Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadaLena30 wrote:Justa tez tak czuje ze to jednak grudzien bedzie... A maz dz dzis zrobil sobie wolne bo ubzdural sobie porod w efekcie czego tylko mnie denerwuje w domu
Kolo 16 jade na ktg... Ciekawe czy sie cos zapisze...
Trzymam jutro kciuki od rana, no chyba ze cos w nocy sie zadzieje -
Ostatnie listopadowe dzieci...
Justa daj znac jak juz Zosie powitasz na swiecie, a Ty Magda co po ktg i jakie decyzje zapadly.
Galaretka jak Twoj maz tp zrobil, ze nie mial jeszcze pampersowej kupy w rekach przez tyle czasu??!!
A mi packman sie wlaczyl: jem, jem i nie czuje uczucia sytosci...jak do tej pory dziubalam jedzenie i nie bylam glidna, tak teraz buzia moglaby mi sie nie zamykac.justa1234 lubi tę wiadomość
-
Ale stresujący dzień miałam... miałam być na zdjęcie szwów między 10 a 12, oczywiście mały mi nie dał (jeść, kupa, przebieranie bo się osikał, potem nie spał) , dotarłam po 12, a tam nie ma kolejki tylko jak doktor złapie kartę to ta osoba wchodzi... wyczytali mnie po 1,5h idę a jakaś babka, że ona tylko po zwolnienie, a doktor, że ją jeszcze zbada i kolejne 30 min ;/ w końcu weszłam o 14 i byłam tam 1 minutę .... wychodzę i dzwonię do męża czy śpi i słyszę w słuchawce płacz!!! więc 70km/h przez miasto karmić dziecko (po drodze dziad mi wyjechał z lidla nie patrząc, że jadę , potem chciałam wymusić pierwszeństwo na rowerzyście ale się nie udało i stałam na pasach jak pajac) ale dojechałam. Nakarmiłam i z powrotem na miasto do pracy załatwić macierzyński dostałam nawet prezent w pracy bon do smyka dla małego dojechałam do domu o 16 i stres zszedł dopiero jak obiad zjadłam
-
No to sie melduje.
Skurczy brak, szyjka ok 2 cm i zamknieta, zalecenie 3 s :sex sex sex ..., mierzyc cisnienie 3 x dziennie bo dzis o dziwo mialam 140/78 - ale to chyba z nerwow ze cisza na horyzoncie...
No i jesli jutro nie zalatwie sobie L4 od internisty to musze poinformowac pracodawce ze zaczynam macierzynski
-
Witajcie Kochane. Dawno mnie tutaj nie było, więc jestem kompletnie do tyłu czego bardzo żałuję
Gratuluję wszystkim mamusiom, które w ostatnich dniach urodziły i trzymam kciuki za Was dziewczyny, które jeszcze czekacie na swoje malutkie cuda
U nas generalnie w porządku. Dzisiaj Michaś strasznie marudny, ale to taki pierwszy dzień i mam nadzieję, że nie będą się powtarzać zbyt często.
Laktacja u mnie poległa... Wolę myśleć, że ona poległa niż mieć do siebie wieczne pretensje i obwiniać się o to, że nie mogę wykarmić własnego dziecka. Przeszliśmy na mm całkowicie i odpukać Mały ma się dobrze na mleczku Babydream. Ostatnio zaczął nam ulewać, ale zmieniliśmy butelkę i problem został wyeliminowany w 95% - na szczęście.
Ciągle uczymy się siebie. Czasami chce mi się nad nim płakać - jak dziś, gdy tyle płakał bez powodu. Choć gdy już się uspokoił, to zaczęłam płakać nad nim ze szczęścia, że po prostu go mam, że jest. Miłość jest bezgraniczna i dzięki właśnie tej miłości jesteśmy w stanie znieść wszystkie trudności w tych pierwszych tygodniach, a później miesiącach
Całuję Was wszystkie Kochane i mam nadzieję, że już niedługo będę w stanie się tutaj częściej pojawiać niż do tej pory od czasu porodu! MUAH!Nymeria, izulkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju co to będzie...mały zasnął przed 17 i spi ciągle a zawsze od 16 do 1819 to były jego godziny marudzenia, ciekawe jak się to na nocy odbije i na zasypianiu bo wątpie ,ze zaśnie o 20/21 jak wciaz spi.
Myślicie ,ze jak na co dzień używamy bepanthenu to można go stosować na zmiene z innym kremem? bo mam dwa zestawy pampersowe ,jeden w salonie na dzień drugi w sypialni na noc ,zeby nie taszczyć za sobą wszystkich akcesoriów i właśnie mały bepanthen się kończy i chciałam stosować na zmiane z linomagiem albo hippem ...można ? czy nie mieszac?
MadaLena ja Ci gwarantuję ,ze na święta na pewno będziecie w trójeczkę
Olcia nie ma czasu, Cebulka i Rozmarzona zaginęły , Aga wiem ,ze jest bo liste uzupełnia a tak ciszaaaaa jak makiem zasiał.
A dziewczyny czytam info o ksiązkach z lidla i tam gwiazdka i tekst "z akcji wyłączone są : napoje alkoholowe w tym piwa, wyroby tytoniowe, produkty lecznicze,preparaty do początkowego żywienia niemowląt oraz przedmioty służące do karmienia piersią"
bo przecież wiadomo ,ze kupująć ww. rzeczy 50 zł płaci się od ręki ale dziwne połączenie używkowe hehe
Haen tak właśnie mąż kupy nie obsługuje ale za to wczoraj uczył młodego budowy kończyny górnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:40
-
biedroneczka1910 wrote:MadaLena a mówił Ci kiedy masz się zgłosić do szpitala jakby dalej nic się nie działo?
Za dwa dni ( sroda ) kolejne ktg, jesli do tyg po terminie nie bedzie akcji, klada do szpitala. -
Kurcze mam wrażenie że mam za malo pokarmu...maly czasami co godzine chce cyca, wiec wnioskuje ze sie nie najada...dzis nakarmilam go z jednej piersi a z drugiej sciagnelam 50ml, wiec to chyba malo jak dla 3tyg malucha?
Pije femaltiker 2x dziennie i po karmieniu jeszcze 10min ciagne z tej samej piersi laktatorem (nie za kazdym razem bo czasem czasu brak)
Nymeria cos jeszcze poradzisz?
Moze powinnam dawac obie piersi na jedno karmienie? -
Dawaj tyle ile potrzebuje, jak chce jesc co godzina to dawaj to jest karmienie na zadanie, jak konczysz a dalej szuka cyca to drugi wtedy fabryka wyprodukuje tyle ile potrzeba
Przybiera na wadze?? i czy rzeczywiscie cały czas ssie efektywnie, bo moze ciumkać chce, a wcale nie je, słyszysz ze przełyka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:43
-
nick nieaktualny
-
U mnie kąpanie i karmienie. W ogóle to Mateusz mi je max 20 min i odpada od cyca kompletnie najedzony, w życiu nie weźmie już później i idzie spać na około 3h. A jak odpada od cyca to buzia cała w mleku i ustka ma takie mleczne słodziak
perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Nymeria, hahahah ale się uśmiałam ale skąd ja to znam - Julka odpada od cyca w takim błogim stanie, lekko uśmiechnięta (kącik ust sam mimowolnie jej się unosi), cała buzia w mleku i jeszcze jej bokiem z ust potrafi wyciec odrobinę
Mam ochotę ją wycałować wtedy na maksa od stóp do głów
EDIT: nadal mam problem z ogarnięciem czy karmić jednym czy dwoma cyckamiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:28
Nymeria lubi tę wiadomość
-
Ja karmię jednym, bo jak Mateusz skończy jeść czasem nawet po 10-15 min to nie weźmie więcej, nawet żeby czkawkę załatwić szybciej. I leży bidulek i czka. W czwartek będzie położna już nie mogę się doczekać jak przyjdzie i zważy jak on mi przyrasta.
Dziś teraz ostatnie łyki też mi ulał z buźki, nie zdążył przełknąć i już smacznie śpi -
Moja też usypia przy jednym cycku i nie wiem czy wtedy ją odkładać czy dawać drugiego.
Bo jest kwestia tego typu, że jak ją biorę do odbicia to dostaje czkwaki albo się trochę rozbudzi to weźmie drugiego cyca, tylko nie wiem czy to dobrze, czy jak usypia przy pierwszym to nie dawać jej drugiego tylko odkładać do łóżeczka i tyle...
ostatnio przybrała 350 gram w tydzień, za 1,5 tygodnia następna wizyta dopiero, ciekawa jestem jak dalej będzie, bo nie chcę żeby przybierała za dużo