Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ! jesteśmy już po
Na 80% zdrowa jak rybka córeczka !!)) 6,6cm , tak jak ostatnio była mega leniwa tak teraz ruchliwa jak torpeda ;P … i uparta .. zmierzyć się nie chciała..a jak już się gin wymęczyła i wymierzyła to ona się idealnie ułożyła i spokojnie leżała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:35
Micia, perelka89, Mala_Czarna_89, olcia88, Mandi :), Magu, Molcia, Izzy, Asia1987, ewulek, Ona_89', moremi, Nala85 lubią tę wiadomość
-
Są osoby, które przechodziły "idealną ciążę", bez męczących objawów, ale są to rodzynki wśród tłumu
.
Olcia odpoczywaj i tyle!
Ja się dzisiaj obudziłam, dotykałam brzucha bo się nagle poczułam, jakbym już w ciąży nie była, jakby mi wklęsł w ogóle... potem mdłości, teraz zawroty głowy i migrena nadchodzi ;((. Juz nie wiem co z nią zrobić.
-
Agnike, jaka śliczna dziewczynka
))) nie mogę siędoczekać moich prenatalnych badań
Witajcie, podczytuję Was ale ciężko mi nadrabiać tyle skrobiecie
U nas wszystko ok, żadnych objawów poza pęczniejącym brzuchem i apetytem średnim. Czekam na prenatalne 5 maja i staram sięcieszyć ty stanem póki brzuch aż tak nie ciąży
To fakt dopiero testy robiłyśmy a tu już prawie I trymestr za namiperelka89 lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:
Mała Czarna, u mnie też po tygodniu już nie było śladu po odklejaniu kosmówki
Skarb ja mam duphaston 3x1 ordynator powiedział ze czasem przepisuje 3x2 ale w moim przypadku nie ma potrzeby wiec nie będę wychodzić przed szereg. Do tego nospa, kwas foliowy i żelazo na anemie.
Miu ja nie miałam żadnych komplikacji z 1 ciąża, poród 3h, dziecko 10pkt a po 1,5 miesiąca Laura ledwo przeżyła na oiomie. Drogie mamy czas przyjąć do wiadomości ze od teraz juz zawsze będziemy się martwic
Agnike super!!!moremi lubi tę wiadomość
-
witam wszystkie listopadowe mamusie. czytam was codziennie wiec postanowilam dolaczyc. dzis zaczełam 12 tydzien ,wczoraj minela granica bezpieczenstwa:)wiec humor dopisuje. dokladnie za tydzien mam prenatalne wiec sie denerwuje co tam słychac u mojego groszka:) czekam tez niecierpliwie na detektor tetna , który ma przyjsc dzisiaj , nie moge sie doczekac kiedy bede mogła rano budzic sie i słuchac serduszka:) co do samopoczucie .. to u mnie swietne... mdłosci znikome...rano wcinam tosty z bekonem , ze mi sie uszy trzesa:) pije tez mase swiezo wyciskanych soków ( z mysla o zdrowiu groszka ) , od słodyczy mnie odpycha i od wedlin tez:( praktycznie od poczatku ciazy siedze na zwolnieniu ( pracuje w sluzbie zdrowia wiec nie chce miec do czynienia z chorobami i zarazkami:). trzymam kciuki za dzisjiejsze wizyty dziewczyn i jestem pewna ,ze wszystko bedzie ok:)
pozdrawiam agaMagu, Micia, madzi4aam, perelka89, moremi lubią tę wiadomość
fajnaaga -
Witaj
Zapomniałam wam napisać, że jak byłam w szpitalu, to leżała ze mną dziewczyna 26 lat i miała dwa razy prenatalne za darmo, bo po prostu jej lekarz twierdził, że każda kobieta powinna mieć do tego prawo i wypisał skierowanie zaznaczając rzekome choroby genetyczne w rodzinie, których nie było. Miała te badania na super sprzęcie w mieście wojewódzkim.
Puściłam pralkę, pozamiatałam, usiadłam i myślę, że jak mąż wróci to mnie opierd..
No i ubrałam w końcu stanik i od razu lepiej się poczułam
A co do brzucha jeszcze, to ponieważ jestem wyczulona na każdy ruch, to też czasem czuję takie jakby kłucie. Czasem zablokuje się "bąbelek gazowy", uspakajam się, gdy idzie we właściwą stronę
Skarb, mam owsiankę -
Mala_Czarna_89: ja nic nie mowilam bys wychodzila przed szereg z tabletkami
Olcia Ci cos wspominala na ten temat nie ja
Ja biore tak wszystko jak lekarz mi kazal 2 x 1 i koniec kropka jak mi zmiejszy badz zwiekszy bede robic jak ona mi karze nic na wlasna reke .
Mi gin kazala jesc takiego typu rzeczy no i jak nie mialam mdlisci pomyslalam hnm sprobuje .. no i sprobowalam po czym skonczylo sie wymiotami i mnie daleh mdli . Nigdy wiecej ! -
ania2071 wrote:Izzy a robiłaś Pappa? Ja miałam wyniki po 3 dniach. Jak będą dobre to komputer oblicza ryzyko na duuuuużo mniejsze wtedy. Moje usg też nie trwało dłużej jak 10 min, nie martwcie się
Kazali mi już umówić się na 20 tydz., oby było dobrze i oby doczekać szczęścliwie:)
Agnike czyli jednak dziewczynka?Ale prześliczne zdjęcie udało się zrobić! I tak ładnie wszystko widać, no miodzio
I duża już ślicznotka
Bardzo się cieszę
-
Dziewczyny to ja będę teraz trochę spamować
W DDTVN było o rozstępach. Była śliczna modelka i po ciąży miała straszny hardkor. I to nie sam brzuch. Miała biedna rozstępy na całych pośladkach aż po cienki sznureczek stringów !! Mówiła, że się wszystkim smarowała, bo chciała po porodzie wrócić do zawodu. Każde ciało jest inne a ponadto każde ciało w ciąży zachowuje się inaczej. Mam koleżankę zgrabną, miała 25 lat i w ciąży przytyła 30 kg, nie chciała z nikim się spotykać i mówiła mi że macierzyństwo jest super ale ciąża była straszna. Miała tyle wody, że podczas porodu straciła już 20 kg. Inna koleżanka w drugiej ciąży dostała rozstępów tydzień przed porodem, kilka dni po sesji ciążowej. Też się smarowała.
Czy Wy się już smarujecie ? Czym ? Ja się smaruje od 3 tyg oliwką i próbkami palmersa i bio-oilu i bo nazbierałam tego ful na targach i warsztatach. Jak się skończą to chyba kupię Palmersa bo u mnie jest 350ml za 20 zł. Bio-oli też chyba 22 zł. A Wy co polecacie ?perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 ja też dostałam skierowanie na prenatalne ponieważ mam 3 poronienia - jedna pozamaciczna i dwie wewnątrz maciczne..
Wczoraj dzwoniłam to wypytała mnie o powód skierowania
A prenatalne mam 6 maja -
Ja stosuję zwykłą oliwkę. I to też nie jakoś bardzo sumiennie. Pewnie później pożałuję..
A mam jeszcze taką wątpliwość odnośnie wczorajszego usg. Wcześniej maluch był wg. CRL starszy o 3 dni. Wczoraj był młodszy o 2 dni, naprawdę mało urósł od ostatniego usg. Pytałam o to kilka razy lekarkę to fukała, że to nie ma znaczenia na tym etapie. Ale poprosiłam, żeby zmierzyła jeszcze raz i wyszło tylko 4mm więcej. Mówiła, że jest zgięty i to dlatego.. Co o tym myślicie?
Mała_Czarna, ostatnio pisałaś, że dzieciaczki mają mało miejsca już. Faktycznie, u mnie na usg młody siedzi jak w konserwie, z podkulonymi nóżkami.perelka89 lubi tę wiadomość
-
jeszcze jedno - zajrzałam w naszą tabelkę i Buffy miała w zachciankach słodkie i wychodzi z usg, ze chłopczyk, a Angike że słone i kwaśne i wychodzi dziewczynka. Zgłupiałam
Jeszcze bardziej nie mogę się doczekać co tam hoduję
perelka89, Ona_89', Ona_89' lubią tę wiadomość
-
olcia88 wrote:jeszcze jedno - zajrzałam w naszą tabelkę i Buffy miała w zachciankach słodkie i wychodzi z usg, ze chłopczyk, a Angike że słone i kwaśne i wychodzi dziewczynka. Zgłupiałam
Jeszcze bardziej nie mogę się doczekać co tam hoduję
-
Mam mega rozstępy po 1 ciąży, teraz są już blade no ale są. Na pewno się wznowią przy tej ciąży ale będę smarować się Bio Oil, by je spłycić
Z nimi da się żyć, tylko trochę czas potrzeba na akceptację siebie.
Ja w ciąży z córką miałam chętkę na słodkie od równo połowy ciąży, wcześniej kwaśne rzeczy. Teraz od początku mnie na słodkie ciągnie. Moja koleżanka miała jak ja i teraz spodziewa sięcórki, a od połowy wcinała słodkie, a przy ciąży z synem jadła od początku słodkościwięc jest nadzieja na upragnionego syna dla męża
Chciałabym spełnić jego marzenie
)))
olcia88 lubi tę wiadomość
-
Powiem wam że dwie ciąże u mnie i kompletnie różne objawy,zachcianki,smaki..a dwie dziewczynki
Przy Zu co rusz miałam mdłości i wymiotowałam...teraz fakt mdłości były ale takie do przeżycia,a wc tuliłam może z 4/5 razy przez cały ten czasWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:19
-
Skarb, wchodzę na tego kinomana i w każdej opcji wyskakuje mi, żeby wysłać smsa.. Wysyłałaś coś, czy ja jakaś nieogarnięta jestem?
A mdłości powoli przechodzą, tylko po dupku się nasilają, ale to podobno normalne
olcia bo rozstępy robią się na skutek zmian hormonalnych (a wzrost lub spadek wagi po prostu tym zmianom towarzyszą) i niektórzy mają takie głupie predyspozycje. Ale wczoraj jak zapowiadali DDtvn to mówili "dlaczego powinnaś być dumna ze swoich rozstępów?" no więc dlaczego?
I zawsze zapomnę kupić oliwki na rozstępy
Izzy wystarczy porównać crl i gs