X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dzieki sa inf :)
    Jejku jaka sliczna jest Helenka i od razu taka bujnq czupryna-meczyla Cie zgaga w ciazy-potwierdza sie ta teoria?

Bylismy na spacerze, dostalam przyplywu sil i przeszlismy spory kawalek, a nasza psina szczesliwa bo dawno nie bylismy wszyscy razem i dla mnie byla to wielka radosc. Porozmawialam z mezem o swoich porodowych rozsterkach i juz mi lepiej, a po powrocie wkoncu pstryknelismy pare ciazowych fotek :)
    No to co bede jutro rodzic czy nie?

haen, moremi, Zorro lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie:) wroze porod w grudniu:)
    W koncu Hanki maja swoj charakterek i listopad bylby zbyt passe:)

Ps. Helenko niech no matka Rajska i matka Haen dojda do siebie, to wybierzemy sie na spacer do naszego okolicznego parku:)

Paolka milczy, wiec mam nadzieje, ze jest tak zajeta swoim dzieckiem, ktore wreszcie postanowilo przyjsc na swiat (lub lekarze tak zdecydowali:P), ze nie miala okazji dac nam jeszcze znac.

MadaLena30, Rajska lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 a co u Ciebie? Cos sie dzieje? Bo rozumiem ze jeszcze w dwupaku jestes?

justa1234 lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen polubilam pod warunkiem ze bedzie to max 1/2 grudnia ;)

Myslicie ze jak jutro pojde na ktg to moga zostawic mnie w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:57

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie chyba przyjmuja bardziej po teerminie, ale to w sumie zalezy od przypadku co wyjdzie w badaniach itd. i czy gdzies beda miec wolne miejsce. A do ktorego szpitala idziesz? Inflancka?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Rajska dzieki sa inf :)
    Jejku jaka sliczna jest Helenka i od razu taka bujnq czupryna-meczyla Cie zgaga w ciazy-potwierdza sie ta teoria?

Bylismy na spacerze, dostalam przyplywu sil i przeszlismy spory kawalek, a nasza psina szczesliwa bo dawno nie bylismy wszyscy razem i dla mnie byla to wielka radosc. Porozmawialam z mezem o swoich porodowych rozsterkach i juz mi lepiej, a po powrocie wkoncu pstryknelismy pare ciazowych fotek :)
    No to co bede jutro rodzic czy nie?

Odpowiem, bo u mnie ta teoria się w ogóle nie sprawdziła ;) Zgagi nie miałam nigdy w życiu, a moja dziewczynka ma czarne włoski :)

MadaLena30, moremi lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Odpowiem, bo u mnie ta teoria się w ogóle nie sprawdziła ;) Zgagi nie miałam nigdy w życiu, a moja dziewczynka ma czarne włoski :)

Ja na koniec miałam straszna , w ostatnim tygodniu zainwestowałam w rennie i co młody praktycznie łysy. :D

MadaLena30, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ja na koniec miałam straszna , w ostatnim tygodniu zainwestowałam w rennie i co młody praktycznie łysy. :D

Po porodzie otworzylam szuflade z lekami i patrze sie Rennie i sie zastanawiam, po kij nam Rennie, czy to maz go potrzebowal czy o co chodzi...:D
    Zapomnialam, ze sama go uzywalam, takze z trybu w ciazy na tryb jestem mama, kobieta przestawia sie automatycznie:)

moremi, Galaretka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena- mialam zgage i to okropną.

Haen i dziewczyny po CC- tez miałyście takie telepania na wieczór po znieczuleniu? Ja się czuję jakbym miała ze 40st gorączki, a położne mówią, że temp. ok :-(

961lzbmh98495q9y.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska masz wiadomosc na priv :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam, bałam się że chora jestem. Generalnie zwalalam te telepania na znieczulenie, nerwy, hormony. Teraz w domu jeszcze czasem mi się zdarzy.

201511211678.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, aż zapytalam męża czy udział w porodzie był taki straszny. Odpowiedź? Cyt. "Gdybym nie wziął kanapek, to byłby horror" ;-)

Naprawdę nie ma co się bać. Dla naszych facetów to też piękne przeżycie, ale i dzięki niemu pozwala zrozumieć jak trudny jest ten cud narodzin.
    Gdyby nie to pewnie nie mialabym z jego strony aż takiej pomocy. Poza tym mam wrażenie, że jeszcze bardziej się kochamy.

MadaLena30, Galaretka, haen, biedroneczka1910, Micia, Shibuya, olimama lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska mna od razu po cc sie nie sugeruj:)

Ja od poczatku zle sie czulam ( a i samo cc wyjatkowo zle znioslam czytajac Wasze relacje czy rozmawiajac z kobietami), takze u mnie cos nie tak poszlo. Dodatkowo ja njgdy nie goraczkuje (no b.rzadko), co tez jest slabe bo organizm nie wysyla znaku, ze walczy z infekcja.

Ale przede wszystkim jestem glodna... O maj gad, od ilus tygodni nie zaznalam tego uczucia, a juz szczegolnie w nocy. Poniewaz jestem sama w pokoju zrobilam "biala smierc" dla zebow: wypilam sobie soczek i przegryzlam paluszkami slonymi. Musze szybko usnac dalej, zeby oszukac zoladek:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Justa1234 a co u Ciebie? Cos sie dzieje? Bo rozumiem ze jeszcze w dwupaku jestes?
    Tak kochana jestem w dwupaku :-) ale od piątku leżę w szpitalu bo miałam już termin i mój chkop wpadł w panikę że może coś mnie w nocy dopaść i on woli żebym była pod stałą opieką ;-) przyjęli mnie na oddział tylko dlatego że ciąża z ivf i to byk wyjątek a tak jeśli nie ma żadnych objawowo rodzenia to przyjmują dopiero tydzień po terminie. Od piątku mam dwa razy dziennie ktg i zero skurczy a wczoraj na wieczór linia od skurczy była prosta jak od linijki. Dziś kazali mi być naczczo bo być może że zrobią cc,no ale narazie cierpliwie czekam na obchód ;-) powiem Ci ze ja miałam mocne parcie na poród sn no ale teraz to powiem szczerze że już mi obojętnie aby tylko ujrzeć moja kochana zdrowiusią Zosieńkę <3 <3
    A ty jak się wogóle czujesz?

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitajs moja tez charczy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie, a też miałam takie telepania i w szpitalu i jeszcze kilka dni w domu. Także to nie jest od znieczulenia, tylko jak mi to lekarz powiedział organizm wraca do siebie po porodzie i hormony się stabilizują. Teraz już nie mam takich akcji :)

U mnie noc przespana, Julka budziła się o 1:30, potem o 6 i koło 9:30 także rewelacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:24

haen, alus21, izulkaa lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja jestem w domu i w dwupaku. Od jakiegos czasu lekko unieruchomiona z powodu bolu plecow/biodla, ale od 2 dni jest ok. Pozatym zero jakis oznak no lekkie spiecia brzuszka... dzis jade na ktg ale tydz. Temu linia byla prosta a szyjka 2cm, wiec nie spodziewam sie wiele, bardziej obawiam sie ze mnie zostawia i bede musiala tam czekac na akcje... w moich snach jechalam na porodowke nad ranem co do dnia tyg. To bez znaczenia... :)
    Powodzenia Ci zycze i pisz co u Ciebie - w koncu nie jestem sama ;)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Jeremi skończył miesiąc a przy okazji buziaki na miesiąc dla Nadii i Marcela :)

co u nas po miesiącu...hmmm już nie chodzę do południa w piżamie , jem śniadania albo przynajmniej zdążę w spokoju wypić inkę ;) jesteśmy na samym cycu.
    Przez miesiąc Mały wciąż na pampersach 1 chociaż z okazji urodzin chciałam przejść na 2 ale wtedy kupa plecami wychodzi.
    Od kiedy skończył 4 tyg marudzi , mam wrażenie ,ze dla zasady bo jak tylko odstawiliśmy mm skończyły się problemy tfu tfu tfu z brzuszkiem.
    Przez miesiąc mój mąż nie zmienił pampersa z kupą a pierwszego ( tak z resztą jak babcia) założył odwrotnie rzepami z przodu...jejc jak oni to robią nie wiem.
    Przez miesiąc nikt mi nie wierzy ,że moje dziecko już od urodzenia podrywa głowę a teraz ma zapędy na przekręcanie ! o zgrozo.
    Przez miesiac też nauczyłam się na pamięć jego ciała , wiem co dziennie która krostka na buzi jest nowa , rozpoznajemy płacz i miny.
    Przez miesiac tak się przyzwyczailiśmy ,że aż to smutne ale nie wiem jak to było z nim w brzuszku a jak to było bez niego.
    Przez cały ostatni miesiąc chodzę zmęczona a jednocześnie pełna energii.

Przez ostatni tydzień mąż mi wypomina ,ze już go nie kocham tak bardzo jak kiedyś i czasami mam wrażenie ,ze jak mały wisi na cycku to stary chce drugiego :D

Przez miesiąc cieszę sie też ,ze mam Was bo ludzie już nie chcą słuchać o dziecku ani żali ani radości( poza moją mamą której muszę wysyłam milion zdjec dziennie)

A tak z innej beczki to dzwonilam dziś do domu dziecka z okolicy ktorej pochodzi mój mąż bo chcieliśmy im paczkę wysłać świąteczną i co dowiedziałam się ,ze tam nie ma małych dzieci tylko od 12 lat w górę i ,że jak chcemy coś kupić to nie mydło i szampon bo to mają tylko mniej ekstra coś czego nie mogą sami kupić uf ciesze sie ,ze zadzwoniłam bo dostali by karton słodyczy i bajek na dvd :D

A i u nas noc 20-24.20 , 4-7 szaleństwo ale wcześniej nie spal od 16 do 20 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:07

Shibuya, biedroneczka1910, Nymeria, MadaLena30, alus21, haen, Mala_Czarna_89, lula.91 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jutro będą rozpakowywać apartamentowiec Zosieńki <3 ordynator zadecydował o cc no chyba że coś mnie złapie w nocy to już inna sprawa ;-) no ale na tą chwilę rano będę miała cc, więc w sumie nasze dzieciaczki będą z grudnia ;-)

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, lula.91, moodliszka lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa tez tak czuje ze to jednak grudzien bedzie... A maz dz dzis zrobil sobie wolne bo ubzdural sobie porod w efekcie czego tylko mnie denerwuje w domu ;)
    Kolo 16 jade na ktg... Ciekawe czy sie cos zapisze...
    Trzymam jutro kciuki od rana, no chyba ze cos w nocy sie zadzieje ;)

justa1234, moodliszka lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ