Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia88: Olu takze uczeszczam do szkoly ( znaczy sie lece na zwolnieniu ) ale od poczatku postanowilam ze zadbam o malenstwo ze nawet jak do konca bede musiala lezec to tak zrobie . Nie jestes egoistka - egoista mysli tylko o sobie ,a Ty musisz pomyslec o malenstwach wziasc sie w garsc a uwierz ze warto , nie morzesz liczyc na szczescie, bo jak dalej tak bedzie to nie donosisz dzidziusiow , strata i bol bedzie przeogromny . Kochana badz silna , nie masz juz jednego serduszka tylko 3 , musisz dbac o nie , bo teraz one sa najwazniejsze .. nie praca nie szkola i tez nie ludzie. Wiec sama musisz zdecydowac co jest dla Cb najwazniejsze .
olcia88 lubi tę wiadomość
-
Olcia ja też mam krwiaka, ujawnił się w 8 tygodniu ciąży jak byłam w szpitalu z plamieniem. Mój lekarz mówi, że to może być pozostałość po zagnieżdżeniu jaja płodowego i powinien się wchłonąć. Powiedział jedynie, że nie mam nic dźwigać i się oszczędzać, ale nie mówił nic o leżeniu plackiem. Zauważyłam jedynie, że jak za dużo pochodzę to brzuch mnie pobolewa tak miesiączkowo i krzyż, wtedy się kładę i jest ok. Nospę biorę ale tylko przy mocnym bólu krzyża tak mi lekarz zalecił.
Maia1991 Trzymam kciuki, na pewno będzie ok
Dziewczyny Wy też macie co jakiś czas takie delikatne bóle jakby miesiączkowe?maia1991 lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia : Ciaza blizniacza juz sama z sb od poczatku jest ciążą wysokiego ryzyka. Leżenie plackiem jak leżenie plackiem , ma sie oszczedzac , wiec to samo juz mowi za siebie , nie dosc ze pracuje to chodzi na studia jak ona takim trybem zycia , nie zmieniajac w nim nic moze sie oszczedzać , a i za pewne prace w domu różne tez wykonuje. Dłuzej tak pojdzie to juz nic kolo siebie nie bedzie mogla zrobic tylko lezec plackiem.
Wiec Olcia bierz sie za siebie :*
Mam czasem takie dziwne kłucia własnie.
Co do mnie to jak zwykle , spac sie nie da 6/7 godzina musze byc na nogach bo jakby nie inaczej , ale co do samopoczucia nawet troche lepiej sie czuje
Wiec ide zrobić sobie grysikWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 08:51
moremi, Mandi :) lubią tę wiadomość
-
Tak sie przejełam że zapomniałam powiedzieć że trzymam za wszystkie wizyty kciuki !
Molcia, maia1991 lubią tę wiadomość
-
Ja nie napisałam, że Olcia nie ma leżeć, ja tylko napisałam, że też mam krwiaka i wszyscy mówią, żeby leżeć więc ja się staram leżeć mimo, że mam jednego Groszka na pokładzie, tym bardziej, że ja jestem na zwolnieniu lekarskim bo miałam taką możliwość. Tylko właśnie zdziwiło mnie to, że lekarz w szpitalu ani mój prowadzący nic nie mówił, żeby leżeć.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia wrote:Ja nie napisałam, że Olcia nie ma leżeć, ja tylko napisałam, że też mam krwiaka i wszyscy mówią, żeby leżeć więc ja się staram leżeć mimo, że mam jednego Groszka na pokładzie, tym bardziej, że ja jestem na zwolnieniu lekarskim bo miałam taką możliwość. Tylko właśnie zdziwiło mnie to, że lekarz w szpitalu ani mój prowadzący nic nie mówił, żeby leżeć.
Mała Czarna, u mnie też po tygodniu już nie było śladu po odklejaniu kosmówkiskarb15, olcia88 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Skarb a czujesz sie juz lepiej czy dalej mdlosci od rana?
Ja zaraz wyruszam na prenatalne. Na niczym sie w pracy skupic nie moge. Nie wiem po co tu przyjechalam przed tymi badaniami. Ale w domu to juz by mnie chyba roznioslo.Mandi :), maia1991 lubią tę wiadomość
-
moremi : nic dodać nic ująć, wyjełaś mi to z ust
ewulek: własnie czuje chwilowy brak mdłosci- jak jeszcze chwile poczuje sie dobrze zebym czasem panikować nie zaczeła
Trzymam kciuki za genetyczne chodz i tak wiem ze bedzie dobrzeJa mam tak samo spiesze sie jak najszybciej wyjsc z domu a z nowu tam nie ma co robic
hehe wiec Cie rozumiem w zupełności .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:16
-
Ale piszecie dużo ciężko Was nadrobić
A ja od czasu do czasu zaglądam..
skarb15 ciesz się dobrym samopoczuciem nie można cały czas czuć się źle
U mnie słoneczko świeci nastrój lepszy i mąż mówi że inna jestem
Trzymam kciuki za wszystkie badania i wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:22
maia1991, Mandi :) lubią tę wiadomość
-
Izzy wrote:Dzwoniłam do mojego gina to troche mnie uspokoił. No niby NT i kość nosowa ok. Podpisała się babka, zdjęcia dała to chyba wszystko ok.. Ale wredna była że oh..
Wierze, że będzie dobrze.. Teraz już musi być, no kurcze!
Izzy a robiłaś Pappa? Ja miałam wyniki po 3 dniach. Jak będą dobre to komputer oblicza ryzyko na duuuuużo mniejsze wtedy. Moje usg też nie trwało dłużej jak 10 min, nie martwcie sięKazali mi już umówić się na 20 tydz., oby było dobrze i oby doczekać szczęścliwie:)
-
witam się i ja z rana, mdłości mi się nasiliły - właśnie testuję polecaną tu herbatkę z imbiru, może jakoś dam radę, dzisiaj taki piękny dzień
i wychodzę wcześniej bo mam dzisiaj badanie - w sumie to się cieszę, że tak szybko - spać dzisiaj z nerwów nie mogłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:40
-
Jest mi wstyd ale z drugiej strony cieszę się, że się o mnie martwicie- (wróć: o moje okruszki 2:) Zawsze marzyłam o takiej normalniej ciąży, moja mam ciągle mi opowiada jak to ze mną pracowała jako kelnerka do 8 mca i jak na dyskoteki latała z brzuchem. Koleżanki też na narty czy na wycieczki do Wietnamu jeżdżą i ciąża do dla nich piękny stan.
No nic, każda ciąża jest inna. Ja faktycznie źle się czuję i dużo rzeczy robiłam na siłę, żeby nikogo nie zawieść. Łeb mi pęka, brzuch mnie boli, rzyg się zbiera. JAK DOBRZE ŻE NIC NIE MUSZĘ ROBIĆPani psycholog zawsze mówiła, że za dużo od siebie wymagam, żeby nikogo nie zawieść. Wyżaliłam się mężowi, że wszyskie mnie "jedziecie" na forum
i powiedział, że bardzo dobrze, że skoro jego nie słucham to może innych zacznę.
Dla mnie nocki są najgorsze, o 1 już na pierwsze siku potem o 4. O 6 muszę wstać coś zjeść bo nie wytrzumuje. Najbardziej mnie boli w nocy wszystko na raz. Teraz rano mnie kłuje tak jak mówicie. Nie fajnie- to nie było rozciąganie tylko kłucie pulsujące
Micia mój krwiak jest nad dziećmi wysoko, nie duży. Wczesniej na pewno go nie było. Też nie kazała stanowczo leżeć, ale rodzinka kazała i wszędzie piszą, że po prostu to najszybciej się wtedy wchłonie. Leżeć to u mnie siedzieć na kanapie i wstawiać zrobić obiad, inne jedzonko i siusiu. Taki jest plan do poniedziałkowej wizyty. I luteiny ile wlezie.
Mała, może tego duphastonu łykaj więcej? Ile masz zalecone ? Koleżanka w zagrożonej miała oprócz tony leków( może inny powód) 4x1 dupka. Zlecił jej to jeden z najlepszych prof. w PL bo z nim współpracowała gdzieś tam na studiach.
Zazdroszczę prenatalnych, my jeszcze tyle czekania !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:49
moremi lubi tę wiadomość
-
Mdlosci mdlosciami nie mecza mnie jakos dzis , ale jak przed chwila zjadlam owsianke to az przekleilam sie do toalety. Przeciez musze cos jesc
-
Olcia no ktos musi Cie sprowadzic na ziemie:) Ależ nie chce po tobie jezdzic tylko pomoc zdecydować kto jest dla Cb najwaniejszy ( nie ludzie ani praca czy szkola - sama musisz zdecydowac , mysle ze dasz rade )
Co do opowiastek znajomych/rodziny takiego typu jak idealna ciaza nie chce mi sie sluchac. U mnie jest jak jest i musze po prostu sluchac lekarza i dbac o sb, mnie nikt inny nie interesuje procz mojego malenstwa teraz ono jest najwazniejsze .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:02
moremi lubi tę wiadomość
-
Olcia u mnie jest krwiak jakby pod jajem płodowym bo na usg nie było widać dopiero jak lekarz schował jakby jajo płodowe to się pojawił hm. Teraz sama mam wyrzuty, że może za dużo chodziłam. Mój krwiak ma 1,8 cm x 0,88 cm.
Dzięki Dziewczyną też zacznę się bardziej oszczędzać bo za 2 tygodnie mam USG i chciałabym usłyszeć, że po krwiaku nie ma śladu. Wcześniej jakoś się aż tak tym krwiakiem nie przejmowałam.
Wierzę jednak, że nasze dzieci są silne i poradzą sobie ze wszystkim.
Ja też obiady robię niestety nie ma kto, ale nic nie dźwigam, zakupów nie noszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:30
olcia88, moremi lubią tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc