Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mikado wrote:9 miesięcy nie wyszedł ani jeden a teraz w przeciągu paru dni wysypalo mi cały dół BRZUCHA w rozstepach a smaruję cały czas ku....!!!
miałam to samo, dwa razy dziennie smarowałam od 3 miesiąca ciąży i na koniec wyszły mi 3 małe rozstępki -
U mnie były wizyty
Mała sliczny brzuszek ciekawe kiedy ja się takiego doczekam.
Ciezko was nadrobić bo zagladam tu teraz bardzo rzadko.
Wszystkim nierozpakowanym życzę żebyście już niedługo mogły tulic swoje maleństwa a póki co cieszcie się ze możecie jesc slodkosci i spac do 11 :pMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
U mnie też były wizyty, było tyle ludzi, że nie ogarniam kto nie był ciotki, wujki, kuzynki, tata, teściowa
P.S. i Aga żebyś nie szukała Mateusz ur. 21.11.2015, CC, 55 cm, 3690g, godz 16 21, 39+4tcWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:59
-
paolka dokładnie, w brzuchu jakoś bezpieczniej było, w chuście strach by np olej nie prysnal na dziecko. I gdy się schylam to trzymam Nadię.
Nymeria też nie brałam innej opcji pod uwagę jak karmienie piersią i w sumie też miałam mleko od początku wiec coś w tym jest ze karmienie jest w głowie. Nadal nie mam kupionego mleka mm i o ile tfu tfu nie będzie żadnych przeciwwskazań medycznych to zamierzam karmić tylko kp.
Mój skarb jest coraz bardziej absorbujący; po kąpieli standardowo chcialam dać cyca i położyć spać a maleństwo marudzilo przez kolejne 2h. Dopiero w wozku udalo mi sie ja uspac. Właśnie rozwaliła nam cały godzinowy system.
czy ktoś się juz doszukal ile kropelek Sab simplex trzeba dawać? Tak w razie w
Pierdolony ząbNymeria lubi tę wiadomość
-
Nymeria polubiłam najbardziej za różowy kocyk do mnie dobry taki esej, proszę o więcej i też ja pytałam o ten pokarm czy miałaś od początku
Ja też mam w głowie tylko kp nawet nie mam kupionego mm w razie w. Mam nadzieję, że się nie przyda.
A teraz kolejny zabobon, że dziecko przed porodem zbiera siły i się nie rusza. Położne tutaj mówią, że czasami to ludzie potrafią sobie wymyślić.Nymeria lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
Ja też nie mam mm i nawet nic o nim nie czytałam, które dobre, które jakie i dla kogo zero pojęcia o tym
Za to książka od KP już kartki ma poprzyklejane
Zdjęć już nie zdążę wstawić bo idę karmić, jutro coś naskrobie po wizycie położnej
Dobrej nocy dla wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:36
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
ahh tyle naskrobalam i całego posta mi wcięło!!! cholera!!!
Mała : śliczne te Twoje córeczki Brzuszek świetny a nie mówiłam że tak będzie? tralala
Ginger : Ale masz przystojniaczkow :*
Shibuya : Śliczna niunka! :*
My po wizycie u neonatologa mamy 3780g czyli ładnie przybieramy na masie co do przepukliny pepkowej ta Pani doktor mówiła by nie zaklejac (i bądź tu mądry bo neonatolog kazała) że samo zniknie i że u wcześniaczkow częściej się pojawia. Mam ograniczyć nabial bo od tygodnia jej luszczy się skóra na glowce i brwiach - bajka ze przez ponad 6 tygodni było ok, więc to mnie zdziwilo, jeszcze ma lekką ciemieniuszke.
Mamy jakąś maść w aptece kupić która specjalnie robią
Jutro jedziemy na bioderka trzymajcie kciuki!! Trochę się stresuje bo mój brat miał z tym problem i był w gipsach.
No i moja kochana Nikusia jak zawsze trzyma nocna warte a co.
- o to moje przecudowne maleństwoMala_Czarna_89, Nymeria, Galaretka, perelka89, Ginger84, Paolka_25, MW26, MadaLena30, Shibuya, biedroneczka1910, Micia lubią tę wiadomość
-
Aaa i by wyleciało mi z głowy.. Czy to normalne że jeszcze plamię znaczy sie teraz znowu jest mało bo mało ale krwi a już minęło 7 tygodni i 4 dni dokładnie . A mowili że połóg do 6 tyg trwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 00:06
-
Skarb mi się wydaje że trochę długo ale nie jestem ekspertem..
Nikolka śliczna jak zawsze cieszę się ze na wizycie wszystko ok i 3mam kciuki za bioderka. A waga piękna ile minut zwykle wisi na piersi?
Ciemieniuche trzeba natluszczac i wyczesywac i będzie ok
no i witam po ciemnej stronie bez nabialu...skarb15 lubi tę wiadomość
-
Mala ilez będę się babrac w tych podpaskach? Mam 'okres' za wszystkie miesiące.
Dziękujemy :* Maleństwo rośnie nam w oczach Tak w dzień srednio 20 a w nocy co chwilę na piersi wisi sobie , bo po co spać?
Ja właśnie zawsze po kąpieli natłuszczam ja oliwka i czesze główkę widac różnice tylko te brwi , ich nie wyczesze przecież ?
Masakra Co Ty jesz wogole? Jutro muszę po lekarzu zajechac do biedry coś poszukac. No cholera tyle dobrze było .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 02:26
-
Wiele się nie dzieje skurcze się w ogóle nie piszą a mnie rozrywa co 2-4 minuty z krzyża...
Męża idprawilam do domu..
Ja pod ktg lrzalam a dziewczyna obok na łóżku z partymi karetka przyjechała i urodziła córeczkę jakie te dzieci śliczne zaraz po urodzeniu! -
Wczoraj po 20 H porodu naturalnego ( 2x balonik, 2 kroplowlki ) urodziłam przez cc Liliane ! Waga : 3860, 37 cm godz: 21:38 24.11.2015 ! Było i jest ciężko nie mam mleka pomocy mała sie Ale bardzo się denerwuje 3 dobie nie śpię Ból po cc okropny
mikado, Paolka_25, haen, Galaretka, Mala_Czarna_89, MW26, MadaLena30, Nymeria, biedroneczka1910, Molcia, lula.91, monia35, Aga_502, natali101 lubią tę wiadomość
-
Mikado oby się rozkręciło chociaż u Ciebie trzymam kciuki!
U mnie już pomierzone, poważone, posłuchane, pielęgniarki zaczęły dziś o 5:30!! Teraz ja nie mogę zasnąć ale pocieszające do mnie, że żadna z sali nie urodziła, tylko im dzisiaj oxy podadzą. Teraz już chyba nawet nie próbuję zasnąć bo za niecałą godzinę będą budzić na liczenie ruchów albo KTG podepną.
Skarb też uwielbiam jak mi zje całego posta trzymam dzisiaj za Was kciuki bardzo, bardzo mocno!! Nikusia śliczna!!
Nymeria ja też nic kompletnie nie czytałam o mm. Za to tutaj w szpitalu czytałam o kp mam "kilka" broszurek a jak nie to mam Ciebie
Dostaliśmy wczoraj pierwszą "Niebieską Teczkę"
A ja podobnie jak Ona nabyłam się tylko zakwasów przez te schody
P.S. Z niecierpliwością czekam na swojego lekarza......Nymeria lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
nick nieaktualny
-
parasolka gratulacje!
Mikado kciuki za szybką akcje
Skarb na początku było trudno ale jakoś się przyzwyczaiłam. Np na śniadanie myśli, suszone owoce, świeży banan bez jogurtu i mleka. Kanapki bez sera itd. Jem warzywa, owoce, mięsko, zupy, węglowodany, ale też zaczynam jeść naleśniki, sałatki z tuńczykiem itp, rozszerzam dietę.
Uwaga, księżniczkę obudziłam przed polnoca do karmienia, o 3:30 wstała sama i kolejne karmienie dopiero przed 8- co skończyło się tym ze wszyscy wstaliśmy dopiero po 7
Prawie bym się wyspala gdyby nie bolacy ząb w końcu od 4 jestem na prochach. czemu tak się sypie? Muszę ogarnąć dzis dentystę. I opiekę dla dziewczynek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:06