X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość Mala_Czarna :) :) :). Ja do swojej wizyty jeszcze muszę tyle czekać (8 maja :/). Ale wierzę mocno, że mój krwiak się wchłonął a na USG będzie fikać maleństwo :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bomba! Całe szczęście, że możesz już się poruszać, bo chyba Cię nosiło :P
    Super wieści, oby tak dalej :)

• monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna.... super ..ciesze sie razem z toba :)))

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mała Czarna - innej wiadomości nie oczekiwałam od Ciebie :-) moja Natka ze szkoły dzwoniła zapytać o kosmite :-) Już nie może się doczekać, kiedy będzie mogła na usg zobaczyć

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_czarna tylko nie szalej :) oszczędzaj się i daj się wykazać mezowi :) tak dobrze mu ostatnio wszystko wychodziło ;)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna-super wieści,co do prenatalnego to oczywiście twój wybór ;) , ale to usg nie tylko pokazuje wady genetyczne,ale np. przepływy serca,pępowinowe,pracę serca i w razie (tfu,tfu) jak jest coś nie tak,to można reagować.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze moje dziecko zaczelo machac rączką do nas na USG :) widziała. Wszystkie jego paluszki u rak i nóg. Od puoy do główki ma 6 cm:)

Kasia Kraków, Mala_Czarna_89, Agnike, perelka89, ewulek, Molcia, Mandi :), monia35, Micia, Ona_89', agulla03, haen, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczeta ze po wizytach wszytko dobrze oby tak dalej ;-)

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Ja robiłam w luxmedzie usg-90zł, pappa -90zł. Dziewczyny nie dajcie się wkręcić w te kosmiczne ceny - to chwyt marktetingowy.

Aga a potrzebowałaś skierowania z grupy? Bo ja jak w luxie dostałam skierowanie to kazał mi iść gdzieś indziej i myślałam ,ze w luxie nie robia a tu takie niskie ceny ( w tym co on kazał 700zł)

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moja koleżanka też nie szła na prenatalne, bo każda wizyta była ok i możliwe, że jej lekarz wstępnie wszystko pomierzył a np nie miał uprawnień aby oficjalnie nazwać to prenatalnymi.

Ja też dziś bez pomiarów ale dzidzie wyglądały na duże.

O swoją ciążę też jestem spokojna, też dobre geny, ale muszę iść aby ocenić czy będzie jedno łożysko czy 2 i różnice pomiędzy dwojgiem dzieci. Plus na moja przewlekła choroba i sterdy które wpływają na zmniejszenie masy urodzeniowej czyli pewnie też na sam wzrost. Może to dziwnie zabrzmi, ale strasznie napalam się czy poznam płeć u obydwojga. Nie wiem czy to sprawa bliźniaków, że dwójka na raz i fajnie by było wiedzieć czy 2 chłopców, parka czy 2 brzoskwinki czy może wszystkie tak po prostu macie. Aż mi głupio, że nie rozmyślam "jeny, ciekawe czy zdrowe" ale po prostu wiem, że zdrowe ;)

monia35 lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie Olcia ze masz głowę zajęta przyjemnościami a nie strachem ;)
    Wiecie (fajnie się mówi po wizycie :D ) te nasze kruszynki są juz duże i silne i teraz to juz naprawdę z gorki.
    Jestem w kuchni, jestem szczęśliwa :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę ,ze Wy się cieszycie :) musi być wszystko dobrze, dzieciaczki mają sie na zimę urodzić muszą być silne.

Ja mam niedosyt ,ze mój lekarz nie widział usg ;( niby ten od usg nie mówił nic ale może stwierdził ze mój prowadzący powie i znów się nakręcam ;/

A dziś pierwszy dzień II trymestru...jakiegoś szału nie odczułam ale...od 2 dni mam zachcianki!!! Mąż mówi,że udaje ale serio jak coś sobie uroję to męczy mnie pół dnia aż do łez (w sobote galareta drobiowa, wczoraj czereśnie )i co najgorsze to trudne do zrealizowania !!!

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na balkonie, słoneczko świeci, high life jak to mówią

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA zjadłam zupę szczawiowa , teraz wcinam winogron leże prawie goła bo mam okna od zachodu i popołudnia w mieszkaniu są nie do zniesienia.

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja tez wczoraj tz meczylam o czereśnie :D i myślałam kiedy jest czas na czereśnie?:D a ja jutro jade do endokrynologa, ale ladne wyniki mi wyszły i nawet nue zmieniałam jeszcze dawki w ciąży i przed.. tsh 1.8 :) takiego wyniku to ja nie mialam od 2 lat:D a we czwartek robie sobie wolne w pracy z okazji urodzin torta i usg genetycznego:) jyz nie mogę się doczekać :) moj W. Bardzo się stresuje... ja narazie wierze ze będzie wszystko dobrze:)) inaczej nie może być :)

km5supjy0xczfwah.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ale Ci dobrze. Ja do 20 w pracy. Jutro wolne :-D dla odmiany wizyta u ortopedy z córką.a od 18 odpoczynek

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi4aam o której masz w czwartek genetyczne? Bo widzę, że razem będziemy mieć ciężki dzień dobrze, że ten czas szybko leci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzwoniła znajoma,że pokrywają mi się zajęcia i nie wiem jak to rozgryzę...przydałby mi się taki lekarz co by mi wypisał zwolnienie od tak. Bo na moje szefowe tylko słowo zwolnienie działa inne niedyspozycje , problemy nie istnieją ble ble ble ...I po dobrym nastroju...

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje zdj usg z 23 kwietnia 12t1d mam jeszcze jedno ale dodam pozniej :) 5,74cm szczescia <3
    d212269e4e63e9c3med.jpg

monia35, Kitaja, Nala85, Ona_89', Agnike, perelka89, Galaretka, agulla03, ~~Ania~~, moremi lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala na 14 mam, a ty do ktorej będziesz sie stresować?:) ktory to u ciebie bedzie tydz i dzien?:*

km5supjy0xczfwah.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ