X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie jestem dzielna skurcze co dwie minuty mnie wykanczaja. Miałam masaż szyjki zwijamy się z bólu a to dopiero dwa cm... Dostałam piłkę trochę lepiej skurcze na niej znoszę.. mówią że raczej dziś urodze..

Parasolka gratulacje!!!

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mikado- super wieści! Trzymam kciuki, żeby szybko poszło ;-)

ParasOlka- wielkie gratulacje!

Ja juz po śniadaniu, czekany na obchód :-) zobaczymy, co mi powiedzą, bo dziś termin porodu. Może jakieś badanko..

961lzbmh98495q9y.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parasolka gratuluje, jestem pewna ze Lilka wynagrodzi ci bole... Probuj rozkrecic laktacje tak jak dziewczyny radza, herbatki-laktator -napewno sie uda!

Mikado - boziu bedziesz miala dzis dzidziusia przy sobie!!! 3mam kciuki zeby akcja szla szybko do przodu!!

Rajska jak sniadanie ;)

Anet gdzie jestes?????
    Mala,Skarb, Nymeria , Ona... tylko wy ostatnio piszecie a gdzie reszta mamusiek rozpakowanych?

Skarb mozesz sprobowac olejek ze slodkich migdalow na ciemieniuche!

Powiem wam ze fajnie jest posiedziec w goracej kapieli, ale kurde wyjscie z wanny to juz zaawansowany areobik... :/

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień
    Mikado super, że coś się zaczęło, trzymam za Ciebie mega kciuki, mam nadzieje, że jednak dziś uda się urodzić
    Paolka daj znać jak po ozy, powodzenia kochana !
    Rajska doczekałaś terminu, może coś dziś będą działać? a przypomnij mi czemu ty w szpitalu jesteś? bo gdzieś mi umknęło
    Mała Czarna zdjęcie dziewczynek tak mnie rozczuliło, Nadia w tej sukieneczce- no cukiereczek
    Skarb, Ginger super, że Wasze maluszki tak szybko rosną, zazdro :)
    ja właściwie całą noc nie spałam (pierwszy raz w tej ciąży) raz, że pełnia a dwa, że męczyły mnie skurcze, ale były nieregularne, więc nie siałam paniki, teraz ćmi dół brzucha, ale skurcze ustały, więc czekam dalej :/
    Madalena a ty jak się dziś czujesz?jak te bóle? ustały coś?

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Parasolka wielkie gratulacje

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po obchodzie ale bez śniadania jeszcze. Nie wiem czemu ale nie ma mojego lekarza z resztą tylko dwóch było na obchodzie a normalnie jest z 5.
    Wkurwiam się tu tylko! Dzisiaj ani badania ginekologicznego ani USG. Najchętniej schowałabym się w jakimś kącie i zaczęła wyć.
    W dodatku jeszcze wszyscy tylko piszą, dzwonią, pytają i wkurwiają.

Paolka _25
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena, chyba pisałyśmy w jednym momencie, jestem jestem :) nie rodzę- niestety :( myślę, że możemy ustalić jakiś wspólny termin, widzę, że moje dzieciątko chętnie się dostosuje, bo mój termin jej nie odpowiada ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parasolka gratulacje, z każdym dniem będzie lepiej po tym cc, zdrówka dla was :-D

201511211678.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet chyba źle coś przeczytałaś, moje współlokatorki z sali dostaną oxy, nie ja.
    Ja tu chyba wszystkich zagryzę! Nerwy mi puszczają w dodatku chcąc się ogolić, zacięłam sobie skórę na brzuchy :-( :-(

Paolka _25
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parasolka gratulacje:) to się biedna nameczylas ale masz najpiękniejsza nagrodę za ten wysiłek;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na życzenie Magdaleny wrzucam swój brzuszek. Jest płaski ale strasznie wiotka skóra mam nadzieje ze jak zacznę ćwiczyć to się ujędrni

2w24eoo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:32

justa1234, monia35, Paolka_25, Galaretka, alus21, Shibuya, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, perelka89, Micia, MW26, Nymeria, lula.91, MadaLena30, Marietta, Aga_502 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie sytuacja następująca. Dziś badanie gin i Usg, bo ilość wód płodowych na dolnej granicy. Rano o 6:00 miałam ciśnienie 80/50 i lekarka na obchodzie powiedziała, że to nie jest normalne, że tak się waha. Dziś jeszcze na obserwacji i jak tak dalej pójdzie, to jutro cewnik i będą wywoływać.. Tak się, boję, że to cisnienie na pewno nie jest już 80/50 :-( z drugiej strony mam taką wielką chęć zobaczenia już mojej małej, że strach pozostaje gdzieś w tyle..

Anet trafiłam do szpitala z powodu wahania ciśnienia.

Dziewczyny, czy cewnikowanie boli? :-(

961lzbmh98495q9y.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska kciuki żeby szybko poszło i żebyś mogła już tulic swoją kruszynke;)

Rajska lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska jesli mowisz o zakladaniu balonika, to dla mnie bylo nieprxyjemne. Zreszta na sam koniec te badania ginekologiczne to masakra...

Gratuluje rozpakowanym, te w 2pakach juz chyba na palcach 1 reki mozna policzyc:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka aj coś źle zrozumiałam, a u Ciebie jakieś skurcze? albo ból brzucha czy nic? pewnie masz już dosć tych telefonów, smsów- nie dziwie się, ja chyba też bym zwariowała, na szczęście u mnie jak coś to dzwonią do męża i jego szlak trafia heh :)
    kurde cały czas odpada mi ten czop, ile tego jeszcze będzie? codziennie po trochu, a na dodatek dziś boli brzuch jak na @
    Hean a ty jak się czujesz? jak po zabiegu? wiadomo już coś, kiedy wychodzisz?
    jak Panda ?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado trzymam kciuki!

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, świetny (bądź co bądź) opis! Bardzo realistyczny, pokazuje ile kobieta musi się nacierpieć żeby urodzić dziecko. Przypomniał mi się mój poród, to też była masakra, chociaż wcale tak długo się nie męczyłam. Jestem strasznie dumna, że urodziłam naturalnie - my kobiety to jednak mega silne jesteśmy :)

A jak patrzę na moją córcie to dla niej bym zniosła wszystko :)

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka jak napisałaś ,ze mąż się popłakał to mi też świeczki w oczach stanęły.

I masz bez względną racje bardzo długo da się wytrzymać bez sny, ja dopiero zaczęłam być zmęczona nie wyspaniem w domu po 6 dniach w szpitalu( tam ma człowiek milion innych problemów )

Moja gwiazda dziś spała 20-2 a ja znowu od 24 chodziłam sprawdzać czy spi bo albo coś jęknął przez sen albo się kręcił, ach głupia ja a mogłam słodko spać :P

Właśnie dostał czkawki i się złości , no nic cyc w ruch.

• haen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ciezki porod...
    W ogole u mnie tez chcieli vacum uzyc, u Mici uzyli, u Ciebie tez, a wiecie ze ja w rzeczywistosci nie znam zadnej kobiety z porodem zabiegowym.

Co u mnie... No staram sie jakos dzien za dniem przezyc. W pt lub sb czeka mnie kolejny zabieg (eh). Slaba jestem, mezowi zaraz konczy sie tacierzynski, wiec wezmie opieke nad dzieckiem, potem nade mna prawdopodobnie czyli do pracy wroci w styczniu (takie sa plany). Troche nas to po kieszeni uderzy (moje 80 i jego 80% pensji), ale co zrobic.
    Dla mnie wariant optymisttyczny to wyjscie w okolicy mikolajek...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:16

Mala_Czarna_89, haen, biedroneczka1910, Ginger84, alus21, Galaretka, Nymeria, MadaLena30, justa1234, Micia, monia35, Aga_502 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ