X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle na @ też mam i to chyba od napirrania główki bo też mam takie uczucie jakby miał mi synek wypaść jak stoję...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój M ostatnio się wylewny zrobił i chodzi i mówi jak strasznie kocha swoją córeczkę i jaka wspaniała jest i że nie może się doczekać aż synka zobaczy...aż mi się ciepło na sercu robi jak tak sobie gada...

Mala_Czarna_89, olimama, Ona_89', monia35, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to u listopadowek zdecydowanie lepszy nastrój niż wczoraj...

Mała a ty rzeczywiście dziś odpocznij...wrócisz do domu to znając Ciebie zaraz będziesz miała 1000 rzeczy do zrobienia ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:01

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya fajnie, że idą te nasze chłopy z nami na porodówkę i szczerze im współczuje i podziwiam, bo sama nie wiem czy bym się zdecydowała, jeszcze nie wiadomo kto, co usłyszy :D
    hehehe, mój cały w strachu ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Czy jak dziecko ulewa to za dużo zjadlo? Czy inne blachę powody są tego?

Galaretka przyczyn jest wiele. M. In. Ze za dużo zjadlo, szybki wyplyw pokarmu mamy, zbyt długie przerwy między karmieniem, nadmiar pokarmu pierwszej fazy (czyli tego rzadszego), zbyt szybkie aktywowanie dziecka po jedzeniu (przebieranie, zmiana pieluszki), rzadziej przegrzewanie i alergia.

Generalnie trzeba zgłosić to do pediatry, a nie oceniać powód samemu.

Metody zapobiegania:
    karmić często małymi porcjami, najlepiej w pozycji pionowej lub polpionowej, trzymać maluszka dłużej do odbicia, nie aktywizowac po jedzeniu, układać na lewym boku, nie kłaść na poduszce która podnosi mu sama główkę.

Jak problem trwa bardzo długo to preparaty zagęszczajace treść żołądka zostają :-(

Galaretka, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie boje, ze moj maz tak mnie wkurzy, ze go za drzwi wyrzuce.
    A pierwszym krokiem do tego sa jego slowa pelne troski "jak moge Ci pomoc". Przyrzekam tu publicznie, ze jak ja bede tam umierac z bolu, a on sie o to zapyta, to mu chyba czlonka urwe a przy okazji powiem tak jak babka ze SR u Anet:)

Mam nadzieje, ze Marta nie bedzie miala mi za zle, ale przelozyli jej cc, takze okienko sie zrobilo i zycze nam tu wszystkim, zeby Zorro je zapelnila.

Cebulka, Molcia, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Członka mu oszczędź dla swojego dobra :-P

Cebulka, skarb15, lula.91, MadaLena30 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha widze niezle tu rozrabiacie bo czytam co druga i leje ze smiechu :D

Najpierw Shibuya,ktora siedzi przed wizyta u lekarza i mysli o bronkach hihi
    Ciekawe co by lekarz na to powiedzial jakby znal Twoje mysli :)

Cebulka, przemyslenia na temat meza i bolu zwiazanego z rodzeniem kamienia,ktorego mu nie zyczysz aleeee mysl sie pojawila haha tutaj padlam :D

Alez w tej ciazy nas fazy biora ;)

Kitaja, moj to samo mi powiedzial pare dni temu,ze jak bede rodzila to mam go nie wyzywac hihih trauma jakas sie facetom zalancza czy jak ;)

Ginger,rewela ze Was puszczaja :)
    Cala rodzinka w komplecie.

U mnie dzisiaj ciag dalszy telefonow -.-

Shibuya lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka u nas Michalina ulewala do 7 miesiąca. Musiała w końcu dostać leki na refluks bo kwas tak jej przelyk podraznil. Z perspektywy czasu wiem, że tak działało mleko bebilon pepti 1. Zmiana na 2 i po 2 tyg dziecko przestało ulewac...jak była na cycku to też jej się zdarzało ulac ale to głównie przez problemy z odbiciem. Czasem ja 40 min do odbicia nosiłam. Potem już znalazłam sposób na to...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya co ty nie wiesz co on będzie robił...przecież on poród będzie odbierał....;-P

Shibuya lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen Nymeria ma rację...a nóż Ci się jeszcze przyda ;-P

Nymeria lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahahha chyba po tych wpisach to ze śmiechu zaraz urodzę ! Anet dziewczyna wygrała buhahah nie chce sobie nawet wyobrazic miny tej położnej i jej faceta bo sikam po nogach buhahah !

Cebulka, olimama, moremi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya chetnie bym,sie napila razem z tobą :P jak mi sir marzy piwko zimne ;) albo jakis drink :P no w ostateczności czysta sie napije :P
    A tu jeszcze tyle czasu... Chyba zr nie,będę piersią karmić to,jest szansa :P

Faceci maja traumę widzę :P biedni.. :P mowie mojemu żeby czasem torby nie zapomniał zabrać jak będę rodzic :P bo przecie mnie później przewiaza na poporodowa czy cos :P

Rozmarzona kto dzisiaj nie daje ci juz zyc ?

Znowu ciśnienie skacze..juz mam dość :(
    Alr ja, nieodpowiedzialna matka napilam sir coli.. O jak mi dobrze :)musiałam.. Bo po porodzie nie sadze ze sie napije bo nie dość ze gazowane to jeszcze słodkie.. Pewnie kolki murowane :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro jak nas czytasz z ukrycia to daj znać ,jak sie czujesz?i czy juz po czy przed ?!

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam wizytę u teściowej :P pewnie ostatnia w takim składzie :P

Moj się nie dal namówić na seksy.. Mówi ze nie bedzie córki po nogach ruszal :P haha
    Fakt, ze nisko ja czuje ale nie sadze ze by dostał do polowy tej drogi :P

A bole @ wyczytałam ze są bo albo poród się zaczyna , albo dziecko wstawia sie w kanal rodny.. Ale jaka prawda ? :P
    Ciekawe czy u mnie cos ruszy wxzesniej :P wizyta dopiero w przyszłym tyg na ip jak będą mnie przyjmować :P myślałam nawet czy nie iść gdzies do gin na,nfz nawet żeby sprawdził tylko co i jak.. Ale może lepiej nie wiedzieć :P w sumie choc bym miała rozwarcie to nie gwarantuje szybkiego porodu :P aaa ja juz chce przyszly tydzień ! :P

moremi lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio też nieźle palnął, mówi mi dobrze, że będę z Tobą na porodówce, nie będzie Ci się tak nudzić
    dobre, dobre :D ja się tam tak będę nudzić, że chyba sobie krzyżówki przyszykuje :)

olimama, Shibuya, alus21, Molcia, biedroneczka1910, Ona_89', perelka89, lula.91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie tknelam alkoholu od 5 lat...przy moich lekach na jelita mam absolutny zakaz i wiecie co...nawet mi nie teskno...czasem bym się napila takiego zimnego desperadosa ale sobie zaraz myślę jak to po piciu na następny dzień się czuję i mi szybko ochota przechodzi...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicie poki co mysle tak krotkoterminowo (czyt. do porodu), ze nawey nie wpadlam na to, ze ten czlonek to jeszcze moze do czegos sie przydac;D

Cebulka, Molcia, Nymeria, biedroneczka1910, Ona_89', Kitaja, perelka89, moremi, lula.91, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Izulka przeczytalam,a raczej przekrecilam co napisalas :D
    Zamiast,ze przewioza Cie to,ze przywiaza i sobie mysle o matko az tak :D haha

A kto dzwonil?
    Wiec i juz kolezanka (nie odebralam bo pewnie chciala sie wprosic),zaraz es od niej,a chwile po niej kolega dzwonil i tyle bylo z mojego "spania".
    A to dopiero poczatek dnia :O

Kitaja, sie smiejesz :)
    Jak bylam na poczatku ciazy u fryzjerki to przyszla taka jajcara (juz w tym salonie niezle kazda z niej sikala takie teksty zapowiadala).
    Siedziala akurat jej kolezanka,ktora przed laty z nia wyladowala na porodowce na jednej sali i ponoc tamta takie jajca opowiadala,ze jedna ze smiechu powiezli wlasnie na porodowke :D
    A ze byly w trzy na sali to ta trzecia od niej odseparowali by historia sie nie powtorzyla,wiec moze to jest jakis posob na szybszy porod haha.

Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapił się 15 cm od mojej twarzy i widziałam ze mu było mnie żal ale się czułam.. Taka nieatrakcyjna w tym momencie ze nie chciałam by się patrzył.
    Ale jak mi się kurwnelo pod nosem to on jakby zawstydzony "Ania, położna jest za drzwiami".

Cebulka jak przyjadę do domu to zaczynam żyć na pełnych obrotach bo wraca mi energia która straciłam kilka miesięcy temu :D

proporcje mi się zmieniają cycki rosną brzuch maleje zaczyna mi się podobac

Cebulka, Ona_89', perelka89, moremi, monia35 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ