Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
Czytam i czytam.. I ja tez panikuje jak niektore z Was. Cholera, w poniedzialek prenatalne i strasznie zaczynam przezywac.. Mdlosci jakies dzisiaj mniejsze , ale nie ciesze sie, co chwila sie zmiania, raz mocniej wieczorem, raz z rana... Nie nadazysz..
Wczoraj mialam migrene, dzien z zycia wyjety. Do tego strasznie dretwialy mi rece i.. jezyk;/ Ale przespalam i jakos przeszlo. Jednak od rana mrowienie w palcach u rak jest i takie lekkie odretwienie.. Na ostatniej wizycie lekarz mowil, ze to normalne.. Tez tak macie czasami ? -
Ciasteczkowa, ja mrowienie mam w nogach a migreny nie opuszczają mnie od około 10 dni. Od tego bólu głowy chce mi się trochę wymiotować, ale wiem, że przy migrenowych to normalne. Mdłości takie jak na poczatku przeszły mi, teraz mam takie tylko jak jestem głodna.
Ja z kolei mam kłucia w macicy, tak bardzo na dole, na łonie, że tak powiem. Miała któras tak na tym etapie ? Dziwne uczucie, kuje, pulsuje tak regularnie co kilka sekund. -
Dziewczyny ja dopiero wstałam
Musze pędzić coś zjeść bo już się prawie z kibelkiem przywitałam.
Zaraz Was nadrobie
MW ja też często tylko czytam bo korzystam z telefonu i ciężko się pisze. Dobrze, że mamy tu siebie, jest naprawde raźniej.Micia lubi tę wiadomość
-
Skarb leżę ,chociaż dzisiaj trochę posprzątałam . U mnie plamienie tylko rano i takie tylko przy podcieraniu . Takie jasno czerwone później brązowe a popołudniu już nic i tak od rana znów to samo.
Sama już nie wiem. Nie jest tego dużo wkładka przez cały dzień czysta. Musi być dobrze:-D
Nie bardzo się przyznaję ,że jest lepiej , bo znów zaczną mnie wykorzystywać w domu,a tak laba. -
kłucia to chyba co jakiś czas wszystkie mamy
Raz w lewej dolnej stronie brzucha, raz w prawej.. Tak właśnie w okolicy "łona"
Ja wczoraj miałam takie bóle przypominające te na @. A przyznaje, ze odkad biore Magnetrans extra 243 to prawie zadnych bóli nie odczuwałam. Za to wczesniej co chwile jakbym miała @ dostać ;/
-
Mnie też czasem brzuch boli jak na @. Ostatnio też zauważyłam ,że jak siedzę za długo to po wstaniu tak ciągnie po bokach aż do pachwin. Mam nadzieję ,że to dobrze.
Izzy ja tez korzystam z telefonu i dlatego nie wstawiam też fotek. Poza tym na komputerze też nie potrafię więc żadna różnica. -
Hej Dziewczyny!
Mam takie wahania nastroju, że nie wiem co mam z sobą zrobić. W jednej chwili czarne myśli, a już za chwilę znajduję pozytywy i nie dopuszczam do siebie myśli, że coś jest nie tak. Nie plamię, mdłości są od czasu do czasu, to samo z piersiami... Pojawił się nowy "problem", który mnie pociesza w chwilach zwątpienia. Mianowicie latam do kibelka średnio co pół godziny ^^ też tak macie? -
perelka89, z tym lataniem do kibelka to coś niemożliwego. Zaczęło się na początku tego tygodnia, ale to co dzieje się dzisiaj, to istna masakra
Ledwo wyszłam z toalety, usiadłam z kompem, a już czuję parcie na pęcherz! Ale w sumie mnie to cieszy, to znaczy, że maleństwo rośnie
-
Olcia to w sumie nie za fajnie, że tak do późna musiałaś siedzieć.. A znajomi wiedzą o ciąży? Bo jeśli tak to tym bardziej mogliby pomyśleć, żeby Cię odciążyć i coś przynieść. Zresztą w gości z pustymi rękami.. nieee..
A co do ładowarki to chyba się tak nie da u mnie.. Jutro pojade do sklepu i kupię nową baterię.A w ogóle udało Ci się już serduszka odszukać? To kwestia czasu i wprawy, serio
Ciasteczkowa jak tak Ci wszystko drętwieje to staraj się leżeć na lewym boku. Nie wiem o co z tym lewym bokiem chodzi ale pomaga
Olcia, te kłucia doprowadzają mnie do szału. Chwilami mam wrażenie że to w samej pochwie coś mnie szczyka.. Martwiło mnie to kilka dni temu ale to raz jest za chwile mija.. chyba tak ma być.
MW fotki się fajnie wrzuca na facebooku (w listopadowych mamusiach).Ja na belly też nie bardzo lubie bo właśnie musze kompa odpalać.
Moodliszka - swego czasu nawet co 15-20 minut. Koszmar.Ale przeszło samo i nawet w nocy wstaje tylko raz albo dwa.. a nie pięć!
Lece szaszłyki robić (na grilla w piekarniku :'-) ) i jedziemy do znajomych co mają 7 miesięcznego syncia. Urodził się w 7 m-cu, był taki malutki! A teraz już taki duży i kumaty.
Buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 15:35
olcia88, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Skarb ja sukienki uwielbiam, w ogóle ja kocham niestety zakupy
Teraz obiecałam sobie, że jak z maleństwem będzie dobrze, to kupię sobie coś extra, no i wygrałam na amerykańskim ebayu torebkę Michaela Korsa i teraz tak myślę, kiedy przyjdzie wypłata, żebym zapłaciła
Ale to będzie koniec szaleństw zakupowych, bo powoli trzeba myśleć o pokoiku dla maleństwa i tych wszystkich rzeczach, które trzeba zakupić
Mi się tylko trochę częściej chce sikać, ale też piję więcej wody
Natomiast dosyć mocno mnie kuło jakoś koło wtorku, środy, ale jak widać z maleństwem wszystko ok, więc te kłucia są chyba normalne...moodliszka, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Izzy, właśnie w nocy nie ma tak źle ;P Budzę się około 4, bo już nie potrafię wytrzymać, a jak obudzę się znowu za kilka godzin, to znowu ma mi pęcherz pęknąć, a przed powtórnym zaśnięciem zrobiłam tylko łyk wody
No cóż, takie uroki. Mąż ciągle się ze mnie śmieje i mówi, że jak tak dalej pójdzie, to na papier toaletowy nie zarobi
Już nie mogę doczekać się wizyty u lekarza, chciałabym znowu usłyszeć, że wszystko jest w porządkuZwłaszcza, że teraz czekają mnie prenatalne
-
Nala85, też odczuwam takie kłucia, ale jakoś szczególnie mnie (o dziwo) nie niepokoją, bo to tak po bokach, więc tłumaczę to tym, że wszystko się rozciąga, zresztą lekarz mnie poinformował o własnie takiej możliwości. Pachwiny też dają mi o sobie znać, gdy np. wchodzę kilka pięter po schodach.
-
Aha, a co do serduszka, może ma znaczenie jak Ci się łożysko tworzy? Moje jest z przodu, raczej nisko i lekarzowi było trudno usłyszeć serduszko przez usg, bo łożysko jakby pochłania fale, czy coś takiego mi tłumaczył. No ale to się na prenatalnych dowiesz
Tylko się nie martw!
-
No to dobrze ze macie tez takie klucia. Nie boje sie ze one sa zle tylko analizuje co to oznacza bo rozciaganie wiezadel rozumiem, ze macica rosnie ale te klucia jakby w pochwie to dziwne, nieprzyjemne.
Izzy wiedzieli i widzieli. A tetna nie moge znalezc za chiny!
Ja siusiu normalnie chodze jeszcze. Nawet przestalam w nocy wstawiac. A brzucha juz nie mam takiego jak wczoraj na zdjeciubylam z 5 razy w kibelku i zniknal. Zmusilam meza do zrobienia obiadu (powiedzialam ze pstrag jest w lodowce i ze moga byc zmieniaczki) zrobil zatem i z pieczonymi ze skorka lodeczkami i sosem czosnkowym. Patarda! Fajnie smakuje jak ktos zrobi. A najwazniejsze jest to ze sam chodzi dumny i co chwile "Ty, dobre to wyszlo nie". Hihi. Jeszcze go wyszkole w roznych rzeczach
-
Olcia też mam takie kłucie w pochwie, dosyć, że się wszystko rozszerza to jeszcze bardziej ukrwione i wrażliwe może stąd. Do toalety w dzień aż tak często nie latam. Za to w nocy wstaję z 3 razy. Dziś mnie za to obudził ból krzyża. Martwi mnie, że moje piersi nie bolą nic a nic i nie są nabrzmiałe ech
, nie wiem czy to taka moja uroda.
Brzuch mam duży jak więcej zjem, bo wtedy wzdęcia a tak to nie jest za duży.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Tętno jest "słyszalne" po 12 tc. najcześciej, więc nie ma powodu do niepokoju
Ja od 14 tc. słyszę na detektorze.
Co do kłucia, to całkowicie normalne i prawidłoweNiedługo powinno minąć.
A sikanie po 15-16 tygodniu przestanie Wam doskwierać, bo macica się podnosi i nie uciska już na pęcherz. Obniża się dopiero w III tr. i znów ciśnie
To tak kilka informacji od miesiąc "starszej"Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:01
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn