X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest tak samo aktywny jak w brzuchu. cisza całymi dniami ale harce wieczorem od 22 co najmniej do 2-3..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean dopiero doczytałam,ze jestes w szpitalu i dlaczego ,bardzo mi przykro,ściskam Ciebie mocno ! Panda ma dzielna mamusie teraz najwazniejsze byś doszła do siebie byś mogła zajac sie swoim małym skarbem,szybkiego powrotu do zdrowia,dziś zdrowaska za Ciebie poleci :-*

Magdalena jedz jedz czekoladę, bo zaraz bedziesz mogła tylko ja powąchać ;-) nie będę Ciebie pocieszać ,bo to nie pomoże ,a wiem jakie wkurzające jest to czekanie by w koncu coś sie zaczęło dziać ! Trzymam kciuki by był to jednak listopad ;-)

Skarb ah tak to jest jak sie mieszka w małym miasteczku, jak kolwiek byś nie zrobiła to i tak by miejscowe plotkary to obgadaly i odpowiednio skomentowały także mniej je głęboko w d.... Takich ludzi boli innych szczęście i radość ...

Rajska gratulacje <3

MadaLena30, Rajska, moremi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dostalam stresa...
    Ciezko mi uwierzyc ze to juz tuz tuz...
    Do tego obejrzalam sobie porody ( nie wiem po co) i zestresowalam sie jeszcze bardziej do tego zryczalam sie jak bobr i teraz sobie mysle czy ja chce zeby moj maz byl i to widzial... sama juz nie wiem. Nie chce byc sama ale z drugiej strony ...
    Mieszanka wybuchowa - hormony + emocje!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie, żeby męża nie było. Sam jego widok działał na mnie kojąco. Dodatkowo mnie wachlował cały czas i dodawał otuchy. I nawet jak błagałam go żeby mi pomógł a on mi odpowiadał "nie mogę Ci pomóc kochanie, jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, dasz radę." - to mi pomagał jego głos i wsparcie. Sama bym tam chyba się zapłakała na śmierć :P

moremi, MadaLena30 lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez sie wachalam czy maz ma być czy nie i powiem tak na dzien dzisiejszy nie wyobrażam sobie by go ze mna nie było przy porodzie;-)

moremi, MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska wrote:
    Hej Dziewczynki!

Standardowo napisze, że w tym momencie Was raczej nie nadtobię- sorry :-(

Chciałam Wam napisać, że u mnie już "po". Helenka urodziła się wczoraj o 6:48 przez CC. Ma 3800g i dostała 10ptk. Poród ciężki, zwłaszcza że po oxytocynie męczyłam się 12,5h. W międzyczasie dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe 2x i to przedłużyło pewnie akcję. Mimo tego, że rozwarcie miałam pełne, mała nie chciała wstawić się odpowiednio w kanał rodny. Od 4:45 próbowałam ją urodzić z bólami partymi. O 6:30 zapadła decyzja o CC, bo tetno małej też spadało i widać było, że jest zmęczona. Zgodziłam się, bo już naprawdę myslalam, że skonam :-( O 6:48 mi ją wyciągnęli. Jest cudna ;-) Rana po cesarce ciągnie i cała macica z resztą też. Sama sobie się dziwię, że wstałam z łóżka już po 10h od CC. Wiedziałam, że mam dla kogo..

Opiszę Wam to wszystko pewnie jak wrócę do domu.

U mnie też o 6:30 zdecydowali o cc a o o 6:52 wyciągnęli małego, 4 minuty później niż Twoje :p

Shibuya, też tak mam że mi się dziecko zakrztusza i boję się że się udusi.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny - jk cos zawsze moze wyjsc z sali ;)

Rajska wyslalam ci zaproszenie priv - przyjmiesz>??

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niech maz bedzie:) najwyzej wyjdzie, ale uwazam ze oprocz aspektu wsparcia itd. niech ma swiadomosc jaki to trud i bol dla kobiety

izulkaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie oglądaj tych porodów ! Ja zawsze ryczalam jak to oglądałam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszcie mnie,zd niedługo sie unormuje i moja corka będzie spać w nocy chocisz po 4godz ciągiem..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Pocieszcie mnie,zd niedługo sie unormuje i moja corka będzie spać w nocy chocisz po 4godz ciągiem..
    oczywiście :D....

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że u mnie cała akcja skończyła się cc, to mąż mi towarzyszył podczas "normalnej" części i też sobie nie wyobrazam, żebym była sama. Pomagał mi się bujać, trzymał za rękę, czy podawał cukierki jak położna nie widziała ;-)
    Magdalena, nie zazdroszcze sytuacji z bratową. Moja była i obecna bratowa też strzelają fochy i ch.j wie o co biega. Nie ma się czym przejmować. A czekoladę wcinaj w każdych ilościach :-D mi teraz bardzo się chce czekolady. Aż skręca w żołądku. Chyba idę upiec sobie biszkoptow :-)

haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluch tez jakby chrapią momentami? Nosek zaczęłam czyścić 2 razy dziennie i odciagam gruszka,na pluckach tez mu nic nie zalega bo ogólnie oddech ma czysty a jednak coś tak mi charczy momentami ,może to normalne?tylko ja jestem przewrażliwiona ?;-)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny wasze porady, slowo otuchy i kciuki - naprawde wiele to znaczy dla mnie!!

Izulka masz racje nie bede ogladac - bez sensu!

Ja sie zdrzemnelam po pysnym obiadku i deserku a maz poszedl do kosciola - widze jak go nosi - biedaczek!

Idziemy teraz na spacer z psiakiem, moze dam rade wyjsc za ogrodzenie :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest smutno w szpitalu... Mąż tyle co poszedł ja mam jeszcze godzinę do karmienia więc zanim młody się obudzi to się chyba zdrzemne.. pani doktor powiedziała ze nosek dużo lepszy i jeśli z uszami będzie dobrze to o 15 jutro wypis.. oby bo dostaje depresji w tym szpitalnym łóżku...
    A jeszcze mam nadal pokarmu i ciężko mi sobie poradzić bo mój syn to śpioch o łaskawie je co dwie godziny po 15 minut Max..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to "chrząkanie" maluszków jest jak najbardziej normalne :-)

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za gratulacje ;-)

MadaLena i Shibuya- przyjęłam zaproszenia.

U mnie cienko z pokarmem. Dziś leci druga doba, a u mnie nadal siary po kropelce. Karmię ją najpierw Cyc, pozniej mleko mm, pozniej laktator. Na razie walczymy, zwłaszcza, że laktator od dziś.
    Dostaje dożylnie ketanol i jakoś faktycznie pomaga. Czuję różnicę, bo przynajmniej udaje mi się samej podnieść z łóżka. Mała chyba dostaje żółtaczki, albo przynajmniej tak mi się wydaje. Ehh ciężkie te początki.

MadaLena- info dla Ciebie. Opieka w tym szpitalu naprawdę na wysokim poziomie. Na patologii ciąży były położne po prostu miłe. Na sali przedporodowej trafiła mi się starsza położna i myslalam, że będzie starszna, a była do rany przyłóż, na porodowej położna też mi pomagała, bardzo, zespół na CC bardzo wyrozumiały, od anestezjologów do lekarza, który mnie ciął i pań zakładających opatrunek, dużo ze mną rozmawiali i tłumaczyli, na pooperacyjnej- cudna kobieta. Non stop zajmowała się mną i małą, myła mnie, ranę, aplikowała leki, zmieniała podkłady, przystawiała mi Helenkę- na prawdę kobieta anioł, na bloku noworodkowym w sumie najsłabiej, są położne milsze i mniej, ale nie ma tragedii.

Uff.. Sorry za długi opis ;-)

MadaLena30, moremi lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Mała Kruszynka :-)

oj1ouh.jpg

Shibuya, haen, monia35, perelka89, MadaLena30, justa1234, Galaretka, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Nymeria, lula.91, moremi, mikado, Marta1986, Zorro, Micia, Ginger84, MW26, olimama, Aga_502 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie włoski!!! Śliczna :) Gratulacje jeszcze raz :)

A u nas się zaczynają kolki, nie mam już sił a to dopiero początek. Odbiera mi to całą radość z tej małej kruszynki..

km5s8ribzosjb8kh.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wlochate rajskie dziecko:)

Rajska, mikado, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ