X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest tak samo aktywny jak w brzuchu. cisza całymi dniami ale harce wieczorem od 22 co najmniej do 2-3..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean dopiero doczytałam,ze jestes w szpitalu i dlaczego ,bardzo mi przykro,ściskam Ciebie mocno ! Panda ma dzielna mamusie teraz najwazniejsze byś doszła do siebie byś mogła zajac sie swoim małym skarbem,szybkiego powrotu do zdrowia,dziś zdrowaska za Ciebie poleci :-*

Magdalena jedz jedz czekoladę, bo zaraz bedziesz mogła tylko ja powąchać ;-) nie będę Ciebie pocieszać ,bo to nie pomoże ,a wiem jakie wkurzające jest to czekanie by w koncu coś sie zaczęło dziać ! Trzymam kciuki by był to jednak listopad ;-)

Skarb ah tak to jest jak sie mieszka w małym miasteczku, jak kolwiek byś nie zrobiła to i tak by miejscowe plotkary to obgadaly i odpowiednio skomentowały także mniej je głęboko w d.... Takich ludzi boli innych szczęście i radość ...

Rajska gratulacje <3

MadaLena30, Rajska, moremi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dostalam stresa...
    Ciezko mi uwierzyc ze to juz tuz tuz...
    Do tego obejrzalam sobie porody ( nie wiem po co) i zestresowalam sie jeszcze bardziej do tego zryczalam sie jak bobr i teraz sobie mysle czy ja chce zeby moj maz byl i to widzial... sama juz nie wiem. Nie chce byc sama ale z drugiej strony ...
    Mieszanka wybuchowa - hormony + emocje!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie, żeby męża nie było. Sam jego widok działał na mnie kojąco. Dodatkowo mnie wachlował cały czas i dodawał otuchy. I nawet jak błagałam go żeby mi pomógł a on mi odpowiadał "nie mogę Ci pomóc kochanie, jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, dasz radę." - to mi pomagał jego głos i wsparcie. Sama bym tam chyba się zapłakała na śmierć :P

moremi, MadaLena30 lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez sie wachalam czy maz ma być czy nie i powiem tak na dzien dzisiejszy nie wyobrażam sobie by go ze mna nie było przy porodzie;-)

moremi, MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska wrote:
    Hej Dziewczynki!

Standardowo napisze, że w tym momencie Was raczej nie nadtobię- sorry :-(

Chciałam Wam napisać, że u mnie już "po". Helenka urodziła się wczoraj o 6:48 przez CC. Ma 3800g i dostała 10ptk. Poród ciężki, zwłaszcza że po oxytocynie męczyłam się 12,5h. W międzyczasie dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe 2x i to przedłużyło pewnie akcję. Mimo tego, że rozwarcie miałam pełne, mała nie chciała wstawić się odpowiednio w kanał rodny. Od 4:45 próbowałam ją urodzić z bólami partymi. O 6:30 zapadła decyzja o CC, bo tetno małej też spadało i widać było, że jest zmęczona. Zgodziłam się, bo już naprawdę myslalam, że skonam :-( O 6:48 mi ją wyciągnęli. Jest cudna ;-) Rana po cesarce ciągnie i cała macica z resztą też. Sama sobie się dziwię, że wstałam z łóżka już po 10h od CC. Wiedziałam, że mam dla kogo..

Opiszę Wam to wszystko pewnie jak wrócę do domu.

U mnie też o 6:30 zdecydowali o cc a o o 6:52 wyciągnęli małego, 4 minuty później niż Twoje :p

Shibuya, też tak mam że mi się dziecko zakrztusza i boję się że się udusi.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny - jk cos zawsze moze wyjsc z sali ;)

Rajska wyslalam ci zaproszenie priv - przyjmiesz>??

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niech maz bedzie:) najwyzej wyjdzie, ale uwazam ze oprocz aspektu wsparcia itd. niech ma swiadomosc jaki to trud i bol dla kobiety

izulkaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie oglądaj tych porodów ! Ja zawsze ryczalam jak to oglądałam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszcie mnie,zd niedługo sie unormuje i moja corka będzie spać w nocy chocisz po 4godz ciągiem..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Pocieszcie mnie,zd niedługo sie unormuje i moja corka będzie spać w nocy chocisz po 4godz ciągiem..
    oczywiście :D....

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że u mnie cała akcja skończyła się cc, to mąż mi towarzyszył podczas "normalnej" części i też sobie nie wyobrazam, żebym była sama. Pomagał mi się bujać, trzymał za rękę, czy podawał cukierki jak położna nie widziała ;-)
    Magdalena, nie zazdroszcze sytuacji z bratową. Moja była i obecna bratowa też strzelają fochy i ch.j wie o co biega. Nie ma się czym przejmować. A czekoladę wcinaj w każdych ilościach :-D mi teraz bardzo się chce czekolady. Aż skręca w żołądku. Chyba idę upiec sobie biszkoptow :-)

haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluch tez jakby chrapią momentami? Nosek zaczęłam czyścić 2 razy dziennie i odciagam gruszka,na pluckach tez mu nic nie zalega bo ogólnie oddech ma czysty a jednak coś tak mi charczy momentami ,może to normalne?tylko ja jestem przewrażliwiona ?;-)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny wasze porady, slowo otuchy i kciuki - naprawde wiele to znaczy dla mnie!!

Izulka masz racje nie bede ogladac - bez sensu!

Ja sie zdrzemnelam po pysnym obiadku i deserku a maz poszedl do kosciola - widze jak go nosi - biedaczek!

Idziemy teraz na spacer z psiakiem, moze dam rade wyjsc za ogrodzenie :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest smutno w szpitalu... Mąż tyle co poszedł ja mam jeszcze godzinę do karmienia więc zanim młody się obudzi to się chyba zdrzemne.. pani doktor powiedziała ze nosek dużo lepszy i jeśli z uszami będzie dobrze to o 15 jutro wypis.. oby bo dostaje depresji w tym szpitalnym łóżku...
    A jeszcze mam nadal pokarmu i ciężko mi sobie poradzić bo mój syn to śpioch o łaskawie je co dwie godziny po 15 minut Max..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to "chrząkanie" maluszków jest jak najbardziej normalne :-)

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za gratulacje ;-)

MadaLena i Shibuya- przyjęłam zaproszenia.

U mnie cienko z pokarmem. Dziś leci druga doba, a u mnie nadal siary po kropelce. Karmię ją najpierw Cyc, pozniej mleko mm, pozniej laktator. Na razie walczymy, zwłaszcza, że laktator od dziś.
    Dostaje dożylnie ketanol i jakoś faktycznie pomaga. Czuję różnicę, bo przynajmniej udaje mi się samej podnieść z łóżka. Mała chyba dostaje żółtaczki, albo przynajmniej tak mi się wydaje. Ehh ciężkie te początki.

MadaLena- info dla Ciebie. Opieka w tym szpitalu naprawdę na wysokim poziomie. Na patologii ciąży były położne po prostu miłe. Na sali przedporodowej trafiła mi się starsza położna i myslalam, że będzie starszna, a była do rany przyłóż, na porodowej położna też mi pomagała, bardzo, zespół na CC bardzo wyrozumiały, od anestezjologów do lekarza, który mnie ciął i pań zakładających opatrunek, dużo ze mną rozmawiali i tłumaczyli, na pooperacyjnej- cudna kobieta. Non stop zajmowała się mną i małą, myła mnie, ranę, aplikowała leki, zmieniała podkłady, przystawiała mi Helenkę- na prawdę kobieta anioł, na bloku noworodkowym w sumie najsłabiej, są położne milsze i mniej, ale nie ma tragedii.

Uff.. Sorry za długi opis ;-)

MadaLena30, moremi lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Mała Kruszynka :-)

oj1ouh.jpg

Shibuya, haen, monia35, perelka89, MadaLena30, justa1234, Galaretka, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Nymeria, lula.91, moremi, mikado, Marta1986, Zorro, Micia, Ginger84, MW26, olimama, Aga_502 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie włoski!!! Śliczna :) Gratulacje jeszcze raz :)

A u nas się zaczynają kolki, nie mam już sił a to dopiero początek. Odbiera mi to całą radość z tej małej kruszynki..

km5s8ribzosjb8kh.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wlochate rajskie dziecko:)

Rajska, mikado, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ