Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Haen co za paranoja, ok rozumiem ze macierzynski nie mozna przerwac L4, ale ze maz nie moze wziac opieki? To co dziecko samo ma zostac.. no ale to wlasnie nasza polityka/przepisy itd.
Ja trafilam na ludzka lekarke dostalam L4 do 7.12 a jak cos to 7 mam przyjsc ponownie ( oby nie!) Wiec sa jeszcze dobrzy ludzie...
Galaretka az ciezko mi uwierzyc ze twoja gin nie dala ci zwolnienia ani razu!!
Rajska juz czytamBeebs lubi tę wiadomość
-
Galaretka wrote:Haen ale chodzi mi o ubezpieczenie ,zebys dostała hajs za każda dobę w szpitalu. Jakies pzu czy inne cholerstwo.
Ja się z mężem ubezpieczylismy grupowo w pracy jak zaszlam w ciaze bo z racji tego " wypadku" tez placa.
A mam, tyle ze dostane kase ze urodzenie dziecka, za pobyt przy cc nie, ale czy za ten czas teraz, to musialabym sie zorientowac (ja mam Avive akurat).
Magda fajnie, ze dostalas to l4, jeden problem mniej i wyzsza pensja:)MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Haen sprawdz to ubezpieczenie, ja mam w Warcie i dostaje za urodzenie i za pobyt w szpitalu powyzej ( i tu nie pamietam dokladnie ilu) ilus dni albo 3 albo 5, nawet jesli to jest pobyt zwiazany z porodem. Wiec w Twoim przypadku jak najbardziej mozesz dostac "odszkodowanie"
Zawsze to dodatkowe pieniadze, ktorych teraz mamy mniej!
-
nick nieaktualnyHmmm też muszę poczytać bo w sumie byłam w szpitalu od 28 do 3 tyle ,ze ostatnie 2 dni jako osoba towarzysząca Jeremiego
Hean też doczytaj, bo Tobie jak nikomu innemu się te pieniądze należą!
A jak nie to się zbiorą listopadowe mamuśki i będziemy protestować ! ( szczególnie ja z Magdą jedna urodziła w październiku druga w grudniu )
maż w sobote robił zakupy...mamy 3 rodzaje ciaste, 3 sera zótego , piwo i wode chyba muszę mu zacząć robić kartki na zakupy ;/MadaLena30, olimama lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ja nawet o tym ubezpieczeniu zapomnialam, tzn.ze za urodzenie dziecka to tak, ale moja hospitalizacja juz nie.
Poki co ciesze sie, bo udalo mi sie na nfz zapisac na usg bioderek, co prawda bedzie miala niecale 7 tygodni, a w wypisie zeby kontrola byla 4-6, ale mam nadzieje ze te kila dni nie zrobi roznicy.
Jeszcze musze zapisac na kontrole sluchu, w grudniu mialy ruszyc zapisy na styczen i nikt nie odbiera:/ -
Witam się
Mamuśki ja po wizycie u ortopedy i jest wszystko w porządku !!! Moje małe słoneczko ma zdrowe kostki Dostałam wytyczne jak brać małego na ręce, ile razy na brzuszku dziennie ma leżeć i ile masażyków mu robić I mam takie pieluchy do rozszerzania bioderek profilaktycznie
Wszystkie wizyty u lekarzy i szczepienia mam już pozapisywane.Anulaa, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie kobietki spieszę z radosna nowiną że dziś o godz 9.10 przez cc przyszła na świat nasza córcia Zosia waży 3720 g i ma 56 cm jest idealna ma mega dużo włosów pięknie ssie cyculka
Rajska, Shibuya, perelka89, mikado, MadaLena30, Mala_Czarna_89, lula.91, haen, biedroneczka1910, skarb15, Nymeria, Kitaja, Sajgonara, MW26, monia35, olimama, Aga_502 lubią tę wiadomość
-
Justa Gratulaje. Zosienka to prawdziwy kudlaczek
Ja dalej siedze grzecznie w domku z corcia....
Moze jeszcze ujawni sie jakas listopadoweczka i bedziemy sobie dopingowac??
Dzis moja Hanula jakas pobudzona, do tego odczuwam bolesci w podbrzuszu, maz pojechal do rodzicow, ale dzis wraca..
A mi sie serio juz nudzi!
Ubranka poprane wyprasowane ulozone rzeczy wszystkie wyparzone lozeczko zostawiam mezowi do przygotowania przed powrotem ze szpitala. Torby spakowane ( a tak sie wszyscy bali ze nie zdaze).
Mieszkanie nowe to i nie bede generalnych porzadkow robic bo nie ma jeszcze takiej potrzeby.
Mamusie powiedzcie mi jedna rzecz. Otoz wstawilam lozeczko do sypialni i mam na nim organizer, na potrzebne rzeczy noca przy zmienie pieluszki itd oraz przewijak. Ale zastanawiam sie jak to w praktyce sie sprawdza. Wiem ze niektore z was organizowaly to w ten sposob. Ocenicie z perspektywy czasu?
Ale tu cisza ... niedlugo sama ze soba bede pisacjusta1234 lubi tę wiadomość
-
Hejooo!
Justa gratuluję
takiej przerwy w forum to ja jeszcze nie miałam. Ale mąz kupił mi nowy telefon na którym belly się zawiesza (cwaniak), mimo to czytam was przy cycu, a dziś jestem na kompie to i jestem tu na chwilkę
U nas IDEALNIE. Jestem zadowolona, spełniona, uśmiechnięta. Mam energię i jeszcze nie zdarzyło mi się płakać po porodzie (no dobra raz, jak nas nie chcieli do domu wypuścić ze szpitala ).
Powinnam wam podziękować, bo uświadomiłyście mi, że robię dużo (mimo, że zawsze wydawało mi się, że za mało).
Laurcia mniej zazdrosna
A Nadia? ho, ho, kiedy przeleciał pierwszy miesiąc jej życia?
Nie to dziecko które urodziłam. Dłużej nie śpi. Uśmiecha się widząc mnie, męża i Laurkę (szczególnie Laurkę!). Wodzi za nami wzrokiem. Opowiada
Skupia wzrok na karuzeli, zabawkach przy bujaczku, nasłuchuje melodyjek. Lubi kąpiel, przytulanki, piosenki, towarzystwo, spacery, nawet przebieranie się. Zaczęła ładnie jeść=ładnie przybiera na wadze
Mocno trzyma główkę do góry i przekręca się łobuziara z brzuszka na plecki.
Toleruje to co jadam, a jadam coraz więcej.
Ubranka już na niej nie wiszą
Zaczynam się wyrabiać, choć dzień kończę coraz później.
Jestem na etapie organizowania prezentów dla wszystkich dzieciaków w rodzinie i dziadków uffff.
Rana praktycznie nie boli, sutki na początku karmienia bolą nadal (jesteśmy na samym kp).
Mam ochotę się wylaszczyć, chodzę w spódniczkach i sukienkach, a gdy wychodzimy, to mąż pyta, czy idę na randkę. Nasze życie we dwoje umarło; nie ma czasu, bo trzeba poświęcić czas dzieciakom- malutka wiadomo, Laura obniżyła mi się w nauce, więc intensywnie się podciągamy, pies musi się wybiegać. Rollercoaster
Jestem w 7 niebie, tylko martwi mnie, że czas tak ucieka.
Pozdrawiamy ciepło!!!!!!MadaLena30, haen, Zorro, alus21, Nymeria, Kitaja, Sajgonara, Galaretka, justa1234, Molcia lubią tę wiadomość
-
madzia ja nie mam organizera przy lozku ale mam szafke ze wszystkimi akcesoriami. u mnie wyglada to tak ze przez caly dzien zmieniam pieluszke wlasnie na przewijaku majac wszystko pod reka a w nocy u nas na lozku zeby nie przenosic Nadii ciagle.
tak, tak spimy jednak razem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:57
alus21 lubi tę wiadomość
-
Ja w organizerze trzymam pieluchy zeby byly pod reka, a reszte akcesoriów w koszyku ns komodzie
-
Dziewczyny, gratulacje dla nowo rozpakowanych
Ja tez nie mam organizera. Kupilam dwa koszyczki- w jednym mam kosmetyki i niezbędne rzeczy,a w drugim pampersy
Dzis moj synuś przestaje być noworodkiem Ale ten czas leci! Mam juz w domu niemowlaczka
Młody śpi, a ja zrobiłam obiad(!). Mąż będzie miał niespodziankę,bo ostatnio tylko on nam gotował. Czekam aż wróci i będzie w szoku
Haen, jak tam?MadaLena30, justa1234 lubią tę wiadomość
Synuś
-
No wlasnie ja mam organizer z tego wzgledu ze nie zmieszcze komody Malutkiej ktora stoi w drugim pokoju. I dlatego zastanawiam sie czy ten organizer jest wygodny, no i nie wiem gdzie postawie np. przegotowana wode/rumianek zeby tym przemywac pupcie....
A moze juz z nudow wymyslam za bardzo i rozkladam wszystko na czynniki pierwsze
Zorro maz bedzie napewno zadowolony!!
Moj sie nastawil na porod w dniu wczorajszym i mam obiad z glowy na 3 dni eheheh -
Justa gratulacje!!!! Śliczne, czarne włoski:)
MadaLena ja urodziłam dokładnie w 40tc i 3 d. i u mnie nic nie wskazywało że urodzę - zaczęło się nagle - także trzymam kciuki by zaczęło się nagle i szybko i bezpiecznie przyszło na świat Twoje Maleństwo:)MadaLena30, justa1234 lubią tę wiadomość