X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dzieki sa inf :)
    Jejku jaka sliczna jest Helenka i od razu taka bujnq czupryna-meczyla Cie zgaga w ciazy-potwierdza sie ta teoria?

Bylismy na spacerze, dostalam przyplywu sil i przeszlismy spory kawalek, a nasza psina szczesliwa bo dawno nie bylismy wszyscy razem i dla mnie byla to wielka radosc. Porozmawialam z mezem o swoich porodowych rozsterkach i juz mi lepiej, a po powrocie wkoncu pstryknelismy pare ciazowych fotek :)
    No to co bede jutro rodzic czy nie?

haen, moremi, Zorro lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie:) wroze porod w grudniu:)
    W koncu Hanki maja swoj charakterek i listopad bylby zbyt passe:)

Ps. Helenko niech no matka Rajska i matka Haen dojda do siebie, to wybierzemy sie na spacer do naszego okolicznego parku:)

Paolka milczy, wiec mam nadzieje, ze jest tak zajeta swoim dzieckiem, ktore wreszcie postanowilo przyjsc na swiat (lub lekarze tak zdecydowali:P), ze nie miala okazji dac nam jeszcze znac.

MadaLena30, Rajska lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 a co u Ciebie? Cos sie dzieje? Bo rozumiem ze jeszcze w dwupaku jestes?

justa1234 lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen polubilam pod warunkiem ze bedzie to max 1/2 grudnia ;)

Myslicie ze jak jutro pojde na ktg to moga zostawic mnie w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:57

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie chyba przyjmuja bardziej po teerminie, ale to w sumie zalezy od przypadku co wyjdzie w badaniach itd. i czy gdzies beda miec wolne miejsce. A do ktorego szpitala idziesz? Inflancka?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Rajska dzieki sa inf :)
    Jejku jaka sliczna jest Helenka i od razu taka bujnq czupryna-meczyla Cie zgaga w ciazy-potwierdza sie ta teoria?

Bylismy na spacerze, dostalam przyplywu sil i przeszlismy spory kawalek, a nasza psina szczesliwa bo dawno nie bylismy wszyscy razem i dla mnie byla to wielka radosc. Porozmawialam z mezem o swoich porodowych rozsterkach i juz mi lepiej, a po powrocie wkoncu pstryknelismy pare ciazowych fotek :)
    No to co bede jutro rodzic czy nie?

Odpowiem, bo u mnie ta teoria się w ogóle nie sprawdziła ;) Zgagi nie miałam nigdy w życiu, a moja dziewczynka ma czarne włoski :)

MadaLena30, moremi lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Odpowiem, bo u mnie ta teoria się w ogóle nie sprawdziła ;) Zgagi nie miałam nigdy w życiu, a moja dziewczynka ma czarne włoski :)

Ja na koniec miałam straszna , w ostatnim tygodniu zainwestowałam w rennie i co młody praktycznie łysy. :D

MadaLena30, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ja na koniec miałam straszna , w ostatnim tygodniu zainwestowałam w rennie i co młody praktycznie łysy. :D

Po porodzie otworzylam szuflade z lekami i patrze sie Rennie i sie zastanawiam, po kij nam Rennie, czy to maz go potrzebowal czy o co chodzi...:D
    Zapomnialam, ze sama go uzywalam, takze z trybu w ciazy na tryb jestem mama, kobieta przestawia sie automatycznie:)

moremi, Galaretka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena- mialam zgage i to okropną.

Haen i dziewczyny po CC- tez miałyście takie telepania na wieczór po znieczuleniu? Ja się czuję jakbym miała ze 40st gorączki, a położne mówią, że temp. ok :-(

961lzbmh98495q9y.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska masz wiadomosc na priv :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam, bałam się że chora jestem. Generalnie zwalalam te telepania na znieczulenie, nerwy, hormony. Teraz w domu jeszcze czasem mi się zdarzy.

201511211678.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, aż zapytalam męża czy udział w porodzie był taki straszny. Odpowiedź? Cyt. "Gdybym nie wziął kanapek, to byłby horror" ;-)

Naprawdę nie ma co się bać. Dla naszych facetów to też piękne przeżycie, ale i dzięki niemu pozwala zrozumieć jak trudny jest ten cud narodzin.
    Gdyby nie to pewnie nie mialabym z jego strony aż takiej pomocy. Poza tym mam wrażenie, że jeszcze bardziej się kochamy.

MadaLena30, Galaretka, haen, biedroneczka1910, Micia, Shibuya, olimama lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska mna od razu po cc sie nie sugeruj:)

Ja od poczatku zle sie czulam ( a i samo cc wyjatkowo zle znioslam czytajac Wasze relacje czy rozmawiajac z kobietami), takze u mnie cos nie tak poszlo. Dodatkowo ja njgdy nie goraczkuje (no b.rzadko), co tez jest slabe bo organizm nie wysyla znaku, ze walczy z infekcja.

Ale przede wszystkim jestem glodna... O maj gad, od ilus tygodni nie zaznalam tego uczucia, a juz szczegolnie w nocy. Poniewaz jestem sama w pokoju zrobilam "biala smierc" dla zebow: wypilam sobie soczek i przegryzlam paluszkami slonymi. Musze szybko usnac dalej, zeby oszukac zoladek:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Justa1234 a co u Ciebie? Cos sie dzieje? Bo rozumiem ze jeszcze w dwupaku jestes?
    Tak kochana jestem w dwupaku :-) ale od piątku leżę w szpitalu bo miałam już termin i mój chkop wpadł w panikę że może coś mnie w nocy dopaść i on woli żebym była pod stałą opieką ;-) przyjęli mnie na oddział tylko dlatego że ciąża z ivf i to byk wyjątek a tak jeśli nie ma żadnych objawowo rodzenia to przyjmują dopiero tydzień po terminie. Od piątku mam dwa razy dziennie ktg i zero skurczy a wczoraj na wieczór linia od skurczy była prosta jak od linijki. Dziś kazali mi być naczczo bo być może że zrobią cc,no ale narazie cierpliwie czekam na obchód ;-) powiem Ci ze ja miałam mocne parcie na poród sn no ale teraz to powiem szczerze że już mi obojętnie aby tylko ujrzeć moja kochana zdrowiusią Zosieńkę <3 <3
    A ty jak się wogóle czujesz?

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitajs moja tez charczy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie, a też miałam takie telepania i w szpitalu i jeszcze kilka dni w domu. Także to nie jest od znieczulenia, tylko jak mi to lekarz powiedział organizm wraca do siebie po porodzie i hormony się stabilizują. Teraz już nie mam takich akcji :)

U mnie noc przespana, Julka budziła się o 1:30, potem o 6 i koło 9:30 także rewelacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:24

haen, alus21, izulkaa lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja jestem w domu i w dwupaku. Od jakiegos czasu lekko unieruchomiona z powodu bolu plecow/biodla, ale od 2 dni jest ok. Pozatym zero jakis oznak no lekkie spiecia brzuszka... dzis jade na ktg ale tydz. Temu linia byla prosta a szyjka 2cm, wiec nie spodziewam sie wiele, bardziej obawiam sie ze mnie zostawia i bede musiala tam czekac na akcje... w moich snach jechalam na porodowke nad ranem co do dnia tyg. To bez znaczenia... :)
    Powodzenia Ci zycze i pisz co u Ciebie - w koncu nie jestem sama ;)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Jeremi skończył miesiąc a przy okazji buziaki na miesiąc dla Nadii i Marcela :)

co u nas po miesiącu...hmmm już nie chodzę do południa w piżamie , jem śniadania albo przynajmniej zdążę w spokoju wypić inkę ;) jesteśmy na samym cycu.
    Przez miesiąc Mały wciąż na pampersach 1 chociaż z okazji urodzin chciałam przejść na 2 ale wtedy kupa plecami wychodzi.
    Od kiedy skończył 4 tyg marudzi , mam wrażenie ,ze dla zasady bo jak tylko odstawiliśmy mm skończyły się problemy tfu tfu tfu z brzuszkiem.
    Przez miesiąc mój mąż nie zmienił pampersa z kupą a pierwszego ( tak z resztą jak babcia) założył odwrotnie rzepami z przodu...jejc jak oni to robią nie wiem.
    Przez miesiąc nikt mi nie wierzy ,że moje dziecko już od urodzenia podrywa głowę a teraz ma zapędy na przekręcanie ! o zgrozo.
    Przez miesiac też nauczyłam się na pamięć jego ciała , wiem co dziennie która krostka na buzi jest nowa , rozpoznajemy płacz i miny.
    Przez miesiac tak się przyzwyczailiśmy ,że aż to smutne ale nie wiem jak to było z nim w brzuszku a jak to było bez niego.
    Przez cały ostatni miesiąc chodzę zmęczona a jednocześnie pełna energii.

Przez ostatni tydzień mąż mi wypomina ,ze już go nie kocham tak bardzo jak kiedyś i czasami mam wrażenie ,ze jak mały wisi na cycku to stary chce drugiego :D

Przez miesiąc cieszę sie też ,ze mam Was bo ludzie już nie chcą słuchać o dziecku ani żali ani radości( poza moją mamą której muszę wysyłam milion zdjec dziennie)

A tak z innej beczki to dzwonilam dziś do domu dziecka z okolicy ktorej pochodzi mój mąż bo chcieliśmy im paczkę wysłać świąteczną i co dowiedziałam się ,ze tam nie ma małych dzieci tylko od 12 lat w górę i ,że jak chcemy coś kupić to nie mydło i szampon bo to mają tylko mniej ekstra coś czego nie mogą sami kupić uf ciesze sie ,ze zadzwoniłam bo dostali by karton słodyczy i bajek na dvd :D

A i u nas noc 20-24.20 , 4-7 szaleństwo ale wcześniej nie spal od 16 do 20 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:07

Shibuya, biedroneczka1910, Nymeria, MadaLena30, alus21, haen, Mala_Czarna_89, lula.91 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jutro będą rozpakowywać apartamentowiec Zosieńki <3 ordynator zadecydował o cc no chyba że coś mnie złapie w nocy to już inna sprawa ;-) no ale na tą chwilę rano będę miała cc, więc w sumie nasze dzieciaczki będą z grudnia ;-)

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, lula.91, moodliszka lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa tez tak czuje ze to jednak grudzien bedzie... A maz dz dzis zrobil sobie wolne bo ubzdural sobie porod w efekcie czego tylko mnie denerwuje w domu ;)
    Kolo 16 jade na ktg... Ciekawe czy sie cos zapisze...
    Trzymam jutro kciuki od rana, no chyba ze cos w nocy sie zadzieje ;)

justa1234, moodliszka lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ