X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Ogolnie wstyd sie przyznac,ale przez caly czas z rana na zakupy to lata mezu bo zanim bym sie ubrala i zwlokla z 3 pietra to mi sie odechciewa na sama mysl :D
    Jaki wstyd? Jai wstyd? Korzystaj póki możesz dziewczyno :-)
    Ja korzystam i nie mam skrupułów :-D
    A mąż jest kochany :-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam czytac, jak zajadamy sie tymi pizzami, kebabami i mcdonaldami:D
    jakos tak weselej mi sie robi

a ja dzis jade na czekolade na goraco lub herbate z ciachem spotkac sie z kolezanka. Troche zajelam sie "dekorowaniem" naszego pokoju pod katem W., szykuje rzeczy do szpitaala i tak mija dzien.
    W tym roku groby odpuscilam, mam nadzieje, ze przodkowie sie nie pogniewaja;)

Wszystkie brakujace zakupy chcialabym zamknac do przyszlej nd, mam nadzieje, ze wczesniej nie bede musiala do szpitala jechac.

anet, Rozmarzona, MadaLena30, Cebulka, Ona_89', Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam masakra z tymi stanikami ponad godzinę mierzenia i kupiłam w końcu cały jeden, z drugiego nie było rozmiaru mają domowic ale podała mi rozmiar i model i jakby co to się tak umowilam że mąż pojedzie i weźmie mi do domu dwa rozmiary do zmierzenia już po porodzie co by kasy nie wyrzucić w błoto bo nie wiadomo jak z laktacją będzie..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia jakie kupilas?
    Ja to zostawiam na nastepny tydzien i juz sie stresuje czy cos znajde, bo moje dotychczasowe proby w sklepach stacjonarnych spelzly na niczym i w ogole nie wiem, ile sobie odjac od obwodu, jak mam wysoko brzuch a ile dodac w miseczce:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya super ;). Sama,chciałaś żeby przyspieszyła wiec nie panikuj :P
    Ale ci dobrze :) niedługo zobaczysz julke ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Molcia jakie kupilas?
    Ja to zostawiam na nastepny tydzien i juz sie stresuje czy cos znajde, bo moje dotychczasowe proby w sklepach stacjonarnych spelzly na niczym i w ogole nie wiem, ile sobie odjac od obwodu, jak mam wysoko brzuch a ile dodac w miseczce:P
    Ja z tych "uswiadomionych" stanikowo od dłuższego czasu kupuje tylko w sklepach z brafitterkami, więc mnie to uderza po kieszeni, ale na tym nie mam zamiaru oszczędzać wzięłam panache bo jako jedyny wygląda w miarę i pasował, oczywiście bez usztywnienia, co do obwodu to w teorii min rozmiar mniej niż teraz a miska 1-2 rozmiary większa powinna być obwód ma być mocno obcisly. I to na najszerszej haftce bo po porodzie ponoć szybko spada

haen lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Ja z tych "uswiadomionych" stanikowo od dłuższego czasu kupuje tylko w sklepach z brafitterkami, więc mnie to uderza po kieszeni, ale na tym nie mam zamiaru oszczędzać wzięłam panache bo jako jedyny wygląda w miarę i pasował, oczywiście bez usztywnienia, co do obwodu to w teorii min rozmiar mniej niż teraz a miska 1-2 rozmiary większa powinna być obwód ma być mocno obcisly. I to na najszerszej haftce bo po porodzie ponoć szybko spada

ja tez chodze w panache i mam 1 kupiony z fantasie (tez jest super:))
    ha! nawet kiedys bedac w krk bylam w sklepie adore, oni maja duzy wybor...:) no i wysylkowo stamtad.
    Kiedys przymierzalam model Sophie, tyle ze bez fiszbin to na noc moge sobie pozwolic;/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Właśnie chciałam, a teraz panika jak cholera!!! Byle nie jutro, ulice w Warszawie zamknięte, nie wiem czy odważę się tam jechać... zaczęłam się tym dodatkowo stresować...
    To masz tak,jak ja.. Też jak by się cos działo przez weekend to nie pojadę do Krakowa tylko bliżej.. Bo drogi zamknięte..
    Dlatego zdecydowałam w weekend siedziec w domu :P
    Ale we wtorek mogę juz rodzic ;)
    Ale trą,Julka ma,niezdecydowana mamę :P dobrze ze to ona decyduje kiedy ma wyjść bo ty byś w trakcie porodu stwierdziła ze może jeszcze,nie,dzisiaj :P haha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 14:42

Shibuya, Ona_89', Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    ja tez chodze w panache i mam 1 kupiony z fantasie (tez jest super:))
    ha! nawet kiedys bedac w krk bylam w sklepie adore, oni maja duzy wybor...:) no i wysylkowo stamtad.
    Kiedys przymierzalam model Sophie, tyle ze bez fiszbin to na noc moge sobie pozwolic;/
    no to ja dzisiaj wyjątkowo byłam w adore, bo miałam zniżkę na stanik i tam mi właśnie pani zaproponowała taki deal z tym drugim stanikiem - to była freya,o ten, ale nie było rozmiaru - http://www.adore.pl/pl/p/Pure-Freya-biustonosz-1581-cielisty/1260
    hmm ale one muszą być na początek bez fiszbin żebyś stanu zapalnego nie dostała od ucisku. co do tego panache - to ja mam właśnie sophie - teraz sprawdziłam, w końcu wzięłam ten z różem :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ta sama zagwozdke przy mierzeniu stanikow i wzielam duzy obwod bo stwierdzilam,ze ma i tak duzo stopni regulacji,wiec w razie czego zrobie sobie mniejszy (w mniejszy obwod nie moglam sie dopiac i nie mialam wyobrazni jak to bedzie lezalo po porodzie).
    Tez namierzylam sie godzine i zastanawialam czy nie bedzie potrzebny wiekszy i co mam zrobic.
    Kupilam,wiec jeden i po porodzie dokupie w razie czego.

Moremi, masz racje nie ma sie czym przejmowac tylko trzeba korzystac hihi :)
    Mezu stwierdzil,ze po porodzie bede mogla sama wczesniej wstawac i chodzic teraz na zakupy,a tatus bedzie z mala spal hehe cwaniak :)
    Smial sie dzisiaj do mnie,ze moge dzisiaj zaczac rodzic bo bedzie wyspany jak wroci z kolejnej zmiany.
    Moja dzidziusia cos jednak leniwa i nigdzie sie nie wybiera.

Shibuya, to super wiesci :)
    Na pewno przerazilas sie samym masazem i ta krwia pozniej,ale stan szyjki i rozwarcie brzmia calkiem fajnie :)
    Nie martw sie tez zaczynam powoli pyrac gaciami hihi.

Haen, dobrze czytac takie rzeczy,ze nie tylko my mamy takie fazy i tyle slodkiego i niezdrowego pochlaniamy :)
    Czasem jak moj widzi moje tempo jedzenia slodkiego to az samej mi glupio i musze sie pocieszyc na forum,ze nie jestem w tym sama ;)

moremi lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do niezdrowego, to ja wsunęłam b-smarta dzisiaj w kfc - longera z frytkami, do tego kupiłam sobie ciacho na deser, jak już wsunę obiad, a co się będę ograniczać ;) boże ale się czuję styrana po tych zakupach stanikowych - masakra, aż mi babka ze sklepu kazała usiąść i wody się napić, bo mówiła że strasznie zbladłam.. no to teraz jeszcze muszę gdzieś dorwać tę maść na brodawki, tego a-pectusa nigdzie nie ma jak na złość :/

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie mam siły pisać. Jestem na lekach przeciwbólowych (średnio działają) Gingrer tu mi też wszyscy mówią że przy drugim dziecku macica tak boleśnie się obkurcza.
    No i mala zaczyna dawać popalić ;) szybko :P Laura chyba wykrakala ze będzie diabełek ale i tak jest cudowna.

Nie ma więcej chętnych na październik?

Shibuya nominuje cię jako nastepna- u mnie na wizycie zero oznak a za niwcala dobę poród ;)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślę, że znowu ktoś nas weźmie z zaskoczenia (mam tylko nadzieję, że to nie będę ja) :P

Micia lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,trzymam kciuki żebyś,do domu doszla ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka, ale ja już w domu poleguję przed kompem ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa;) chyba ze tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 15:28

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a jak z pokarmem? U mnie narazie pojedyncze krople ale mały dziś non stop na cycu. Masakra jak mnie już sutki bolą:( jak ciągnie tez boli bardzo. Ale przyssal się od razu i kapturki nam nie potrzebne
    Biedna ty z tymi bólami mnie przynajmniej to minęło chyba bo juz raczej nie zacznie boleć?

A i u mnie spadło tylko 5kg. Ale zszedł ten okropny cellulit wodny.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Impreza wczoraj super- jak miło było posiedzieć i pośmiać się.
    Wrocilysmy z Nati o 1 w nocy.

Wstałam o 6 bo musiałam skończyć zamówienie i o 8 położyłam się jeszcze. Nati wstała o 12 dopiero.
    Ogarnęłam mieszkanie,prania dwa i zamówiłam pizzę na obiad.
    Na 17 wioze Nati na drugą imprezę.

moremi lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem oburzona postawa swojego meza,ktory mial mi kupic herbatniki biszkoptowe z cukrow nyskich,a on mi kupil biszkopty te takie jajeczne podluzne bleee i zamiast prince polo grzeska grrrrr.
    Coz zrobic musialam sie pocieszyc i tym bo przeciez wiecznie kupi cos nie tak i dlatego wole sama isc na zakupy :)

Znowu tesciowa sie dobijala tel i juz nie moglam zbyc,wiec odebralam.
    Niby,ze nic sie nie odzywamy,a przeciez uwaga co tydzien gadaja obydwoje z moim paranoja..

Mezu zaraz do pracy,a ja nie bede wiedziala co ze soba poczac.
    Trzeba bedzie troche sie polenic przed tv czyli jak zawsze.

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mc'donald kfc, pizza,kebab i slodycze tonami :)
    Pod tym wzgledem kncowka ciazy moze byc przyjemna.... ale pamietam jak na poczatku kazda sie zdrowo odzywiala i liczyla kg ktore przybywaly....
    Ciesze sie ze sama nie jestem w tym lakomstwie slodyczowym.
    Tesciowka zrobila wafle wlasnej roboty, makowiec i cukiereczki, a zaraz jade do mamy ktorej przeslalam przepis Natalii na sernik wiec tez go w koncu skosztuje :D

Micia sliczny synus... a po kim on taki blind przystojniak bo ty chyba czarnulka jestes co?

natali101, Rozmarzona, haen, Ona_89' lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ