X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam tylko takie buciki - trampeczki a'la conversy, ale zanim przyjadą z chin to minie trochę czasu, a tak to czekam. W sumie na koniec lata będą wyprzedaże, ale jak się coś fajnego trafi to czemu nie :)

vhyHp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu jak to wizyta potrwa chociaż z 15 min? Jeszcze nie miałam wizyty w ciąży, która by trwała krócej niż 30 min.omówienie badań, badanie ginekologiczne i usg. Da się to zrobić w miej niż min 15 min?

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka fajne. Ja nic nie kupuję, poczekam na min 30 tygodni. Może poproszę znajomych i mi zrobią zakupy w stanach

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali nigdy nie miałam wszystkiego naraz na jednej wizycie. Na pierwszej tylko obejrzał usg, zapytał o termin miesiączki, wagę, choroby. Zbadał ginekologicznie i tylko przez moment podejrzał na usg. Więcej tam było w sumie papierkologii, dostałam dużo do czytania, skierowania na badania, zapis na kolejna i tyle. Ta trwała może 20 minut. Na kolejnej waga, ciśnienie, założył kartę ciąży, powiedział, że wszystkie badania są w porządku. Dzisiaj idę TYLKO na usg, nie będzie to normalna wizyta. Kolejną mam za półtora tygodnia i wtedy pewnie będzie badanie ginekologiczne, bez usg. A co do wyników badań będzie tylko mocz, więc pewnie tylko powie, że w porządku (innej opcji nie biorę pod uwagę).

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na każdej wizycie mam pomiar wagi, ciśnienia, badanie ginekologiczne sprawdzanie ph, no i usg :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiar wagi,ciśnienia, badanie i usg ( dziś tylko podglądalysmy czy wszystko ok. We środę zapisuje się na genetyczne. Kazała mi się zastanowić nad testem pappa. Prywatnie jedyne 700 zł.Trochę dużo

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam kappa i wolne będę każde badanie 95 zł w diagnostyce każdej :)znajdź sobie diagnostykę w swoim mieście i Ci zrobia;)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa* sorry za literowki ale na tel pisze

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję szczesciara,właśnie aktywowalam kupon na badania i zobaczę na test pappa

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w luxmedzie usg-90zł, pappa -90zł. Dziewczyny nie dajcie się wkręcić w te kosmiczne ceny - to chwyt marktetingowy.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na kryptorze się ten test wykonuje:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • ewulek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo iz sobie obiecywalaz ze nic nie kupie, kupilam jednego bodziaka ale hormony wziely gore po prnatalnym :)

Ja nigdy odkad jestem w ciazy nie mialam badania ginekologicznego, raz usg (prenatalne)nie liczac tego co zrobilam prywatnie w Niemczech, plus badania krwi, i mocz co wizyte. Krwia i moczem sie normalnie polozna zajmuje. Wysyla to do lab. Nigdy mnie nie wazyla i nie sparawdzala cisnienia, mimo iz narzekalam na poczatku ze bardzo wysokie mialam (w sumie juz mi przeszlo).

Ohh dizewczyny bylam na lunchu i obok siedzialy 3 mlode mamuski z bobasami ok 3-5 miesiecy. Moj szef przyjechal i caly lunch o pracy rozmawialismy a ja sie nie moglam skupic bo mi ciagle wzrok na dzieciaczki uciekal.... ohhh byly takie slodkie!!! Ja tez juz chce!!! <3

Nala85, Ona_89' lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zawsze ginekologiczne, grzebie tam i grzebie. Oczywiście najpierw jest takie, a dopiero potem usg, więc ja najczęściej jestem już chora z nerwów. Ostatnio miałam cytologię i to mnie już bolało, chyba wszystko tam takie unerwione jest...

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek ja też już chcę, czemu ciąża człowieka nie trwa tyle co np. u kota? Tyle mniej stresu

ewulek lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam kupic apapu przed pracą, bo oczywiście wystrzeliłam z domu 4 min przed dzwonkiem :P

Odkryłam nową rzecz- dużo dzieci źle myje zęby albo za blisko do mnie podchodzą, niektóre mają też za rzadko prane mundurki szkolne albo mój węch już oszalał. Łatwo nie było.

Podjechałam na stacje po apap, kupiłam apap max z kofeiną, bo i tak nie pijam kawy od 2 lat więc raz nie zaszkodzi. Zapiłam colą i ruszyłam na badanie. Stwierdziłam, że to będzie experyment jakie będę miała po tym ciśnienie. Głowa odpuściła a ciśnienie szaleńczo skoczyło do 100/60 :D

Nie przyznałam się tej babce, że miałam krwiaka, powiedziałam o plamieniach przez tydzień. Zrobiła szybkie sprawdzenie, żeby nie męczyć dzieci skoro za 10 dni prenatalne. O żadnym krwiaku nie wspomniała, a dzieci to normalnie biegały w miejscu jak szalone, to chyba ta kofeina ;) Nie dostałam zdjęcia :(

Spodobał mi się "oszczędny tryb życia", odwołałam popołudniowe zajęcia i jutrzejsze przedszkole

• Agnike Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia-nie wiem jak z apap max ale apap extra w I trym nie wolno stosować.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko szybkie usg, bez pomiarów (tylko widziałam, że główkę mierzył), ale nie szkodzi, nie potrzebuję, nie będę przynajmniej sprawdzać norm. Widziałam duuuużą dzidzię i słyszałam serduszko- ale w to akurat wierzyłam całą sobą, bo czemu miałoby być inaczej.
    Co do odklejającej kosmówki- zniknęła :D tzn nie kosmówka a odklejenie. Powiedział, że czasem krwawienie choć wygląda groźnie jest lepsze, niż jakby go nie było, bo w moim przypadku cała krew wyleciała od razu na zewnątrz. A jakby się zrobił krwiak, to kosmówka na nim nadal mogłaby się odklejać, a że u mnie go nie było, to pięknie i szybko wróciła na swoje miejsce :)
    Mogę wychodzić! Oczywiście bez przegięć, ale ciąża już nie jest zagrożona. Odstawić nospę i od 1maja odstawiać dupka. Wizyta dopiero 21 maja, wytrzymam, mam duuuuże, zdrowe dzieciątko <3 <3 <3
    Idę robić pizzę :D

Skarb czego się dowiedziałaś?

ewulek, Micia, Nala85, monia35, maia1991, Kitaja, Marta1986, perelka89, agulla03, ~~Ania~~, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!! Widzisz wszystko sie ulozylo dobrze. Nie ma co panikowac :)
    A ty prenatalne juz mialas? Czy nie robisz?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no masz racje. Mam apap extra jednak i jest w ulotce że nie można. Trudno, jedna nie zaszkodzi, to przecież tylko kofeina 65 mg, dawka paracetaolu taka sama jak w zwykłym.

Tyle się wzbraniałam przed tabletkami na ból a jak już wzięłam to jeszcze złą :( wrrrrr

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej strachu niż rozumu, jak zwykle ;)
    Nie robię, nie chcę się stresować, nie widzę powodu, dla którego dzidzia mogłaby być chora. Jak to mówi mój mąż- dobre geny :D
    Oczywiście nie twierdzę, że to coś złego i wiem, że niektóre mamy tego potrzebują, ale nie ja :)

Micia, ewulek, agulla03 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ