnego zusu

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty mam dopiero na 20 maja. Liczę że moja gin załatwi z tą nową lepszy termin

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i mam dentystę na 14 :-D zupełnie mi to wyleciało z głowy

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nastraszyłyście mnie. Odwołam zajęcia i jadę. Boli mnie bardziej i jest bardzo twardy na dole

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia88 daj znać jak tam i na spokojnie może to nic takiego. 3mam kciuki!!

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:) ja jade z koleżankami się umowilam na kawke i ciacho :) i na badania genetyczne na 29 kwietnia w końcu maz ze mną pojdzie :)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 spokojnie, ale warto sprawdzić ;)

jak widzę pod waszymi postami Aniołki z 9, 14 tc to jestem przerażona :| czy coś takiego może się zdarzyć bezobjawowo? W sensie bez potoku krwi, mega bólu brzucha? Skoro wizyty u gina co niektóre mają co miesiąc, to można chodzić z martwym dzieciątkiem w brzuchu kilka tygodni i nic o tym nie wiedzieć?

Pogoda piękna. Przy okazji zakupy i zaraz będę szaleć w kuchni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:30

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj jak obumiera płód, to boli brzuch, może wystąpić plamienie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    olcia88 spokojnie, ale warto sprawdzić ;)

jak widzę pod waszymi postami Aniołki z 9, 14 tc to jestem przerażona :| czy coś takiego może się zdarzyć bezobjawowo? W sensie bez potoku krwi, mega bólu brzucha? Skoro wizyty u gina co niektóre mają co miesiąc, to można chodzić z martwym dzieciątkiem w brzuchu kilka tygodni i nic o tym nie wiedzieć?

Pogoda piękna. Przy okazji zakupy i zaraz będę szaleć w kuchni
    W Moim przypadku ciąża obumarła ok. 7 tc a 9tc i 3 dnia miałam wizytę do wizyty nie wiedziałam, że ciąża obumarła. Kilka dni wcześniej tylko poczułam się tak dobrze jakbym nie była w ciąży :(.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia i przez kilka dni zero objawów? Jakieś przeczucia, cokolwiek?
    Masakra jakaś.. :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam.Zaraz mnie przyjma. Pani zdziwiona ze nie mam karty ciazy. Pewnie mysla ze sobie przyszlam dzidzie podejrzec. Nie wazne. Stres jest straszny, az siedze i placze. Ale przeciez nie jest zle. Kilka kropelek i bol, moze fasolki sie rozpychaja. Kiedys ginka powiedziala mi ze mam bardzo malutkie narzady jak u nastolatki, moze stad to.

Zaczelyscie straszny temat brrr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie ostatni poruszony temat straszny, lepiej go zakonczmy bo zaraz co druga z Nas przy kazdym bolu bedzie myslala ze to to.

I ja dzis mam straszny problem:-( rano poszlam oddac mocz do badania bo podejrzewam zapalenie pecherza, strasznie piecze przy siusianiu i po kilka kropelek. Wracajac zaczal bolec mnie brzuch, ale to bardzo. Do tej pory boli, zwijam sie z bolu, plamien nie mam. Boli jakby jajnik lewy. Wzielam no spe ok 11 ale nie pomoglo:-( moj lekarz dzis nie przymuje a telefonu nie odbiera:-( co robic??? Wizyte dopiero 20.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:28

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ