X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie miałaś rozwarcie jak Ci podawali oxy? Ja muszę przetrwac weekend ;-)

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) myślałam ze ktos urodził jeszcze a tu nic :P

Dzisiaj jadę na groby alr nie mam sie totalnie w co ubrać :/ chyba ubiorę kurtkę zimowa bo jednak nie chce się zaziębić na koniec..
    W ogóle waga mi spadla.. Co dziwne bo jem tyle samo :P moze cos zwiastuje ? ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, noc ok niestety mam straszny problem z hemoroidami wczoraj tak okropnie mi się powiekszyly nie wiem od czego to bo nie mam problemów z wypróżnieniem :-/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja problemu ze spaniek nie mam ... Bo wykonczona jewtem po kazdym dniu... Wczoraj dopiero o 2:30,dojechalismy do tesciow ale sie juz wyspalam no i spalam po drodze :)

Zorro co z Twoim adresem? Bo mam juz wszystkie koperty zaadresowane i nie ukrywam ze wygodnie bylo by mi wyslac wszystkie jednego dnia... Tak wiec czekam :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki
    Ostatnio pisałam Wam, że nie wiem co to zgaga- dzisiejszej nocy się dowiedziałam i szczerze wam współczuje, że macie to niemal codziennie, coś strasznego, co chwile mi się odbijało, a w gardle paliło, jakby tam ktoś pożar wywołał, chyba wiem z czego, wczoraj robiłam wieczorem babeczki i podjadłam trochę masy z miski, a potem cierpiałam, dalej coś czuje, ale już znacznie mniej
    od kilku dni meeega boli mnie głowa, nie wiem czy coś mnie zbiera, czy jakieś ciśnienie niskie, hym zaraz kawę sobie zrobie
    Skarb dziękuje, urocza Twoja córunia, zresztą wszystkie te bobabki wasze są takie kochane, jak na nie patrze to nie mogę uwierzyć, że ja w sobie też jakiego noszę :) niesamowite to jest, serio :D
    Madalena ja też raczej nie mam problemu ze spaniem, kłade się max o 22 i wstaje koło 8, fakt faktem w nocy sikajki są, ale potem zaraz zasypiam
    ale ty to w ogóle zapracowana babka jesteś :)
    Shibuya zaciskam kciuki, to pisz od razu, czego się dowiedziałaś, może akurat :) bo widzę, że też już się doczekać nie możesz :)
    Ginger, Mała jak maluszki? Mała myślę, że ten ból szybko minie, a masz już melczko dla małej? bo pisałaś, że wczoraj ssała, czy stymulujesz cycorki póki co?
    oprócz maści słyszałam, że pomaga jak się sutki własnym mlekiem posmaruje, może akurat?

Shibuya, MadaLena30 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. W końcu się wyspałam! Zgaga nie męczyła. Co prawda poszłam tez późno spać, bo po pierwszej, ale dzięki temu zasnęłam szybko.
    W nocy miałam schiza, że wody mi odeszły. Przebudziłam się i poczułam, że mam mokro między udami. No ale niestety okazało się, że po prostu byłam tak mocno i szczelnie przykryta, że się zwyczajnie spociłam :P cóż to było za rozczarowanie! :D

Na dziś mam termin z usg :P ale jakoś kiepsko to widzę :P jak dzisiaj nie urodzę, to Mały ma nakaz siedzenia w brzuchu co najmniej do 3 :P nie obchodzi mnie to! :D

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    A jakie miałaś rozwarcie jak Ci podawali oxy? Ja muszę przetrwac weekend ;-)

Oxy miałam przy rozwarciu 5cm. A nie szła akcja nic do przodu od nocy wiec o 11 dali w końcu

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, nadrobilam was z wczorajszej nocy, dnia i dziś troszkę tego było, a ile się działo!!!!

Gratulacje dla "nowych" mamusi :-D

Ginger super, że się udało po tym bólu co się nacierpialas, Marcelek wynagrodzi :-*

Mała rzeczywiście ekspresowy poród, a że bolało musiało boleć toż to jedyny naturalny ból jak mówią :-D i Nadia urodzona w piątek jak chciałaś ;-)

Dużo zdrówka dla was i szybkich wyjść do domq.

Która następna bo już się przyzwyczaiłam że się dzieje i dzień bez akcji na forum to jakoś dziwnie tak :-D

Ja wczoraj byłam na zakupach stanikow do karmienia, a potem na spotkaniu z moją położna ale super babka!!! Podejście mega takie jak ja, więc od razu się dogadalysmy co i jak. Szpital wybrany,dostałam paczkę prezentów, pocwiczylysmy pozycje, metody oddychania i mogę rodzic ;-) za dwa tyg jeszcze raz się spotkamy, jak przeczytam jej książkę i mnie zbada :-)

A dziś relaks, fryzjer, i impreza urodzinowa kumpla w lokalu, mam nadzieję że wytrzymam choć do 12 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:49

201511211678.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya no to jak Seksy były to teraz do przodu;) u mnie pomogły..

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia mi hemoroid wyskoczył znowu w środę czyli jak się wszystko zaczynalo. Chyba od ucisku małego.. niestety po porodzie jeszcze gorzej jest katastrofa:/ ale ty masz mieć cc to mam nadzieje nie będzie tak źle u ciebie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ginger miałam nadzieję że jak mam mieć cc to ta "przyjemność " mnie ominie jak widać nic z tego :-/ no ale szczęście, że mam mieć to cc to się może nie pogorszy

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego ci życzę Molcia bo skutecznie potrafi to zepsuć te piękne chwile z dzieciatkiem. Ale damy rade.

Molcia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala gratulacje ..jestes Wielka :)

Ginger tez gratuluje... ale zes sie nameczyla ...mimo to jestes teraz szczesliwa majac maluszka przy sobie a to wszystko rekompensuje :)

hemoroidy..... kurde dziewczyny w 2giej ciazy 2tyg przed porodem/naturalnym tak mi wylazly ze siadalam pomiedzy dwa krzeselka ,inaczej dupe urywalo....a przy porodzie to darlam sie jak poparzona taki bol...nie wspomne juz co bylo pozniej...a feee .ze tez musimy jeszcze z tym sie meczyc

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wam opowiem jak bylo wczoraj na usg

oczywiscie naczekalam sie 2h...usg wpozadku...mala urosla mimo iz za mala bo wymiarowo 34/35tydz a wczoraj 38t2d. przeplywy wpozadku,wody tez
    pozniej tez sie naczekalam bo bizzy w szpitalu/porody/...zrobili mi ktg,pisaly sie lekkie skurcze...pozniej po raz pierwszy badania dowcipne w tej ciazy ..bo to nie Polska/Irlandia... szyjka skrocona .zastanawiala sie nad przebiciem wod plodowych ale stwierdzila ze poczeka az mala zejdzie jeszcze nizej zeby mi bylo latwiej rodzic.
    bede miala wywolywany porod we czwartek ze wzgledu na ta 2naczyniowa pepowine..stracha juz mam nieziemskiego noi te hemoroidy przy porodzie mnie dobijaja...ich sie boje
    pozatym juz nie moge sie doczekac az zobacze swoja coreczke ...zdrowa ....
    bardzo na to licze i modle sie zeby ta pepowina nie przyczynila sie do jakichs wad serca lub nerek....musi byc kurde dobrze.

pozdrawiam was dziewczyny i zycze szybkich i w miare bezbolesnych porodow :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po mega nieprzespanej nocy, jak narazie chyba najgorszej.
    Niedosc,ze niepokoj dziwny mialam ciagle,bole okresowe,spojenie rwalo na maksa juz nie tylko przy chodzeniu,ale i lezeniu czy siedzeniu.
    Nie moglam znalezc sobie dogodnej pozycji i sie meczylam bolesnie bo to spojenie rwalo najgorzej.
    Mezu przyszedl rano z pracy,a ja oczy jak 5 zl i dalej nie moglam spac.
    Czuje sie zmeczona ;/
    Pojde zaraz glowe umyc bo az cala sie spocilam od tej nocnej mordegi i wole byc przygotowana choc to tylko pewnie takie straszenie,a jeszcze nic sie nie zapowiada.

Ginger, odzylas widze troszke po nocy ciesze sie :)
    Slicznego masz tego Maluszka i nie dziwie Ci sie,ze nie mozesz sie od niego oderwac slodziak :)

Shibuya, dziwny bol brzucha po seksach nie?
    Zauwazylam,ze jak juz ktoras sie brala za seksy to pozniej odczuwala bole brzucha.
    Ja sie seksilam juz dawnego temu,ale bolu juz po nie idzie zapomniec :)

Widze nocne obchody byly,ale ja juz bylam tak zmeczona po mimo braku snu,ze nie dalam rady wejsc.

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ludzie mają tupet..
    Pisze koleżance że mam przeczucie że będe niedługo rodzić.. a ta się pyta czy może w przyszłym tygodniu przyjechać ;/ pff.
    odpisałam że nie planuje już nic od jakiegoś czasu bo w każdej chwili może się zacząć coś dziać. ja nie wiem jak tak można.. ;/

rozmarzona też czułam ból spojenia wczoraj.. rwało mnie nawet na leżąco.. dziwne uczucie jakby coś mnie rwało za pipkę od środka.. jak wstałam to czułam że tyłek się rozerwie.. dzisiaj na szczęście spokój..
    ale za to mam wodnistą wydzieline.. ( to nie wody, bo w szpitalu miałam podobną i mówili że ok ) czuje mega zmęczenie i spać się chce chociaż w miare spałam od 22 do 7 z przerwami oczywiście na siuśki ale zasypiałam od razu praktycznie. wyskoczyły mi zajady na ustach.. ;/

edit. chyba nie pojade jednak na groby.. ponoć już wczoraj dużo bardzo ludzi było na cmentarzach więc jak byśmy mieli daleko stanąć to nie dojde.. poza tym boje się troche jechać samochodem że mnie wytrzepie.. już wracając od gin ostatnio przeżywałam katusze..
    zwłaszcza podczas skurczy mega dotkliwy ból..;/
    no i jeszcze jedna rzecz przemawiająca za zostaniem w domu..dojazd do mojego szpitala w których chce rodzić jest utrudniony bo jest blisko cmentarza, więc jak by się coś działo to nie pojade godziny tylko 3 do niego.. do poniedziałku drogi zamknięte niektóre w pobliżu.. w ostateczności pojechałą bym do mojego szpitala ale jednak nastawiłąm się już na szpital w krakowie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:42

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Witam się i ja, noc ok niestety mam straszny problem z hemoroidami wczoraj tak okropnie mi się powiekszyly nie wiem od czego to bo nie mam problemów z wypróżnieniem :-/
    Po cc znikną jak ręką odjął :) Ja w końcówce ciąży miałam straszne, bolało, piekło, swędziało i nic nie pomagało. Po cc ani śladu :)

Molcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam :)

My walczymy z regulacją dnia i nocy; bywają lepsze i gorsze momenty. Za to ja już śmigam, cc wcale nie jest straszne :)

Zorro, izulkaa, Anulaa lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się pojawia ból spojenia, w ogóle czuję silny ucisk na dole myślę że stąd te hemoroidy :-/ jadę kupić staniki do karmienia, muszę jeszcze kupić ten krem do brodawek i kosmetyczkę i teoretycznie będę się już mogła całkiem spakować do szpitala

• Zorro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, mam problemy z wejściem na fb. Czy możesz mi tu wysłać wiadomość prywatną? Z telefonu nie umiem Cię tu znaleźć... A laptopa nie brałam :-\

MadaLena30 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ