X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Celine ja bylam u lekarza rowno w 11tyg i powiedział zr jeszcze za mały na te badania, zeby wykonać za dwa tygodnie:)

i tak normalna wizyta mi wypadała więc wolę iść teraz i później jeszcze raz w razie czego:) bo te pobolewania macicy mnie mimo wszystko niepokoją

jeszcze migreny mi wróciły... wcześniej brałam tryptany ale w ciąży nie można :(

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Miu95 za info. Pierwsza ciąża szybko się zakończyła u mnie :(. Mój mówi, że i tak mam duże to po co mają mi rosnąć, hm :P. Może moje też rosną powoli i tego po prostu nie czuję i nie widzę póki co. Staram się czymś zająć, żeby tyle o tym nie myśleć. Bynajmniej brzuch czuje i zaczynam widzieć różnicę, czasem krzyż pobolewa i mdłości się utrzymują więc powinno być ok :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia w mojej pierwszej ciąży brodawki wcale nie sciemnialy i nie powiększyły się a dzidzia na 10pkt. Teraz są nabrzmiałe chyba kazda ciąża inna.

Miałam badanie ginekologiczne. Ordynator mi mówi ze może jutro wyjdę. Wczoraj gin inny ze za tydzień. Moze. Nie wiem czy się cieszyć czy bać. Ciągle leżałam nawet siedzieć mi nie pozwolili. A dziś mam powolutku chodzić. Ja juz nic nie rozumiem :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam gorzej dziewczyny bo u mnie zero objawów od 5 dni piersi nabrzmiale nie bolą brodawki dalej ciemno brązowe, sikam często,głowa boli nic poza tym czuje się świetnie.Tylko dół brzucha boli i trochę brzuszek juz widać. Dziś Umówiłam się do ginekologa nie swojego bo jestem u rodziców i musiałam iść do innego a swoją wizytę mam 5 maja dopiero.
    Boje się trochę, ale wiem,że na tym etapie objawy u niektórych ustępują i potem znów wracają. Każda ciąża jest inna i w każdym wieku przebiega inaczej :-)

• Micia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna widocznie tak jest każda ciąża inna. Najważniejsze, że z dzidzią ok. Lekarze to do siebie mają jeden mówi tak a drugi inaczej. Skoro powiedzieli, że masz powolutku chodzić to chcą sprawdzić, czy nie będziesz plamić i wszystko jest ok. Jak będzie dobrze pewnie Cię wypuszczą, niech przed wyjściem zrobią Tobie USG jeszcze. Jak ja byłam w szpitalu to przed wypisem wybłagałam o kontrolne USG by wyjść spokojna ze szpitala ;).

Mandi a w którym tygodniu ciąży jesteś? No ja właśnie też nie mam objawów ze strony piersi ale skoro czujemy brzuszek to powinno być ok. Będzie dobrze :).

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 i 1 d(11tc) oby wszystko było dobrze bo ja się zalamie :-( wiecie nawet ten poranny wilczy głód który miałam już mi zniknął nie mam go od 4 dni na prawdę się martwię każdy mówi,że panikuje,ale wolę panikować sprawdzić czy wszystko dobrze :-( juz się popłakałam nie wytrzymam do 18

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi spokojnie, pamiętaj że organizm też się przyzwyczaja do pewnych objawów i odczuwasz je słabiej. Adrenalina czy nerwy też mogą powodować, że skupiasz myśli na czymś innym. Teraz nie ma co się stresować, bo to dopiero może zaszkodzić. A nie brak objawów :). Znajoma przeszła ciążę tak, że gdyby nie rosnący brzuch to by nie wiedziała, że jest w ciąży ;) (oczywiście poza brakiem @).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wariuje po prostu nigdy nie przeżywałam takiego stresu jak teraz w ciąży :-( zawsze myślałam, że zajdzie się w ciążę i człowiek niczym się nie martwi typu poronienie czy obumarcie płodu a jednak :-(:-(

• Micia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo po ostatnich przeżyciach, ale nie będę latać codziennie do lekarza na USG, bo co ma być to i tak będzie. Brzuch się powiększa to najważniejsze pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość co oczywiście nie jest proste. Mandi będzie dobrze ja mam wizytę dopiero 8 maja, Ty za to już dziś idziesz, więc po będziesz spokojniejsza. MUSI BYĆ DOBRZE :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:05

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś bo czuję,że jest coś nie tak a ogólnie powinnam pójść 5 maja dopiero :-(

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo :) NAdrobiłam Was czasochłonne :P

My się poznaliśmy na Sympatii :P po miesiącu 1 spotkanie za niecały kolejny pojechaliśmy na wspólne wakacje nad morze. Parą jesteśmy od 1 spotkania, co wydawać by sie mogło absurdalne. Ale to najlepsza spontaniczna decyzja podyktowana sercem :) Niebawem 3 rocznica ślubu i 7 jako para :)

U mnie na USG lekarz też powiedział by za miesiąc podejrzeć dzidzię czy ma ok wymiary do badania prenatalnego. Także mu ufam :)

Ona_89', ewulek lubią tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie może czy usg co dwa tygodnie może być szkodliwe? :-(

haen lubi tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze! Ja też się martwię czasami i zastanawiam czy jest ok, bo ostatnie usg i badanie było trzy tygodnie temu. USG za tydzień. Byłam przed chwilą u położnej żeby zostawić papierki i powiem Wam, że czasami mnie denerwuje, wydaje się taka wredna i złośliwa, ale jak się do człowieka uśmiechnie i powie, że jest wszystko dobrze to od razu jakiś taki spokój na człowieka zstępuje. :D Tak było też na wizycie jak lekarz mówił o możliwych komplikacjach, a ona się uśmiechnęła i powiedziała, że wcale nie musi tak być. Poza tym była babeczka, która ma termin za tydzień i robili jej ktg. Cudo słyszeć to bicie serca nawet nie swojego dziecka.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi Twój stres będzie bardziej szkodliwy, więc jeśli ma Ci to przynieść ulgę i spokój to idź i podglądaj. ;)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi, nie jest szkodliwe :) USG mamy tyle razy ile trzeba i ile razy uważa lekarz że powinno się odbyć

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi polubilam Twoj post przez przypadek, ale generalnie czuje sie paychicznie tak jak ty. Ja tez juz nie mam objawow, czasami poczuje brzuch tylko...
    I glowa mnie dzis boli z niewyspania (nie spalam z 1.5 h w nocy) i pewnie nerwow.
    Odnosnie czestego usg jak w kilku miejscach czytalam, ze jest nieszkodliwe

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest nieszkodliwe ale ja ostatnio byłam w piątek i było ok. Więc jakbym miała znowu iść w tym tygodniu to chyba byłaby przesada nie wspominając o kasie. Mam nadzieję, że moje piersi niedługo dadzą znać o sobie i będę spokojniejsza, a jak nie to czekam na powiększanie się brzucha to też dobry znak ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze pójść sprawdzić bo mi to spokoju nie da! :-(
    Haen a w którym tygodniu jesteś? :-)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi myle Cie caly czas z Mala Czarna... Ja jestem po dwoch stratach i wiele razy i w tej ciazy rowniez wiele razy nachodzily mnie czarne mysli,a najgorsze bylo dla mnie to,ze nie moge tutaj pojsc do gin kiedy chce by sprawdzic czy z dzidzia jest ok,dzis mysle ze moze i dobrze bo jakbym miala taka mozliwosc to chyba,co drugi dzien byla bym na usg.Raz mam intensywne objawy a pozniej jest objawy troszke ustepuja,tlumacze to sobie tym,ze moj organizm pomalutku przyzwyczaja sie do tej burzy hormonow.Dziewczyny musimy myslec pozytywnie,bo nasze maluszki czuja jak ich mamy sie denerwuja!!! Dzis ogladalam sie przed lustrem i moje piersi wygladaja bardzo zylascie, pelno na nich zyl... I brzusio urosl :-) i jestem przeszczesliwa bo juz w srode bede w domu upiiii....

Micia, Mandi :) lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli wchodzimy w ten etap kiedy dolegliwości powinny słabnąc.

Ja właśnie wróciłam z izby przyjęć zakaźnej, na szczęście tokso przeszłam wcześniej.. uff jaka ulga.. aż mi niedobrze :P Wizyta w poradni chorób zakaźnych w poniedziałek, za 4 tyg powtórne badania. Uff... :)

olcia88, Molcia, Miu95, Nuffeq, Nala85 lubią tę wiadomość

vhyHp2.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ