Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia ja słuchałam serca wyraźnie już od 11tc także szukan cierpliwie, to nie jest takie łatwe. Wczoraj wieczorem udało mi się łobuza złapać na dosłownie kilka sekund bo tak brykał. No i szukaj bardzo bardzo nisko, przy samej kości łonowej, po bokach
I przykro mi zawsze jak czytam, że męczą Cię te jelita.Dzielna jesteś bardzo, nawet mężowi ostatnio opowiadałam, że taka schorowana jesteś a taka pozytywna dziewczyna.
KasiaKraków co lekarze mówią? Nie spotkałam się z czymś takim.
I chyba się przeziębiłam, drapie mnie w gardle.. Szlag! Co mam robić???olcia88 lubi tę wiadomość
-
Ja to mam takie szczescie ze zawsze cos sie musi stac jak jest swieto i nikogo nigdzie niema! Masakra! Jak zobaczylam to krew to oczywiscie panika odrazu najgorsze w myslach. Lekarz mowi ze moglo sie tak stac dlatego ze kropka jest bardzo nisko umiejscowiona i pod kosmowka zebral sie jakis plyn prawdopodobnie od przemeczenia i jeszcze z mezem pomoglismy wszystkiemu porannym "przytulaniem".
Jak zrobili usg to z kropka wszystko dobrze ale strasznie sie dalej boje -
Kasiu ale zostawili cie w szpitalu?
napewno będzie wszystko dobrze.
mialam się odezwać, ale tak się zle czuje cały dzień.. myślałam że ten żołądek odpuści, ale tak boli i skurcze lapią.. zaparzylam sobie właśnie siemię lniane, pije od kilku dni.. odstawiłam wszystkie leki a brałam ich 10 tabl, nawet witaminy odstawiłam, tak jak poradzili mi ostatnio lekarze, zostawiłam tylko acard i lutka dopochwowo.. moze wkoncu da mi odpocząć... -
Oj tam biedna z jelitami, każdy ma jakiś krzyż,Pozytyw jest taki, że mogę szamać dużo a i tak chudnę - Żartuję sobie oczywiście troszkę, Moje życie jest kurcze naprawde pełne szczęscia!! Wszystko mi się udaje co sobie postanowie i do czego dążę. Jestem ogromną szczęściarą
Tak mnie pognało po mleku, że miejsce na popcorn się szybko zrobiło.
Ja wiem, że to znów zbieg okoliczności, ale znów w momencie zjedzenia go WSZYSTKO przeszłoSzczęście w nieszczęściu już się skończył bo poszłaby druga micha jak nic !
Kasia, myślałam, że już wiele wiem bo wiele czytam, medyczne sprawy mnie strasznie pociągają ( miałam iść na medycynę, a ja głupia poszłam na hiszpański) ale o nisko umiejscowionym jaju płodowym i krwawieniach z tego powodu nie słyszałam. Myślałam, że nisko umiejscowione jajo płodowe ma znaczenie w początkowym stadium jak się nisko w endometrium umiejscowi, to wtedy może sobie nieporadzić, ale nie na tym etapie to nie wiem ctz. Od razu analizuje i porównuje z moim przypadkiem, bo moje krwiaki umiejscowione są przy ujściu szyjki macicy i wysnułam teorie, że może zebrała się tam krew z podowu ucisku płodów na ujście, że tak powiem. Powiedziano mi też, że jeżeli one się jeszcze bardziej rozdrobnią i otoczą jajo płodowe to wtedy może się zrobić niebezpiecznie bo wejdą pod kosmówkę czy coś. Lepiej się nie będę wgłębiać. Po tym ile tej brązowej mazi wylatuje wnioskuję, że się tam już wszystko oczyszcza
Dziś dzień przeleżany, wkładka tylko jedna i to już jasno w miare.
Jaki kolor miałaś/ masz teraz ?Micia lubi tę wiadomość
-
Kasiu nie wiem czy to ma jakiś związek ale jak ja miałam krwawienie- odklejajaca się kosmowke to w wypisie miałam "kosmowka nisko schodzaca"
U nas goście ale jest fajniezona kuzyna termin na wrzesień no to mamy tematy
Mój maz juz się na mnie nie gniewaolcia88, Izzy, adzia88, Mandi :), Micia lubią tę wiadomość
-
Nasz trójpak przenosi się z kanapy do łóżka. Pomęczę jeszcze ten detektor. Mąż się nabija, że gówno. Ja mam problem, żeby swoje serce znaleźć a co dopiero dzieci
I w ogóle w moim coś się przelewa i szybko wali a u męża jakby miał zaraz zapaści dodać, tak wolno
Może coś jest w tym, że mówi się, że kobiety mają szybsze tętno i to niby jakiś starodawny sposób na rozpoznawanie płci. Że niby jak serce groszka bije szybciej niż 150 to dziewczynka. To u mnie w 9 tyg było 185 i 173. 2 dziewczynek nie uwzględniałam ;P
Dobranoc, odpoczywajcie -
O Boze !! Slyszalam serduszko !!! 3 razy je uchwycilam bo chyba fikal maluszek ! Jeny jaka ulga. Niby jestem taka wyluzowana i ufam, ze wszystko jest ok ale w momencie uslyszenia tetna odruchowo pomyslalam "Boze zyje!!". I ryk. A jak jedno zyje to i drugie tez, wiec matka idzie spac. Aaaa
haen, Mandi :), Izzy, adzia88, Micia lubią tę wiadomość
-
Spanikowalam bo podcieralam się mokrymi chusteczkami i śluz miał kolor. Baaaardzo jasny ledwo zauważalny ale coś widziałam. Wsadzilam palec na chusteczce do środka i czysto. Juz nie wiem czy mi się wydaje, czy specjalnie szukam, czy co jest grane.. Od dziś zmniejszam dawkę duphastonu no ale musi być przecież dobrze bo kosmowka się przykleila.
Ostatni goście niedawno wyszli a ja nie padlam w ich towarzystwietylko mój zasnal zanim wyszłam z łazienki. Boli mnie tyłek od siedzenia i czuje pęcherz. Mam zamiar się jutro wyspać.
Dobranoc -
Olcia ale się cieszę, że usłyszałaś serducho!
Świetne uczucie co?
Mandi, to fakt, że detektor nie jest dla każdego.. Bo jeśli ma Cię tylko bardziej stresować niż uspokajać to to się mija z celem. Na początku znalezienie serca to jest 15-20 minut słuchania i uczenia się tych wszystkich odgłosów. Ale później.. kiedy dochodzisz do wprawy to podsłuchiwanie maluszka jest niesamowite i daje przeogromną ulge.
U mnie poszedł dzisiaj w ruch prenalen i tamtum verde. Wczoraj mnke gardło rozbolało i piłowało całą noc. Stwierdziłam rano, że nie ma na co czekać i poprosiłam męża, żeby pojechał do apteki. Może nie rozłoży mnie na maksa..