X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po wizycie babel sie wiercil i skakal jak na trapolinie gin pokazala mi jego ucho bo bylo widac a ja w smiech ze uszy po tacie beda hehe pokazala mi raczki nozki narzady ktore bylo widac ogolnie smiala sie bo jak malenstwo sie przestalo ruszac to mnie na brzuchu ruszala a babel za glowe sie zlapal a ona co juz takie klopoty masz hehe maluch duzo ssal kciuk i bardzo dobrze sie rozwija a i najwazniejsze sluchalysmy serduszka i bylam mega zadowolona tak ladnie bilo wzrost podany w mm ma 57.4mm a plci nie znam bo pokazywala mi i szczerze nie widac za dobrze niestety ;-) byla przedemna mloda dziewczyna z 16 gora 17lat i wyszla z gabinetu miala 3zdj z usg i widac na nich ze byla w ciazy 9tc gora bo babel duzy byl dziewczyny ona byla w takim szoku wystraszona ze stala przy drzwiach w poczekalni z 2min patrzyla na nas tak dziko i wyszla nawet na nast wizyte sie nie zapisala my z siostra na sb i mowie ta mlodziez najpierw hula a potem sie boja jak juz ciaza jest ale to juz za pozno na cokolwiek

Izzy, Micia, Mala_Czarna_89, Molcia, Marta1986, ewulek, Miu95, moremi lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    Agnike, jaka śliczna dziewczynka :)))) nie mogę siędoczekać moich prenatalnych badań

Witajcie, podczytuję Was ale ciężko mi nadrabiać tyle skrobiecie :)
    U nas wszystko ok, żadnych objawów poza pęczniejącym brzuchem i apetytem średnim. Czekam na prenatalne 5 maja i staram sięcieszyć ty stanem póki brzuch aż tak nie ciąży :P

To fakt dopiero testy robiłyśmy a tu już prawie I trymestr za nami :)
    Ja tez 5 maja ma badania :-)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna, nie mierzyła mi GS :(
    Znowu się denerwuje, że na odwal się wczoraj to usg było..

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy spokojnie bo aż poszłam zobaczyć wszystkie zdjęcia mojego gina i też nigdy nie mierzył, tylko w szpitalu więc na wypisie mam. I to jest srednica pecherzyka, więc nie takie ważne chyba ;)

Mnie dziś energia roznosi. Umyłabym okna. Ale nie będę marudzić, biorę się za hennę

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:17

klz920mm8wuzprdr.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj odzyskałam trochę sił i sprzątałam od rana zamiast się do pracy szykować.

Mała_Czarna ja jestem tak zeschizowana po wczorajszym usg, że chyba pojadę jeszcze do mojego gina na wizytę jutro.. Nawet nóg wczoraj nie widziałam a na zdjęciu nie widać. Chciałabym być tylko pewna, że na tym etapie moje dziecko jest zdrowe..

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełka a wierzysz że chyba nie? Już pisałam, że w tej ciąży drżę o wszystko, też ost schizowałam, że moje dziecko nie ma rączek bo na zdjęciu nie było widać. I wyobrażałam sobie noworodka bez rąk, to jest chore (!!!)
    A od kiedy wyszłam ze szpitala to po prostu jestem spokojna. Czuję, że On tam jest :) I nie chcę sprawdzać co chwilę i chodzić jak na szpilkach przed każdą wizytą, którą chciałabym jak najczęściej. Już nie chcę. Chcę spokojnej ciąży, jak za pierwszym razem. Nastawienie mam dobre, nie piję, nie palę, baa teraz to prawie tylko odpoczywam. Jem zdrowo, łykam witaminy i urodzę zdrowego syna, o ! :)

Micia, olcia88, perelka89, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że wcinam się Wam w wątek ale mam pytanie do monia30...
    Widziałam że miałaś bardzo małe przyrosty hcg a teraz masz zdrową ciążę :-) Dla mnie to jest niewiarygodny cud który bardzo bym chciała żeby był też moim udziałem...jest kiepsko bo beta u mnie wygląda tak:
    12dpo - beta 43,50
    15dpo - beta 105,00
    18dpo - beta 137,50
    Jestem załamana dzisiejszym wynikiem :-(
    Daj mi proszę znać kiedy to u Ciebie ruszyło i czy badania robiłaś w tym samym laboratorium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:53

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w 1ciazy schizowalam i czesto kezalam na oddziale bo bylo zagrozenie ciazy i w szpitalu wyklady w tej ciazy jestem spokojna ciesze sie ta ciaza a dzis bylam taka dumna ze mam tak zywe dziecko tak fajne ze az teraz jak patrze na zdj to sie ciesze kocham tego malucha i czekam na ruchy ktore wystapia za dwa do 3tyg <3

Izzy lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś pocztą przyszedł bio-Oil :-) polecam wszystkim tylko lepiej zamówić z internetu ja za 200ml zapłaciłam tylko 50 zł :-)

olcia88 lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy dzidzia faktycznie jest zgarbiona, widać na zdjęciu. U mnie na jednej wizycie też powiedziała, że widać, że zgarbione. Pomiary są przeróżne. Na IP za pierwszym razem usłyszałam 19mm i 22mm po tygodniu ( kiedy rosną conajmniej 1 mm dziennie) usłyszałam że tylko 25mm obydwa a wczoraj że 36 mm i chyba 34 czy coś bo wyszło, że 1 ma identycznie jak om 10t5d a drugi 10t2 dni. Zgłupieć idzie ale przecież logiczne jest, że idealnie nie zmierzą.

Wasze dzidzie takie duże, boję się, że moje nie osiągną tych 5 mm aby coś było widać na prenatalnych... będzie to 12t3d.

też czytałam b.dobre opinie o oliwce z rossmana na wizażu w kwc.

Parka...ehhh... zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe, limit szczęścia został wyczerpany... Zawsze marzył mi się starszy braciszek a potem młodsza siostrzyczka. Teraz nastawiam się na chłopców, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi taka myśl, że bardzo pragę mieć minaturkę siebie, córunia to córunia, zawsze przy mamie. Taka mała słodka blondyneczka... mam zdjęcia z mamą jak mam roczek, gdzie mamy takie same ubrania na sobie, mama szyła :)

Jeśli będzie 2 chłopaków to za jakiś czas chciałabym spróbować... ale jak wyjdzie trzeci chłopak ? Tylu facetów w domu, to zamieniłabym się w totalną kurę domową, zaczeli by dojrzewać i na jedzenie by nie starczało ;) Czasem jak oglądam rodzinkę.pl to jestem przerażona ile ona ma roboty, to się chyba dzieje tylko w serialu, że oni sobie tak brudzą, mąką rzucają itd.

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzięki <3 Jak mnie pocieszacie to od razu mi lepiej :P

Oliwkę z rossmana używam na zmianę z taką w żelu. Ale ta pierwsza jest taka lejąca i to mnie wkurza, ale za to lepiej się wchłania.

A co do płci.. przy pierwszej ciąży to jeszcze tak nie przeżywamy ale przy drugiej to już chyba bardziej ma się jakieś oczekiwania. Np. jak u mnie będzie chłopak to następną chciałabym dziewuchę :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia żeby ci się dwie kobietki nie przydarzyły :D
    Rzeczywiście córcia to taka mamusiowa kopia, moja nawet wygląda jak ja w jej wieku i ma podobny charakter, nawet na nią mówią "mała Ania" ;) moja najlepsza przyjaciółka <3
    co do rodzinki.pl to znów moja podobnymi tekstami i argumentami nas traktuje- nasz błąd, bo od początku ją uczyliśmy, że nawet jak się na coś nie zgadzamy, to jeśli ma dobre argumenty to może negocjować i stała się w tym mistrzem świata.

A co do wieku ciąży to mi kolejny doktor wyliczył wg usg, że ciąża jest starsza od @ o 2 dni. Tzn. że jutro zaczyna się 13 tydzień. I to miał być koniec zagrożenia, heh paradoksalnie dopiero teraz muszę leżeć. Ale pocieszam się, że z dzidzią jest ok, tylko domek musimy mu trochę podreperować :)

Mam brwi!! jejku inna twarz, mój mnie nie pozna..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała podoba mi się, że zaczęłaś mówić synek. Moim zdaniem przyciąga się to myślami. To ja zacznę od dziś mówić, że mam parkę w brzuchu. Moja mama cały czas tak do mnie mówi a ona jest niezłą czarownicą, czasem wiedźmą. Jak się okaże, że nam się nie potwierdziło to przecież nic takiego, płakać nie będziemy nie? A powiem Ci, że nawet przez sekundę nie pomyślałam o 2 dziewczynach. Ale to przez to, że niby tak idealnie współzyliśmy w owulację. Ale nigdy nic nie wiadomo :)

Ps: no to wiemy, że masz na imię Ania ;)

A kiedy masz prenatalne, albo jakąś wizytę kontrolną, żeby sprawdzić co z kosmówką ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czytam o wózkach i to będzie masakra wybrać jakiś odpowiedni :)

Mandi :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, chyba wcześniej o imieniu nie pisałam ;p
    W 1 ciąży bardzo, bardzo chciałam dziewczynkę. Potem chciałam drugą córcię. Ale jak widzę jak mąż bardzo pragnie syna.. No i Laura powiedziała, że kategorycznie musi być brat, bo brzydkie imię dla dziewczynki wybraliśmy hmm.
    Do gina chcę się umówić na poniedziałek, po powiedzieli mi w szpitalu, żeby po tygodniu pójść. Usg miałam w piątek, wypuścili mnie we wtorek, to akurat tak.. Minus jest taki, że w poniedziałki i wtorki przyjmuje popołudniu, to się znów nastresuję. Tym razem chyba będzie musiał mi zrobić usg nie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja właśnie czytam o wózkach i to będzie masakra wybrać jakiś odpowiedni :)
    masakra, nie masakra- sama przyjemność :D

a co myślicie o przewijakach?
    Bo sama chciałam taki na komodzie, ale z tego co oglądałam, to ceny zaczynają się od 400zł a to na ile, na rok? A i tak musimy łóżko w sypialni zmienić, bo za duże, i byłoby za ciasno. I myślę, żeby kupić taki przewijaczek do nakładnia na łóżeczko, są też prześcieradełka na te przewijaki

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, pierwszy raz stoję przed tym wyborem i naczytałam się na co zwrócić uwagę no i póki co żaden z dotychczas oglądanych nie spełnia moich wymogów - dlatego masakra ;p sama przyjemność to będzie łóżeczko i urządzanie pokoiku :)
    Ja przewijak mam zamiar kupić :) Taki nakładany właśnie na łóżeczko, a w pokoju szafka/ komoda z akcesoriami do przewijania :) Ach jak tak mam to w głowie to się doczekać nie mogę :)
    Na pewno też kupię wannę ze stelarzem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak dzika świnka na trufle napaliłam się na to: http://ecsmedia.pl/c/graco-sweetpeace-hustawka-dla-niemowlat-m-iext9919006.jpg

Ach :D

olcia88 lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy pierwszej ciąży bardziej na płci zależało niż teraz :)
    Co do przewijaka to sama nie wiem przy Zu mieliśmy ale był użyty z 3 razy bo wygodniej było nam na podkładzie na łóżku przewijać :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ