Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
skarb15 wrote:Witam kochane :*
Za bardzo nie pisze i przyznam szczerze ze jeszcze nie nadrobilam was , bo od wczoraj mam takie mdlosci ze wytrzymac sie nie danic zjesc nie moge a jak juz cos wepchne to nie wiem jak powiedziec jak sie czuje
strasznie jednym slowem . Ja nawet czuje cos co jest w zamknietym opakowania smierdza mi jablka i tak dalej :o
Co do dzisiejszego dnia nie lepiej strasznie mi nie dobrze myslalam ze do domu nie dojade . Bylam na pobraniu krwi i oddaniu moczu , jak mi krew pobrala jak by nie moje kolerzanki to ja nie wiem .
Wszystko mnie boli po tym miescie . A co do piersi bola straszelnie . teraz leze i odpoczywam po tym.
A cos z przyjemniejszych rzeczy to kupilam sobie kurtke bardzo fajna , ze sciagaczami ze jak mi brzuszek urosnie tak fest to sie w nia zmieszcze jestem zadowolona -
Marta1986: duphaston 2 razy dziennie
maia1991: jakie my jestesmy dzielnemnie boli ramnie teraz wystarczy mnie bardziej dotknac teraz to mam siniaka i mnie boli:
A jak by tak swoich mezulkow wyslac na pobranie krwi hehe ja caly czas kuta jestem on wcaleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:23
-
Mandi :) wrote:Izzy od którego tygodnia można sprawdzać tętno i czy nie jest to szkodliwe?
Niby producent pisze, że od 12tc ale myślę, że i wcześniej dałoby radę. Ja nie chciałam wcześniej, żeby się nie stresować za bardzo gdybym nie znalazła. Z dużym dystansem trzeba do tego urządzenia podchodzić, bo nie zawsze tak szybko się ten puls znajdzie.
maia1991 lubi tę wiadomość
-
Kurcze mi juz głupio lekarzowi zawracać głowę, bo ja mam nawracające infekcje bakteryjne i ciągle coś mnie łapie, ostatnio na posiewie nic nie wyszło a kilka dni później znowu szczypanie. Do tego atakują mnie bakterie, które są naturalne dla flory bakteryjnej kobiety!
ehh
Nie kuście tym detektorem aaaaaa! Kupię i potem będzie dramat jak nic nie usłyszę!Nie nie nie nie!
-
I ja sie zastanawiam nad tym detektorem chociaz boje sie,ze jak nie udaloby mi sie znalesc to odrazu bylaby panika i stresCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Miu95: nawet sie nie krepuj i pytaj ! takie infekcje trzeba leczyc bo sa nie bezpieczne :*
Ja oddawalm mocz i pobierali mi krew i tam z tego powychodzi co i jak bo jak. przed tem mialam takie badania to bylo pare tego co tam badali. -
Ja co do tych rzeczy to nigdy nie mialam problemu ani przed ciaza w pierwszej ciazy po ciazy bylo idealnie teraz jak moj wroci i jak bd mogla to z checia
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Ps. co do serduszkowania w ciąży, znalazłam coś takiego:
Pierwszy trymestr - dozwolona jest prawie każda pozycja, jednak należy szczególnie uważać, by partner nie przygniatał Twojego brzucha. Należy unikać pozycji z głęboką penetracją członka; powinno to być bardziej płytkie, przedsionkowe czucie siebie wzajemnie.
Drugi trymestr - należy unikać tych pozycji, które wymagają od kobiety leżenia na plecach (aż do rozwiązania), ponieważ powiększająca się, ciężarna macica uciska wówczas na naczynia, aortę i żyłę główną dolną, co utrudnia powrót krwi do serca i może przyczynić się do odczuwania dyskomfortu, a w skrajnych sytuacjach do omdleń. Ze względu na zawarte w nasieniu prostaglandyny lepiej współżyć z prezerwatywą. Kobieta nie powinna też dążyć do osiągania pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się rytmicznymi skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży.
Trzeci trymestr - głównym problemem jest zmniejszona mobilność partnerki spowodowana wzrostem wagi i dość dużym brzuchem. Najbardziej dogodne pozycje to leżenie bokiem (mężczyzna przodem do pleców partnerki), kobieta na górze lub większość pozycji tylnych. Głęboka penetracja mogłaby uszkodzić przekrwioną pod koniec ciąży szyjkę macicy, powodując nawet jej krwawienie. Po 36. tygodniu ciąży współżycie jest zalecane, aby wyindukować skurcze macicy, które lepiej przygotują szyjkę do porodu. Wtedy można też kochać się bez prezerwatywy, bo prostaglandyny zawarte w nasieniu służą do zmiękczenia i lepszego przygotowania szyjki do porodu. -
skarb15 wrote:Marta1986: duphaston 2 razy dziennie
maia1991: jakie my jestesmy dzielnemnie boli ramnie teraz wystarczy mnie bardziej dotknac teraz to mam siniaka i mnie boli:
A jak by tak swoich mezulkow wyslac na pobranie krwi hehe ja caly czas kuta jestem on wcale
Może to od tabletek ci się nasilają mdłości..ja na szczęście biorę dowcipnie
Ale jak wezmę nospę to też fuuj w buzi..